Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

herkes bayram telaşında sanırım bildirim yapan da yok
listeler bende ilk bildirimi de ben yapyım

başlangıç kilo: 71
geçen hafta: 63.6
bu hafta: 63.5
fark: -100 gr
yüzde: % -0.15
boy: 1.55
beden: 40
spor: bu hafta ara verdim

.Başlangıç tarihi: 19.08.2013
Başlangıç kg:70 kg
Geçen hafta: 64.5 kg
Bu hafta: 63.9 kg
Fark: 600 gr
Toplam fark:6.1 kg
Beden: 40
Spor: bu hafta yok
Boy: 1.61 cm
Hedef:58 kg
Verılen kılo yuzdesı: % 0.930

iyi haftalar kızlar. umarım herkes vermiştir bu hafta. spor yapmamama rağmen verdiğim için çooook mutluyum bu hafta da aksar bayram nedeniyle :44:

Son düzenleme:
Başlangıç tarihi: 9/mart/2013
Başlangıç kg:87 kg
Geçen hafta: 78.1
Bu hafta:77.6
Fark:-500
Toplam fark:9.4
Beden: 42,44
Spor: bayram temizliği..düzensiz yürüyüş.
Boy: 1.63 cm
Hedef:65
Yüzde:0.640

Bu haftaki Kilo ayni.....spor haftanin 4 gunu leslie. 5 gunde de 50 dkk yuruyus...
yarista bayrama kadar tas catlasa 2 kg zor veririm demistim ne yazikki tas catlamadi 2 haftada 500 gram zor verdim :'( benim kg vermem icin heyet gelip sabahlara kadar calismam lazim eylul basi 6 gunde 1,5 kg vermistim...simdi 29 ekimi bekliyorum marmarayin acilisina yabancı bir suru bakan gelecek en az 3 gun 18 er saat kosturmaca ve kilo vermece...hasimato hastasi olunca milletin yaptigi hareketin en az 2 kati yapinca kg verebiliyorum :'(

selam kızlar

umarım iyisinizdir. ben baya yoğunum gelen giden olacak bayram hazırlıkları devam.
benim 65 olan bayram hedefim yalan oldu. umarım diğer herkes hedefine ulaşmıştır.
herkese şimdiden mutlu bayramlar dilerim.
uğrayıp geçmişi okucam inşallah.

Rumuz: Bicnv
Boy:167
Başlangıç tarihi: 1 mart 2013
Başlangıç kilo: 73,1
Geçen haftaki kilo: 67,4
Bu haftaki kilo: 67
Fark: -400
Toplam fark: 6,1 kg
Yüzde:-% 0,593
spor: bu hafta düzensizdi spor.

Günaydin sevgili arkadaslar. Hepinize Güzel bir gün diliyorum.
Hepinizin Arefe günü mübarek olsun.
Baslagic tarihi 13.07.2013
baslangic kg 83
gecen haftaki kg 75.900
bu haftaki kg 75.100
toplam fark:- 800
fark yüzdesi: %
Boy 1.58
beden 40-42.
Yas 46
Spor Yok yogunlugum nedeniyle..
Kizlar son 2 gün 2 ögün yapabildim, yogunlugum nedeniyle. COOOK yorgun & uykusuzum.

Son düzenleme:
Merhabalar
Nasılsınız, keyifler yerinde umarım.
fÇok eşim vat bugün. Eşim oğlumu 1 saatliğine dışarrı çıkardı. O zamanda tüm işlerimi birirmem lazım

baslangıç: 70
boy:1,60
gecen hafta:63,1
bu hafta:62,7
fark:400
eksik var baya sonra tamamlasam.
byeeee

Canlar nasılsınızzzz..??? dileğim herkes musmutlu bir bayram yaşasııııın :)
75 'i görmek nasip olmadı.! Ama olsun..!!! aslında 75 olamayacağımı adım gibi biliyordum,amacım kendimi frenlemek...yeter ki eksiyi görebilmekti... Kendimi çook çooook sıkmasam veremeyeceğimi biliyorummm.!! Ortamımda bu çoook zor zaten.!!! 20 li,30 lu yaşımdaki gibi hızlı vermek gibi beklentim de yok.!! 100 gr verdiğim zaman 1000gr vermiş gibi sevindiğim de oluyor:)
Kiloyu korumak da çok çaba gerektiriyor..bunu da gördümmm...kilonuzu koruyabiliyorsanız vermiş kadar sevinin bence...:))
Spor mutlaka olmalı.!!

protein ağırlıklı diyet, şeker tüketimi sıfır karbonhidrat sıfır yani, meyve yok 3 öğün sadece protein tüketimi var...belki şuan kilo vermemize yardımcı olabilir ama ileriki yaşlarımızda umarım sadece protein ağırlıklı beslenmenin ceremesini çekmeyiz şimdilik hava hoş

KIZLAR MALESEF HEDEFE ULAŞAMADIM. ÖNCELİKLE DÜN AKŞAM O KADAR ABARTTIM Kİ SABAH TARTIDA GÖRDÜM SONUCUNU.. SABAH KKK YAPTIM . AKŞAM 2 KADEH ŞARAP, SONRA BALIK MEZELER VE TAHİNLİ HELVAMI YEDİM AMA YEDİĞŞM SAAT EPEY GEÇTİ.. ÜSTÜNE GECE GECE MEYVEMİ DE YEDİM.. HAKTIR BANA ÖANTA VALİZ NE VARSA KABULÜM.. BU SABAH DA PATATESLİ YUMURTA YEDİM .. OF İŞTE SONUÇ BU.. ŞİMDİDEN HERKESE İYİ BAYRAMLAR.. Rumuz:Hedef60busondiyet. Başlangıç tarihi:1 Temmuz. Başlangıç kilo:100. Geçen hafta: 77,9 Bu hafta: 77,6 Fark: 300 gr Toplam fark: 22,4kg Beden:40-42 Spor: yürüyüş Boy:170cm. Yas:30. Hedef : 60. Yüzde: .....

Karatay diyeti bahsettğiniz şekilde bir diyet değil. Yani sıfır şeker sıfır karbonhidrat sıfır meyve diye bişey yok. meyvemizi de yiyoruz sağlıklı ve doğal olan karbonhidratımızı da alıyoruz. şşekeri de vücudumuzun ihtiyacı olduğu kadar besinlerden doğal yolla alıyoruz Dolayısıyla ceremesini çekeceğimiz bişey yok.

almaktan iyidir canım. 300 gr vermek de başarı bence, toplamda verdiğin kiloya bak ve kendinle gurur duy. ara sıra kaçamakar olacak mutlaka

Son düzenleme:

100 gr da olsa yağdan gidiyor sonuçta. tebrikler

KARATAY DİYETİ’NE HARFİYEN UYULDUĞU HALDE KİLO VERİLEMİYORSA NEDENİ NE OLABİLİR?

Bir kişi “ne, nerede, ne kadar ve ne zaman yenir" kurallarına uyup bedensel egzersizini yaptığı yani Karatay Diyeti'ni harfiyen uyguladığı halde kilo veremiyorsa bunun 4 nedeni olabilir. (Bu bilgiler Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın “Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık" kitabından (II. Kitap) yararlanılarak derlenmiştir.)

1- OMEGA 3 NOKSANLIĞI: Kilo verebilmek ve kanser, depresyon, kalp hastalıkları, damar sertliği gibi pek çok hastalığı önleyebilmek için mutlaka Omega-3 yağları alınması gerekiyor. Omega-3 yağları, başlıca; tereyağı, balık, doğal yumurta, fındık fıstık badem gibi kuru yemişlerden alınabilir. (Sayfa 108-110) Yani Omega-3 yağları almadan kilo veremez ve pek çok hastalıktan korunamazsınız.

2- D VİTAMİNİ NOKSANLIĞI: D Vitamini eksikliği olan kilo veremez. D vitamini 2 kaynaktan elde ediliyor. 1- Güneşin UVB ışınları etkisiyle derimizde üretilmekte, 2- Gıdalarla alınabilmektedir. Balık, yürek ve karaciğerde de D Vitamini alınabiliyor. Ancak hiçbir gıda güneşin yerini tutamıyor. (Sayfa 44-47)

3- DEMİR EKSİKLİĞİ: Vücutta demir eksikliği varsa kilo verilemez. (Sayfa 48-50) Karaciğer, yürek gibi sakatat, kırmızı et, baklagiller, yumurta sarısı, ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kuru yemişler demir bakımından zengin gıdalardır.

4- GIDA ALERJİSİ VARSA: Gizli gıda alerjisi varsa kilo verilemez. Bunu öğrenmek için “gıda entolerans testi” (York testi) yapılması gerekiyor. (Sayfa 43)

(Facebook'taki "sağlıklı yaşıyoruz" sayfasından alıntıdır)

KİMLER KİLO VERMİYOR?

Bu bilgiler Karatay Diyeti uygulayarak sağlığına kavuşmuş olan bizim deneyimlerimizden ve Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın “Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık" kitabından (II. Kitap) yararlanılarak derlenmiştir.

Karatay Diyetine başlayan birçok kişi, çok rahat bir biçimde kilo verdiklerini SAĞLIKLI YAŞIYORUZ sayfasında paylaşırken bazı kişiler de Karatay Diyeti'ni uyguladıkları halde kilo veremediklerini dile getiriyorlar. Kilo veremeyen kişilerin durumlarını analiz ettiğimizde çok büyük bir bölümünün Karatay Diyeti uygulamadıkları veya yanlış uyguladıkları gözlenmiştir. Bu gözlemlerimizi şu şekilde sıralayabiliriz.

1- KARATAY DİYETİ KİTABINI OKUMAYANLAR KİLO VEREMİYOR: Bazı takipçilerimizin Karatay Diyeti kitaplarını hiç okumadan ve bu işin mantığını özümsemeden bu işe soyunduklarını görüyoruz. Bu kişiler, kilo veremez yağlarını yakamaz. İlk günlerde ekmeği şekeri kesince verilen kilolar sizi aldatmasın. O giden kilolar yağ değil sudur. Kendinizi tartıda hafiflemiş görürsünüz ama ilk fırsatta vücudunuz kaybettiği suyu geri toplayabilir. Bir süre sonra direnç başlayacaktır.

2- BEYNİNE RESET ATMAYANLAR KİLO VEREMİYOR: Daha önceki yaptıkları diyetlerin etkisinden kurtulamayan başka bir deyişle beslenme ile ilgili geçmişte öğrendiklerine reset atamayanlar, bazı kişilerin etkisinde kalanlar kilo veremiyor, verdikleri ise geçici oluyor. Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayacak olan kişinin geçmişte beslenmeyle ilgili öğrendiği her şeyi unutması ve beyninden silmesi gerekiyor.

3- YETERİNCE YAĞ YEMEYENLER KİLO VEREMİYOR: Prof Dr. Canan Efendigil Karatay “yağ yemezseniz yağları yakamazsınız” diyor. Diyetisyenlerin etkisinden çıkamamış ve yemeklerine zeytinyağı koymaya korkanlar, tereyağı ve yağlı et yemeyenler kilo veremiyor.

4- AZ VE SIK YİYENLER KİLO VEREMİYOR: Bir çok kişinin ara öğünler yiyerek beslendikleri görülmüştür. Oysa "sık sık ve az yemek sizi değil hastalıkları besler" diyor Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay (Sayfa 33) Günde 3 öğünden fazla yemek yenmemeli ve ara öğünler kalkmalıdır. Öğünler arasında en az 4-5 saat geçmeli ve akşam 20.00 den sonra hiçbir şey yenmemelidir

5- HER GÜN EN AZ 20 -30 DAKİKA YÜRÜMEYENLER KİLO VEREMİYOR: Kilo veremediğini ifade eden birçok kişinin yeterli miktarda yürüyüş yapmadıkları gözlenmiştir. Bazı kişiler AVM 'de vitrinlere bakarak 2 saat dolaşmayı yeterli yürüyüş olarak nitelendirmektedir. Oysa aynı tempoda hiç durmadan en az 20 - 30 dakika yürüyüş yapılması gerekmektedir. Yani alın teri dökmeden kilo verilemiyor.

6- SU İÇMEYENLER KİLO VEREMİYOR: Günde en az 2-3 litre sıvı alınmalıdır. (Sayfa 71)

7- GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK GIDALAR İLE SAĞLIKSIZ GIDALARLA BESLENENLER KİLO VEREMİYOR: Bir çok kişinin Canan Hanımın mutfağımıza girmemesi gereken diye belirtiği gıdaları yedikleri gözlenmiştir. Mutfaklara girmesi kesinlikle yasak olan gıdalar: her türlü ekmek (beyaz, kepek, çavdar vb), simit kuru ve yaş pastalar, her türlü tost, ambalajında diyet/light yazan veya yazmayan grisini galeta ve her cins bisküvi, pirinç pilavı, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, açma, şeker çikolata ve her türlü tatlı, şekerli ve şekersiz reçeller, şuruplar bal ve pekmezler, bütün yapay tatlandırıcılar, ambalajında diyet/light yazan bütün yiyecek ve içecekler, hazır veya taze sıkılmış her türlü meyve suyu, bütün gazlı içecekler, her türlü kızartma, bütün hazır çorbalar, sucuk salam sosis gibi işlem görmüş et ürünleri, islenmiş tütsülenmiş balık ve etler, süt tozu krema vb ürünler, mayonez ketçap ve her türlü hazır soslar, marketlerde satılan kapalı çiftlik tavukları, karpuz ve kavun gibi doğal da olsa fazla miktarda şeker içeren glisemik indeksi yüksek meyveler. Yemekler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir. Buğulama en sağlıklı pişirme yöntemlerinden birisidir. Sıcak yemeklerde ve kızartmalarda kesinlikle Ayçiçek ve mısırözü yağı ve her türlü margarin kesinlikle kullanılmamalı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, fındık yağı ve saf tereyağı kullanılmalıdır. (Sayfa 72)

8- KAHVALTISINI YAPAMAYAN VEYA EKSİK YAPANLAR KİLO VEREMİYOR: Kilo veremeyenlerin büyük bir bölümünün sabah kahvaltılarını yapmadıkları veya eksik yaptıkları gözlenmektedir. Oysa ki sabahları Karatay Diyeti'ne uygun olarak yapılmış bir kahvaltı, metabolizmayı 4-5 km koşulmuş gibi hızlandırır. (Sayfa 67) Yani sabah kahvaltıda tereyağı, 2 adet yumurta, 10 adet zeytin, avuç içi büyüklüğünde peynir, bir çay bardağı dolusu ceviz veya kavrulmamış badem veya kavrulmamış fındık, istediğiniz kadar domates ve yeşillik, 2-3 adet doğal kurutulmuş kayısı yediğiniz zaman 4-5 km koşmuşcasına metabolizmanız hızlanıyor. Başka bir deyişle kahvaltı etmiyorsanız metabolizmanızı hızlandırmak için 4-5 km koşmanız lazım.

9- BAZI KARBONHİDRATLARI FAZLA YİYENLER KİLO VEREMEZ: Canan Hanım kitabında bazı karbonhidratlar için sınırlama getirmiştir. Örneğin bulgur pilavı için "2-3 kaşık yiyebilirsiniz" derken bazı arkadaşlar öğlen akşam tabaklar dolusu bulgur pilavı yerlerse kilo veremezler. Ayrıca düşük glisemik indeksli besinlerden fazla miktarda yendiğinde yüksek glisemik yük oluşmakta olduğunu da unutmamak lazım.

(Facebook'taki "sağlıklı yaşıyoruz" sayfasından alıntıdır)

Seni tebrik ediyoruuum canımm..verdiğin kilo çok iyi:)) devam edelim.!! Benim hedefimm 13 kasım doğum günüme kadar 75 i ucundan da olsa görmek.!! Yılmak yokk.!! İyi bayramlar..:)
Aynen öyle canımmm:)
100 gr da olsa yağdan gidiyor sonuçta. tebrikler
Teşekkürler canımcım:)

sıfır diyerek yanlış bir kelime kullanmışım doğru söylüyorsun cho alınımı var evet ama temel olarak bu diyet protein ağırlıklı bir diyettir ve protein alınımı fazla olduğu zaman bu vücuda ileriki dönemlerde zarar olarak döner...Yüksek proteinli diyetler ile vücut kilo vermeye daha iyi cevap verir. Ancak proteini yüksek diyetleri çok uzun süreli uygulamak, sağlık sorunlarına neden olabilir. Proteinli diyetler aynı zamanda yüksek kolesterol içerir ve kalp ve damar hastalıkları riskini artırır. Fazla protein almak kalsiyumun idrar yoluyla vücuttan atılmasına neden olduğu için de uzun dönemde kemikler için risk oluşturur, böbreklere zarar verir.bir diyetisyen adayı olarak duyarsız kalmak istemedim.sadece bildiklerimi paylaşmak istedim karar yine sizin tabi.

1. sivasıngülü % 1.05 :119::119::119:

gurbette olduğun için senin 1. liğini bayrakla da kutlamak istedim
2. lawyer % 0.93 :119::119:
3. felluz % 0.64 :119:

4. mavibisiklet % 0.63
5. bicnv % 0.59
6. hedef60 % 0.38
7. xc9 % 0.15
8. gül % 0

bildirim yapmayı unutan arkadaşlar oldu sanırım
bu hafta kilo alan olmadığı için hepimizi tebrik ediyorum umarım bayram sonrası daha güzel sonuçlar elde ederiz

ellerine sağlık harika olmuş hepimiz vermişiz

hımmm bu diyeti çok incelemedim ama meyve yemediğini söylemişti belki de ben yanlış anlamışımdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…