sabh kkk
aksam dovme corbasi turp tere
anamlar gozumun onunde manti yediler yemedim alkis bbanaaaaa
reglimin ilk gunu tuhaf ama seker cikolata istegi yok
çok teşekkür ederim canım inceleyim daha faydalı olur bana umarım . bulgurlu yapmamıştım onu deneyim bir dahaki sefere teşekkürler
çok güzel vermişsiniz gerçekten imrenmedim desem yalan olur. inşallah sizde yarına 74ü görürsünüz. belli bir zaman sonra ister istemez kaçamaklar oluyor tabi. ama sizin toparlayıp bu hızla gideceğinize inanıyorum. bende 3 öğün yapıyorum hatta doyana kadar yiyorum ama açımmmm sizdede oluyor muydu?
bu arada öğretmensiniz sanırım bende öğretmenim 2 .dönem başlayacağım bende en azından evdeyken daha rahat olur diye başladım. okulda zor olabiliyor. sabah kahvaltıyı nasıl yetiştiririm bayağı uzun sürüyor çünkü üstüne 2 tanede çocuk (biri 2,5 yaşında biri 4 aylık daha ) .bakalım başlasın görelim sizden daha öğreneceğim çok şey var :)
ARKADAŞLAR
sizi sıkmış olmazsam bazı sorularım olacaktı bende kitap yok o nedenle bilemiyorum ama en kısa zamanda almayı düşünüyorum dışarı çıkabilirsem.
1- süt istediğim an içebilir miyim? ara öğünde ,özellikle akşamları acıkıyorum ben emzirince
2-bulgur serbest mi serbestse ne kadar tüketebilirim en fazla?
3- helva neden illa balıkla yenmeli?
4-akşamları karnınız acıkınca neler yapıyorsunuz?
5-unlu çorbalar yasak denmiş ama tarhanada unlu o neden serbest burada yiyenler varmış listede gördüm :)
6-meyve serbest mi serbestse ne zaman tüketebilirim?
7-tatlı hiç mi yok bal doğal o da mı yasak? yani tatlı ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?
zamanınız olur ve yanıtlarsanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim .bunlar aklıma gelenler yaptık sıra soracağım inşallah.
ARKADAŞLAR
sizi sıkmış olmazsam bazı sorularım olacaktı bende kitap yok o nedenle bilemiyorum ama en kısa zamanda almayı düşünüyorum dışarı çıkabilirsem.
1- süt istediğim an içebilir miyim? ara öğünde ,özellikle akşamları acıkıyorum ben emzirince
2-bulgur serbest mi serbestse ne kadar tüketebilirim en fazla?
3- helva neden illa balıkla yenmeli?
4-akşamları karnınız acıkınca neler yapıyorsunuz?
5-unlu çorbalar yasak denmiş ama tarhanada unlu o neden serbest burada yiyenler varmış listede gördüm :)
6-meyve serbest mi serbestse ne zaman tüketebilirim?
7-tatlı hiç mi yok bal doğal o da mı yasak? yani tatlı ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?
zamanınız olur ve yanıtlarsanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim .bunlar aklıma gelenler yaptık sıra soracağım inşallah.
slm canım, seni buralarda görmek gerçekten güzel.. ara verdiğim diyete yeniden başladım diyosun ama bu süreçde diyet yapmadığın halde şu 11 kiloyu nasıl verdin canım yaa? bize de anlatsana?Selamlar,
Azıcık br boşlukta geçmişi okuyup bilgilendim,selam mahzenncimm
aslında kilo listenize ben de girmek isterim ama kaybettiğim kilonun yüzdesini mi yazıyorsunuz hala,kendisini mi bilemiyorum?
Bu hafta ara verdiğim diyete yeniden başlamıştım,aynı hızda gitmiyor ama devam edeceğim
Buna göre dün
Sabah kkk
Öğlen Tavuk-cacık
Akşam 2kaşık bulgur ve mantar ve yoğurt
Canım inanılmaz tatlı istiyordu,
balıkla tahin helvasını duymamıştım,onu yerim bu akşam da yaaw
1- evet süt ve ayran istediğinde içebilirsin sakıncası yok. özellikle akşam 8 den sonra yemek yasak olduğu için süt veya ayran serbest.
2- bulgur serbest değil, günde 2-3 kaşık tan fazlasının tüketilmesini önermiyor Canan Karatay
3-
4-akşamları acıkınca 8 den önceyse badem, fındık, kayısı çekirdeği gibi atıştırmalıklardan yerim. 8 den sonra ise bol bol su içerek bastırmaya çalışırım.
5-tarhana ev yapımı ve tamamen doğal olduğu için öneriliyor.
6-meyve günde orta boy olmak üzere 1, en fazla 2 tane yenilebilecek bir besin.. özellikle meyvedeki fruktoz şekerleri insülün hormonu salgısını arttıracak ve acıkmayı tetikleyeceği gibi kilo vermeyi engelleyici etkide bulunacak. leptin hormonu salgısını engelleyeceğinden yağların yakılması da engellenmiş olur.
7- tatlı asla yok. bal da pekmezde tüketimi yasak besinlerden. günümüzde hiç bir balın doğal olmadığını savunan Canan hoca ayrıca baldan enerji ve şeker dışında sadece C vitamini alınabildiğini bunun da sebzelerden ve limondan karşılanabileceğini savunuyor.
Ayrıca bu diyete tamamıyla uyarsanız tatlı isteğiniz de ortadan kalkar. öncelikle tatlıların "tatlı zehir" olduğuna siz de inanmalıosınız. ben evimde en sevdiğim tatlıdan yaptım misafir içn. sonrasında çok miktarda evde kalmıştı 3 gün boyunca ve bir kaşık dahi uzanmadım. çünkü biliyorum ki bir çay kaşığı dahi alsam o bağımlılık yaratan tatlı zehir tümünü yemeye beni davet edecek.
kolay gelsin
karatay diyetinde kalori hesabı yapmıyoruz(müjdemi isterim)
şehriye yada un yenmemesinin mantığını açıklayayım. neticede, yarma da bunlarda buğdaydır. yarma yeniyor, bunlar yasak. çünkü bunlar işlenmiş ve bir mamul haline gelmiş. bu sebepten yenmiyorlar.
ben genelde mercimek ve kabak çorbası yapıyorum. hocanın tarifler kitabını alıcam en kısa zamanda. o zaman paylaşırım.
1) süt, tuzsuz ayran leptini bozmuyor. içebilirsiniz.( son dönem bozardı bozmazdı kafalar karıştı galiba. çok acıkıyorsanız içiniz, sonra alışınca onuda bırakırsınız.)
2) haftada 2 kez, 2-3 kaşık
3)balığın içindeki besinlerin(omega 3 olabilir, unuttum şimdi) emilimini arttırdığı için.
4)öncelikle acıkmaması için öğünümüzde doğru şeyler yemeğe çalışıyoruz. yinede acıkırsak süt ayran türk kahvesi içiyoruz.
5)tarhanada unvar. bunun yapımında taş değirmende öğütülmüş, tam buğday unu olması lazım. BKZ: karatay menüsü
6) sabah yada öğlen öğünlerinde 1adet gi düşük meyvelerden yenmeliortakal v.b.
7) sanırım piyasada doğal bal olmadığı düşünülüyor.?????? tatlıya bir süre sonra ihtiyaç duymuyorsun. mis gibi kuru yada yaş meyveler gayet yeterli.
arkadaşlar yanlış yada eksik bişeyler varsa uyarın lütfen:)))))))))
kızlar sabah alıntı yapmış uzun uzun cevap yazmıştım hepsi uçmuş gitmiş
nasıl oldu anlamadım
paylaştığınız bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.... inşallah hep beraber tüm fazlalıklarımızdan kurtulacağız
emzirdiğim için mi yoksa zaten tatlıyı çok sevdiğim için mi bilmiyorum habire canım istiyor.
bugün canan hoca show tvdeydi lahmacun içli köfte çiğköfte falan yenilir dedi. kabak tatlısını fırınlayın etlerin yanınd tüketin dedi . dediğiniz gibi şekeri resmen yasakladı :) meyvede sabah yarım nar ,portakal yani mevsiminde göre dedi. aklımda kalanlar :)
kuru meyve tüketebiliyormuşum sanırım kayısı falan peki bunu da mı sabah yemem şart?
canım günlük aslında bana da zor gelmeye başladı, haftalık perşembe akşamı veya cuma saat 18 e kadar yapabilirsin.. listedeki tüm arkadaşlar için geçerli bu önerim..
sabah KK da bakım vardı canım, o yüzdendir..kızlar sabah alıntı yapmış uzun uzun cevap yazmıştım hepsi uçmuş gitmiş
nasıl oldu anlamadım
biz kahvaltıda yiyoruz ama sen emziriyorsun ve yeni başladın ara öğünde yiyebilirsin bence..paylaştığınız bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.... inşallah hep beraber tüm fazlalıklarımızdan kurtulacağız
emzirdiğim için mi yoksa zaten tatlıyı çok sevdiğim için mi bilmiyorum habire canım istiyor.
bugün canan hoca show tvdeydi lahmacun içli köfte çiğköfte falan yenilir dedi. kabak tatlısını fırınlayın etlerin yanınd tüketin dedi . dediğiniz gibi şekeri resmen yasakladı :) meyvede sabah yarım nar ,portakal yani mevsiminde göre dedi. aklımda kalanlar :)
kuru meyve tüketebiliyormuşum sanırım kayısı falan peki bunu da mı sabah yemem şart?
slm canım, seni buralarda görmek gerçekten güzel.. ara verdiğim diyete yeniden başladım diyosun ama bu süreçde diyet yapmadığın halde şu 11 kiloyu nasıl verdin canım yaa? bize de anlatsana?
Oncelikle tebrik ederim canim. Benimde reglimin ilk gunu bugun kiloda artis var ama bozmadim hic sanirim regl doneminden kaynakli ve benimde canim tatli istemiyoo... oleyyysabh kkk
aksam dovme corbasi turp tere
anamlar gozumun onunde manti yediler yemedim alkis bbanaaaaa
reglimin ilk gunu tuhaf ama seker cikolata istegi yok
EvetKızlar sabah kkk yaptım saat 10:30 da .. Ordan sonra okul.. Okuldan önce Öğleyin 30 dak yürüyüş.. Akşam 7:30 da hamsi buğulama ve tarhana çorbası, biraz tahin. İnş sabaha 74 ile uyanırım.. Annemde kalıcaz bu gün cuma tartılırım artık.. İnş bollll eksiler...
Sağolasın cnm sen de yapabilirsin.. emzşrmek avantaj gerçekten...Ben 3 aylıkken başladım. Önce 3 öğün yaptım uzun bi süre sonra 2 öğün yaptım. Sütümü çok etkilemedi. Ben 20 gündür aynı kilodayım. Durdu şu an .. Ama eskisi gibi Sadık olamıyorum. Ama vereceğim inş. Sizin de vereceğinize eminim..
Alkışşşşşşşşşşş sana canım süper...
Ben de yeşil çayı sevmiyorum cnm.. Form çayı emzirirken yasak da yeşil çayda bişey yoktur sanırım.. Bilgin var mı cnm..
İşte Türk kahvesine böyle alışılır süpersin cnm
Kitabi alirsan ne olur ara ara tarih ekle buraya bazen ne pisirecigimi bilmiyorum gercekten..karatay diyetinde kalori hesabı yapmıyoruz(müjdemi isterim)
şehriye yada un yenmemesinin mantığını açıklayayım. neticede, yarma da bunlarda buğdaydır. yarma yeniyor, bunlar yasak. çünkü bunlar işlenmiş ve bir mamul haline gelmiş. bu sebepten yenmiyorlar.
ben genelde mercimek ve kabak çorbası yapıyorum. hocanın tarifler kitabını alıcam en kısa zamanda. o zaman paylaşırım.
3. sorun yanıtsız kalımış onu da ben cevaplayayım.. tahin balıktaki omega 3 emilimini artırdığı için balıkla tahin helvası serbest.. ama biz maksimum etkiyi görmek ve şeker de almak istemiyorsak sade tahin, tahin+kuruüzüm yiyoruz.. bol tahinli kabak tatlısı ve tahin+bal karışımı yediğim de oldu..
canım kabak tatlısını tasvip etmedi aslında ama gülben ergen ben çocuklarıma pekmezle pişiriyorum doğru mu bu diye sordu o da az bir pekmezle olabilir dedi. aslında amerikada bu bal kabağının tatlısını bilmezlermiş fırınlayıp etle tüketirlermiş onuanlattı sizde öyle yiyebilirsiniz dedi zaten kabağın kendi tadı yeter dedi canım :)kabak tatlısının nasıl yapıldığını da söyledi mi? ben akşam yapmayı planlıyorum ama pekmezle pişiricem artık. aslında onuda koymak istemiyorum ama(
sabah KK da bakım vardı canım, o yüzdendir..
biz kahvaltıda yiyoruz ama sen emziriyorsun ve yeni başladın ara öğünde yiyebilirsin bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?