Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sen kendine sağlıkçı canan karataya sahtekar mı dedin yanlış mı okudum
istersen burada daha fazla zaman geçirme

Burda haddini aşan sensin. Ben sana bişey demiyorum benim eleştirim canan karataya neden onun avukatı olma gereğini hissettin anlamadım. Nasıl bu kadar körü körüne inanıyorsunuz bazı şeylere nasıl bu kadar sahipleniyorsun hayret. Sen de biraz araştır tartışma çıkarmaya çalışma. Ben sadece fikrimi belirttim sen neden benim fikrime yorum yapıyorsun ki. Madem doktorlar yapabiliyordu bu işi diyetisyenlik diye bir meslek çıkmasaydı o zaman.

Ve bu topiğe de ilk kez yazıyorum. O dediğin kişi başka bi "sorgulayan, eleştirel düşünen" kişidir.

sen kendine sağlıkçı canan karataya sahtekar mı dedin yanlış mı okudum
istersen burada daha fazla zaman geçirme

Ben sağlıkla ilgilenen herkese sağlıkçı diyorum ve evet ben de o çatı altındayım. Canan karatayın da mesleğine saygım sonsuz o da "doktor" yönüyle elbette sağlıkçı ama sırf paralar kazanmak için ya da başka amaçlarla bilemem niyeti iyi bile olsa alanının dışındaki bir konuya, "diyetisyenliğe" el atması yanlış. Zaten diyet kişiye özel bişeydir zaten bu konuyla ilgili kitap çıkarması bile yanlış. (şimdi diyeceksin ki canan karatay "ben diyetisyen değilim" diyor. E değilse biz neden burda bu tartışmayı yapıyoruz. Sana gereken cevabı zaten Karatay vermiş. Diyetisyen değil! Biraz sorgulayın)

yanlış anlamadımsa insanları bilinçlendirmek istiyorsunuz ve burayı bilinçsiz insanlar topluluğu olarak görüyorsunuz.. sadece kilo verebilmek için her türlü sağlıksız diyeti yapan kişiler değiliz biz.. aklımıza yatmayanı, mantığımızın kabullenmediğini uygulamayız bir kere..
siz sağlıkçısınız ve 6 yıl tıp eğitimi almış, üzerine çift uzmanlık yapmış birini bile sizden yetersiz görüyorsunuz ki bu ne cüret.. bu ülkede doktorlar beslenme konusunda niye yetersiz olsun? size ihtiyaç duyulmasının nedeni hekimlerin beslenme konusunda yetersiz olması değil, ülkemdeki hekim sayısının yetersizliğidir.. onların çalışma şartları çok daha zor.. kimi elinde bistüri ameliyatlarda, kimisi acillerde, yoğun bakımlarda... siz sizden olmayanı 6 yıl tıp eğitimi almış bile olsa yetersiz görüyorsuz.. siz ve hocalarınıza artık ihtiyaç kalmayacak diye üzülüyorsunuz, o okullara yüksek puanlarla girdiniz sanırım ama napalım kaderin tecellisi bu..
ben de sağlıkçıyım ve çevremde karatayı destekleyen ve bu diyetle kalıcı kilo veren o kadar çok hekim var ki? size kalsa onlara da bilinçsiz insan muamelesi yaparsınız ya neyse..
amacınız gerçekten insanları bilinçlendirmekse lütfen karatay topiklerini değil başka şok diyet topiklerini ziyaret ediniz.. söylediklerinizle kafamızı karıştıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz..
bizler bilinçsiz cahil insanlar topluluğu değiliz!!

tıp eğitimi almış biri beslenme ve diyetetikte yetersizdir evet. o tıpta uzmandır, iyi bir doktordur belki, alanında guzel işler yapsın inşallah. neyse ben diyeceğimi dedim, şimdilik bir öğrenci olarak yapmam gereken görevimi yaptığımı düşünüyorum. En azından denedim farklı bir bakış açısı göstermeyi. benim söylemek istediklerimi zorla anlamak istemiyorsanız size bilimsel makale yazıp gelsem de anlamı yok o yüzden keyfiniz bilir ekmek yemeyin bal yemeyin. Sizin kararınız.

Ve bu topiğe de ilk kez yazıyorum. O dediğin kişi başka bi "sorgulayan, eleştirel düşünen" kişidir.

siz diyetisyenlerin bilimi ne kadar takip ettiği ortada.. profilinize baktım da daha birinci sınıf öğrenciymişsiniz.. yani cin olmadan adam çarpmaya kalkmışsınız, hocamıza sahtekar demişsiniz.. kendinizi "sorgulayan, eleştirel düşünen" biri olarak nitelendirmişsiniz.. çok şey biliyor bile olsanız haddinizi bilmediğiniz sürece hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir..
herkes söyleyeceğini söyledi.. artık bizden uzak durunuz...

Son düzenleme:
az önce burayı ziyaret eden genç ve hevesli diyetisyen adayı gencin yazdıklarından sonra kafanız karışmış olabilir şu ana kadar okumadıysanız lütfen hocanın kitaplarını okuyun katıldığı program videolarını izleyin kafanızda bazı şeyler netleşsin hepimizin çabasına sağlık:)))

Evet. İşin özü bu hepimizin çabası sağlık.

hocanın dedikleri içinde ekmek ve bala mı takıldınız? buğdayın un olurken geçirdiği işlemleri, faydalı kısımlarının ayrıldığını,ekmeğin içindeki katkı maddelerini de hesaba katın lütfen.. ayrıca bal yapan arılara ne yedirildiğini de.. glisemik indeksi yüksek beslenmeyi nasıl savunursunuz anlayamıyorum gerçekten..
yoğurdumuzu zeytınımızı kendimiz yapıyoruz, işlenmiş gıda, fabrikasyon ürünü yemiyoruz.. doğal besleniyoruz.. kısaca biz herşeyin sağlıklısını yiyoruz da anlamadığım bu sizi niye bu kadar rahatsız ediyor?

ben un yerine yulaf kepeği kullanıyorum. dukandan çaldım

sevgili sevgi akdaş,
hevesli ve heyecanlı birisiniz sanırım, ama bir şey söylenirken üslüp çok önemlidir, hakaret ederek bilinçlendirme yapamazsın güzelim bu bir.
ikincisi, mesleki hassasiyetleriniz olabilir, ancakkk bu sadece "diyetisyenlerin" söylediği doğru, diğerleri yanlış anlamına gelmez.
üçüncüsü, kim söylerse söylesin doğru birşey varsa bu hem takdir edilmeli, hemde desteklenmeli, inan bu diyetisyenlere itibar kazandırır...
dördüncüsü, ekmeğin, unun, şekerin, pirincin zararını ister a şahsı anlatsın, ister b şahsı aynıdır...
beşincisi ben diyetisyen kontrolündeyim, inancın olsun elimdeki liste ile karatay menüsü arasındaki tek fark kepek ekmek yiyebilme... başka hiçççç bir farkkkk yok...haa burda en azından arada bir tereyağlı yumurta yiyebiliyorum, ekmek yemesemde olur yani....
altıncısı, görevini yaptın madem, bırak biz ağız tadımızla verelim kilolarımızı...

kızlar sükunet.... ve diyete tam gaz devam...seviyorum sizi...

arkadaşa kızmanın bence çokta bir anlamı yok. o bize doğru bildiğini söylemeye çalışıyor, meselğini öğrenmeye çalışan bir öğrenci. ama şunu bilmiyor ki hepimiz en az 1 kere galiba diyetisyenle kilo vermeye çabalamışıszıdır, 2. si bir ton abuk sabuk aç kala kala diyette yapmışısızdır. bir defada en azından bir prof önerilerini deneyelim. şişman olmayan şişman olmak nasıl bişidir, aç kalmak ne kadar mutsuzluk veriri bilmez ki...hiç bir zayıf soyunma kabininde insanın kendinden ne kadar utanıp tiksindiğini bilmez ki....şu bir gerçek ben taylan hocanın diyeti ile verdim kilo 10 kilo yarısını geri aldım..diyetsiyenlede olsa olmasada iş insanda...hocamın diyetinde en azından aç değilim ve ben bu sefer hocama ggüven,p deneyeceğim...iyi niyetli düşünüp bizi uyardığın içinde cidden sağol...

Evet,katılıyorum.

peki yulaf ile elmali tart yapabilirmiyiz?:44:

kaç gündür aklıma geliyor, ama soramıyorum...

hadi kızlar toparlanında bana cevap verin, yoksa size cıssss yapıcam..

un haline gelmiş her tahılın gi si yükseliyor ama sen kepekten bahsediyorsun tahıl bile değil bana olabilirmiş gibi geliyo ancak meyveyle hazırlanacağı için dikkatli yemekte fayda var sonuçta kuru meyveleri bile dikkatli yiyoruz
karataymutfağı adlı sitede değişik tatlı tarifleri var göz atmanı öneririm

pardon sen yulaf demişsin kepek diyen didydenne miş

Son düzenleme:
Bu diyeti sağlıklı buluyorum,çünkü sadece diyet değil yaşam şeklimizi değiştirmeyi tavsiye ediyor.
Karnınızı doyurduktan sonra aralarda yiyip vücudunuzu fazla yormayın diyor.Hareket edin diyor.
Ayrıca şuan biz kilo verme sürecinde olduğumuz için yasaklara daha fazla dikkat ediyoruz.vücudunu forma sokmuş bir insanın arada bir sabah kahvaltısında bir dilim ekmeğe sürüp yediği balın (onu yakmak için gün içinde hareket ettiğini de varsayarsak) çok da önemli olmadığını düşünüyorum.
ve insanlar önceden de tam böyle besleniyorlarmış,ve sağlıklılarmış.

Asil ben tesekkur ederim beni anladiginiz icin; niyetimin anlasilmasina cok sevindim gercekten. :)

haklısın canım, hoca kilo fazlası olanların ve vermek isteyenlerin yememesini öneriyor, yoksa ideal kilosunda olan bir insan ve 5 km koşan insan istediği herşeyi yiyebilir diyor.. 5 km koşmasa da hareket eden bir insan 1 dilim tam bugday ekmeği ve 1 kaşık bal tabiki de yiyebilir... ben balı sevmem istediğim kiloya ulaştığımda tereyağlı ekmek yiyeceğim bu kesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…