Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Merhaba arkadaşlar
Cumartesi günü başladım Karatay'a bugün 5. günüm.
Günlük 40 ar dakika evde yürüyüş aletinde yürüyüş yapıyorum akşamları, sıvı tüketimime dikkat edemiyorum olabildiğince içiyorum su.
Pazar günü küçük 1 kase aşure kaçamağım oldu bugün de yarım gözleme yedim kahvaltıda... Kahvaltıları iş yerinde arkadaşlarla yapıyoruz onlar ne getirirse ondan yiyoruz. Normal düzey kahvaltılıklar gelmediğinde işim zorlaşıyor.
Sabahları 5.30 da uyanıp güne başladığım için günde 3 öğün yiyorum. Maalesef 4-5 saat ara vericem derken akşam öğünüm saat 19 gibi oluyor. Biliyorum geç ama ben gibi obur bir insanın açlıkla savaşı kolay olmuyor.
Hergün internete girip paylaşımda bulunma vaktim olmuyor.

Bugün kü menüm.
Sabah evden çıkmadan 2 adet haşlanmış yumurta 7.30 da yarım gözleme 1 bardak şekersiz çay
Öğlen 12.00 da 2 kase kereviz yemeği, Birer avuç fındık, fıstık, badem. 3 kaşık yoğurt
Akşam 17.00 da 1 kase Mercimek çorbası, 4 parça baget, 1 kase yoğurt
(bugün işten erken geldiğim için öğünleri erken düzenledim)

Bu arada benim sindirim sistemim çok yavaş çalışıyor. kabız olmuşum 3 gün tuvalete çıkamadım.. başlanşgıç için normal mi bu yoksa böyle sürer mi.. benim sindirim sistemim normalde de yavaştır ama bir süredir düzenliydi.

Son düzenleme:
MENÜM
SABAH: 1,5 dilim tam tahıllı ekmek,domates,peynir,zeytin
ÖĞLE:2 kaşık bulgur pilavı ,2 kaşık yemek sulu yemek
AKŞAM: Yarım kase tarhana çorbası,1 kefir

o biri ben olayım, uygun şeyler olduğu sürece tabiki sakıncası yookk
ne güzel o şarkı bizde de aynı etkiyi yapar mı ki?

yayla çorbasını yarma il yapman süper olmuş, bulgur da koyabilirsin.. canım menüler için aşağıdaki linki incele istersen, özellikle yeni başlayanlar için çok faydalı..

Karatay Menüsü

hoş geldin canım aramıza..
ben kabızlık sorunu yaşamadım ilk başladığımda ama yeterli su içiyor musun? günde 2 kez çıkma da hemen olmuyor zamanla oturur..

hoş geldin canım aramıza..
ben kabızlık sorunu yaşamadım ilk başladığımda ama yeterli su içiyor musun? günde 2 kez çıkma da hemen olmuyor zamanla oturur..

teşekkür ederim hoşbuldum. su içiyorum olabildiğince ama demekki yeterli olmadı. yada beslenme düzenim değişti diye mi bağırsaklarım tepki veriyor.

sabh kkk
aksam dovme corbasi turp tere
anamlar gozumun onunde manti yediler yemedim alkis bbanaaaaa
reglimin ilk gunu tuhaf ama seker cikolata istegi yok

sabh kkk
Kocaman alkıışşşşşşş

listeye kendimi ekliyim dedim.
İyi yapmışsın. Ben mezun olduğunu ve listeden çıktığını düşünmüştüm.

Menüde,sporda çok güzel.

Selam ,

Dun aksam ki yemegim :)
Afiyet olsun. Güzel bir menüymüş :)

Herkese merhaba:)memlekete gitmiştim uzak kaldm burdan biraz ee sonuçta bol cısslı oldu:)ama karataya yılmadan devaaaam:)

7.30 kkk fıstık 3 günkurusu ile
12.00 mercimek çorbası 1 bardak ayran
17.00 bir tabak ıspanak-yoğurt-salata-5 fıstık

Kızlar sabah kkk yaptım saat 10:30 da .. Ordan sonra okul.. Okuldan önce Öğleyin 30 dak yürüyüş.. Akşam 7:30 da hamsi buğulama ve tarhana çorbası, biraz tahin. İnş sabaha 74 ile uyanırım.. Annemde kalıcaz bu gün cuma tartılırım artık.. İnş bollll eksiler... Sağolasın cnm sen de yapabilirsin.. emzşrmek avantaj gerçekten...Ben 3 aylıkken başladım. Önce 3 öğün yaptım uzun bi süre sonra 2 öğün yaptım. Sütümü çok etkilemedi. Ben 20 gündür aynı kilodayım. Durdu şu an .. Ama eskisi gibi Sadık olamıyorum. Ama vereceğim inş. Sizin de vereceğinize eminim..
sabh kkk
Alkışşşşşşşşşşş sana canım süper...
Ben de yeşil çayı sevmiyorum cnm.. Form çayı emzirirken yasak da yeşil çayda bişey yoktur sanırım.. Bilgin var mı cnm..
İşte Türk kahvesine böyle alışılır süpersin cnm

Sabah 6da yarim c. Bardağı kuru yemis ve kahve
Kahvalti 10 30 salatanin icine yarim c. B. Kuruyemiş peynir yumurta karistirdim burda bi arkadas demisti. Cok güzel oldu. 10 zeytin. 3 k.kayisi 1 parca taze hindistan cevizi ( cissmi bilmiyorum)
Aksam 5de 1 tabak dövmeli yoğurtlu corba
Taze fasulye et yoğurt turşu. Gene bi parca hindistan cevizi. 1 isirik cikolata
21 30 da toplanti vardi 1 sütlü kahve 1 küçücük bisküvi

Sabah 6da yarim c. Bardağı kuru yemis ve kahve
Kahvalti 10 30 salatanin icine yarim c. B. Kuruyemiş peynir yumurta karistirdim burda bi arkadas demisti. Cok güzel oldu. 10 zeytin. 3 k.kayisi 1 parca taze hindistan cevizi ( cissmi bilmiyorum)
Aksam 5de 1 tabak dövmeli yoğurtlu corba
Taze fasulye et yoğurt turşu. Gene bi parca hindistan cevizi. 1 isirik cikolata
21 30 da toplanti vardi 1 sütlü kahve 1 küçücük bisküvi

çok teşekkür ederim canım inceleyim daha faydalı olur bana umarım . bulgurlu yapmamıştım onu deneyim bir dahaki sefere teşekkürler

çok güzel vermişsiniz gerçekten imrenmedim desem yalan olur. inşallah sizde yarına 74ü görürsünüz. belli bir zaman sonra ister istemez kaçamaklar oluyor tabi. ama sizin toparlayıp bu hızla gideceğinize inanıyorum. bende 3 öğün yapıyorum hatta doyana kadar yiyorum ama açımmmm sizdede oluyor muydu?
bu arada öğretmensiniz sanırım bende öğretmenim 2 .dönem başlayacağım bende en azından evdeyken daha rahat olur diye başladım. okulda zor olabiliyor. sabah kahvaltıyı nasıl yetiştiririm bayağı uzun sürüyor çünkü üstüne 2 tanede çocuk (biri 2,5 yaşında biri 4 aylık daha ) .bakalım başlasın görelim sizden daha öğreneceğim çok şey var :)

ARKADAŞLAR
sizi sıkmış olmazsam bazı sorularım olacaktı bende kitap yok o nedenle bilemiyorum ama en kısa zamanda almayı düşünüyorum dışarı çıkabilirsem.
1- süt istediğim an içebilir miyim? ara öğünde ,özellikle akşamları acıkıyorum ben emzirince
2-bulgur serbest mi serbestse ne kadar tüketebilirim en fazla?
3- helva neden illa balıkla yenmeli?
4-akşamları karnınız acıkınca neler yapıyorsunuz?
5-unlu çorbalar yasak denmiş ama tarhanada unlu o neden serbest burada yiyenler varmış listede gördüm :)
6-meyve serbest mi serbestse ne zaman tüketebilirim?
7-tatlı hiç mi yok bal doğal o da mı yasak? yani tatlı ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?
zamanınız olur ve yanıtlarsanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim .bunlar aklıma gelenler yaptık sıra soracağım inşallah.

1- evet süt ve ayran istediğinde içebilirsin sakıncası yok. özellikle akşam 8 den sonra yemek yasak olduğu için süt veya ayran serbest.
2- bulgur serbest değil, günde 2-3 kaşık tan fazlasının tüketilmesini önermiyor Canan Karatay
3-
4-akşamları acıkınca 8 den önceyse badem, fındık, kayısı çekirdeği gibi atıştırmalıklardan yerim. 8 den sonra ise bol bol su içerek bastırmaya çalışırım.
5-tarhana ev yapımı ve tamamen doğal olduğu için öneriliyor.
6-meyve günde orta boy olmak üzere 1, en fazla 2 tane yenilebilecek bir besin.. özellikle meyvedeki fruktoz şekerleri insülün hormonu salgısını arttıracak ve acıkmayı tetikleyeceği gibi kilo vermeyi engelleyici etkide bulunacak. leptin hormonu salgısını engelleyeceğinden yağların yakılması da engellenmiş olur.
7- tatlı asla yok. bal da pekmezde tüketimi yasak besinlerden. günümüzde hiç bir balın doğal olmadığını savunan Canan hoca ayrıca baldan enerji ve şeker dışında sadece C vitamini alınabildiğini bunun da sebzelerden ve limondan karşılanabileceğini savunuyor.
Ayrıca bu diyete tamamıyla uyarsanız tatlı isteğiniz de ortadan kalkar. öncelikle tatlıların "tatlı zehir" olduğuna siz de inanmalıosınız. ben evimde en sevdiğim tatlıdan yaptım misafir içn. sonrasında çok miktarda evde kalmıştı 3 gün boyunca ve bir kaşık dahi uzanmadım. çünkü biliyorum ki bir çay kaşığı dahi alsam o bağımlılık yaratan tatlı zehir tümünü yemeye beni davet edecek.

kolay gelsin

İyi geceler kızlar
Sahura kalktım geçmişi okudum yazayım dedim herkes iyidir inşallah hepimize bol leptinler diliyorum
Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz
Yoğunluktan gelemedim kaç gündür diyete mümkün mertebe devam ediyorum dün sular kesikti oruç tutmadım ama öyle bir alışmışım ki 2 öğüne akşam 6.30 a kadar acıkmadım
Karatayı ve sizleri seviyorum
Yürüyüş devam
Yapamadığım günler oluyor ama iyidir yinede
Mahzencim günlük bildirirken unuttuklarım oluyor Ben sana hafta da bir kez toplu bildirsem Olur mu sporumu
Olursa hangi gün bildireyim
Cepten yazdığım için geçmiş mesajlara cevap yazmadım öpüyorum herkesi
Hedef60cım inş 74 ü görürsün tartıda

karatay diyetinde kalori hesabı yapmıyoruz(müjdemi isterim)
şehriye yada un yenmemesinin mantığını açıklayayım. neticede, yarma da bunlarda buğdaydır. yarma yeniyor, bunlar yasak. çünkü bunlar işlenmiş ve bir mamul haline gelmiş. bu sebepten yenmiyorlar.
ben genelde mercimek ve kabak çorbası yapıyorum. hocanın tarifler kitabını alıcam en kısa zamanda. o zaman paylaşırım.

şehriye yada un yenmemesinin mantığını açıklayayım. neticede, yarma da bunlarda buğdaydır. yarma yeniyor, bunlar yasak. çünkü bunlar işlenmiş ve bir mamul haline gelmiş. bu sebepten yenmiyorlar.
ben genelde mercimek ve kabak çorbası yapıyorum. hocanın tarifler kitabını alıcam en kısa zamanda. o zaman paylaşırım.

Kizlar benimde bi sorum var baska diyetlerde haftada bi gün bozabilirsiniz diyolar bunda oyle bisey varmi?
bizde böyle bişey yok, çünkü zaten kendini diyette gibi hissetmiyorsun.. ama takıldığım zaman ben bir kaç gün ara veriyorum o da ayda veya 2 ayda 1 kez falan..

canım günlük aslında bana da zor gelmeye başladı, haftalık perşembe akşamı veya cuma saat 18 e kadar yapabilirsin.. listedeki tüm arkadaşlar için geçerli bu önerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…