Sivasın gülü ellerine sağlık canımm:) listen çok cici olmuş.. Herkesi çok çok tebrik ediyorummm:)) Duraksamamı da reglime bağlayarak,haftaya sonucumun muhteşem olacağını umuyoruuummm:)
Neyse xc9cum napalımm.! kader utansınnbirden mi vercez acaba.?diye düşünmüyor değilim:44:
Devam edecez çare yooook biraz bozsak artı çıkıyoruz tartı affetmiyor...
Bugün sabah kilom yüzünden moralim bozuldu,öğleden sonra ise üzülmemin saçma olduğunu düşündürecek bir şey yaşadımm...şubat ayında en küçük teyzem ve görümcemle aynı kilodaydık...bugün beraberdik veeee aramızda çok fark vaaar.!! Onlar hala aynı.! ben artık onlardan -10 kilodayım..görümcem ıslak kekin 3. Dilimini yerken; ben de ona kıcıklık yaptım; diyet yapmayı düşünüp düşünmediğini sordummm
Mutluyummm ve devaaam ediyoruuuum
Canım FELLUZUM hiç üzme kendini bünye inatçı sanırım.. Ama görümceyle motive olmana sevindim canım..ara sıra yapacan kaynanaya görümceye gıcıklık da motive olacan..Sivasın gülü ellerine sağlık canımm:) listen çok cici olmuş.. Herkesi çok çok tebrik ediyorummm:)) Duraksamamı da reglime bağlayarak,haftaya sonucumun muhteşem olacağını umuyoruuummm:)
Neyse xc9cum napalımm.! kader utansınnbirden mi vercez acaba.?diye düşünmüyor değilim:44:
Devam edecez çare yooook biraz bozsak artı çıkıyoruz tartı affetmiyor...
Bugün sabah kilom yüzünden moralim bozuldu,öğleden sonra ise üzülmemin saçma olduğunu düşündürecek bir şey yaşadımm...şubat ayında en küçük teyzem ve görümcemle aynı kilodaydık...bugün beraberdik veeee aramızda çok fark vaaar.!! Onlar hala aynı.! ben artık onlardan -10 kilodayım..görümcem ıslak kekin 3. Dilimini yerken; ben de ona kıcıklık yaptım; diyet yapmayı düşünüp düşünmediğini sordummm
Mutluyummm ve devaaam ediyoruuuum
Kesinlikle ben de çok kilolu başlayanlardandım.. Benim de bebişim var.. Bu bir avantaj.. Beden çabuk aldığı için çabuk veriyor..başarılar sana cnm..herkeze merhaba boş vakitlerimde sadece yazdıklarınızı okuyabiliyorum eeee bebişimden vakit kalırsada yazıyorum cooooook ugraşmama ragmen sütüm gelmedi malesef daha dogrusu varda yetmiyor o yüzden diyete asılmaya başladım artık kilo insanı bu kadarmı mutsuz eder ne biliyim ben öle hissediyorum evlenmeden 1 kilo fazlalıgım olsa hemen forma girmek için ugraşırdım oıyyyyyy oyyyyy 18 kiloooo dile kolay kendime baktıkca ben ne kadar zayıfmışım birzamanlar demekten kendimi alamıyorummmmm
bu yolda kendimde dahil hepimize bol irade ve bolllll kilosuz günler diliyorummmmm
Cnm olsun üzme kendini felluz da sen de benim idolümsunuz.. Sizi çok seviyorumm..sivasıngülü eline sağlık çok güzel bi liste olmuşgeçen haftanın aksine herkes çok güzel kilolar vermiş
herkesi tebrik ediyorum
felluzum isyan diye bağırmakta haklısın bize kaderin oyunu mu bu 100 gr la senin gerinde kaldım ama gönlüm senlene olacak bizim halimiz keşke o künefeyi yeseydim diyorsun biliyorum ben de dün bütün gün ayranlı çorba içtim onun da hatrı yokmuş
çok dertliyim çokçatacak günah keçisi arıyorum bulamıyorum keşke kaçamak yapsaydım da suçluyum deseydim
Tebrikler cnm.. İri görünmenin zorluğunu bilirim.. Ama azmin elinden bişey kurtulamaz.. Devam.. Süper gidiyorsun..16 kasım ablamın düğünü 33 yaşında benden tam 11 sene sonra evleniyor yani ben onun düğününde abla benmişim gibi durmak istemiyorum ya hatlarım çok güzel ama çok dikkat çekici şimanda olsam albenim vardır zayıfken tam 90 60 90 dım işte zayıfken bile öyle çok dar falan giyinmezdim vücudumla dikkat çekmeyi pek sevmezdim.Ya işte anne evinde yatak bile toplamadan kocaya gittim başıma gelenlere bakın Allah tan köyü çok severim ev işini pek sevmem ama bağ kaynatmak eğlenceli olacağa benziyor deneyip görücez bu arada liste çok güzel olmuş ellerine sağlık ilk defa liste başı olduğumada sevindim kilo veren vermeyen herkezide tebrik ederim.Bu arada sana bayılıyorum sivasın gülü maşallahın var her işe yetişiyorsun ne güzel elişleri yapmışsın öyle ben çalışmadığım halde çocuklara bile zor yetişiyorum sen hiç uyumuyorsun galiba yada içinden geliyor ne güzel ya valla özendim valla örgü ve azcık dikişten başka hiç birşey beceremem ben annemde öğretmedi annem çok becerikli herşeyi bilir yapar siz öğrenmeyin benim gibi milletle uğraşmayın dedi zaten okumaktanda fırsat bulamadık sonra çalış çoluk çocuk of ne kadar ağlandım neyse azminin devamını dilerim seni takipteyim
i
Ya aslında ben de çok acıkıyorum akşama saldırıyorum.. Ben de biraz azaltsam mı acaba yemek miktarını en azından bayrama kadar .kızlar merhaba ben bir haftadır giremiyordum 2 saattir forumu okuyorum anca bitirdim manyak ilerlemiş. Yeni gelenler hoşgeldiniz .Kızlar ben bir haftadır diyeti biraz değiştirdim sabah kkk aynen yaptım daha sonrasını elma ve çok açıkırsam ayranla geçiştirdim ve sonuç çok iyi hiçde spor yapamadım kilo bildirimi yapıyorum başlangıç tarihi.30.08.2013. başlangıç kilo.91 geçen hafta .85 bu hafta.82,3 fark.2,700 toplam fark.8,700 yüzde.2.295 hedef 55 spor. yok yaş.32 boy.160
Bence de haksızlık ettiğini fark ettiğin iyi olmuş..ahahahahhahahaaa
yok yapamayız boşuna heveslenmeyelimbu arada sabah bildirim yaparken yumruk çakma smile ı koymuştum kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum zira hiç kaçamak yapmadım bu sonucun benimle ilgisi yok ben elimden geleni yaptım pazar günü ayran detoksu bile yaptım
Süperr bilgi..LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?
Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Yemek yememizden 4 5 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) böyle fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00 14:00 den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız. İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç sinyalini göndermemiş olması lazım. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.
Lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde. Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin bu şeker yedi sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin.
(Facebook'taki "Sağlıklı Yaşıyoruz" sayfasından alıntıdır)
Sloganının süper herzamanki gibi:)BAŞARMAK İÇİN ÇOK NEDENİMİZ VAR: bicnv
Felluz
Başlangıç tarihi:9 mart 2013
Başlangıç kg:87 kg
Geçen hafta:78.1
Bu hafta:78.1
Fark:0
Toplam fark:8.9
Beden:42,44
Spor: düzensiz yürüyüş
Boy:1.63 cm
Hedef:65
Verılen kılo yuzdesi:0
Yine her şey bozulduhafta başı -600 deydim hepsini geri almışımm yaaa yemediğim meyvelerin,künefelerin,ekmeklerin 100 gramcıkta olsa bir karşılığı olmalıydı di mi sevgili metabolizma sana..
Bu hafta açlık şekerim biraz düşük çıktı 70 civarı.bende çooook sıkı yapamadımm korktumm.!! Neyse ki doktor normal olduğunu söyledi...
Dün yediklerimm
Sabah:kkk
Öğlen:1 muz
Akşam:2 şiş kuşbaşı,salata,4 tane çiğ köfte.
Canım 20:00 dan sonra çiğnenen hiç bir şey yemiyoruz,yemekle beraber yoğurda karıştırıp yiyebilirsin..günde bir yemek kaşığı yeterli...fazlası zararlıymış! Öğlen;1 tatlı kaşığı tane şeklinde salataya ekleyebilirsin,akşama da 1 tatlı kaşığını yoğurtla yiyebilirsin mesela...
hahahahaaa ne günde haftada haftada
yalnız bişey sorcam hepicinizee bakıyorumda hepiniz 2 öğün yiyosunuz ömür boyu böyle devam etmek gerekir kiloyu korumak için diye biliyorum
benim 2 kızım var haliyle yemekler okul falan olunca düzensizleşiyo onlarsızda yemek yeme alışkanlığım yok ailecek oturulacak sofraya evimizin kuralı siz bu durumlarda napıyosunuz aceba
kendime özelmi hazırlamalıı ben bugün 3 öğün yaptım
öğlen 1 tabak nohut yedim 2 kaşık yoğurt
arada fındık yedim 1 avuç
akşam bulgurpilavı keten tohumlu yoğurt
çokmu yemişim
bide ölçünüz nedir mesela kaç kaşık yemek koyuyorsunuz porsiyona
Merhaba arkadaslar,ben de kılolarımdan kurtulmak ıstıyorum. Daha once dukAn dıyetı yaptım. Basarılı oldum .ancak. Hamıle kaldım kılar hop gerı geldıler. Sımdı bebegım 6 aylık oldu. Karatay dıyetı de cok mantıklı geldı.hala emzırıyorum. Acaba karatay dıyetı yapabılır mıyım? Icınızde bu donemde dıyet yapan var mı? Ona gore kıtAbı alacagım ama bılemıyorum . Bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım:))))
herkese günaydın arkadaşlar, bir süredir burayı ve sağlıklı yaşamı ihmal ediyorum, farkındayım ama en kısa sürede dönüyorum inşallah, işyerim o kadar skıntılıydı ki, dünkü tartı gününü bile unutmuşum
birazdan listemize bakıcim, verenleri tebrik ederim..
kUZUM ÖYLE YAZMIŞSIN ONUN İÇİN ŞOK GEÇİRDIMM
aynen bende unutmuşum fark yoktu aten haftalardır aynı kilodayım ama dün işyeri okadar karışıktı ki aklımdan uçmuş gitmiş yokmu beni tekrar diyete ikna edecek bi can arkadaşş?herkese günaydın arkadaşlar, bir süredir burayı ve sağlıklı yaşamı ihmal ediyorum, farkındayım ama en kısa sürede dönüyorum inşallah, işyerim o kadar skıntılıydı ki, dünkü tartı gününü bile unutmuşum
birazdan listemize bakıcim, verenleri tebrik ederim..
aynen bende unutmuşum fark yoktu aten haftalardır aynı kilodayım ama dün işyeri okadar karışıktı ki aklımdan uçmuş gitmiş yokmu beni tekrar diyete ikna edecek bi can arkadaşş?
canım burada en zor verenlerden biriyim en çok duraklayan da ben vazgeçmiyorum sen niye vazgeçiyorsun
hem karnın doyuyor hem sağlıklı besleniyorsun daha ne olsun
hoşgeldin canım bi daha bu kadar uzak kalma buradan özlüyoruz seni
öyle bi sonuç görsem ben de şok geçirirdim herhalde
durumumu anla az veriyorsun diye üzülme
cokk teşekkürederimmm cevabın içinhergün yeni katılımlar oluyor topiğimize karataycıların çoğalması ne güzel
araları 5 saat tutmak kaydıyla 3 öğünle başlayabilirsin zamanla 2 öğüne düşersin öğle veya akşam öğünlerinden birini hafif yaparsan daha iyi olur
nohut gi si yüksek olduğu içğin çok öenerilmiyor onu yarım tabak yeyip yoğurdu artırabilirsin genel olarak çok yememişsin ancak araöğün yapmıyoruz alışma döneminde çok gerek olursa diyor hoca ama onda da ayran süt yoğurt gibi gi 0 olan ve çiğneme gerektirmeyen yiyecekler olmalı fındığı yemeğin üstüne yiyebilirsin
ölçü senin doymanla ilgili 1 tabak sebze yemeği yanına 4 yk bulgur pilavı(bu ölçüyle) 1 kase yoüurt salata yersen rahat doyarsın doymazsan biraz daha yoğurt yersin üstüne 3-5 fındık yersin tamamdır ama aralarda yeme
emzirenler için en ideal diyet aramızda da emzirenler var ama kitabı oku iyice öğren öyle uygula
bicnv hedef60
canlarım ne güzel şeyler yazmışsınız
en umutsuz zamanımızda da umut karataydaküsmek vazgeçmek yok
bişey rica edebilirmiyim listeye girmedende burada paylaşımda bulunabiliyormuyuz
+90 topiğindeyim orada bldirim yapıyorum her hafta çıkmayı düşünmedim ordan hiç sizide takip etmek istiyorum çok faydalı bilgiler vermişsiniz bide menüler paylaşılınca insan kendiyle kıyaslıyo vijdan yapıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?