Tabi ki öncelikle ekmek makarna pirinç gibi yüksek gsemik indexki yiyecekleri tüketmiyoruz ara öğün yok meyve günde bîr tane çiğ kuruyemiş tüketiyoruz öğün aralar 4-5 saat olmalı en az ayrıntıları ve nedenlerini canankarataydiyeti.com yada canankaratay.com dan öğrenebilirsin hergün menünü paylaşırsan üzerinde konuşuruz kolay gelsinarkadaşlar bende karataya başlamak istiyorum ama rica etsem birisi bana belli başlı kuralları söyleyeblrimi yada örnek bir liste sunabilirmi ?kızımdan dolayı sayfalara cok göz atamıyorum
Mümkünse evde yapılmış sucuk,olmadı güvendiğiniz bir kasaptan olsun denildiğini biliyorum.
Benim marketlerde dikkatimi çeken iki tip sucuk var.Biri ısıl işlem görmüş,diğeri daha doğal yolla yapılanı.Doğal yolla hazırlananı -sanırım kurutulması filan uzun süre alıyor-tercih etmek ,tabi bildik bir markanın,daha iyi.
Geçmiş olsun mahzencim..umarım daha iyisindir.! Bu hafta ben de 3 gün yürüyüş yapamadımAralık ayına süper bir motivasyonla merhaba diyecez:)
E.A marka omega3 le Solga. Marka antioksidan öneriliyor.noktalı yerleri sen tamamla marka yazmak yasak(P,R).bol leptinler canım.
Gözünaydın canım:) kilolar ya gidecek ya gidecek..!!!
Sucuk ev yapımı olacak canım.! Pakete girmiş herşey yasak.!!
Evet canım meyve yemişsin ama abartı bir yeme olayı olmamış.seni acıktırmadıysa sorun yok .!
Biralar içinbira dışındakiler gayet güzelmiş,!!
Canım zayıflamanın sana sağlayacağı güzellikleri bir düşün.!! Saymakla bitmez.!! Bence başarabilirsin..yeter ki beyninde olayı bitir..hadi bize takıl..!! Yemek bir anlık zevk.! Formda olmak tarif edilemez bir mutluluk:)))
Bence listeye girsen daha iyi olacak gibi...! Motive olur dikkat edersin canım:)) başarmaman için bir neden yok.!
Canım reglin yakınsa ondandır.! Neyse önemli olan farkında olup,doğru yola devam etmek.! Merak ettim; sonra çabuk acıkma durumu yaşadın mı.??
Selam kızlar bu günkü menüm.. Sabah kkk akşam da granyos( Kaya levreği ) fırında yanında közlenmiş kaşarlı kırmızı biber.. Bol salata..
Moralini bozma CNm.. İhmal etmediğin iyi oldu... Devam edip kazanacağız..
Sağol Efes anlayışına ama silkelenmezsek bu iş olmaz.. Kendimize gelip aralığı iyi deperlendirmeliyiz...
ŞİMDİ DE ÖYLE OLCAĞIZ PES ETME KASIM VURDU BİZİ.. Durmak pes etmek yok..
Merak ettim detoksu paylaşırsan sevinirim cnm
E.A marka omega3 le Solga. Marka antioksidan öneriliyor.noktalı yerleri sen tamamla marka yazmak yasak(P,R) sağolsun felluz cevaplamış.. Almadım almayı düşünüyorum.meyve öğle yiyemezsem tüketiyorum akşam .. Kuru yemiş bir çay bardağı tüketiyorum CNm.. Ben başladığımda da hedef uzaktı ama buradaki arkadaşlar çok destek oldular bana sağolsunlar.. Birbirimize destek olursak çok hızlı veriyoruz.. Umudunu kaybetme başaracağız.. Sana güveniyoruz...
Pastırma kururulduğu için sağlıklı diyor. Sucuk kasap sucuğu olursa katkısızz serbest o zaman..
kızlar iyi akşamlar içli köfte yasakmı karatayda ben yedimde 3 tane.
Teşekkür ederim bilgilendirme için cnmm..kızlar yalnız ben akşam yatarken yapılacakları yapmadım.Prof dr.Canan Karatay'ın söyledği gibi akşam yemeğini biraz erkek yedim ve sonrasında yeşilçay ve su içtm diyetteki gibi.rezene çayı almadım.onu yerine yeşilçay tükettim bol bol. 2-3 litre civarı da su içtm.bugün 3.günü uygulayacağım.2 günde iyiki yaptım dedim.rahatlamış hissettm kendmi. başlayacaklara kolay gelsin.bol bol toksin atın.
Omega 3 çok karıştırdı kafamı o yüzden araştırdım ve sizlerle paylaştım .. Linke baktım CNm çok şeyde var aslında ben de doğaldan yanayım elbette .. Sadece neden hiçbir ilacı savunmayan Canan karatay neden omega 3 alınmalı diyor .. Kafam karıştı.. Zaten ilaç kullanınca iyi maraların fiyatı yüksek ve sürekli kullanımda düşündürüyor .. Bu konuda fikir alışverişimiz önemli tabi...aşağıdaki linkte emoga 3 içeren besinlerin 100 gr ında ne kadar olduğu ve omega 3 ün faydaları anlatılıyor
kopyala-yapıştır yapacaktım izin vermiyor kopyalamaya lütfen üşenmeden okuyun çok faydalı bilgiler var
Omega 3 Nelerde Var?
Gercekten güzel dille özetlemiş .. Paylaşım için teşekkürler CNm...Mutlu Tönbekici
Tüm Yazıları
23.02.2012
Canan Karatayla uykuda zayıflamak
Sevimli simitçim Ali Bey ile son beş aydır kurduğum seviyeli ilişkime ne yazık ki bir son vermek zorundayım. Her sabah saat onda düzenli olarak aldığım tek simidimden vazgeçmek durumundayım.
Zira tartıda 57.2 diye hiç de iç acıcı olmayan bir şey gördüm. Hatırlatırım boyum sadece ve sadece 157. Bu boya bu kilo, 40ı zorlayan 38 beden demek.
Tartıdan iner inmez kütüphaneme koşup sağlıklı beslenme/diyet/yeni yaşam/mutluluknahahemenşuracığınızda kitaplarının bulunduğu rafın önüne dikildim.
O mu şu mu derken elime Karatay Diyeti kitabını aldım ve daha ilk cümleyle Profesör Doktor Canan Efendigil Karataya teslim olmaya karar verdim.
Sihirli teklif şuydu: Sabah kahvaltısında iki adet yumurta!
İşte budur! Bundan sonra bütün gün amuda kalkıp dolaşacaksınız dese kabul ederim.
Yıllardır yapsam mı yapmasam mı diye düşündüğüm, yaptığım zaman suçluluk duyduğum, etrafımdakilerin çık çık çıklarına oha!larına maruz kaldığım hareket SERBEST! Hatta teşvik ediliyor!
Tek sorun özgür dolaşan tavukların yumurtalarından iki adet olacakmış!
İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Arnavutköy mahallesi sınırlarında özgür dolaşan tavuk bulma ihtimalim nedir sizce?
Kendimi bir de meraklı sanırdım. Memlekette özgür tavuk diye bir şey çıkmış.
Gugılladım (yani google arama motoruyla internette aradım) ve onlarca marka serbest dolaşan tavuk yumurtası buldum iyi mi!
İyi tabii. Tek sorun: Umarım bizi keklemiyorlar.
Bu günlük hapis tavuk yumurtasıyla idare edelim dedim ve hemen koşu bandıma çıktım. Zira hareket şart!
Çok güzel fakat koşu bandım aynı fikirde değildi. 4 yıldır evden eve taşınan ve daha çok çamaşır askılığı vazifesi gören koşu bandım asli görevine dönünce su koyuverdi. On dakika içinde bayıldı sonra da bitkisel hayata girdi.
Daha ilk günde bu kadar engel... Hoş mu yani?
Hiç önemli değil, mekik, şınavla günün ilk sporunu yaptım.
Bu arada Prof. Dr. Canan Karatayın kitabı okumaya devam ettim.
Kitaptan aldığım ilk mesaj şu:
Bu şekerin var ya... Allah belasını versin!
Kim icat etmişte yedi ceddi kurusun... O kadar zararlı o kadar zararlı ki 80 maddelik bir liste var, depresyondan cilt kırışıklığına, halsizlikten kansere hatta kısa boya ve miyoba kadar akla gelen gelmeyen her şeyin müsebbibi şekermiş!
Üstelik bal, pekmez ve nar ekşisi de masum değil. Şeker kategorisindeler. Yani aynı zararı onlar da veriyor.
Dahası meyvenin de dozu varmış. Karpuz peynirle zayıflamak hayal yani. Kendin sıksan bile meyve suyu iyi değil. Günde bir adet armut kadar yiyecekmişiz ve katiyen akşam değil.
Zaten 8den sonra her şey yasak.
Çünkü esas uykuda zayıflıyormuşuz!
Leptin diye bir hormon var. Vücudu rahat bırakıp onun salgılanmasına müsaade edersek mucizeler yaratıyor. Leptin hormonu yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giriyor. Depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor. Sabah 02-05 arasında en yüksek düzeyde salgılanıyor.
Fakat nazlı bir hormon. Ortada başka hormon istemiyor. Halbuki bir şeyler yediğimiz sürece insülin ve glukagon hormonları dolaşıyor ortalıkta. Akşam sekizden sonra meyve dahil hiçbir şey yemez isen gece yarısı leptin ortaya çıkıyor ve kalçalarındaki, göbeğindeki yağları yakıyor.
İşte uyurken zayıflama bu... Prof. Dr. Canan Efendigil Karatayın söylediğine göre.
Madem öyle deyip bu leptin hormonunu dışarıdan vermeye da kalkmışlar. Fakat mesele leptin eksikliği değil, leptine karşı vücudun duyarsızlığıymış. Yani sen dengeni oturtamıyorsan ilave leptin (doğuştan leptin eksikliği çekenler dışında) bir işe yaramıyor.
İşin özeti şu: Şeker, un yok. (Tamam bunu biliyoruz) Protein ve mümkünse çiğ veya az pişmiş sebze var. (Peki bunu da biliyoruz) Ara öğün kesinlikle yok. (Bak bu yeni!) Sekizden sonra da Karatay orucuna girilecek ki uykuda yağ yakımı olsun.
Üç gündür uyguluyorum. Sonucu bildireceğim.
kızlar iyi akşamlar içli köfte yasakmı karatayda ben yedimde 3 tane.
Hoşgeldin,ilk zamanlar üç öğün uygulayabilirsin zorlanırsan.Zamanla oturtursun bir düzen.Kaç kilosun,hedefin ne?Hanımlar öncelikle hepinize iyi akşamlar. Ben bi süredir bu başlığı takip ediyordum ve geçen hafta karatay diiyetine başladım fakat uygulamada pek başarılı olamadım. Yarından itibaren sıkı bi şekilde tüm kurallara uyarak baştan başlayacağım ve aranıza katılmak istiyorum. Çok samimi bir dayanışma içinde olduğunuzu düşünüyorum. Ne yazacağımı tam olarak bilmedim, sanırım derdimi anlatabilmişimdir sevgiler...
Hanımlar öncelikle hepinize iyi akşamlar. Ben bi süredir bu başlığı takip ediyordum ve geçen hafta karatay diiyetine başladım fakat uygulamada pek başarılı olamadım. Yarından itibaren sıkı bi şekilde tüm kurallara uyarak baştan başlayacağım ve aranıza katılmak istiyorum. Çok samimi bir dayanışma içinde olduğunuzu düşünüyorum. Ne yazacağımı tam olarak bilmedim, sanırım derdimi anlatabilmişimdir sevgiler...
Süper görünüyor xc9 cum ellerine sağlık.. Leptinin omega 3 ün bol olsun..
Çok teşekkür ederim hoşbuldum, 3 öğün beni hiç zorlamıyor aksine kolay buluyorum bu şekilde beslenmeyi. Şu an 60 kiloyum ve 54 olmak istiyorum. İnanın hiç abartısız bir senedir uğraşıyorum takıldım kaldım bir türlü veremiyorum. Tabi bu serüvene 71,6 gramla başlamıştım lakin 6 kilo (sanırım bir bedene tekabül ediyormuş) daha vermek istiyorum umarım başarabilirim, hep birlikte başarabiliriz.
Hoşgeldin aramıza hergün menünü paylaş o yeter gerisî sohbet dYanışmaHanımlar öncelikle hepinize iyi akşamlar. Ben bi süredir bu başlığı takip ediyordum ve geçen hafta karatay diiyetine başladım fakat uygulamada pek başarılı olamadım. Yarından itibaren sıkı bi şekilde tüm kurallara uyarak baştan başlayacağım ve aranıza katılmak istiyorum. Çok samimi bir dayanışma içinde olduğunuzu düşünüyorum. Ne yazacağımı tam olarak bilmedim, sanırım derdimi anlatabilmişimdir sevgiler...
Haşlama serbest ama ölçüyü kaçırırsan bulgur şişirir kilo vermeni durdururkızlar iyi akşamlar içli köfte yasakmı karatayda ben yedimde 3 tane.
Bu günkü menüm sabah kkk akşam kanat yoğurt ve salata.,karataya ihanet yok .. :)
Doğru yerdesin hoşgeldin ! Dayanışmamız süper.. Dayanışmayla kilo vermemiz de artıyor.. Birlikten gercekten kuvvet doğuyor.. Hep birlikte güzel dostluklara merhaba giden kilolara elveda diyoruz..
Hoşgeldin aramıza hergün menünü paylaş o yeter gerisî sohbet dYanışma
Haşlama serbest ama ölçüyü kaçırırsan bulgur şişirir kilo vermeni durdurur
Kasım yaramamış ama verdiğin kilolar için maşallah diyelim de nazar değmesin sana.Karatay ile beş ay bitti aslında bunu yazmakta tereddüt ettim ama her ay yazdım ve her ay en az 4 kilo vererek yazdım . İlk defa bu ay 1 kiloyla yazıyorum. Aslında kilo verme duruyor diyorlar. Belki doğrudur ama benim hatam şu oldu. Hiç yapmadığım kaçmakları yaptım . Bu da durmasına sebep oldu. Bunun en büyük sebeplerinden biri düzensiz regl olması da olabilir. İştahımı olumsuz etkiledi ve çok şiş hissettim kendimi. Bi kereden bişey olmaz diye bişey yok.. Denedim ve gördüm.. Bi kereden çok şey oluyormuş.. Bbununn şahidi benim.. Ders oldu bana.. Eğer vereceksek kaçamak yok.. Kasım ayı faciaydı ama Aralık böyle olmayacak .. Son 2 aya girdim.. Artık daha ciddi yapacağım.. Sevgiler...hoşçakalın kızlar...
İki tane haşlama yiyebiliyoruz.kızlar iyi akşamlar içli köfte yasakmı karatayda ben yedimde 3 tane.
Aramıza hoşgeldin:)Hanımlar öncelikle hepinize iyi akşamlar. Ben bi süredir bu başlığı takip ediyordum ve geçen hafta karatay diiyetine başladım fakat uygulamada pek başarılı olamadım. Yarından itibaren sıkı bi şekilde tüm kurallara uyarak baştan başlayacağım ve aranıza katılmak istiyorum. Çok samimi bir dayanışma içinde olduğunuzu düşünüyorum. Ne yazacağımı tam olarak bilmedim, sanırım derdimi anlatabilmişimdir sevgiler...
Hedefcim süpersin...!!! Azminin devamını diliyorummm:)Karatay ile beş ay bitti aslında bunu yazmakta tereddüt ettim ama her ay yazdım ve her ay en az 4 kilo vererek yazdım . İlk defa bu ay 1 kiloyla yazıyorum. Aslında kilo verme duruyor diyorlar. Belki doğrudur ama benim hatam şu oldu. Hiç yapmadığım kaçmakları yaptım . Bu da durmasına sebep oldu. Bunun en büyük sebeplerinden biri düzensiz regl olması da olabilir. İştahımı olumsuz etkiledi ve çok şiş hissettim kendimi. Bi kereden bişey olmaz diye bişey yok.. Denedim ve gördüm.. Bi kereden çok şey oluyormuş.. Bbununn şahidi benim.. Ders oldu bana.. Eğer vereceksek kaçamak yok.. Kasım ayı faciaydı ama Aralık böyle olmayacak .. Son 2 aya girdim.. Artık daha ciddi yapacağım.. Sevgiler...hoşçakalın kızlar...
Kızlar 1 hafta aranızdan ayrılıyorum, lahana çorbası yaptım şimdi koca bi tencere 1 hafta o malum diyeti yapıcam çünkü moralim bozuk
Bi kaç kiloyu hızlı verip geri gelcem yanınıza öptüm hepinizi kendinize iyi bakıın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?