Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sabh kkk
aksam dovme corbasi turp tere
anamlar gozumun onunde manti yediler yemedim alkis bbanaaaaa
reglimin ilk gunu tuhaf ama seker cikolata istegi yok

3. sorun yanıtsız kalımış onu da ben cevaplayayım.. tahin balıktaki omega 3 emilimini artırdığı için balıkla tahin helvası serbest.. ama biz maksimum etkiyi görmek ve şeker de almak istemiyorsak sade tahin, tahin+kuruüzüm yiyoruz.. bol tahinli kabak tatlısı ve tahin+bal karışımı yediğim de oldu..

1) süt, tuzsuz ayran leptini bozmuyor. içebilirsiniz.( son dönem bozardı bozmazdı kafalar karıştı galiba. çok acıkıyorsanız içiniz, sonra alışınca onuda bırakırsınız.)
2) haftada 2 kez, 2-3 kaşık
3)balığın içindeki besinlerin(omega 3 olabilir, unuttum şimdi) emilimini arttırdığı için.
4)öncelikle acıkmaması için öğünümüzde doğru şeyler yemeğe çalışıyoruz. yinede acıkırsak süt ayran türk kahvesi içiyoruz.
5)tarhanada unvar. bunun yapımında taş değirmende öğütülmüş, tam buğday unu olması lazım. BKZ: karatay menüsü
6) sabah yada öğlen öğünlerinde 1adet gi düşük meyvelerden yenmeliortakal v.b.
7) sanırım piyasada doğal bal olmadığı düşünülüyor.?????? tatlıya bir süre sonra ihtiyaç duymuyorsun. mis gibi kuru yada yaş meyveler gayet yeterli.

arkadaşlar yanlış yada eksik bişeyler varsa uyarın lütfen:)))))))))

Son düzenleme:
sabah kkk yaptım
akşama canım çiğ köfte istiyor feci
önden çorba snra çiğ köfte yiycem inşallah yanına ayranla

Selamlar,
Azıcık br boşlukta geçmişi okuyup bilgilendim,selam mahzenncimm

aslında kilo listenize ben de girmek isterim ama kaybettiğim kilonun yüzdesini mi yazıyorsunuz hala,kendisini mi bilemiyorum?

Bu hafta ara verdiğim diyete yeniden başlamıştım,aynı hızda gitmiyor ama devam edeceğim

Buna göre dün
Sabah kkk
Öğlen Tavuk-cacık
Akşam 2kaşık bulgur ve mantar ve yoğurt

Canım inanılmaz tatlı istiyordu,
balıkla tahin helvasını duymamıştım,onu yerim bu akşam da yaaw

slm canım, seni buralarda görmek gerçekten güzel.. ara verdiğim diyete yeniden başladım diyosun ama bu süreçde diyet yapmadığın halde şu 11 kiloyu nasıl verdin canım yaa? bize de anlatsana?

kızlar sabah alıntı yapmış uzun uzun cevap yazmıştım hepsi uçmuş gitmiş
nasıl oldu anlamadım

paylaştığınız bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.... inşallah hep beraber tüm fazlalıklarımızdan kurtulacağız

emzirdiğim için mi yoksa zaten tatlıyı çok sevdiğim için mi bilmiyorum habire canım istiyor.

bugün canan hoca show tvdeydi lahmacun içli köfte çiğköfte falan yenilir dedi. kabak tatlısını fırınlayın etlerin yanınd tüketin dedi . dediğiniz gibi şekeri resmen yasakladı :) meyvede sabah yarım nar ,portakal yani mevsiminde göre dedi. aklımda kalanlar :)

kuru meyve tüketebiliyormuşum sanırım kayısı falan peki bunu da mı sabah yemem şart?

nasıl oldu anlamadım

benimde bir mesajım 400 defa falan yazılmış:)) düzeltme butonuda görünmüyor sileyim.bakım var filan diyodu ondan heralde kusura bakmayın kızlar

kabak tatlısının nasıl yapıldığını da söyledi mi? ben akşam yapmayı planlıyorum ama pekmezle pişiricem artık. aslında onuda koymak istemiyorum ama(

canım günlük aslında bana da zor gelmeye başladı, haftalık perşembe akşamı veya cuma saat 18 e kadar yapabilirsin.. listedeki tüm arkadaşlar için geçerli bu önerim..

evet canım, daha iyi olur böyle...

bugün az yazılmış kızlar bakım mı vardı acaba?
herkes iyi mi?

dün yediklerim:
sabah 2 avuç çiğ badem
öğlen taze fasülye yoğurt trabzon hurması (öğleden sonra 2-3 tane küçük kuru pasta(cıss) attım ağzıma, işte önümde duruyo. bende gözümün önünde olan şeye hiç dayanamam)
akşam pilav taze fasulye ( bunlardan az yedim.bir sürü salata yiyerek karnımı doyurdum). öğünümden hemen sonra ağzıma yine gözümün önünde duran çikolatalardan(cıss) bir kaç parça attım. 8 den sonra hiç bişey yemedim.

nasıl oldu anlamadım
sabah KK da bakım vardı canım, o yüzdendir..

biz kahvaltıda yiyoruz ama sen emziriyorsun ve yeni başladın ara öğünde yiyebilirsin bence..

slm canım, seni buralarda görmek gerçekten güzel.. ara verdiğim diyete yeniden başladım diyosun ama bu süreçde diyet yapmadığın halde şu 11 kiloyu nasıl verdin canım yaa? bize de anlatsana?

Canım benim kiloyu diyete devam ettiğim ve yürüyüşlere falan zaman ayırdığım yaz tatili dönemide verdim.
Şimdi okuldayım ve çalışıyorum,pilavlı makarnalı bir sürece girdim burda anlayacağın,bu yüzden kilo da hareketlenmeler başlayınca derhal yeniden başladım..

Verdiğim süreç aynen şöyle oldu anlatayım..
Sabahları KKK lar,
Öğlen et ayran yoğurt gibi,
akşam genelde sadece kuruyemiş ve süt tüketiyordum.

Bol su içip arada kahve içiyordum.
Ara öğünlerde oruçlu gibi ağzımı kapattım..
Kahvemi ve çayımı şekersiz içmeye başladım..
Bir de araya giren ramazanda asıl kiloyu verdim sanırım..
Çünkü iftarda sadece salata yada çorba yada et ya da yoğurt yiyiyordum..
Böyle olunca düzenli biçimde gitti kilo..
Yani klasik ama ciddi bir Karatay işi oldu..
Ama bi 5-8 kilo kadar daha versem fena olmayacak,bakalım..

sabh kkk
aksam dovme corbasi turp tere
anamlar gozumun onunde manti yediler yemedim alkis bbanaaaaa
reglimin ilk gunu tuhaf ama seker cikolata istegi yok
Oncelikle tebrik ederim canim. Benimde reglimin ilk gunu bugun kiloda artis var ama bozmadim hic sanirim regl doneminden kaynakli ve benimde canim tatli istemiyoo... oleyyy

Evet cocuklunun halinden cocuklu anlar degilmi ama..

Kitabi alirsan ne olur ara ara tarih ekle buraya bazen ne pisirecigimi bilmiyorum gercekten..

Arkadaslar bisey demek istiyorum bu tahin helvasi konusunda. Karatay hoca eger bu tahin helvasindaki tatli oraninin yanlis veya zararli oldugunu dusunseydi bence kitaba hic koymazdi oyle bisey aksine dediginiz gibi tahin ve uzum karisimi derdi. Cunki zaten herseyi acikca yazmis bunu neden yazmasinki. Bilmiyorum sizler nasil dusunuyorsunuz ama ben gonul rahatligiyla tahin helvasini iki kibrit kutusu kadar ( baya oluyo ve yetiyor) baliktan sonra tuketiyorum.

kabak tatlısının nasıl yapıldığını da söyledi mi? ben akşam yapmayı planlıyorum ama pekmezle pişiricem artık. aslında onuda koymak istemiyorum ama(
canım kabak tatlısını tasvip etmedi aslında ama gülben ergen ben çocuklarıma pekmezle pişiriyorum doğru mu bu diye sordu o da az bir pekmezle olabilir dedi. aslında amerikada bu bal kabağının tatlısını bilmezlermiş fırınlayıp etle tüketirlermiş onuanlattı sizde öyle yiyebilirsiniz dedi zaten kabağın kendi tadı yeter dedi canım :)
sabah KK da bakım vardı canım, o yüzdendir..

biz kahvaltıda yiyoruz ama sen emziriyorsun ve yeni başladın ara öğünde yiyebilirsin bence..

ara öğün yapmak istemiyorum bende sizler gibi sabah tüketirim sağol canım

Dunki menum;
Sabah, kkk arti ceyrek muz, 3-4 incir
Aksam, tarhana corbasi, kiymali karnibahar, salata ve yogurt.

Bugunki menum;
Sabah, kkk arti yarim muz ve 2 incir
Aksam, cupra, tarhana corbasi, salata ve tahin helvasi planliyorum daha yemedim.

Yuruyuslerimde aksama oluyor bu hafta cunki ayakkabisiz bu is gercekten olacak bigi degil. Yuruyuse cikmiyor degilim ama normal tempoda ciktim iki gundur bugunde pazarimiz vardi onun dolastim. Dun baktim biraz kafama gore bulamadim hep 120- 200 tl arasinda. Ama sanirim alicam yinede. Evde biaz hareket yapmistim. Haftaya leslie yapabilirim ins. En azindan yatmadan spor yapma firsatimda olur.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre düzenli olarak fındık, fıstık yiyen insanlar daha uzun yaşıyor. New England Tıp Dergisi’nde yayımlanan bu alandaki en kapsamlı çalışma, en büyük faydayı her gün bir porsiyon fındık fıstık tüketenlerin gördüğünü söylüyor.

Araştırma ekibi, fındık fıstık yiyenlerin daha sağlıklı bir yaşam biçimine sahip olduğunu belirtirken, fındık ve fıstığın kendisinin de yaşam süresinin uzamasına katkıda bulunduğunu belirtti. İngiltere Kalp Vakfı ise, fındık,fıstık tüketimiyle uzun yaşam arasındaki bağlantının kanıtlanması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini açıkladı.

[h=5]30 yıllık araştırma[/h]
Çalışmada 120 bin kişi, 30 yıl boyunca izlendi. Araştırmada, düzenli fındık-fıstık tüketme alışkanlığı arttıkça, yaşam süresinin de uzadığı saptandı. Araştırma sırasında haftada bir fındık-fıstık tüketenlerin ölme ihtimalinin hiç yemeyenlere oranla yüzde 11 daha az olduğu saptandı.

Haftada dört porsiyon yiyenlerde bu oran yüzde 13, her gün yiyenlerde ise yüzde 20 olarak ölçüldü. Fındık-fıstık yiyenlerin daha sağlıklı bir yaşam biçimi benimsediği, sigara içme ya da aşırı kilolu olma ihtimallerinin de zayıf olduğu kaydedildi.

Araştırmacılar fındık-fıstığın kolestrolü, iltihaplanmaları ve insüline direnci azalttığını da belirtti. İngiltere Kalp Vakfı’ndan kıdemli diyetisyen Victoria Taylor, ‘İlginç bir ilişki ama düzenli fındık-fıstık yemenin kalp sağlığını koruduğunu doğrulamak için daha fazla araştırma yapmak gerekiyor” dedi. Kaynak: BBC Türkçe

Dünkü yediklerim
.Sabah 10da kkk,biraz siyah kuru üzüm.
Akşam 16:30 evdekiler kızartma yedi ben karnabahar haşladım,havuç,yoğurt geçiştirdim.Üstüne biraz fıstık.
Bugün sabah kkk ve iki küçük mandalina
Akşam 17de kabak yemeği,karnabahar,yoğurt
Dün pilates ve leslie yaptım ama bugün kırıklık var üzerimde sporu erteledim.
Bu arada üzerimdeki şişkinlik gitmedi.Evvelki haftaki kiloma döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…