Günaydın bol leptinli günler olsun
İnanmıyorum ya dünkü ayran detoks sonucum -900. Nasıl olur bu hiç anlamadım. Süpermiş valla. Ayran detoksu diyi ce ben sadece ayran içilen bişey sandım ama meğer içi dolu dolu bir çorbayı hemde 2 saatte acıkmadan içiyormuşuz. süpermiş. tavsiye olunur.
Şuan tek riisk geri alıp almama
xc9 teklifin öyle içten geldi ki gelesim geldi. Ne güzel olurdu. Bayılırım kahvaltı sohbetlerine.
mmmmm bayılırım topalağa, süper bir kış yemeğidir hele şöyle bool acılı.. afiyet olsun canımbuldumtopalak çorbası yapıcam adı çorba ama yemek gibi doyurucu kırmızı lahanam var hazır doğranmış dolapta bolca salata yoğurt yeter sanırım
ben dağılmasın diye yumurta da koyuyorum, buralarda un koyuyorlar, dağılmasın diye korkar ben de koyar oldum.. ama bulgur miktarının dağılmada faktörü olduğu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu, kıymadaki yağ oranının da dağılmasına neden olduğunu bizzat tecrübe ettim,yağsız dana kıyma en iyisi..tabi ki ama öncelikle seni yeniden aktif görmek beni mutlu etti onu söyleyeyim arasıra gelip beğen yapıyorsun mesajlarıma görüyorumdum ama yakalayamıyordum
karatay menüsünde var ama sanırım çoğumuzun bildiği bi yemek çok kolay ve lezzetli
4 kişi için tahmini ölçü
250 gr kıyma (az yağlı ve dana olursa dağılmıyor daha iyi tutuyor)
1-1.5 kahve fincanı(fincan büyükse 1) ince bulgur
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
tereyağ salça
tuz karabiber kırmızıbiber nane
bunları yoğurup hazırladığın köfteden küçük ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayacaksın tencerede tereyağını ve salçayı naneyi hafif kızdırıp 1-1.5 lt sıcak suyu koyacaksın su kaynarken köfteleri içine atıp 20 dk kadar pişireceksin
ölçüleri kabaca verdim ben göz kararı yaparım sen de öyle ayarla ama bulgur etten az olacak yoksa dağılıyor
sea hoşgeldin, seni hatırlıyorum . ben geldikten hemen sonra uğramaaz oldun topiğe yoksa benim yüzümdenmiydi :))))ooo ev hanımlıgı daha da zor ve yorucu galiba :)) şimdi düsündüm bi anda da kendimi aynı sekilde..pek de ev işi sevmemkolaylıklar diliyorum sana
senin sorunlara benzer o kadar çok paylaşım okudum ki topikte, hepsi karatayla düzelmiş.. bence diyetisyeni boşver, bildiğiniz gibi tıp, bilim sürekli değişiyor ve gelişiyor.. on yıl önce doğru bildiklerimiz 10 yıl sonra yanlışa dönüyor, karaty çağı geriden takip etmiyor, son araştırmalar hocayı destekliyor çok şükür.. geçmişten örnek verelim, ibni sina 2 öğün sağlık 3 öğün hastalık demiş, sünnette de 2 öğün yenmesi gerekiyor.. bence hocanin diyebet ve obeziteye çözüm var kitabinı okumanı tavsiye ederim ama tabi tercih senin.. bir tarafta dahiliye uzmanı, kardiyoloji profu, diğer tarafta lisans mezunu.. tabi sırf bunun için değil kafama yattığı, mantığım kabul ettiği için seçerdim karatyı..günaydın herkese bugün dr a gittim baş dönmesi elimin titremesi bayılacak gibi oluyordum uzun zamandır ben 2 kez üstüste grip oldum ona bağlıyordum ama şekerim düşüyomuş diyetisyene gönderdi günde 8 dilim çavdar yada tam bugday ekmeği olan bi diyet verdi mutlaka ekmek yemeliymişim bende hipoglisemi varmış annem de şeker hastası ilerde şeker hastası olmam %40 ihtimalmiş zayıflarsam ihtimal azalırmış kafam çok karıştı ben 8 dilim ekmek yiyerek nasıl karatay yapıcam
karataya uyumlu olmayan örnek teşkil eder ama uyumlu olanları paylaşabilirsin..8 dilim nerdeyse yarım ekmek yapıyor nasıl zayıflanır ki böyle hiç inanmıyorum ama mecburum sanırım yoksa geçmicek bu baş dönmeleri üstelik ara öğün de var 1 meyve yanına süt yada yoğurt aranızdan ayrılmak hiç istemiyorum yine menulerimi buraya yazsam olur mu?
sana katılıyorum canım, diyetisyenliğin tarihi şurda 50 yıl falandır ve bence öğrendikleri eski bilgiler, son gelişmelerden haberdar değiller, kaldı ki bir çok prof bile haberdar değil.. karatayı destekleyen o kadar az ki, bir ahmet aydın biliyorum ben.. bi de geçenlerde idris şahin diye bir profun videsosunu izledim youtube da.. karatayla birebir aynıydı nerdeyse... adamın uslubu da hoş sanki stand up yapar gibi anlatıyor.. diyor ki, ben diyor allahla bir anlaşma yapacak olsam yani bu zehirlerden (ekmek ve şekeri kastadiyor) yediğimde 5 sene erken öleceksem, antep baklavası yemeyi ve karşılığinda 5 sene erken ölmeyi kabul ederim... ama kesinlikle ekmek buna değmez diyor.. bence de haklı adam.. bizim diyetisyenler de bize zorla ekmek yedirtiyor yav..aynı sorun bende de vardı Karatay diyetiyle düzeldi artık şekerim ani olarak düşmüyor. diyetisyen diyetiyle bu sorunu yenebileceğini sanmıyorum, ben denedim olmadı aksine daha kötü oldu devamlı ara vermeden bişeyler yediğim için bu sefer de insülin direnci sahibi oldum. iyi düşün derim
selam canım,sea hoşgeldin, seni hatırlıyorum . ben geldikten hemen sonra uğramaaz oldun topiğe yoksa benim yüzümdenmiydi :))))
ev işlerini ben de hiiiç sevmem, dolayısı ile ev hanımlığını da.. ben iş kadını olmak için doğmuşum ama napalım yaptık bir hata da evlendik.. sen bekar mısın canım?
.
menün genel anlamda iyi ama leblebi işi bozmuş. hele ki beyaz olanı sırf nişasta. leblebinin glisemik indeksi yüksek bu yüzden ya yemiyoruz ya da illa yiyeceksek sarı olanından 1-2 tane
selam canım,
yok ya olur mu oyle sey :) benim de sekerle ilgili bazı sorunlar cıkmıstı da ondan bir sure bıraktım. :) bir de bir ara cok fazla gece calismalarım olmakta idi. İş kadınlıgı zor tabi :)
he üstüne bir de ben evliyim :) bir de uc cocuk var ya
biri 10 yasında sondakiler ikiz erkek
halim duman oluyor bazen :) ondan takılamadım bir ara..
selam canım,
hikayeyi tam bilmiyorum ama geçmiş olsun..
bu yogurt kürü nedir? neyi saglamakta?
yaaaa ben bilmiyorum masum diye yiyorum sadece ceviz mi yemem gerekiyor. ara öğünlerde
gerçekten harika bi sonuç bi sabah uyanıp tartıda -900 görmek süper olurdudaha önce yapanlar acaba kalıcı oldu mu giden kilolar bilgi verebililirler mi acaba?bi hafta sonu bende denemek istiyorum
Sabahki halimi anlatmışsınnn:))üzerimde hala pijama ve sabahlık var bi kafamda bigudim eksik çünkü saçlarım kısa :))))
yataklar dağınık mutfak öyle offf ev kirli hemen kendime gelmem gerek atom karınca moduna geçip evde koşa koşa iş yapmam gerek
akşam yürüyüşüne ek sabah da leslie falan yapmam gerek inatçı yağlardan kurtulmanın başka yolu yok
Teşekküleeer..daha da motive ettin beni:)gerçekten maşallah ne güzel kilo vermişsin hoşbulduk buarada
Geçmiş olsun canımm bende de böyle bir sorun vardı...Karatayla bu sorunumu hallettim canımm.!!günaydın herkese bugün dr a gittim baş dönmesi elimin titremesi bayılacak gibi oluyordum uzun zamandır ben 2 kez üstüste grip oldum ona bağlıyordum ama şekerim düşüyomuş diyetisyene gönderdi günde 8 dilim çavdar yada tam bugday ekmeği olan bi diyet verdi mutlaka ekmek yemeliymişim bende hipoglisemi varmış annem de şeker hastası ilerde şeker hastası olmam %40 ihtimalmiş zayıflarsam ihtimal azalırmış kafam çok karıştı ben 8 dilim ekmek yiyerek nasıl karatay yapıcam
Yeni gelenlerin kafası karışabilir canımm.!! Ama bizimle kalmanı isterizz:)8 dilim nerdeyse yarım ekmek yapıyor nasıl zayıflanır ki böyle hiç inanmıyorum ama mecburum sanırım yoksa geçmicek bu baş dönmeleri üstelik ara öğün de var 1 meyve yanına süt yada yoğurt aranızdan ayrılmak hiç istemiyorum yine menulerimi buraya yazsam olur mu?
Geçmiş olsun canım..çabucak iyileşşşş.!! :))Arkadaslar baya yeni gelen arkadas var .. Öncelikle hoş geldiniz.. 2 gündür çok hastayım.. Topiği ihmal ettim.. Ama hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum. Sabah akşam iğne vuruluyorum. Hala kendime gelemedim. 2 gündür çok iştahsızımm.. Bişey yiyemiyorummm boğaz ağrısından .. Annemde kalıyorum. Tartılmadım da bilmiyorum kilo durumum nasıl. Görüşürüz .. YENİ GELEN ARKADAŞLAR. .. HOŞGELDİLER.. TOPİĞİMİZ ÇOK GÜZELDİR . LÜTFEN DEVAM EDİN TOPİĞİMİZE .. KARARLILIK VE DEVAMLILIK ÖNE MLİ BİZDE.. HEPİMİZ KARATAYLA KİLOLARIMIZDAN KURRTULDUKz.. KURTULMAYA DA DEVAM EDİYORUZ. GELİN KATILIN BİZE ..
Bu topik sayesinde zayıflıyoruz...sonuna kadar buradayıızz:))) harikasııınnn xc9cumm..!!çok geçmiş olsun iyi tarafından bakarsak pzt en az -1 garanti bu haftayı da hallettin
topiğimizle ilgili dediklerine aynen katılıyorum hepimizin sahip çıktığı yeni gelenlere kucak açtığı kimsenin en iyi ben bilirim diye böbürlenmediği bi ortamhepimiz birlikte öğreniyoruz gelişiyoruz veeee inceliyoruz
Yeni gelenlerin kafası karışabilir canımm.!! Ama bizimle kalmanı isterizz:)
!!
Merhabalar
Hastanedeyim şuan. Snowdrop sağol canım ilk günün bilançosuydu yazdığım ikinci gün daha az gidiyormuş. 1 kilo ile kapatsam bile ne ala.Eğer kalıcı olursa son verdiğim karatayda 8. kilomda gitmiş olucak.
Ben bide şu yoğurt kürünü uygulayayım istiyorum. Karatay'a ters bişeyide yok hem. Hem canım Karatayıım hem yoğurt kürü hedefe daha hızlı ulaşırım umarım. Tek sorun tadı kötüymüş.
geçmiş olsun canım hayırdır ? 900 gr da olsa gıtmış canım bakalım pazartesiye nasıl yansıyacak,yogurt kurunu bır ara kullandım az ama 1 hafta kadar ,devam etseydim faydası olurdu belkı diyetle birlikte,yapılabılır..
Canım ara kanamam oluyordu. Ama çok şükür bişey çıkmadı sağol ilgin için.
Tmm o zaman,...bir ksç kere ekmek yemek zorunda kalmıştım,kötü örnek olmamak için ..bulgura çevirip yazmıştım:))) (1 dilim ekmek 2 kaşık bulgura eşdeğer) ama artık kesinlikle yapmam.. Bozuldu mu zor düzeliyor.!!! ve çabuk acıkıyorummm.!!Bende ekmekleri yazmam:)
bu aksam zeytinyagli herseyden 2 kasik aldim tabagima ispanak pirasa patlican sarma
Geçmiş olsun canımm..geçenlerde summağın (summak) faydalarını okuyordum,,kanamayı keser diyordu,istersen salatalarına ekleyebilirsin..!!Canım ara kanamam oluyordu. Ama çok şükür bişey çıkmadı sağol ilgin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?