Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

gerçekten harika bi sonuç bi sabah uyanıp tartıda -900 görmek süper olurdudaha önce yapanlar acaba kalıcı oldu mu giden kilolar bilgi verebililirler mi acaba?bi hafta sonu bende denemek istiyorum

buldum topalak çorbası yapıcam adı çorba ama yemek gibi doyurucu kırmızı lahanam var hazır doğranmış dolapta bolca salata yoğurt yeter sanırım
mmmmm bayılırım topalağa, süper bir kış yemeğidir hele şöyle bool acılı.. afiyet olsun canım
ben dağılmasın diye yumurta da koyuyorum, buralarda un koyuyorlar, dağılmasın diye korkar ben de koyar oldum.. ama bulgur miktarının dağılmada faktörü olduğu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu, kıymadaki yağ oranının da dağılmasına neden olduğunu bizzat tecrübe ettim,yağsız dana kıyma en iyisi..
ooo ev hanımlıgı daha da zor ve yorucu galiba :)) şimdi düsündüm bi anda da kendimi aynı sekilde..pek de ev işi sevmem kolaylıklar diliyorum sana
sea hoşgeldin, seni hatırlıyorum . ben geldikten hemen sonra uğramaaz oldun topiğe yoksa benim yüzümdenmiydi :))))
ev işlerini ben de hiiiç sevmem, dolayısı ile ev hanımlığını da.. ben iş kadını olmak için doğmuşum ama napalım yaptık bir hata da evlendik.. sen bekar mısın canım?
senin sorunlara benzer o kadar çok paylaşım okudum ki topikte, hepsi karatayla düzelmiş.. bence diyetisyeni boşver, bildiğiniz gibi tıp, bilim sürekli değişiyor ve gelişiyor.. on yıl önce doğru bildiklerimiz 10 yıl sonra yanlışa dönüyor, karaty çağı geriden takip etmiyor, son araştırmalar hocayı destekliyor çok şükür.. geçmişten örnek verelim, ibni sina 2 öğün sağlık 3 öğün hastalık demiş, sünnette de 2 öğün yenmesi gerekiyor.. bence hocanin diyebet ve obeziteye çözüm var kitabinı okumanı tavsiye ederim ama tabi tercih senin.. bir tarafta dahiliye uzmanı, kardiyoloji profu, diğer tarafta lisans mezunu.. tabi sırf bunun için değil kafama yattığı, mantığım kabul ettiği için seçerdim karatyı..
karataya uyumlu olmayan örnek teşkil eder ama uyumlu olanları paylaşabilirsin..
sana katılıyorum canım, diyetisyenliğin tarihi şurda 50 yıl falandır ve bence öğrendikleri eski bilgiler, son gelişmelerden haberdar değiller, kaldı ki bir çok prof bile haberdar değil.. karatayı destekleyen o kadar az ki, bir ahmet aydın biliyorum ben.. bi de geçenlerde idris şahin diye bir profun videsosunu izledim youtube da.. karatayla birebir aynıydı nerdeyse... adamın uslubu da hoş sanki stand up yapar gibi anlatıyor.. diyor ki, ben diyor allahla bir anlaşma yapacak olsam yani bu zehirlerden (ekmek ve şekeri kastadiyor) yediğimde 5 sene erken öleceksem, antep baklavası yemeyi ve karşılığinda 5 sene erken ölmeyi kabul ederim... ama kesinlikle ekmek buna değmez diyor.. bence de haklı adam.. bizim diyetisyenler de bize zorla ekmek yedirtiyor yav..

hedef 60 çok geçmiş olsun canım, bal zencefil karışımı ve adaçayı boğaza iyi geliyor.. sanırım senin okuldaki civcivlerden bulaştı, inşallah evdeki civcivlere bulaşmaz..

Son düzenleme:
kızlar bu arada yarın günüm var ve temizlik yapmam gerek.. çok işim var çoook... bana müsaade size iyi sohbetler..

selam canım,
yok ya olur mu oyle sey :) benim de sekerle ilgili bazı sorunlar cıkmıstı da ondan bir sure bıraktım. :) bir de bir ara cok fazla gece calismalarım olmakta idi. İş kadınlıgı zor tabi :)
he üstüne bir de ben evliyim :) bir de uc cocuk var ya
biri 10 yasında sondakiler ikiz erkek
halim duman oluyor bazen :) ondan takılamadım bir ara..

mahzen hocayı destekleyenler arasında prof. ahmet rasim küçükusta ki ben çok önemserim onu domuz gribi olayındaki tavrı çok net ve doğruydu bi de prof. ziya mocan var benim bildiğim
diyetisyenler hiiiç sevmez laf aramızda kuzenim de me..ca. p.rk ta diyetisyen ayrı şehirlerde yaşadığımız için bu konuyu hiç konuşmadık bi dahaki karşılaşmamıza 60 ın altına inmem gerek ki karatay diyetinin yüzünü kara çıkartmayayım

Kaania geçmiş olsun. Arkadaşlar öyle güzel amlatmışki. doktorlar ve diyetisyenler çoğunlukla yeni litarütürü ve dünya litarütürü takip etmiyorlar cidden. Kadın doğum doktorları benim sezaryan sonrası normal doğum yapmama öyle affallıyorlar ki ne düşünüceğimi şaşırıyorum. Ve inan bende bu konuda çok örnek var. Tabi hiç birimiz sana şöyle veya böyle yap diyemeyiz demedikte. Ama ben olsam Karatay hocanın sözünden çıkmazdım. Ama durumunla ilgili hocaya ulaşabilirsen daha sağlıklı bir yol izlemiş olursun. Bi de kitabı varmış bu konuda incelesen iyi olur cidden.

Hedef60 geçmiş olsun canım

menün genel anlamda iyi ama leblebi işi bozmuş. hele ki beyaz olanı sırf nişasta. leblebinin glisemik indeksi yüksek bu yüzden ya yemiyoruz ya da illa yiyeceksek sarı olanından 1-2 tane

yaaaa ben bilmiyorum masum diye yiyorum sadece ceviz mi yemem gerekiyor. ara öğünlerde

Canım maşallah sana.

selam canım,
hikayeyi tam bilmiyorum ama geçmiş olsun..
bu yogurt kürü nedir? neyi saglamakta?

Canım bende yeni öğrendim. Ayran detoks forumunda biri tavsiyetmiş. Her yemekten yarım saat önce 2 çorba kaşığı yoğurda 1 çay k tarçın, 1 ç k zencefil 1 çk zerdeçal katıp yiyorsun. Metobolizmayı hızlandırıp, yağ yakıyormuş. Ama tadı pek iyi değilmiş yarın görücem artık. Tadı çok kötüyse biraz yoğurt miktarını artırıcam.

yaaaa ben bilmiyorum masum diye yiyorum sadece ceviz mi yemem gerekiyor. ara öğünlerde

leblebi masum değil, hele ki beyazı hiç değil
ara öğün yapmıyoruz ama kahvaltında ya da tek başına öğün olarak kuruyemiş tüketebilirsin. Tuzsuz fıstık, çiğ badem, çiğ fındık, ceviz... bunları yiyebilirsin. Canan Karatay'ın kitabında 150-200 gr kadar kuruyemişi (yukarıda saydıklarım) tek başına bir öğün olarak yiyebilirsiniz yazıyor. hatta ben bu hafta öğle yemeği olarak sadece kuruyemiş yeyip ayran içiyorum hem tok tutuyor hem de işyerinde olduğum için ne yiyeceğim diye düşünmüyorum.

gerçekten harika bi sonuç bi sabah uyanıp tartıda -900 görmek süper olurdudaha önce yapanlar acaba kalıcı oldu mu giden kilolar bilgi verebililirler mi acaba?bi hafta sonu bende denemek istiyorum

Canım kesinlikle harikaydı. Ama bence haftasonu değilde daha böyle hiç dışarı çıkmıycağın bir günde daha iyi olur. Haftasonu bizde çocuklarda olunca illa etkinlikli oluyor dışarı çıkıyoruz. Dışarda da benim kendimi frenlemem zaten çok zor oluyorken bide detoks yapmak imka sız.Genelde de durum bu sanırım.

Canım yoğurt küründe tabi sözkonusu baharatlar olunca araştırmakta yarar var ne de olsa ilaçların etken maddeleri. O anlamda direk tavsiye edilmez.

Son düzenleme:
Sabahki halimi anlatmışsınnn:))
gerçekten maşallah ne güzel kilo vermişsin hoşbulduk buarada
Teşekküleeer..daha da motive ettin beni:)
Geçmiş olsun canımm bende de böyle bir sorun vardı...Karatayla bu sorunumu hallettim canımm.!!
Yeni gelenlerin kafası karışabilir canımm.!! Ama bizimle kalmanı isterizz:)
Geçmiş olsun canım..çabucak iyileşşşş.!! :))
Bu topik sayesinde zayıflıyoruz...sonuna kadar buradayıızz:))) harikasııınnn xc9cumm..!!

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım hayırdır ? 900 gr da olsa gıtmış canım bakalım pazartesiye nasıl yansıyacak,yogurt kurunu bır ara kullandım az ama 1 hafta kadar ,devam etseydim faydası olurdu belkı diyetle birlikte,yapılabılır..

Canım ara kanamam oluyordu. Ama çok şükür bişey çıkmadı sağol ilgin için.

Bende ekmekleri yazmam:)
bu aksam zeytinyagli herseyden 2 kasik aldim tabagima ispanak pirasa patlican sarma
Tmm o zaman,...bir ksç kere ekmek yemek zorunda kalmıştım,kötü örnek olmamak için ..bulgura çevirip yazmıştım:))) (1 dilim ekmek 2 kaşık bulgura eşdeğer) ama artık kesinlikle yapmam.. Bozuldu mu zor düzeliyor.!!! ve çabuk acıkıyorummm.!!
Canım ara kanamam oluyordu. Ama çok şükür bişey çıkmadı sağol ilgin için.
Geçmiş olsun canımm..geçenlerde summağın (summak) faydalarını okuyordum,,kanamayı keser diyordu,istersen salatalarına ekleyebilirsin..!!

Bugün

Sabah: kkk
Öğlen: 1 dilim peymacun,1 şekerpare(cısss)(gün vardı)

Akşam: yarım kağıt kebabı,salata,3 lahana sarma,1 kaşık süzme yoğurt,1 kaşık cevizli biber

Bugün akşam yemeğimi geç yedim.! Ona canım sıkıldı..(misafirlikteyim)doğum günü var pasta yemiyecemmm.!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…