- 22 Mart 2007
- 2.140
- 419
- 688
- 41
Bence sofradan tok kalkmak önemli.Karataya alıştıktan bir süre sonra zaten belli miktar yemeye başlayacaksın.Sen az yiyip ekmeği bırakmamışsın.Bence tersini yap.
sagol canım, sadece yardımcı olmaya çalışıyorum, bu aralar uzatmalı grip türü bir hastalığım ver pek uğrayamıyorum..Aman Allah'ım kahvaltıda kaymak yiyebiliyo muyuz? Bunu duyduğuma nası sevindim
Gün kurusunun içine bi ceviz ve kaymağa batırıp yemek çok lezzetli olur oooohh şimdi daha da kolaylaştı bakın her şey :)
Şaka bi yana herkese yetişiyosun mahzen maşallah sana
hoşgeldin o zaman tekrar.. tecrübelerinden faydalanırız ne güzelgünaydın arkadaşlar bende eski karataycılardanım, bu topikte cok güzel paylasımlarım oldu 10kg verdim .geçen sene cok iyi dikkat ediyodum 72 kg dan 62 kiloya düştüm ama sonraları düzensiz beslenmeden stresten kendimi abur cubura verdim ve sonuç 70kg oldum..10gündür beslenme şeklimi degiştirdim yine karatycıyım 2 öğün besleniyorum akşam 5den sonra hiç bişi yemiyorum sadece sütlü tarçınlı kahve yada ayran çay felan içiyorum dün tartıldım 68kg geldim 2kg gitmiş tahminimce sudan gitmiştir..yola devam size tavsiyem daha kısa ve hızlı kg vermek niyetindeyseniz 2öğün beslenin akşam 5den sonra yemeyi kesin..tecrübeyle sabittir..
kahvaltı
2 yumurta omlet peynirli
domates salatalık zeytin ceviz
şekersiz çay..
kahvenin böyle bir özelliği olduğunu bilmiyorum, ben kendimde farketmedim ama acıktırıyor bazılarını..Türk kahvesi tok tutuyor değilmi ?
Canim ben bu konuyu dile getirmemistim ama 8. Gun benimde yuzumde yani yanagimda sirali halde sivilceler cikti hem cok kasiniyor hemde yaniyordu ve sivilcelerin ici sarimtrak su doluydu. Sanki bi bocek gezerek isirmis gibi. Eczaneye sordum gece yanigi, yani zona dedi bir krem verdi kullandim doktora gitmedim suan iki haftayi gecti kremi kullanmiyorum artik ama hala izi var ama geciyor.sağol canım yanıtladığın için demek sende de oldu çok kötü ya sivilceye benziyor ve kaşınıyor. 3-4 gün oldu geçmedi ne zaman geçecek diye bekliyorum.
nohut cıss mı aaa ben onu serbest sanıyordum ee o zaman kurufasulye falan da yasak mı?
yumurta yerine ne yiyebilirim
ee nohut yenıyo bılıyorum canan karatayın tarıflerınde humus var ama
xcm,selam.nohut hiç mi yenmiyordu.sanki az da olsa yenir diye hatırlıyorum.Benim akşam menümde var da
Doğum günün kutlu olsun.Pazartesi
Bugun
Sabah kkk, 3 kuru incir
Aksamda nohut yemegi, salata, yogurt (muhtemelen)
Ama bugun benim dogumgunum, pasta vs yemem ama cigkofte olucak sanirim sofrada ondan yerin diye dusunuyorum oda cok fazla olmazsa ciss degil dimi?
Birde kizlar ben artik kahvaltidaki beyaz peynirden sikilmistim onun yerine iki cesit peynir yedim bu hafta bunlar ya lor, cecil yada lor, orgu oldu. Hem cok lezzetli hemde degisiklik oldu. Peynir konusunda krem olmamak kaydiyla bunlari yiyebiliyorduk degilmi?
çok teşekkür ederim ilginizeDiğer kurubaklagillerden yiyebilirsin serbest. Yumurta yerine muz yiyebilirsin yada yumurtasiz melemen tarzi biseyler yapabilirsin.
çok teşekkürler demek seçenek bolcanım aşagıdaki linki incele çok zengün bir menü
Karatay Menüsü
yumurta yerine köfte mantar da yiyebilirsin..
Tokluk Çorbası
birz daha sabır gerek canım.. kişiye göre değişiyor..
menün güzel canım..
çizelgende bi terslik var canım, hedef kilon ile şimdiki kilon yer değişecek, 69 kg vermiş gibi görünüyorsun
meyveler sabah yenmiş o iyi, petibör var sadece ama telafi edersin.. sabahları kaymak günkürusu ceviz yersen tatlı ihtiyacın olmaz gün içinde, hem de süper bir tat..
canım kahvaltıda gün kurusu ye kaymak ve ceviz ile o engelliyor, benim ciddi krizlerim olmadı hiç..
hergün et balık şartı yok, glisemik indeksi düşük besleniyoruz ana kural bu aslında.. etin balığın düşük olduğu ve tok tuttuğu için çokça yenilebilir ama hergün yemiyoruz et balık.. nohut gi si yüksek o yüzden cısss.. patates de öyle..
Tokluk Çorbası
bende tam onu soracaktım sen yazmışsın sağol. yumurta yerine süt içeceğim olur mu diyecektim demek oluyormuş çok güzellllllyeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
karatay mutfağı adlı sitede tatlı tarifleri var onlara göz at
yeni gelen arkadaşları da kapsayan bi liste yayınlayacağım bu aralar biraz meşgulum en geç haftasonu hazırlarım
evet canım buraya yazmak ve devam etmek çok önemli
aralarda türkkahvesi ve kuruincir kayısı görüyorum incir tatlı krizlerinde tercih ediyoruz ayrıca araöğün gibi olduğundan öğünlerde yersen çok daha iyi olur
kurubaklagiller serbest ama yavaşlattığı için sınırlı tüketiyoruz en çok nohutun gi si yüksek onu biraz daha dikkatli yiyoruz
yumurta yerine mantar köfte haşlama et yani bi protein almak gerek yoğurt süt de olur
ilk zamanlar vücut kendini korumaya alıyor biraz sabır lütfen bunu bi diyet değil sağlıklı beslenme tarzı diye düşün yan etkisi de kilo vermek merak etme sen de vereceksin
benim de son 10 kg kaldı buraya devam et motivasyonun hiç eksilmez
yumurta 2 yiyebilirsin zeytin ve peynir daha çok ye akşam pilav 4 yk geçmesin
selam efes25
nohut piştiğinde gi si diğer baklagillere göre çok daha fazla olduğundan biraz daha dikkatli yiyoruz yoksa hiç yememek diye bişey yok çorbalarda falan rahatlıkla ekleyebiliriz
aaa aynen benimde öyle demek zonaymış . içi sarımtrak irin gibi birşey dolu .bende birşey alerji yaptı demiştim demek öyleymiş. bende dra giedeceğim bakalım ne diyecek . canım çok teşekkürler yanıtların içinCanim ben bu konuyu dile getirmemistim ama 8. Gun benimde yuzumde yani yanagimda sirali halde sivilceler cikti hem cok kasiniyor hemde yaniyordu ve sivilcelerin ici sarimtrak su doluydu. Sanki bi bocek gezerek isirmis gibi. Eczaneye sordum gece yanigi, yani zona dedi bir krem verdi kullandim doktora gitmedim suan iki haftayi gecti kremi kullanmiyorum artik ama hala izi var ama geciyor.
Ben karataya vermedim bunu aynen devam ettim, kilolarimi fazlaca takmistim kafaya ona vermistim. Bilmiyorum baska bisey cikmadi vucudumda ne yumurtayi kestim ne findik cevizi.
Bende yeniyor diye hatirliyorum ciss degil yani. Ama ben baklagil pisirecegimiz zaman iki fasulye bir nohut gibi dusunmustum. Ay nohuttan vazgecilirmi yaaabenim nohutlar memleketimin havasinda topraginda tamamen dogal yetisiyor bulgurumda oyle . Nohutumu cisslamayiinnnn
Not; benimde bugunki menumde nohut var da....
o zaman yarın ölçülerini alıp bana mesaj at, senide alayım listeyegerçekten güzel belirtmişsin...bende teşekkür ediyorum..
adet günlerim yakın, iş yerimde de çok stresli günler geçiriyorum, ondan dolayı endorfine(çikolata tatlı gibi şeylere) çok ihtiyacım var.. henüz yemedim incirle geçiştirmeye çalıştım amma incir inşallah yeterli gelir...
bu arada bu hafta daha hızlı gidiyor kilolar galiba... aralık yarışına bende katılayım kızlar ama spor hiççç yapamıyorum...
doğumgünün kutlu olsun, nişe fitt yıllara inşallah..Ama bugun benim dogumgunum, pasta vs yemem ama cigkofte olucak sanirim sofrada ondan yerin diye dusunuyorum oda cok fazla olmazsa ciss degil dimi?
Birde kizlar ben artik kahvaltidaki beyaz peynirden sikilmistim onun yerine iki cesit peynir yedim bu hafta bunlar ya lor, cecil yada lor, orgu oldu. Hem cok lezzetli hemde degisiklik oldu. Peynir konusunda krem olmamak kaydiyla bunlari yiyebiliyorduk degilmi?
Eki Görüntüle 883897
aralık listesi şuan böyle ama katılmak isteyen olursa ekleyebilirim, liste değişebilir..
listedeki arkadaşlar hedeflerini de bana bildirirlerse eklerim, bildirim gelmezse hedef koymadığınızı düşünür o şekilde kabul ederim.. (ben de hedef koymayı düşünmüyorum, hedef koyduğum kasım yarışı bana yaramadı, bir de böle deniycem)
gurbet ve huzis 1 aylık hedefleriniz bana biraz fazla geldiği için yazmadım.. aralık sonunda, 2014 başında ulaşmak istediğiniz hedefi bana tekrar yazarsanız sevinirim..
listede bilgileri eksik ya da yanlış olan arkadaşımız varsa lütfen bana dönsünler düzeltelim..
herkese bereketli, bol kayıplı bir yarış dilerim..
yazdım canım..1 aylık hedef yazacağımı bilmiyordum ulaşmk istedğim noktayı yazdım.1 aylık hedefim 1 kilo cnm eklersen memnun olurum.yavaş veriyorum metabolizmam mı yavaş anlamadım.ama çok yavaş veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?