sen daha önce de gelmiş benzer laflar etmiştin yanılmıyorsam nedir karın ağrın? sürekli gelip laf atıyorun
diğer topiklere de gidiyo musun bilmediğin konularda fikir yürütme canan karatay hem kalp hem dahiliye uzmanın anlar mısın bilmem ama çift anadal yapmış bi profesör senin hocalarının ve senin gibi diyetisyenlik öğrencilerinin geleceği için hiç iyi olmadı hocanın ortaya çıkması ama öyle bunu da kaderin bi cilvesi olarak gör güzel kardeşim!
sana hocanın backround unu anlatmayacağım aç oku bi daha da buralara gelip haddini aşma!!!!
sen daha önce de gelmiş benzer laflar etmiştin yanılmıyorsam nedir karın ağrın? sürekli gelip laf atıyorun
diğer topiklere de gidiyo musun bilmediğin konularda fikir yürütme canan karatay hem kalp hem dahiliye uzmanın anlar mısın bilmem ama çift anadal yapmış bi profesör senin hocalarının ve senin gibi diyetisyenlik öğrencilerinin geleceği için hiç iyi olmadı hocanın ortaya çıkması ama öyle bunu da kaderin bi cilvesi olarak gör güzel kardeşim!
sana hocanın backround unu anlatmayacağım aç oku bi daha da buralara gelip haddini aşma!!!!
sen kendine sağlıkçı canan karataya sahtekar mı dedin yanlış mı okudum
istersen burada daha fazla zaman geçirme
Ben böyle sahtekarların toplumumuz üzerinde bu kadar büyük etkisinin olmasını hazmedemiyorum gerçekten. Tabii bunda halkımız hiçbir suçu yok. Doktor diye güveniyorlar dediklerine. Ben Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde okuyorum. Tüm hocalarımın söylediği şey Karatay gibilerine itimat edilmemesi gerektiği yönünde. Tamam doktor falan ama kalp doktoru. Bir kalp doktorunun diyetisliğe soyunması ne kadar mantıklı? Verdiği bilgiler ne kadar doğru olabilir? Hadi diyelim kendini geliştirdi diyet yazıyor ama söylediği şeyler hiç akılcı değil. Bilimselliği kanıtlanmış ve bize gerçekten bu işin ehli olan hocalar tarafından öğretilen bilgilere tam anlamıyla zıt. Bizim bölümde bu mesleğe yıllarını vermiş "diyetisyen" hocalarımızın hiçbiri Canan Karatay ı onaylamıyor. Bu konuda çok tepkililer. Lütfen gerçekten bu işle uğraşan diyetisyenleri dinleyin. Ben sadece bunu duyurmam gerektiğini düşündüğüm için yazıyorum buraya şu an okumakta olduğum ve ilerde mesleğim olacak diyetisyen ünvanına dayanarak. Lütfen bilinçlenelim.
http://www............./funda-elmacioglu-karatay-iki-kasik-bal-yeseydi-dolandirilmazdi-gundem-309366
Diyetisyenler bunların hepsini araştırıyor zaten merak etme. Ben tüm söylediklerini topluca silip atmıyorum bir kenara doğru olanları da vardır elbet fakat yanlışları göz ardı edilemeyecek durumda. Bu başlık da karatay diyetiyle ilgili olduğu için onu eleştireceğim tabii. Bu sadece Canan Karatay nezninde değil herhangi biri de olabilirdi ben Ender Saraç'ı da eleştiriyorum o canan karataydan da beter zaten. ötekini de berikini de eleştiririm yaptıkları yanlış olduğu sürece. Tabii ki de çok sattığı için daha dikkatli olmamız gerekir daha önde olan kişilerin üzerine daha çok eğilmemiz gerekir çünkü o kitapların çok satması demek toplumu çok etkilemesi demek. Bunu incelemeyip de napacağız. Daha geri planda kalanlar daha az kitleyi etkiliyor demektir önceliğimiz büyük kitlenin yanlışlarını düzeltmek. Ve doğru olan şeye de doğru deriz neden bunun aksini söyleyelim. Biz sağlıkçıyız ve toplumun yararına olan şeyleri isteriz burda kişişel bir şey yok. Bunu neden kabullenmek istemiyorsunuz anlamadım. Biz bu işin eğitimini alıyoruz birsürü hocamız var bu işe yıllarını vermiş elbette toplumda yanlış olan şeyleri düzeltmeye çalışacağız. Yoksa ne anladım ben bu mesleği yapmaktan. Ben de bu yanlışı düzeltmek bilinçlendirmek adına burda bunu yazdım. Siz körü körüne inanmak istiyorsanız karataya inanın tabi ne diyeyim.
Burda haddini aşan sensin. Ben sana bişey demiyorum benim eleştirim canan karataya neden onun avukatı olma gereğini hissettin anlamadım. Nasıl bu kadar körü körüne inanıyorsunuz bazı şeylere nasıl bu kadar sahipleniyorsun hayret. Sen de biraz araştır tartışma çıkarmaya çalışma. Ben sadece fikrimi belirttim sen neden benim fikrime yorum yapıyorsun ki. Madem doktorlar yapabiliyordu bu işi diyetisyenlik diye bir meslek çıkmasaydı o zaman.
yanlış anlamadımsa insanları bilinçlendirmek istiyorsunuz ve burayı bilinçsiz insanlar topluluğu olarak görüyorsunuz.. sadece kilo verebilmek için her türlü sağlıksız diyeti yapan kişiler değiliz biz.. aklımıza yatmayanı, mantığımızın kabullenmediğini uygulamayız bir kere..
siz sağlıkçısınız ve 6 yıl tıp eğitimi almış, üzerine çift uzmanlık yapmış birini bile sizden yetersiz görüyorsunuz ki bu ne cüret.. bu ülkede doktorlar beslenme konusunda niye yetersiz olsun? size ihtiyaç duyulmasının nedeni hekimlerin beslenme konusunda yetersiz olması değil, ülkemdeki hekim sayısının yetersizliğidir.. onların çalışma şartları çok daha zor.. kimi elinde bistüri ameliyatlarda, kimisi acillerde, yoğun bakımlarda... siz sizden olmayanı 6 yıl tıp eğitimi almış bile olsa yetersiz görüyorsuz.. siz ve hocalarınıza artık ihtiyaç kalmayacak diye üzülüyorsunuz, o okullara yüksek puanlarla girdiniz sanırım ama napalım kaderin tecellisi bu..
ben de sağlıkçıyım ve çevremde karatayı destekleyen ve bu diyetle kalıcı kilo veren o kadar çok hekim var ki? size kalsa onlara da bilinçsiz insan muamelesi yaparsınız ya neyse..
amacınız gerçekten insanları bilinçlendirmekse lütfen karatay topiklerini değil başka şok diyet topiklerini ziyaret ediniz.. söylediklerinizle kafamızı karıştıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz..
bizler bilinçsiz cahil insanlar topluluğu değiliz!!
Ve bu topiğe de ilk kez yazıyorum. O dediğin kişi başka bi "sorgulayan, eleştirel düşünen" kişidir.
siz diyetisyenlerin bilimi ne kadar takip ettiği ortada.. profilinize baktım da daha birinci sınıf öğrenciymişsiniz.. yani cin olmadan adam çarpmaya kalkmışsınız, hocamıza sahtekar demişsiniz.. kendinizi "sorgulayan, eleştirel düşünen" biri olarak nitelendirmişsiniz.. çok şey biliyor bile olsanız haddinizi bilmediğiniz sürece hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir..tıp eğitimi almış biri beslenme ve diyetetikte yetersizdir evet. o tıpta uzmandır, iyi bir doktordur belki, alanında guzel işler yapsın inşallah. neyse ben diyeceğimi dedim, şimdilik bir öğrenci olarak yapmam gereken görevimi yaptığımı düşünüyorum. En azından denedim farklı bir bakış açısı göstermeyi. benim söylemek istediklerimi zorla anlamak istemiyorsanız size bilimsel makale yazıp gelsem de anlamı yok o yüzden keyfiniz bilir ekmek yemeyin bal yemeyin. Sizin kararınız.
az önce burayı ziyaret eden genç ve hevesli diyetisyen adayı gencin yazdıklarından sonra kafanız karışmış olabilir şu ana kadar okumadıysanız lütfen hocanın kitaplarını okuyun katıldığı program videolarını izleyin kafanızda bazı şeyler netleşsin hepimizin çabasına sağlık:)))
hocanın dedikleri içinde ekmek ve bala mı takıldınız? buğdayın un olurken geçirdiği işlemleri, faydalı kısımlarının ayrıldığını,ekmeğin içindeki katkı maddelerini de hesaba katın lütfen.. ayrıca bal yapan arılara ne yedirildiğini de.. glisemik indeksi yüksek beslenmeyi nasıl savunursunuz anlayamıyorum gerçekten..tıp eğitimi almış biri beslenme ve diyetetikte yetersizdir evet. o tıpta uzmandır, iyi bir doktordur belki, alanında guzel işler yapsın inşallah. neyse ben diyeceğimi dedim, şimdilik bir öğrenci olarak yapmam gereken görevimi yaptığımı düşünüyorum. En azından denedim farklı bir bakış açısı göstermeyi. benim söylemek istediklerimi zorla anlamak istemiyorsanız size bilimsel makale yazıp gelsem de anlamı yok o yüzden keyfiniz bilir ekmek yemeyin bal yemeyin. Sizin kararınız.
Kızlarcık bişey sormak istiyorum kaşarı az da olsa tüketebiliyo muyuz, bi de aklımda bi yalancı mücver tarifi var tam bizlik bi denicem ama azcık un kullanmam lazım güzel olursa yazıcam tarifi un yerine tutması için başka alternatif yok gibi aklına gelen varsa yazsın öptüüm
ben un yerine yulaf kepeği kullanıyorum. dukandan çaldım
Evet,katılıyorum.sevgili sevgi akdaş,
hevesli ve heyecanlı birisiniz sanırım, ama bir şey söylenirken üslüp çok önemlidir, hakaret ederek bilinçlendirme yapamazsın güzelim bu bir.
ikincisi, mesleki hassasiyetleriniz olabilir, ancakkk bu sadece "diyetisyenlerin" söylediği doğru, diğerleri yanlış anlamına gelmez.
üçüncüsü, kim söylerse söylesin doğru birşey varsa bu hem takdir edilmeli, hemde desteklenmeli, inan bu diyetisyenlere itibar kazandırır...
dördüncüsü, ekmeğin, unun, şekerin, pirincin zararını ister a şahsı anlatsın, ister b şahsı aynıdır...
beşincisi ben diyetisyen kontrolündeyim, inancın olsun elimdeki liste ile karatay menüsü arasındaki tek fark kepek ekmek yiyebilme... başka hiçççç bir farkkkk yok...haa burda en azından arada bir tereyağlı yumurta yiyebiliyorum, ekmek yemesemde olur yani....
altıncısı, görevini yaptın madem, bırak biz ağız tadımızla verelim kilolarımızı...
kızlar sükunet.... ve diyete tam gaz devam...seviyorum sizi...
peki yulaf ile elmali tart yapabilirmiyiz?:44:
kaç gündür aklıma geliyor, ama soramıyorum...
hadi kızlar toparlanında bana cevap verin, yoksa size cıssss yapıcam..
arkadaşa kızmanın bence çokta bir anlamı yok. o bize doğru bildiğini söylemeye çalışıyor, meselğini öğrenmeye çalışan bir öğrenci. ama şunu bilmiyor ki hepimiz en az 1 kere galiba diyetisyenle kilo vermeye çabalamışıszıdır, 2. si bir ton abuk sabuk aç kala kala diyette yapmışısızdır. bir defada en azından bir prof önerilerini deneyelim. şişman olmayan şişman olmak nasıl bişidir, aç kalmak ne kadar mutsuzluk veriri bilmez ki...hiç bir zayıf soyunma kabininde insanın kendinden ne kadar utanıp tiksindiğini bilmez ki....şu bir gerçek ben taylan hocanın diyeti ile verdim kilo 10 kilo yarısını geri aldım..diyetsiyenlede olsa olmasada iş insanda...hocamın diyetinde en azından aç değilim ve ben bu sefer hocama ggüven,p deneyeceğim...iyi niyetli düşünüp bizi uyardığın içinde cidden sağol...
Bu diyeti sağlıklı buluyorum,çünkü sadece diyet değil yaşam şeklimizi değiştirmeyi tavsiye ediyor.
Karnınızı doyurduktan sonra aralarda yiyip vücudunuzu fazla yormayın diyor.Hareket edin diyor.
Ayrıca şuan biz kilo verme sürecinde olduğumuz için yasaklara daha fazla dikkat ediyoruz.vücudunu forma sokmuş bir insanın arada bir sabah kahvaltısında bir dilim ekmeğe sürüp yediği balın (onu yakmak için gün içinde hareket ettiğini de varsayarsak) çok da önemli olmadığını düşünüyorum.
ve insanlar önceden de tam böyle besleniyorlarmış,ve sağlıklılarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?