herkese güzel bi gün diliyorum
ağlayacak bişey yok akşam tartılman hata sabah wc den sonra giysisiz tartılman gerek
canım taze meyve yediğinde kuru kayısı yemene gerek yok zatenhaşlanmış yumurtayla yumurta salatası yapabilirsin bol maydanozlu soğanlı biberli üstüne yağ ve limon değişiklik olur sana
canım sen aşureyi şekersiz yaptın biliyorum ama kkk nın yanında yersen fazla olur bence onutek başına kahvaltı olarak tüketsen yanında sütle daha iyi olur seni çok şişiriyordur o şimdi biraz da ara mı versen acaba üstüste yemesen ne dersin:26:
tşk hedefcim ben yazın çok gayretliydim biraz rehavete kapılmıştım ki efes25 geldi artık ona bakıp bakıp toparlanmaya çalışıyorum:13: sana gelince, canımcım süper kilo verdin mucize yarattın az da olsa kaçamak bence hakkındır ama bu çok olmuşbiz artık ideal kilomuza geldiğimizde bile ölçülü olmalıyız kilo vermenin ne kadar zor bişey olduğunu gördükten sonra öyle değil mi uzun artık çanta gönderme konusunda eskisi kadar katı değilim ama geçen avşarlının yüklü kaçamaklarını çantalayıp sana yapmazsan ona haksızlık olur
kaçamağı da tadında bırakmak lazım sen de hedef gibi tadını kaçırmışsın
evet canım gündüz de güzel güzel yağ yakarsın ama eğer çok açlık hissedersen ayran iç açlığını bastır yoksa beyne kıtlık sinyali gider yağ yakamazsın aç kaldığınla kalırsın
hadi gözün aydınayran detoksu mu yapıyorsun
Evet canim dogru soyluyorsun aslinda resmen acgozuluk yaptim. İtiraf ediyorum bu hafta pek bisey beklemiyorum. Zaten asureyede doydum bugun sabah saat 8 de birbucuk kase asure yedim 13 gibi kk yaptim sucuklu yumurtayla ama asure olayi bitti artik. Sanirim sekersiz yaptigim icin bu sekilde davrandim halbuki sekerli olandan yeseydim belki sucluluk duyacaktim ve yemeyecektim bilmiyorum belkide bozdum diyeti psikolojisine gircektim, ki o benim icin cok kotu oluyor direk bitiyor diyet ve tekrar baslayamiyorum. Velhasil asure donemi bitti kalan son asure kasesini direk cope dokecegim kimse yemez cunki sekersiz ldugu icin. Kaseleride cok buyuktu yemek tabagi kadar vardir icerigi.herkese güzel bi gün diliyorum
ağlayacak bişey yok akşam tartılman hata sabah wc den sonra giysisiz tartılman gerek
canım taze meyve yediğinde kuru kayısı yemene gerek yok zatenhaşlanmış yumurtayla yumurta salatası yapabilirsin bol maydanozlu soğanlı biberli üstüne yağ ve limon değişiklik olur sana
canım sen aşureyi şekersiz yaptın biliyorum ama kkk nın yanında yersen fazla olur bence onutek başına kahvaltı olarak tüketsen yanında sütle daha iyi olur seni çok şişiriyordur o şimdi biraz da ara mı versen acaba üstüste yemesen ne dersin:26:
tşk hedefcim ben yazın çok gayretliydim biraz rehavete kapılmıştım ki efes25 geldi artık ona bakıp bakıp toparlanmaya çalışıyorum:13: sana gelince, canımcım süper kilo verdin mucize yarattın az da olsa kaçamak bence hakkındır ama bu çok olmuşbiz artık ideal kilomuza geldiğimizde bile ölçülü olmalıyız kilo vermenin ne kadar zor bişey olduğunu gördükten sonra öyle değil mi uzun artık çanta gönderme konusunda eskisi kadar katı değilim ama geçen avşarlının yüklü kaçamaklarını çantalayıp sana yapmazsan ona haksızlık olur
kaçamağı da tadında bırakmak lazım sen de hedef gibi tadını kaçırmışsın
evet canım gündüz de güzel güzel yağ yakarsın ama eğer çok açlık hissedersen ayran iç açlığını bastır yoksa beyne kıtlık sinyali gider yağ yakamazsın aç kaldığınla kalırsın
hadi gözün aydınayran detoksu mu yapıyorsun
Hedef 60 sennle ayni kilodaymisiz diemidir nedir senin yontemlerini cok merak ediyorum. Gerci aciklamissin ama bu kadar verebilmen resmrn bana umut oldu. Dort ayda 25 kilo o kadar guzel bir rakam ki.. keske bende ayni basariyi elde edebilsem. Ama ben emzirmiyorum dolayisiyla etabolizmam o kadar calismiyor. Ama olsun yiede umutluyum. Bencede burayi biraz daha canlandirak lazim. Benimde motivasyona cok ihtiyacim oluyor. Cocugunda var hatta iki tane spor isini nasil yapiyorsun ben evde daha hic yapmadim bu diyette genelde yuruyus yaptim simdiye kadar. Ama havalara bagli oluyor buda. Leslieyi indirdim 3 mile olani. Kismet olursa bugun yapmayi dusunuyorum. Benimdr ocak ayina kadar hedefim 80 li rakamlari gormek 8 kilo gitmesi lazim ortama. Bunu basarmam lazim hedef koymustum bu hedefe ulasamazsam benim icin kotu olacak. Umutsuz degilim basaricam.Kızlar desteğinize teşekkürler... Çantaları aldım kabul ettim :))) evet artık ara vermek yok.. Kasım bitti Aralık ayına bakıcaz.. Benim Ocak bitimine az kaldı 2 ay sonra iddam sonuçlanacak .. Benim verecek 9 kilom var... Artık 1 Aralık milat olacak.. Tokluk çorbasından cok sık yapmayı düşünüyorum.. Grup olarak hedefe ulaşmak için iddaya girdik ama benimki mucize..:) kızlarla aylık hedef koyduk da ters tepti bende.. Beceremedim. Pazar günü 1 Aralık .. Bedenimin durması bitecek artık.. Karışık bir regl durumum oldu .. Emzirdiğim için .. Ben omega 3 almıyordum onu almaya başlayacağım law-yer regl düzenleneceğini söyledi.. Bu ay deneyeceğim.. Bu ay greçka.. Tokluk çorbası derken bedeni sasırtıp vereceğîm kilomu... 2014 yılına 60 lı rakamlarla gireceğim.. 1 ocağa kadar eskîsi gibi irademe sahip olursa iyi olur İkişer ikişer gidiyor irademe sahip olunca.. Ama itiraf edeyim bu ayım çok gelgitlii geçti.. Çok kötü bir yapım var.. Karataya bir ihanet bile etim mi haftam gidiyor.. Artık son veriyorum.. Kasım ayında 1 kilo gitti... Bu benim için duraksama artık.. TOPİĞİ İHMAL YOK ARTIK... Burası benî frenliyor.. Haftada 2 verdiğim günleri özlüyorum.. Bu benim elimde biliyorum.. inşallah vereceğizzzzzzz.... Yeni yıl bize daha hafif gelsin.. Burdan hepinize sözzzzzz veriyorum... 31 aralığa kadar ağzıma bir lokma kaçamak girmeyecek.... Uyarsam yeni yılda kendimi ödüllendireceğimm.... En son 2010 yılında 73 ü gördüm.. Evlendiğinde yani 2007 de 63-65 arası gidip geliyordum.. 60 lı rakamı bedenim görmeyelii 7 yıl olacak nerdeyse.. 7 yıla iki doğum iki çocuk nasıl geçti nasıl bu hale geldim bilemedim.. Kendimi motive etmeliyim.. İç motivasyonun benim için çok önemli .. Yeni yılda 60 lı rakamlarla görüşmek dileğiyle.. Belki benim verecek çok kilom olduğu için bir de emzirdiğim için avantajlydımm.. Hayal gibiydi bu kadar gitmesi.. Çoğu gitti azı kaldı.. 65 i gördükten sonra da 60 ı göreceğim.. Bu 1 Şubat'tan sonra da olabilir... Onu istersem bir yılda vereyim.. Hem sizden ayrılmamış olurum.. Ama şu 9 kiloyu 2 ayda vermeliyimmm.. Bunun için de ayı ikiye bölmeyeceğim.. Verebildiğim maksimumu hedefleyeceğim.. Eskisi gibi haftada 2 kiloyu hedefliyorum.. İhanet yok.. Ebrunun platesine her gün akşam fırsat buldukça başlıyorum.. Artık yerleşen yağlar gitmesi gerek.. E tabi 7 yıllık yağ geri kalanı.. Kolay gitmeyecek.. O direnecek ama ben de direneceğim... Görüşmek üzere kızlar....TOPİĞİ canlandıralım kendimiz de canlanalım...Desteğinize ihtiyacım var... Topiğin kilo vermemdeki etkisini bu ay daha iyi anladım ... TOPİĞİ ihmal edince kilolar da ihmale uğradı .. Sizi seviyorum karatayın güzelleri...
Balik yagi hangi marka kullaniyorsun veya almayi dusunuyorsun. Birde antioksidan dedigin ne? Besinci maddede bahsettigin menulerinde aksamlari meyve demissinya o zararli olmuyormu ve birde kuruyemisi kahvaktida ne kadar tuketiyorsun?1- Prof. Dr. Canan Efendigil Karatayın kitaplarından öncelikle ilk çıkan Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABCsi: Karatay Diyeti kitabını edinin. (Sarı mezuralı olan) Bu kitap bizim yaşamımızı değiştirip sağlığımıza kavuşmamızı sağladı. Şayet anne baba adayı veya anne babaysanız ikinci kitabı da alabilirsiniz.
2- Kitabı okumadan Karatay Sağlıklı Beslenmesine başlamayın. Kitabı okumadan önce beslenmeyle ilgili geçmişte edindiğiniz tüm bilgileri sıfırlayın, deyim yerindeyse kendinizi reset leyin ve doğduğunuz gün ayarlarınıza dönmeye çalışın. Çünkü doğru diye bildiğiniz pek çok şeyin yanlış olduğunu göreceksiniz.
3- Kitabı okurken hangi besinleri neden yemeniz, hangi besinleri de neden yememeniz gerektiğini özümsemeye çalışın. Çünkü bu bilgiler sizin yeni sağlıklı yaşamınızı şekillendirecek. Biz anlamadığımız yerleri anlayana kadar birkaç kez okuduk. Hiçbir yeri bu bize lazım değil diye geçmeyip işin mantığını özümsemeye çalıştık.
4- Kitapta tarif edilen kahvaltıyla güne başlayın. Malzemeden asla çalmayın ve önerilenlerin hepsini yiyin. Şunu unutmayın ki bu kahvaltı 4-5 km koşmuş kadar metabolizmanızı hızlandıracak ve sizi 4-5 saat tok tutacaktır.
5- Ara öğün, atıştırma yapmayın, öğünleriniz arasında en az 5 saat geçmesi lazım. Biz sabah 09:00 da kahvaltımızı yapıyor, Saat 15:00 16:00 arasında ana yemeğimizi yiyor sofradan aç kalkmıyoruz. Saat 19:00 20:00 arasında da bir meyve, yoğurt veya biraz kuruyemiş yiyoruz. Akşam bir yemeğe davetliysek veya evde akşam yemeğine misafirimiz olacaksa öğlen kuruyemiş / yoğurt veya meyve yiyip akşam yemeğimizi 20:00 den önce bitirmeye çalışıyoruz. Ana yemekten sonra mutlaka Omega 3 hapları ile 1 ad antioksidan hapını hepsini bir seferde alıyoruz. Bu konuyla ilgili paylaşımları sitemizde ayrıca bulabilirsiniz.
6- Akşam 20.00den sonra hiçbir şey yemiyor sadece, sağlıklı içecekler (limon ve taze naneli sıcak su, yeşil çay, bitki çayı vb.) içiyoruz.
7- Her gün en az yarım saat yürüyüş yapılması gerekiyor. Çok kilolu olanlar 10-15 dakikayla başlayıp yavaş yavaş süreyi arttırabilirler. Karatay Beslenme Piramidinin tabanında bedensel hareket olduğunu hiçbir zaman unutmayın.
Geçmiş olsun.Kısa zamanda düzelirsiniz inşallah.herkese selam
hasta olduğum için 3 gündür buralara uğrayamadım kızlar, geçmişi de inşallah bir ara okurum.. ben de bu hafta ilk 3 gün çok iyiydi ama son 3 gün kötüydü maalesef spor falan yamadım.. kendi işlerimi zor görüyorum.. hatta şuan evein halini görmelisiniz her yer dandini curcuna.. oğlum da hasta bir taraftan onunla ilgileniyorum, bazen de kavga ediyoruz(, ikimizde tahammülsüzüz bu aralar.. neyse benden bu kadar, umarım herkesler iyidir.. görüşmek üzere...
Mümkünse evde yapılmış sucuk,olmadı güvendiğiniz bir kasaptan olsun denildiğini biliyorum.bu arada bir sorum olacak ben canan karatay'ı hangi progrmda görsem pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz diyor. ben pastırmayı hiç sevmem o nedenle sucuklu yaptım ama aklıma takıldı acaba sucuk yasak mı? 4-5 dilim kadar yedim gerçi ama yinede aklıma takıldı.
Ay kızlar sinirim çok bozuldu bu saatte tartılınmaz biliyorum da bi bakıyım dedim kilo almışım regliden midir bilmiyorum ama canımı sıktı kaçamağım da yok 1 küçük kase aşure dışında
Bugun ki menümü yazıyım bari
Sabah: 1 dilim peynir 3 küçük domates, 1 küçük muzun yarısı
Öğlen: Terbiyeli sebze çorbası, 3 kaşık zeytinyağlı kereviz, kara lahana salatası,brokoli, 1 bardak ayran
Akşam: Kabaklı yumurta, 1 kase yoğurt
Ay çok canım sıkıldı ağlıcam
herkese selam
hasta olduğum için 3 gündür buralara uğrayamadım kızlar, geçmişi de inşallah bir ara okurum.. ben de bu hafta ilk 3 gün çok iyiydi ama son 3 gün kötüydü maalesef spor falan yamadım.. kendi işlerimi zor görüyorum.. hatta şuan evein halini görmelisiniz her yer dandini curcuna.. oğlum da hasta bir taraftan onunla ilgileniyorum, bazen de kavga ediyoruz(, ikimizde tahammülsüzüz bu aralar.. neyse benden bu kadar, umarım herkesler iyidir.. görüşmek üzere...
Geçmiş olsun mahzencim..umarım daha iyisindir.! Bu hafta ben de 3 gün yürüyüş yapamadımherkese selam
E.A marka omega3 le Solga. Marka antioksidan öneriliyor.noktalı yerleri sen tamamla marka yazmak yasak(P,R).bol leptinler canım.Evet canim dogru soyluyorsun aslinda resmen acgozuluk yaptim. İtiraf ediyorum bu hafta pek bisey beklemiyorum. Zaten asureyede doydum bugun sabah saat 8 de birbucuk kase asure yedim 13 gibi kk yaptim sucuklu yumurtayla ama asure olayi bitti artik. Sanirim sekersiz yaptigim icin bu sekilde davrandim halbuki sekerli olandan yeseydim belki sucluluk duyacaktim ve yemeyecektim bilmiyorum belkide bozdum diyeti psikolojisine gircektim, ki o benim icin cok kotu oluyor direk bitiyor diyet ve tekrar baslayamiyorum. Velhasil asure donemi bitti kalan son asure kasesini direk cope dokecegim kimse yemez cunki sekersiz ldugu icin. Kaseleride cok buyuktu yemek tabagi kadar vardir icerigi.
Hedef 60 sennle ayni kilodaymisiz diemidir nedir senin yontemlerini cok merak ediyorum. Gerci aciklamissin ama bu kadar verebilmen resmrn bana umut oldu. Dort ayda 25 kilo o kadar guzel bir rakam ki.. keske bende ayni basariyi elde edebilsem. Ama ben emzirmiyorum dolayisiyla etabolizmam o kadar calismiyor. Ama olsun yiede umutluyum. Bencede burayi biraz daha canlandirak lazim. Benimde motivasyona cok ihtiyacim oluyor. Cocugunda var hatta iki tane spor isini nasil yapiyorsun ben evde daha hic yapmadim bu diyette genelde yuruyus yaptim simdiye kadar. Ama havalara bagli oluyor buda. Leslieyi indirdim 3 mile olani. Kismet olursa bugun yapmayi dusunuyorum. Benimdr ocak ayina kadar hedefim 80 li rakamlari gormek 8 kilo gitmesi lazim ortama. Bunu basarmam lazim hedef koymustum bu hedefe ulasamazsam benim icin kotu olacak. Umutsuz degilim basaricam.
Balik yagi hangi marka kullaniyorsun veya almayi dusunuyorsun. Birde antioksidan dedigin ne? Besinci maddede bahsettigin menulerinde aksamlari meyve demissinya o zararli olmuyormu ve birde kuruyemisi kahvaktida ne kadar tuketiyorsun?
Gözünaydın canım:) kilolar ya gidecek ya gidecek..!!!merhaba arkadaşlar 1-2 gündür giremedim kardeşim gelmişti. nasılsınız bakalım ? umarım gidiyordur kilolar
Sucuk ev yapımı olacak canım.! Pakete girmiş herşey yasak.!!bu arada bir sorum olacak ben canan karatay'ı hangi progrmda görsem pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz diyor. ben pastırmayı hiç sevmem o nedenle sucuklu yaptım ama aklıma takıldı acaba sucuk yasak mı? 4-5 dilim kadar yedim gerçi ama yinede aklıma takıldı.
Evet canım meyve yemişsin ama abartı bir yeme olayı olmamış.seni acıktırmadıysa sorun yok .!Herkese merhaba:))
9.00 kkk (1 havuç 3 tane kuru kayısı bir kuru erik 5 kuru üzüm vardı)
14.00 bir havuç bir süt
18.00 bir tabak kuru fasulye-keten tohumlu yoğurt-bir elma
Yazınca farkettim havuç-kayısı-elma derken meyve yemişim baya
Biralar içinsabah 9:30 güzel bir kahvaltı tam karatay
öğlen:döner salata
akşam:levrek salata hafta sonu keyfi 2 bira çok pişmanım
Canım zayıflamanın sana sağlayacağı güzellikleri bir düşün.!! Saymakla bitmez.!! Bence başarabilirsin..yeter ki beyninde olayı bitir..hadi bize takıl..!! Yemek bir anlık zevk.! Formda olmak tarif edilemez bir mutluluk:)))Eskiden çok ıradelı olmama rağmen yapamıyorumkızlar yardım edın nolurrrrr
Bence listeye girsen daha iyi olacak gibi...! Motive olur dikkat edersin canım:)) başarmaman için bir neden yok.!Selam kızlar. Kaç gündür giremiyordum internete sabahtan beri yazılanları okuduktan sonra yazmaya geçebildim.. kaçamakları bol bir hafta geçirdim - bi de ikinci haftam olacak- çantaları yemeye hazırım..
Dün iki tane içli köfte yedim, bugün 4 tane içli köfte yedim... ve son 1 haftada kilo farkı 0 ... buna da şükretmelyim bu performans ile + ya geçmedim. ama kötü bir ikinci hafta idi. geçen hafta listeye girmek i,çin bildirime girememiştim bu hafta da listeye hiç girmesem daha iyi olcak sanki..:18:
görüşürüz
dün akşam ve bu akşam kuru kayısı yedim 1 kase kadar abarttım
ama onu yemezsem paket paket çikolata yerdim kesin
neyse ki bitti ve rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?