Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Kızlar bugün 12.30 da kkk bu sefer hailanmş yumurta değil peynirli omlet yaptm. Limonlu nar ekşili ve az yağlı mor lahana salatası. Yarm elma yarım mandalina. Bunun dışında başka hiçbi şey yemedim moralim bozuk bugün :-( bu saatten snra da yemesem daha iyi sanırım. Sizi ihmal etmedim her şeye rağmen yazaym dedim. İyi akşamlar hepinize...

Moralinin bozuk olmasına üzüldüm.Ama kendini çok aç bırakman da iyi olmaz sağlığın için.

Pazartesi inşallah baslıycam Allah'tan sporumu aksatmıyorum haftada 3 gün fıtnes yapıyorum.artık 1 gün plates 2 gün fıtnes hafta sonlarında da zumbaya baslıycam :) ayda 5 kılo hedeflıyorum yeter bu kadar!!!!
spor yapman çok iyi:) kiloları hep beraber atacağımıza inanıyoruum:)

Gülrosee umarım sorununu en kısa sürede halledersin canım.! Az yemek yediğin zaman; beynine kıtlık sinyali gidebilir ve metabolizman kendini korumaya alır yağ yakmaz.!!! İyi geceler:)

Selam kızlar bu günkü menüm.. Sabah kkk akşam da granyos( Kaya levreği ) fırında yanında közlenmiş kaşarlı kırmızı biber.. Bol salata.. Moralini bozma CNm.. İhmal etmediğin iyi oldu... Devam edip kazanacağız..
Sağol Efes anlayışına ama silkelenmezsek bu iş olmaz.. Kendimize gelip aralığı iyi deperlendirmeliyiz...
Eskiden çok ıradelı olmama rağmen yapamıyorum kızlar yardım edın nolurrrrr
ŞİMDİ DE ÖYLE OLCAĞIZ PES ETME KASIM VURDU BİZİ.. Durmak pes etmek yok..
hayır cnm onu yapmıyorum.Ender Saraç'ın 3 günlük dektos diyetini buldum netten onu uyguluyorum:)

Merak ettim detoksu paylaşırsan sevinirim cnm
E.A marka omega3 le Solga. Marka antioksidan öneriliyor.noktalı yerleri sen tamamla marka yazmak yasak(P,R) sağolsun felluz cevaplamış.. Almadım almayı düşünüyorum.meyve öğle yiyemezsem tüketiyorum akşam .. Kuru yemiş bir çay bardağı tüketiyorum CNm.. Ben başladığımda da hedef uzaktı ama buradaki arkadaşlar çok destek oldular bana sağolsunlar.. Birbirimize destek olursak çok hızlı veriyoruz.. Umudunu kaybetme başaracağız.. Sana güveniyoruz...

Pastırma kururulduğu için sağlıklı diyor. Sucuk kasap sucuğu olursa katkısızz serbest o zaman..

Karatay Diyeti ve Sonuçları
18 Mart
OMEGA 3 VE ANTİOKSİDAN TAKVİYELERİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Günümüzde hayvanların beslenme şekilleri ve fiziki ortamlarının eskisi gibi doğal olmaması, en önemli Omega 3 yağları kaynağı olan hayvansal besinlerden yeterince Omega 3 alınamamasına neden olmaktadır. Bu nedenle dışarıdan desteklerle Omega 3 alınması gerektiğini Canan Karatay kitaplarında anlatıyor. Yeterince Omega 3 alınmazsa kilo verilemeyeceğine de ikinci kitabında değinmiş. Biz de Canan hanımın kitabını okuduktan sonra Omega 3 almaya karar verdik. Omega 3’ün kilo vermeye yardımcı olması dışında pek çok da yararı varmış.

Bizim Omega 3 maceralarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İlk Omega 3 ‘ü Datça’daki bir eczacıya sorduk ve en iyisinden bir ürün istedik. Eczacı bize Solgar marka bir ürünü verdi ve o hapı kullanmaya başladık. İçeriğine hiç bakmadık bile…

O günlerde İzmir'e gitmiştik ve Amerikan Pazarı gibi bir yerde Amerikan malı Omega 3 gördük, büyük şişedeydi ve çok daha ucuza geliyordu. Üzerinde de 1000 mg yazıyordu. Aşağı yukarı bizim içtiğimiz Solgar markalı ürünle aynıydı gibi ama fiyatı neredeyse yarısıydı. Bu üründen aldık ve Solgar’ın Omega 3 ü bitince o ürünü içmeye başladık. Şu anda markasını bile hatırlamıyoruz.

Biraz el yordamıyla davrandığımızın farkında olduğumuzdan Canan hanıma e-mail atarak bu konuyu sorduk. O da bize çok önemli bilgiler verdi eksik olmasın. Canan Hanımdan aldığımız bilgiler;

1- Omega 3'ün içeriğindeki EPA miktarının önemli olduğunu, günde 2.5-3 gram EPA alınması gerektiğini,
2- Omega 3 ile birlikte antioksidan da alınması gerektiğini,
3- Omega 3 ve antioksidanların hepsinin birden tok karnına ve ana yemekten sonra içilmesi gerektiğini yazdı.

Omega 3 kapsüllerinin genelde EPA miktarı günlük alınması gereken miktardan düşük olduğundan birden fazla kapsül içilmesi gerekiyor. Bu nedenle Canan Hanım bize bu kapsüllerin hepsini birden antioksidan kapsülüyle birlikte ana yemekten sonra tok karnına içmemizi önerdi. Ancak sayfamızı takip eden Canan Hanımın hastalarından birisi de EFA S-1200 Omega 3 hapından 4 adet sabah kahvaltısından sonra Co-Enzyme Q 10 ile birlikte aldıklarını, akşama da sadece bir adet Q 10 aldıklarını ifade ettiler. Buradan da görüleceği üzere kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Çünkü Canan Hanım bu hastasına yıllarca kullandığı ilaçların olumsuzluklarını giderebilmek için böyle bir kür uygulamış.

Buradan şuna gelmek istiyorum. Bizler de sizler gibiyiz. Bu konuda uzman değiliz. Karar sizlerin ve mutlaka bir uzmana danışın. Bizler sadece sizlerle deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

Örneğin bugünkü 17.03.2013 Hürriyet Gazetesi Pazar ekinde Osman Müftüoğlu kendi kullandığı takviyeleri yazmış. Takviyeler yaşa göre değişiyormuş. O da her gün Omega 3, Co-enzyme Q10 ve D vitamini alıyormuş. Osman Müftüoğlu’na pek fazla güvenmesek de mutlaka o yazıyı da okuyun. Doktorun takviye tavsiyeleri - Prof. Dr. Osman MFTOLU - Hrriyet

Canan Hanımla bu yazışmayı yapar yapmaz hemen aldığımız ürünün EPA miktarına baktık. 180 mg olduğunu görünce ilk şokumuzu yaşadık. Düşünebiliyor musunuz 3000 mg / 180 mg/ad = 16 adet hap almamız gerekiyordu. Ne yapalım bugüne kadar aldıklarımız bir işe yaramamış önümüze bakalım dedik ve 4 er 5 er elimizdeki kapsülleri tükettik.

Bir doktor arkadaşımız Solgar ve GNC dışındaki markalara fazla güvenmememizi söyledi. Şimdi bir de bu markalara EFA eklendi. Bu doğrultuda bakınca EPA'sı en yüksek ürün GNC'nin Triple Strength Fish Oil adlı EPA'sı 647 mg olan üründü. Datça'da GNC mağazası olmadığından telefonla merkezlerinden sipariş ederek temin ettik. Yanına da Datça’daki bir eczaneden antioksidan olarak Solgar V2000 almaya başladık. Bunu da Canan Hanım bir hastasına önermişti. Bu ürünlerin fotoğraflarını bu sayfadan 13.12.2012 tarihinde yayınlamıştık.

Bu aldığımız ürünler tam bitecekken yeni sipariş için GNC merkezini aradığımızda, EPA miktarı 714 mg olan yeni bir ürünleri çıktığını söylediler ve biz de o üründen sipariş ettik. O siparişi verirken onların da Antioxidant Formula adlı bir ürünleri olduğunu öğrenince ondan da sipariş verdik. Hem burada GNC olmadığı için hem de üç al iki öde kampanyası olduğu için neredeyse bir yıl yetecek kadar ürün aldık. Bu ürünlerin fotoğraflarını bu sayfadan 09.01.2013 tarihinde sizlerle paylaştık.

Geçtiğimiz hafta sayfamızı yeni izlemeye başlayan Burçin Sezer bizim kullandığımız ürünlerden almak üzere GNC mağazasına gittiğinde ona 714 mg EPA nın iki kapsülde olduğunu söylemişler. Onun uyarısı üzerine kutunun üstüne baktığımızda, verilen içeriğin bir porsiyonun içeriği olduğu, bir porsiyonun da 2 kapsülden oluştuğunun yazdığını okuduk. Biz daha önce sadece EPA miktarına bakmış, üstte yazan bu küçücük yazıyı görmemiştik. İkinci şokumuzu yaşamış olduk.

Daha sonra İzmir GNC'den sayfamızı izleyen bir kişi, bizi mesaj ile uyararak aldığımız antioksidanın içeriğinin de 3 kapsül için geçerli olduğunu söyledi, şişeye baktık aynen öyle; bir porsiyon 3 kapsülden oluşur yazıyor. Böylece 3. şokumuzu yaşamış olduk.

Aman GNC den ürün alırken çok dikkatli olun. Bizlerin iyi niyetini resmen istismar ediyorlar bu tür basit aldatmacalarla. Neymiş bir porsiyon 3 kapsülden oluşuyormuş. Yani hapın içindeki miktarı yazmıyor da porsiyonun değerlerini yazıyorlar.

Sonuç olarak, elimizdeki ürünler bitene kadar günlük dozları arttıracağız ama bu yanlış yönlendirme nedeniyle iki ayı aşkındır bu destekleri çok eksik kullanıyormuşuz.

Sizlere tavsiyelerimiz:

Omega 3 seçerken içeriğindeki EPA miktarına bakın.
Omega 3 desteği alacaksanız yanında mutlaka bir antioksidan desteği alın.
Özellikle GNC den ürün alırken kutudaki en küçük yazıları mutlaka okuyun. Seçtiğiniz ilaçların içeriklerinin kaç kapsül için verildiğine mutlaka dikkat edin.
Omega 3 takviyesi almanızın gerekli olup olmadığını, ne zaman ve kaç kapsül almanız gerektiğini mutlaka bir uzmana danışın. — Sağlıklı Yaşıyoruz aracılığıyla

Bugunku menum
Sabah 8 de bir bucuk kase asure
Oglen 1 de sucuklu yumurta, lor peyniri ve kasar karisik, domates salatalik k.biber, yesil vensiah zeytin
Aksam 18.30 da bir tabak z.yagli fasulye, salata ve az yogurt, 3-4 yemek kasigi bulgur.

Ama suanda cok acim cay iciyorum karsimda cips yiyrlar yemedim yemicem ama guzel koktu..

Bu omega 3 olayi karisik geldi bana nedense... dediginiz markalara bi bakicam eczaneden ama daha once sordugumda eczaci bayan ben kullanmiyorum vucudu alistirmamak gerekir dedi, sonucta yediklerimzdede oega3 var dedi cevizde mesela. Bisey diyemedim.

fırında karnıbaharın tarifini verir misin canım

canımm
karnıbaharla peynırı karıştırıyosun yumurta kırıyosun bırazda sıvı yağ ilave edıyosun ustune yağlı peynır rendeleyip fırınlıyosun aslında bıraz daha baharat ilave edebılırsın

dünkü sabah menüm : süper bır masa hazırladık tatildim ben
haşlanmış yumurta yumurtalı omlet çok az yağda biber közlemesi
muz üzer haşhaş peynir yoğurt roka ve fındık
akşam içli köfte
bu sabah muzla haşhaş ve 2 yumurtalı omlet 1 yumurta kadarını kızıma bıraktım
ve akşaları ve sabaharı sarımsak ve zencefilli çay içiyorum

yaptığım detoksu soran arkadaşlar için paylaşıyorum :

detoks, vücuttaki toksinleri atıp yenilenmek anlamına gelir. Sağlıklı beslenme ve doğru içecek tercihleri yaparak detoks yapabilirsiniz. Sağlıklı yaşam uzmanı Ender Saraç'tan vücuttaki toksinleri atmak için 3 günlük diyet listesi karşınızda.

1.GÜN:

Sabahtan öğlene kadar ılık yeşil elma kompostosu

Hazırlanışı:

Dilimlenmiş 3 adet kabuklu yeşil elma

3-4 adet kabuk tarçın

5-6 adet karanfil

10-15 adet kuru üzüm

Bütün malzeme kaynatılıp ılıtılacak.Blender dan geçirilebilir.Mutlaka ılık olarak tüketilecek.

Öğleden gece yatana kadar lahana çorbası

Hazırlanışı:

Küçük bir bütün beyaz lahana

1 baş soğan

3–4 diş sarımsak

1 demet maydanoz

Birkaç adet sivribiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı zencefil

2–3 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bütün malzeme kaynatılıp ılıtılacak.Blender dan geçirilebilir.Mutlaka ılık olarak tüketilecek.

*Ayrıca gün boyunca bol bol ılık sıvılar alınacak. Rezene çayı, yeşil çay tercih edilirse daha iyi olur.

2.GÜN:

Gün boyunca sadece çiğ gıdalar tüketilecek

Sabah: 2 adet yeşil elma ve 2 adet salatalık

Öğlen: Bol yeşil salata (içinde kesinlikle domates olmayacak!Roka ve tere tercih edilirse iyi olur)

6-7 kaşık yağsız yoğurt ve iki saatte bir yeşil elma ve salatalık yenecek

Akşam: Yarım kilo kadar hafif haşlanmış kabak ve 2-3 kaşık yağsız yoğurt

Yatmadan önce: yeşil elma

3.GÜN:

Sabah: 1 Büyük bardak yarım yağlı süt

2–3 adet ceviz içi

Ara: Yeşil elma

Öğlen: Az zeytinyağı ile haşlanmış yarım kilo kadar kabak ve 6–7 kaşık yağsız yoğurt

Ara: 2–3 avuç Taze lor peyniri ya da yağsız başka bir çeşit peynir

Akşam: Soğan-sarımsakla pişirilmiş taze fasulye, brokoli ya da ıspanak gibi yeşil bir sebze

Yatmadan önce: 2-3 adet kivi

Not: günlük diyet sürecinde bol ılık sıvı ( yeşil çay, rezene çayı gibi ) almayı unutmayın!

Uzman Dr. Ender Saraç

alıntıdır bir siteden.

kızlar yalnız ben akşam yatarken yapılacakları yapmadım.Prof dr.Canan Karatay'ın söyledği gibi akşam yemeğini biraz erkek yedim ve sonrasında yeşilçay ve su içtm diyetteki gibi.rezene çayı almadım.onu yerine yeşilçay tükettim bol bol. 2-3 litre civarı da su içtm.bugün 3.günü uygulayacağım.2 günde iyiki yaptım dedim.rahatlamış hissettm kendmi. başlayacaklara kolay gelsin.bol bol toksin atın.

herkese güzel bi pazar günü ve bol leptinli bi ay dilerim yılın son ayında atağa geçerek yeni yıla daha hafif gireceğimize inanıyorumkasım ayı iyi gelmedi kasımda veremediğimiz kioları aralıkta verelim ve yeni yıla daha hafif girelim

yarın listeyi leneva yapacak
bikaçgündür buralarda yok yarın da gelemezse sıra e-peck geçecek

1 haftadır menü bildirimi yapan yeni arkadaşlar yarın 14 e kadar kilo bildirimi yapabilirler yarınki listeye girdijleri takdirde liste hazırlama sırasına adlarını ekleyeceğim duyurulur

1. destansı
2. sea
3. leneva
4. e-peck
5. kaania
6. afatmas
7. texmuh
8. avşarlı
9. 15efes25
10. pumpul
11. bicnv
12. hedef60
13. lawyer
14. sivasın gülü
15. xc9
16. felluz
17. mahzen

canlar ben bu omega 3 olayını anlamadım keten tohumu yemek yeterlı mı y ve keten tohumu çekılmış mı olmak gerekli

aşağıdaki linkte emoga 3 içeren besinlerin 100 gr ında ne kadar olduğu ve omega 3 ün faydaları anlatılıyor
kopyala-yapıştır yapacaktım izin vermiyor kopyalamaya lütfen üşenmeden okuyun çok faydalı bilgiler var

Omega 3 Nelerde Var?

arkadaşlar bende karataya başlamak istiyorum ama rica etsem birisi bana belli başlı kuralları söyleyeblrimi yada örnek bir liste sunabilirmi ?kızımdan dolayı sayfalara cok göz atamıyorum

canlar ben bu omega 3 olayını anlamadım keten tohumu yemek yeterlı mı y ve keten tohumu çekılmış mı olmak gerekli

Canan karatay hoca,omega 3 ün aldığımız gıdalardan yeterli miktarda alınamayacağını belirtiyor,tercih edenler takviye alıyor.! (hap olarak)

Keten tohumunu sabah ve akşam olmak üzere 1'er tatlı kaşığı yoğurda ilave ederek alınabiliyor...anında öğütüp kullanmak gerekiyormuş.

keten tohumu eğer işimi görecekse onu alırım

arkadaşlar bende karataya başlamak istiyorum ama rica etsem birisi bana belli başlı kuralları söyleyeblrimi yada örnek bir liste sunabilirmi ?kızımdan dolayı sayfalara cok göz atamıyorum
Aramıza hoşgeldin canım:) aşağıda örnek bir haftalık mönüler var,ara öğünleri yapmadan uygularsan daha etkili olur,yeni başlayıp dayanamayanlar için alışana kadar olabilir.
Karatay diyetine göre bir haftalık örnek mönüde bulunabilecek gıdalar ve yemek saatleri şöyle planlanabilir:

PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulyeSalata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.Bir su bardağı tuzsuz ayranArzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber5-6 adet minik domatesŞekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay

Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeğiLahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesiBir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesiNescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)Bir tabak pilakiRoka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet tatlı kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bitki çayıBir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)Bol su ya da bitki çayı

Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye3-4 adet ızgara köfte1 kase yoğurtTurp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)Bol su veya ayran

Bir elma ya da armut1 kase yoğurt

3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara. Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze baklaMevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalıkTaze maydanoz ve kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolasıBir tabak zeytinyağlı pırasa 5-6 adet minik domatesBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su

Bir ufak portakal veya mevsim meyvesiBir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve rokaBuğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatasıBir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumakBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su ya da ayran

Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

3-4 kalem kuzu pirzolasıMevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Bir porsiyon bonfile ızgaraTaze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğanYoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağıBol su veya ayran

Bir ufak boy portakal veya elmaŞekersiz yeşil çay

Balık ızgaraDilimlenmiş beyaz turpBol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)
Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurtaBir avuç içi kadar beyaz peynir8-10 adet tuzsuz zeytinTatlı kırmızıbiber, domates ve salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)Bir adet kuru soğanÇoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Bol su

Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)Şekersiz çay

Balık ızgaraTaze yeşil soğan, bol roka ve domatesKözlenmiş taze kırmızıbiber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00′den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalı

Mutlu Tönbekici
Tüm Yazıları
23.02.2012

Canan Karatay’la uykuda zayıflamak
Sevimli simitçim Ali Bey ile son beş aydır kurduğum seviyeli ilişkime ne yazık ki bir son vermek zorundayım. Her sabah saat onda düzenli olarak aldığım tek simidimden vazgeçmek durumundayım.

Zira tartıda “57.2” diye hiç de iç acıcı olmayan bir şey gördüm. Hatırlatırım boyum sadece ve sadece 157. Bu boya bu kilo, 40’ı zorlayan 38 beden demek.

Tartıdan iner inmez kütüphaneme koşup sağlıklı beslenme/diyet/yeni yaşam/mutluluknahahemenşuracığınızda kitaplarının bulunduğu rafın önüne dikildim.

O mu şu mu derken elime Karatay Diyeti kitabını aldım ve daha ilk cümleyle Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay’a teslim olmaya karar verdim.

Sihirli teklif şuydu: Sabah kahvaltısında iki adet yumurta!

İşte budur! Bundan sonra “bütün gün amuda kalkıp dolaşacaksınız” dese kabul ederim.

Yıllardır yapsam mı yapmasam mı diye düşündüğüm, yaptığım zaman suçluluk duyduğum, etrafımdakilerin “çık çık çık”larına “oha!”larına maruz kaldığım hareket SERBEST! Hatta teşvik ediliyor!

Tek sorun özgür dolaşan tavukların yumurtalarından iki adet olacakmış!

İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Arnavutköy mahallesi sınırlarında özgür dolaşan tavuk bulma ihtimalim nedir sizce?

Kendimi bir de meraklı sanırdım. Memlekette “özgür tavuk” diye bir şey çıkmış.

Gugılladım (yani google arama motoruyla internette aradım) ve onlarca marka “serbest dolaşan tavuk yumurtası” buldum iyi mi!

İyi tabii. Tek sorun: Umarım bizi keklemiyorlar.

Bu günlük “hapis tavuk” yumurtasıyla idare edelim dedim ve hemen koşu bandıma çıktım. Zira hareket şart!

Çok güzel fakat koşu bandım aynı fikirde değildi. 4 yıldır evden eve taşınan ve daha çok çamaşır askılığı vazifesi gören koşu bandım asli görevine dönünce su koyuverdi. On dakika içinde bayıldı sonra da bitkisel hayata girdi.

Daha ilk günde bu kadar “engel”... Hoş mu yani?

Hiç önemli değil, mekik, şınavla günün ilk sporunu yaptım.

Bu arada Prof. Dr. Canan Karatay’ın kitabı okumaya devam ettim.

Kitaptan aldığım ilk mesaj şu:

Bu şekerin var ya... Allah belasını versin!

Kim icat etmişte yedi ceddi kurusun... O kadar zararlı o kadar zararlı ki 80 maddelik bir liste var, depresyondan cilt kırışıklığına, halsizlikten kansere hatta kısa boya ve miyoba kadar akla gelen gelmeyen her şeyin müsebbibi şekermiş!

Üstelik bal, pekmez ve nar ekşisi de masum değil. Şeker kategorisindeler. Yani aynı zararı onlar da veriyor.

Dahası meyvenin de dozu varmış. Karpuz peynirle zayıflamak hayal yani. Kendin sıksan bile meyve suyu iyi değil. Günde bir adet armut kadar yiyecekmişiz ve katiyen akşam değil.

Zaten 8’den sonra her şey yasak.

Çünkü esas uykuda zayıflıyormuşuz!

Leptin diye bir hormon var. Vücudu rahat bırakıp onun salgılanmasına müsaade edersek mucizeler yaratıyor. Leptin hormonu yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giriyor. Depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor. Sabah 02-05 arasında en yüksek düzeyde salgılanıyor.

Fakat nazlı bir hormon. Ortada başka hormon istemiyor. Halbuki bir şeyler yediğimiz sürece insülin ve glukagon hormonları dolaşıyor ortalıkta. Akşam sekizden sonra meyve dahil hiçbir şey yemez isen gece yarısı leptin ortaya çıkıyor ve kalçalarındaki, göbeğindeki yağları yakıyor.

İşte uyurken zayıflama bu... Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın söylediğine göre.

“Madem öyle” deyip bu leptin hormonunu dışarıdan vermeye da kalkmışlar. Fakat mesele leptin eksikliği değil, leptine karşı vücudun duyarsızlığıymış. Yani sen dengeni oturtamıyorsan ilave leptin (doğuştan leptin eksikliği çekenler dışında) bir işe yaramıyor.

İşin özeti şu: Şeker, un yok. (Tamam bunu biliyoruz) Protein ve mümkünse çiğ veya az pişmiş sebze var. (Peki bunu da biliyoruz) Ara öğün kesinlikle yok. (Bak bu yeni!) Sekizden sonra da Karatay orucuna girilecek ki uykuda yağ yakımı olsun.

Üç gündür uyguluyorum. Sonucu bildireceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…