Son yıllarda hızla çoğalan ve her gıda maddesine uygulanan diyet yapıcı ürünler sağlığımızı tehdit ediyor.Prof. Karatay, aspartam kullanılan diyet içeceklerin vücuda girdiğinde ısındığını, ardından sahte alkolyapımında kullanılan metionin ve metanol denilen maddeye dönüştüğünü ifade etti.
Karatay, light olarak adlandırılan içeceklerin içindeki aspartamın şeker hastalığı ve kanser riski taşıdığı kaydetti. Ayrıca mısır şurubunda bulunan fruktoz en tehlikeli şeker olduğunu vurgulayan Karatay, Şeker kanser hücrelerini besler dedi.
canankaratay.com dan alıntıdır
Canım bu saatte fazla çıkman çok normal içtiğin sıvılar akşam yemeği hepsi var sabah daha hafif çıkacaksın bak gör:)Ay kızlar sinirim çok bozuldu bu saatte tartılınmaz biliyorum da bi bakıyım dedim kilo almışım regliden midir bilmiyorum ama canımı sıktı kaçamağım da yok 1 küçük kase aşure dışında
Ay çok canım sıkıldı ağlıcam
bugün yürüyüş yapamadım ama efes25 sana balıp gaza geldim ben de evde pedal çevireceğimardından da ipimi topumu çemberimi çıkarıp pilates yapacağım gün bugündür
Canım; sen sen ol akşamları tartılma.! Moral bozmaktan başka işe yaramaz.!Ay kızlar sinirim çok bozuldu bu saatte tartılınmaz biliyorum da bi bakıyım dedim kilo almışım regliden midir bilmiyorum ama canımı sıktı kaçamağım da yok 1 küçük kase aşure dışında
Bugun ki menümü yazıyım bari
Sabah: 1 dilim peynir 3 küçük domates, 1 küçük muzun yarısı
Öğlen: Terbiyeli sebze çorbası, 3 kaşık zeytinyağlı kereviz, kara lahana salatası,brokoli, 1 bardak ayran
Akşam: Kabaklı yumurta, 1 kase yoğurt
canım 20 dk bile olsa yürümeye çalış,!! Metabolizmayı çok iyi hızlandırıyor...ben öğrencilik yıllarımda uyumadan önce yatarken havada bisiklet çevirme hareketi yapardım ve sayısını yavaş yavaş arttırırdım.! Çok işe yarardı:))kızlar bugünkü menüm sabah 12.00: kkk 1 elma 1 mandalina kuru kayısı yemeyi unutmuşm bugn. yurtta kaldığm için sadece yumurta haşlama makinesinde yumurta haşlayabiliyorm mutfağı kullanamıyoruz sanki sıkıldm haşlama yumurtadan. haftasonu arkadaşıma gdeym de omlet falan yapayım bari diyorum değişiklik.. 16.30 bir kupa siyah çay akşam 18.00:ıspanak çorbası, 4 köfte,salata. bugün bu kadar şimdide yeşil çay içiyorum. bende hareket olayı pek yok yaa
canım yediklerin az olmuş.! İlerleyen saatlerde acıkmadım mı..?Canım bu saatte fazla çıkman çok normal içtiğin sıvılar akşam yemeği hepsi var sabah daha hafif çıkacaksın bak gör:)
6.00: 1 muz biraz peynir yeşillil zeytin(vaktim yoktu çok)
10.15: 1 tane antepfıstıklı kurabiye(cıss)-türk kahvesi
17.00: bir buçuk kase tarhana çorbası bir turp-domates
Hedefcim olmuş bir kere..! afiyet olsun:) ileriye sağlam adımlarla devaaam .!!! Bu kadar güzel kilo veren birine de çanta atmak saçma olur bence:)))ALKIŞLIYORUM SENİ XC9 SPOR AZMİNE HAYRANIM... TEBRİK EDERİM SENİ EFESCİM.. Kızlar bu gün ne yemedim ki.. Tam 73 görme hedefindeyken .. Eski komşuma gittim.. Beni görünce şok oldu.. Bu kadar vermişsin bu gün rejim falan deme dedi.. Ben sabah kkk yapmadım. Saat 13:30 da ona gittim. 2 kase kısır, 3 pohaca 2 dilim pudingli tatlı .. Akşam da ordaydık .. Patatesli etli sote cacıkk... Sonra da onun tahin helvalı sigara böreğinden yedim.. Ya nefret ediyorum kendimden.. Hala regl olacak gibi şişim.. Hala sıkıntılıyımmm ... Artık ne diyeceğimi bilmiyorum.. Daha ben bişey demiyeyiiim.. Gidip yatayım.. Ne derseniz ne yesem kafama kabul..
ALKIŞLIYORUM SENİ XC9 SPOR AZMİNE HAYRANIM... TEBRİK EDERİM SENİ EFESCİM.. Kızlar bu gün ne yemedim ki.. Tam 73 görme hedefindeyken .. Eski komşuma gittim.. Beni görünce şok oldu.. Bu kadar vermişsin bu gün rejim falan deme dedi.. Ben sabah kkk yapmadım. Saat 13:30 da ona gittim. 2 kase kısır, 3 pohaca 2 dilim pudingli tatlı .. Akşam da ordaydık .. Patatesli etli sote cacıkk... Sonra da onun tahin helvalı sigara böreğinden yedim.. Ya nefret ediyorum kendimden.. Hala regl olacak gibi şişim.. Hala sıkıntılıyımmm ... Artık ne diyeceğimi bilmiyorum.. Daha ben bişey demiyeyiiim.. Gidip yatayım.. Ne derseniz ne yesem kafama kabul..
canım hem yediğim kurabiye erisin dedim hemde çok yorgundum erken yatıcaktım ondan çok yemekdim artık akşam ki öyle oldu açlığı hissetmeden uyuyp kaldım:)canım yediklerin az olmuş.! İlerleyen saatlerde acıkmadım mı..?
Ay kızlar sinirim çok bozuldu bu saatte tartılınmaz biliyorum da bi bakıyım dedim kilo almışım regliden midir bilmiyorum ama canımı sıktı kaçamağım da yok 1 küçük kase aşure dışında
.......
kızlar bugünkü menüm sabah 12.00: kkk 1 elma 1 mandalina kuru kayısı yemeyi unutmuşm bugn. yurtta kaldığm için sadece yumurta haşlama makinesinde yumurta haşlayabiliyorm mutfağı kullanamıyoruz sanki sıkıldm haşlama yumurtadan. haftasonu arkadaşıma gdeym de omlet falan yapayım bari diyorum değişiklik.. 16.30 bir kupa siyah çay akşam 18.00:ıspanak çorbası, 4 köfte,salata. bugün bu kadar şimdide yeşil çay içiyorum. bende hareket olayı pek yok yaa
Arkadaslar dun girdim okudum ciktim menumu yazamamistim hemen yaziyirum
Dunki menum,
Sabah, salatalik, 4-5 zeytn , iki yumurta, bir kase asure, iki parmak kadar beyaz peynir bir iki dilimde kasar peyniri
Aksam, hamsi, salata, corba ve biraz tahn helvasi (hamsiyi zeytinyaginda kisik ateste unsuz olarak kizarttim boyle olabilecegini okumustum yapan varmi aranizdabu sekide)
Bugunki menum
Sabah, maydonoz, ceri domates, salatalik, kirmizi biber, bir bucuk yumurta, bir kase asure, biraz kasar ve beyaz peynir
Aksam, bukgur pilavi, et kavurma, sebzeleri firina verdim zeytinyagiyla ustune sarimsakli yogurt dokup yedim, ve bir tabakta corba yedim
Sanki yediklerim cogaldimi buraya yazinca gozume cok geldi birden :-/
ALKIŞLIYORUM SENİ XC9 SPOR AZMİNE HAYRANIM... TEBRİK EDERİM SENİ EFESCİM.. Kızlar bu gün ne yemedim ki.. Tam 73 görme hedefindeyken .. Eski komşuma gittim.. Beni görünce şok oldu.. Bu kadar vermişsin bu gün rejim falan deme dedi.. Ben sabah kkk yapmadım. Saat 13:30 da ona gittim. 2 kase kısır, 3 pohaca 2 dilim pudingli tatlı .. Akşam da ordaydık .. Patatesli etli sote cacıkk... Sonra da onun tahin helvalı sigara böreğinden yedim.. Ya nefret ediyorum kendimden.. Hala regl olacak gibi şişim.. Hala sıkıntılıyımmm ... Artık ne diyeceğimi bilmiyorum.. Daha ben bişey demiyeyiiim.. Gidip yatayım.. Ne derseniz ne yesem kafama kabul..
kaçamağı da tadında bırakmak lazım sen de hedef gibi tadını kaçırmışsın....
Cuma gene 6da kahveyle biraz kuruyemis 1 elma
Saat 11 30 da kkk
19 da 5 sarma 2 icli köfte et salata lahana sarmasinin yapraklari bi kac tane
Sinrasinda 1 lokma sekersiz dencek kadar az şekerli kabak tatlisi 1 tane elmali kurabiye
O kurabiyeyi yedim ya eve gelince nerdeyse dün yaptigim pasta ve pogacalardan atistiracaktim ama yapmadim su icip yattim
Ama simdi yedim 2 küçük elmali kurabiye 2 isirik pogaca
Bugün aksamda disariya gidiyoruz yemege biraz gec olacak saati ve orda ne varsa onu yiycem insallah kacamaksiz olur
Bu arada günlük bi saat yürüyüş tahminen 2 2, 5 litre su
Bu hafta + cikmazsam cok sevinicem
Hepinizi öpüyorum
evet canım gündüz de güzel güzel yağ yakarsın ama eğer çok açlık hissedersen ayran iç açlığını bastır yoksa beyne kıtlık sinyali gider yağ yakamazsın aç kaldığınla kalırsınKizlar ben 11de kahvaltu edicem aksamda 8de dışarıda olucam arada biset yiyeyimmi yoksa beklesem leptin daga iyimi calisir?
hadi gözün aydıngünaydın herkese
adet sonucu kalan ödemi atmaya çalıştım kızların tavsiyesi üzerine sebze ağırlıklı giderek.sonra içime sinmedi 3 günlük detoks yapmaya karar verdm.dün başladım.iyi geçti ilk günüm bugün karnım iyice indi 1 kilo daha az görünüyorum. 1 kilo ödem attım sanırım.aynda daha ince görünüyorum şu an. jillianın da etkisi var bunda.detoks yaptğım için liste veremiyorum.öpüyorum hepinizi.ptesi liste vermeye başlayacağım.görşmk üzere :))
herkese selam
hasta olduğum için 3 gündür buralara uğrayamadım kızlar, geçmişi de inşallah bir ara okurum.. ben de bu hafta ilk 3 gün çok iyiydi ama son 3 gün kötüydü maalesef spor falan yamadım.. kendi işlerimi zor görüyorum.. hatta şuan evein halini görmelisiniz her yer dandini curcuna.. oğlum da hasta bir taraftan onunla ilgileniyorum, bazen de kavga ediyoruz(, ikimizde tahammülsüzüz bu aralar.. neyse benden bu kadar, umarım herkesler iyidir.. görüşmek üzere...
herkese selam
hasta olduğum için 3 gündür buralara uğrayamadım kızlar, geçmişi de inşallah bir ara okurum.. ben de bu hafta ilk 3 gün çok iyiydi ama son 3 gün kötüydü maalesef spor falan yamadım.. kendi işlerimi zor görüyorum.. hatta şuan evein halini görmelisiniz her yer dandini curcuna.. oğlum da hasta bir taraftan onunla ilgileniyorum, bazen de kavga ediyoruz(, ikimizde tahammülsüzüz bu aralar.. neyse benden bu kadar, umarım herkesler iyidir.. görüşmek üzere...[/g
Gecmis olsun canim
herkese güzel bi gün diliyorum
ağlayacak bişey yok akşam tartılman hata sabah wc den sonra giysisiz tartılman gerek
canım taze meyve yediğinde kuru kayısı yemene gerek yok zatenhaşlanmış yumurtayla yumurta salatası yapabilirsin bol maydanozlu soğanlı biberli üstüne yağ ve limon değişiklik olur sana
canım sen aşureyi şekersiz yaptın biliyorum ama kkk nın yanında yersen fazla olur bence onutek başına kahvaltı olarak tüketsen yanında sütle daha iyi olur seni çok şişiriyordur o şimdi biraz da ara mı versen acaba üstüste yemesen ne dersin:26:
tşk hedefcim ben yazın çok gayretliydim biraz rehavete kapılmıştım ki efes25 geldi artık ona bakıp bakıp toparlanmaya çalışıyorum:13: sana gelince, canımcım süper kilo verdin mucize yarattın az da olsa kaçamak bence hakkındır ama bu çok olmuşbiz artık ideal kilomuza geldiğimizde bile ölçülü olmalıyız kilo vermenin ne kadar zor bişey olduğunu gördükten sonra öyle değil mi uzun artık çanta gönderme konusunda eskisi kadar katı değilim ama geçen avşarlının yüklü kaçamaklarını çantalayıp sana yapmazsan ona haksızlık olur
kaçamağı da tadında bırakmak lazım sen de hedef gibi tadını kaçırmışsın
evet canım gündüz de güzel güzel yağ yakarsın ama eğer çok açlık hissedersen ayran iç açlığını bastır yoksa beyne kıtlık sinyali gider yağ yakamazsın aç kaldığınla kalırsın
hadi gözün aydınayran detoksu mu yapıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?