kimin kimden alıntı yaptığı önceden bildirimlerde çıkıyordu nooldu buna
sadece beğenilenlerin çıkması hiç iyi değil k yönetimine bi yazıym bakiym niye kaldırdılar
kızlar ben 2 hafta yokum. ayın 22 sinde falan dönücem. 23 ünde kilo bildirimi yaparım. açık büfe olacak offff .inşallah çok abartmadan gelirim. kendinize iyi bakın. geldiğimde hepinizi en az 1er kilo zayıflamış görürüm inşallah. birbirinize emanetsiniz haa
Kısır ciss değil ama bulgur kilo vermeyi yavaşlatıyor, ölçülü yemende fayda var canimahhh bu cıslarrr...
ya ben çok soru soruyorum, özür kızlar amma kaçamaklara yanlışları da eklemek istemiyorum hani ondan.
ben kısırı çok severim, bulgur yenebiliyorsa, hemen gidip kısır yapayım ilk fırsatta...
Mandalinanin gi si düşük , sabah kahvaltıda olmadı öğleyin ama akşama bırakma canimŞimdilik bu porsiyonlar doyuroyur beni.ben önceden çok çok önceden daha az yerdim.doğumdan sonra süt olsun diye diye yedim,midem kocaman oldu:)
Bi de meyveyi sormak istiyorum.mesela öğle yemeğinden önce yediğim mandalina cıss mı değil mi?
Canım asurelik bugday diye satılan dövülmüş olan zaten..bende dövülmüş yok. bütün olanları haşlasam sonra çorbaya falan kullansam olur dimi?
Ptesileri yapıyoruz cnmkızlar selammm
bişey soracağım
cuma günleri kilo bildirimi yapmıyor musunuz
Menun güzel canim, sporun içinse kocaman bir alkissssabah :
2yumurtalı omlet
2 dilim kaşar peyniri
sivri biber + şekersiz çay
öğle:
pazılı bulgur pilavı + yoğurt
öğleden bu yana 3 kupa yeşilçay + 1 litre su.
akşam:
1 kase sebze çorbası
jillian 2/5 yapacağım :))
madğdem öyle diyosun öyle olsun
yanlış hatırlamıyorsam sen eski karataycıydın kahvaltının önemini iyi bilirsin niye yapmadın acaba
Ben böyle sahtekarların toplumumuz üzerinde bu kadar büyük etkisinin olmasını hazmedemiyorum gerçekten. Tabii bunda halkımız hiçbir suçu yok. Doktor diye güveniyorlar dediklerine. Ben Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde okuyorum. Tüm hocalarımın söylediği şey Karatay gibilerine itimat edilmemesi gerektiği yönünde. Tamam doktor falan ama kalp doktoru. Bir kalp doktorunun diyetisliğe soyunması ne kadar mantıklı? Verdiği bilgiler ne kadar doğru olabilir? Hadi diyelim kendini geliştirdi diyet yazıyor ama söylediği şeyler hiç akılcı değil. Bilimselliği kanıtlanmış ve bize gerçekten bu işin ehli olan hocalar tarafından öğretilen bilgilere tam anlamıyla zıt. Bizim bölümde bu mesleğe yıllarını vermiş "diyetisyen" hocalarımızın hiçbiri Canan Karatay ı onaylamıyor. Bu konuda çok tepkililer. Lütfen gerçekten bu işle uğraşan diyetisyenleri dinleyin. Ben sadece bunu duyurmam gerektiğini düşündüğüm için yazıyorum buraya şu an okumakta olduğum ve ilerde mesleğim olacak diyetisyen ünvanına dayanarak. Lütfen bilinçlenelim.
http://www............./funda-elmacioglu-karatay-iki-kasik-bal-yeseydi-dolandirilmazdi-gundem-309366
dün yediklerim:
sabah 1 avuç badem, 6-7 ceviz(eşim simit diye tutturdu. ben ısrarla istemedim. benim yanımda yedi oda, bende onun kinden sadece 1 ısırık aldım.)
öğlen 12.00 bulgur pilavı ve bitmeyen musakka, yanında ceviz, 1 muz, 2 kivi doğrayıp yediğimiz tarçınlı yoğurt.
akşam 6 gibi midem kazındı artık açlıktan eşim ekmek almıştı yine ısrar kıyamet onun köşesini yedim(3-4 lokma)
akşam 20.30tarhana çorbası, salata, börek(cıss) zeytin ( arkadaşı hastaneye götürdük geç gelince bu şekil oldu.) 1 portakal, biraz üzüm.
arkadaşım madem bizi bilgilendir neymiş karatayın sakıncaları diyetisyen hocalarının karşı oldugu nelerdir bilmek isteriz..
Merak ettim kilo verebildin mi,değişik diyetler denedin mi?arkadaşım, aslında çok uzun süredir takipteyim bu topicte ama yazmak bugüne kısmetmiş. benim eşim kardiyolog. kendim hekim değilim. kilo problemim malum. karatay diyeti yapmak istiyorum dediğimde "sen de miiii" dedi hemen. ne var dedim kadın mantıklı şeyler yazmış, akla yatkın konuşuyor. o da bana karatayın söylediği şeylerin çoğunun doğru olduğunu, sadece kolesterol ile ilgili konularda literatüre aykırı düştüğünü söyledi. katı yağ tüketimini bu kadar teşvik etmesinin kalp sağlığı açısından doğru sonuçlar doğurmayabileceğini anlattı. yoksa sağlıklı beslenme konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi. ha, ben karatay yaptım mı ? evet yaptım, eşim sorduğunda da sağlıklı besleniyorum dedim, diyorum :) napıyorum, yağ alımımı dengede tutuyorum. zaten herhalde kimse kaşık kaşık tereyağı yemiyordur. karatayla ilgili doktorların genel fikri böyle. zaten herşey kararında güzel. bence genel görüşü de yabana atmadan sağlıklı ve dengeli beslenmek lazım. kolesterol ve katı yağ tüketimi açısından canan hoca haklıysa da, bırakalım haklılığını kanıtlamak kendisine kalsın.
diyetisyen adayı arkadaş da haklı, temel prensip olarak kalori hesabına dayalı bir eğitim programları var çoğunlukla ( kuzenim hacettepe diyetisyenlikten mezun olduğu için biliyorum ). herkes illa bizimle aynı düşünmek zorunda değil. yaşının küçüklüğüne ver boşver. yukarıdaki bilgileri de aklında olsun diye yazdım. çok oldu kusura bakma.
Merak ettim kilo verebildin mi,değişik diyetler denedin mi?
Olsun üç öğünün de zararı yok.Huzur içinde diyet yapmak da önemli.Aç kalarak sağlığımızdan olacağımıza yavaş ama kararlı gitmek de önemli.Sporun hiç de fena değil.hem de her türlü diyeti denedim.. çocukluğumdan beri kiloluyum, üstelik insülin direncim de var. 22 ekim'de 109 kilo ile başladım karataya. şu an 99.7 oldum. spor yaptım mı, düzenli yaptım dersem yalan olur. arada koşu bandında yürüdüm. son zamanlarda leslie ile 5 mil yürüyorum o kadar. bir de her akşam köpeğimi dışarı çıkarıyorum, o sayılır mı bilemem. 2 beden küçüldüm. serbest olan herşeyden yiyorum, ama kararında. bir hafta kaçamak yaptım. o hafta hiç kilo veremedim. yaptığım kaçamak da çubuk kraker.. basit, sade, tuzlu, masum gibi gözüken çubuk kraker.. benim sorunum karbonhidrat. o yüzden karatay bana inanılmaz iyi geldi. eskiden yaşadığım açlık krizlerim sona erdi. kaçamak haftadan önce 2 öğüne inmeyi başarmıştım. ama şimdi tekrar 3 öğündeyim. olsun ben önemsemiyorum. az ya da çok veriyorum ya o bana yeter.
UMUT OLMAZ MI.. OLUR TABİ BEN İLK AYDA 9 KİLOM GİTTİ YETERKİ İSTE.. BEN İNSNIRSAN BAŞARACAĞINA EMİNİM...yemek saatini öne alabiliyorsanız daha etkili olur CNm..Sabah, kkk ve 4-5 kuru incir ( cok oldu farkindayim)
Aksam, hamsi, salata ve incir yetmezmis gibi helva
Bugun spor yok ne yazikki.
Yarismaya bende katilmak istiyorum. Ama olculerimi yarin alip verebilirim olurmu bu mahzencim? Birde kilomuzu pazartesi gunki kilomuzdan sayacagiz degilmi?
bu ay sonu 89.9 u gormek istiyorum suan da 97 kusurlerdeyim. Bana ne tavsiye edersiniz. Yediklerimi yaziyorum nohut icin falan konussamda dediklerinizi dikkate aliyorum. Bu 7bucuk kiloyu vermem lazim tam tamina 26 gun kaldi. Olabilirmi sizce umut varmi???? Aksam yemek saatlerimi biraz erkene alirsam acikirim diye korkuyorum gene 7 yi bazende baya8 e dogru yiyorum.
Kkk klasik KARATAY KAHVALTISI demek .. Kadınlar kulübü ile karışmasın diye öyle yazıyoruz..arkadapşlar hoşbulduk öncelikle çok sağolun bişi soracağaım kkk yazıyorsunuz ya o nedir
2. si sabah kahvaltım 2 tane yumurta, 4 tane siyah zeytin, kibrit kutusunun yarısı peynir, 2 tane ceviz, saat:7.00 de şimdide nescafe sütsüz sekersiz içiyorum
İnş biter CNm.... Evet 100 kilo deyince daha az etkili oluyor ... 0,1 ton deyince erkisi büyük :)çok teşekkürler:)))
duraklama ne kadar sürer bilmem ama elbet birr gün biter. sen kaçamak yapmamaya devam et.
çok güldüm mesajına 0.1 ton
ARKADAŞIM ÇNCELİKLE ÜSLUBUN ÇOK YANLIŞ SAHTEKAR KELİMESİNİN ANLAMINI BİLMİYORSAN BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLARAK BOŞUNA KAZANIP YERLEŞMİŞSİN.. BİR KERE KADIN NE SAHTEKAR NE DE DİYETİSYEN OLDUĞUNU İDDA EDİYOR.. SEN GELECEKTE İŞSİZ KALMAKTAN KORKUYORSUN SANIRIM. DÜNKÜ ÇOCUKSUN DAHA GELMİŞ AHKAM KESİYORSUN.. BURDAKİ İNSANLAR DA CAHİL DEĞİL MERAK ETME.. AKLA DA İHTİYACIMIZ YOK.. GİT BAŞKA YERLERDE REKLAMINI YAP.. BURDAKİ İNSANLARIN ÇOĞU DEFALARCA DİYETİSYENE PARALAR DÖKMÜŞ İNSANLAR ZATEN.. DENEDİK VESONUÇ ORTADA .. BEN 100 kilodan 74 e DÜŞTÜM... İNİDÜLÜN DRENCİM KIRILDI.. TAHLİL SONUÇLARIM ORTADA.. ZATEN DİYETİN YAYILMA NEDENİ DE BU HER YAPAN BINALMIYOR VE KARNI DOUYOR.. BENİM TAVSİYEM ELEŞTİRMEDEN ÖNCE KİTABINI OKU.. SAĞLAM VRRİLERLE GEL.. BURAYI DA BOŞUNA MEŞGUL ETME..Ben böyle sahtekarların toplumumuz üzerinde bu kadar büyük etkisinin olmasını hazmedemiyorum gerçekten. Tabii bunda halkımız hiçbir suçu yok. Doktor diye güveniyorlar dediklerine. Ben Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde okuyorum. Tüm hocalarımın söylediği şey Karatay gibilerine itimat edilmemesi gerektiği yönünde. Tamam doktor falan ama kalp doktoru. Bir kalp doktorunun diyetisliğe soyunması ne kadar mantıklı? Verdiği bilgiler ne kadar doğru olabilir? Hadi diyelim kendini geliştirdi diyet yazıyor ama söylediği şeyler hiç akılcı değil. Bilimselliği kanıtlanmış ve bize gerçekten bu işin ehli olan hocalar tarafından öğretilen bilgilere tam anlamıyla zıt. Bizim bölümde bu mesleğe yıllarını vermiş "diyetisyen" hocalarımızın hiçbiri Canan Karatay ı onaylamıyor. Bu konuda çok tepkililer. Lütfen gerçekten bu işle uğraşan diyetisyenleri dinleyin. Ben sadece bunu duyurmam gerektiğini düşündüğüm için yazıyorum buraya şu an okumakta olduğum ve ilerde mesleğim olacak diyetisyen ünvanına dayanarak. Lütfen bilinçlenelim.
http://www............./funda-elmacioglu-karatay-iki-kasik-bal-yeseydi-dolandirilmazdi-gundem-309366
KESİNLİKLE KATILIYORUM.. ARAŞTIRMAK YERİNE ELEŞTİRİYIRLAR.. ZATEN İNSANLAR DENEYİP GÖRÜYOR BAZI ŞEYLERİ..Canan hanım son konuşmalarında da vurguladı,ben diyetisyen değilim diye.Mehmet öz yıllardır tavsiyelerde bulunurken onu eleştirmek diyetisyenlerin aklından geçmedi,şimdi yakınlarında,çok satıyor,iyi sonuç alıyor diye karataya saldırılıyor.İşte yıllardır denenen diyetler ortada,karatayla alınan sonuçlar da ortada...Hoca sağlıklı beslenmeye dair şeyler söylüyor.Diyetisyenler onu karalamak için gösterdikleri çabanın binde birini acaba doğru mu diye söylediklerini test etmeye harcasalardı daha verimli olurdu.
BİR İNSANI ELEŞTİRMEK İÇİN ÖNCE KONUYLA İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLMAK GEREK.. ARKADAŞ KİTABI DA OKUMAYIP BOŞ BOŞ KONUŞUYOR..sen daha önce de gelmiş benzer laflar etmiştin yanılmıyorsam nedir karın ağrın? sürekli gelip laf atıyorun
diğer topiklere de gidiyo musun bilmediğin konularda fikir yürütme canan karatay hem kalp hem dahiliye uzmanın anlar mısın bilmem ama çift anadal yapmış bi profesör senin hocalarının ve senin gibi diyetisyenlik öğrencilerinin geleceği için hiç iyi olmadı hocanın ortaya çıkması ama öyle bunu da kaderin bi cilvesi olarak gör güzel kardeşim!
sana hocanın backround unu anlatmayacağım aç oku bi daha da buralara gelip haddini aşma!!!!
KİTABIN ÇOK SATMA MEDENİ ZATEN İNSANLARIN İYİ SONUÇ ALMASI.. BENİ GÖREN EN AZ 20 KİŞİ BİLŞYORUM KİTABI ALAN.. BENCE SEN DE AL OKU DA BİLGİLEN.. ÇÜNKÜ KİTAPTA MANTIKSIZ HİÇBİRŞEY YOK.. BİZ KÖRÜ KÖRÜNE İNANAN CAHİL İNSAN DEĞİLİZ.. KONUŞMAN BENİ ÇOK GERDİ.. EĞİTİMİ ALMIŞSIN AMA BİLİME VE YENİLİĞE SAYGIN YOK...Diyetisyenler bunların hepsini araştırıyor zaten merak etme. Ben tüm söylediklerini topluca silip atmıyorum bir kenara doğru olanları da vardır elbet fakat yanlışları göz ardı edilemeyecek durumda. Bu başlık da karatay diyetiyle ilgili olduğu için onu eleştireceğim tabii. Bu sadece Canan Karatay nezninde değil herhangi biri de olabilirdi ben Ender Saraç'ı da eleştiriyorum o canan karataydan da beter zaten. ötekini de berikini de eleştiririm yaptıkları yanlış olduğu sürece. Tabii ki de çok sattığı için daha dikkatli olmamız gerekir daha önde olan kişilerin üzerine daha çok eğilmemiz gerekir çünkü o kitapların çok satması demek toplumu çok etkilemesi demek. Bunu incelemeyip de napacağız. Daha geri planda kalanlar daha az kitleyi etkiliyor demektir önceliğimiz büyük kitlenin yanlışlarını düzeltmek. Ve doğru olan şeye de doğru deriz neden bunun aksini söyleyelim. Biz sağlıkçıyız ve toplumun yararına olan şeyleri isteriz burda kişişel bir şey yok. Bunu neden kabullenmek istemiyorsunuz anlamadım. Biz bu işin eğitimini alıyoruz birsürü hocamız var bu işe yıllarını vermiş elbette toplumda yanlış olan şeyleri düzeltmeye çalışacağız. Yoksa ne anladım ben bu mesleği yapmaktan. Ben de bu yanlışı düzeltmek bilinçlendirmek adına burda bunu yazdım. Siz körü körüne inanmak istiyorsanız karataya inanın tabi ne diyeyim.
DİYETİSYENLER OLARAK HERKESE 1 KİBRİT KUTUSU PEYNİR 5 ZEYTİBLE SINIRLI HAYAT Bİ DÜŞÜN DERİM NEDEN İNSANLAR KARATAYI BU KADAR SAVINUYOR... AVUKATI DEĞİLİZ.. SONUCU ALAN VEFALI İNSANLATIZ..Burda haddini aşan sensin. Ben sana bişey demiyorum benim eleştirim canan karataya neden onun avukatı olma gereğini hissettin anlamadım. Nasıl bu kadar körü körüne inanıyorsunuz bazı şeylere nasıl bu kadar sahipleniyorsun hayret. Sen de biraz araştır tartışma çıkarmaya çalışma. Ben sadece fikrimi belirttim sen neden benim fikrime yorum yapıyorsun ki. Madem doktorlar yapabiliyordu bu işi diyetisyenlik diye bir meslek çıkmasaydı o zaman.
ŞU DURUMDA ARKADAŞIM DOKTORUN DEDİĞİNE İNANIRIM O 6 YIL TIP 4 YIL UZMANIIK DAHASINI SAYMAYAYIM.. SEN HADDİNİ AŞTIN.. SEN KAÇ YIL OLUDUN? BOŞ KONUŞMA ARTIK..Ben sağlıkla ilgilenen herkese sağlıkçı diyorum ve evet ben de o çatı altındayım. Canan karatayın da mesleğine saygım sonsuz o da "doktor" yönüyle elbette sağlıkçı ama sırf paralar kazanmak için ya da başka amaçlarla bilemem niyeti iyi bile olsa alanının dışındaki bir konuya, "diyetisyenliğe" el atması yanlış. Zaten diyet kişiye özel bişeydir zaten bu konuyla ilgili kitap çıkarması bile yanlış. (şimdi diyeceksin ki canan karatay "ben diyetisyen değilim" diyor. E değilse biz neden burda bu tartışmayı yapıyoruz. Sana gereken cevabı zaten Karatay vermiş. Diyetisyen değil! Biraz sorgulayın)
EVET MAHZENCİM BOŞ BULUP BOŞ KONUŞAN İNSANLARLA UĞRAŞIYORUZ MALESEF..yanlış anlamadımsa insanları bilinçlendirmek istiyorsunuz ve burayı bilinçsiz insanlar topluluğu olarak görüyorsunuz.. sadece kilo verebilmek için her türlü sağlıksız diyeti yapan kişiler değiliz biz.. aklımıza yatmayanı, mantığımızın kabullenmediğini uygulamayız bir kere..
siz sağlıkçısınız ve 6 yıl tıp eğitimi almış, üzerine çift uzmanlık yapmış birini bile sizden yetersiz görüyorsunuz ki bu ne cüret.. bu ülkede doktorlar beslenme konusunda niye yetersiz olsun? size ihtiyaç duyulmasının nedeni hekimlerin beslenme konusunda yetersiz olması değil, ülkemdeki hekim sayısının yetersizliğidir.. onların çalışma şartları çok daha zor.. kimi elinde bistüri ameliyatlarda, kimisi acillerde, yoğun bakımlarda... siz sizden olmayanı 6 yıl tıp eğitimi almış bile olsa yetersiz görüyorsuz.. siz ve hocalarınıza artık ihtiyaç kalmayacak diye üzülüyorsunuz, o okullara yüksek puanlarla girdiniz sanırım ama napalım kaderin tecellisi bu..
ben de sağlıkçıyım ve çevremde karatayı destekleyen ve bu diyetle kalıcı kilo veren o kadar çok hekim var ki? size kalsa onlara da bilinçsiz insan muamelesi yaparsınız ya neyse..
amacınız gerçekten insanları bilinçlendirmekse lütfen karatay topiklerini değil başka şok diyet topiklerini ziyaret ediniz.. söylediklerinizle kafamızı karıştıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz..
bizler bilinçsiz cahil insanlar topluluğu değiliz!!
SEN ÖĞRENCİLİĞİNİ YAP EVET Bİ DE BİLİMSEL GERCEKLERİ KABUL ET.. KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE KONUŞMA..tıp eğitimi almış biri beslenme ve diyetetikte yetersizdir evet. o tıpta uzmandır, iyi bir doktordur belki, alanında guzel işler yapsın inşallah. neyse ben diyeceğimi dedim, şimdilik bir öğrenci olarak yapmam gereken görevimi yaptığımı düşünüyorum. En azından denedim farklı bir bakış açısı göstermeyi. benim söylemek istediklerimi zorla anlamak istemiyorsanız size bilimsel makale yazıp gelsem de anlamı yok o yüzden keyfiniz bilir ekmek yemeyin bal yemeyin. Sizin kararınız.
DÜNKÜ ÇOCUK GELMİŞ AHKAM KESİYOR MAHZENCİM .. HİÇ BU KADAR ÜSLUBUMU BOZMAMIŞTIM..siz diyetisyenlerin bilimi ne kadar takip ettiği ortada.. profilinize baktım da daha birinci sınıf öğrenciymişsiniz.. yani cin olmadan adam çarpmaya kalkmışsınız, hocamıza sahtekar demişsiniz.. kendinizi "sorgulayan, eleştirel düşünen" biri olarak nitelendirmişsiniz.. çok şey biliyor bile olsanız haddinizi bilmediğiniz sürece hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir..
herkes söyleyeceğini söyledi.. artık bizden uzak durunuz...
ALKIŞŞŞŞŞ ARKADAŞIM.. ÇOK GERİLDİM YA..az önce burayı ziyaret eden genç ve hevesli diyetisyen adayı gencin yazdıklarından sonra kafanız karışmış olabilir şu ana kadar okumadıysanız lütfen hocanın kitaplarını okuyun katıldığı program videolarını izleyin kafanızda bazı şeyler netleşsin hepimizin çabasına sağlık:)))
EVET KİTABI OKUNADAN AHKAM KESİYOR..hocanın dedikleri içinde ekmek ve bala mı takıldınız? buğdayın un olurken geçirdiği işlemleri, faydalı kısımlarının ayrıldığını,ekmeğin içindeki katkı maddelerini de hesaba katın lütfen.. ayrıca bal yapan arılara ne yedirildiğini de.. glisemik indeksi yüksek beslenmeyi nasıl savunursunuz anlayamıyorum gerçekten..
yoğurdumuzu zeytınımızı kendimiz yapıyoruz, işlenmiş gıda, fabrikasyon ürünü yemiyoruz.. doğal besleniyoruz.. kısaca biz herşeyin sağlıklısını yiyoruz da anlamadığım bu sizi niye bu kadar rahatsız ediyor?
ÇOK SAĞOL SAKİN ARKADAŞIM DA ŞU OLAY ÇOK SİNİR BOZUCU DEĞİL Mİ? TOPİKTEKİ İNSANLARI CAHİL YERİNE KOYMUŞ.. BURALARI BOŞ SANDI SANIRUM.. BİZ DE SEVİYORUZ TOPİĞİMİZİ..sevgili sevgi akdaş,
hevesli ve heyecanlı birisiniz sanırım, ama bir şey söylenirken üslüp çok önemlidir, hakaret ederek bilinçlendirme yapamazsın güzelim bu bir.
ikincisi, mesleki hassasiyetleriniz olabilir, ancakkk bu sadece "diyetisyenlerin" söylediği doğru, diğerleri yanlış anlamına gelmez.
üçüncüsü, kim söylerse söylesin doğru birşey varsa bu hem takdir edilmeli, hemde desteklenmeli, inan bu diyetisyenlere itibar kazandırır...
dördüncüsü, ekmeğin, unun, şekerin, pirincin zararını ister a şahsı anlatsın, ister b şahsı aynıdır...
beşincisi ben diyetisyen kontrolündeyim, inancın olsun elimdeki liste ile karatay menüsü arasındaki tek fark kepek ekmek yiyebilme... başka hiçççç bir farkkkk yok...haa burda en azından arada bir tereyağlı yumurta yiyebiliyorum, ekmek yemesemde olur yani....
altıncısı, görevini yaptın madem, bırak biz ağız tadımızla verelim kilolarımızı...
kızlar sükunet.... ve diyete tam gaz devam...seviyorum sizi...
HOŞGELDİN ... AYNI DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEĞİL EVET.. AMA ÜSLUP CE TARZINA DİKKAT ETMEK ZORYNDA.. GERCEKTEN BEN SONUCU ALDIM.. SAĞLIĞIMA DA KAVUŞTUM.. TOPİĞİMİZ ÇOK EĞLENCELİ GEL BİZE KATIL BİZE..arkadaşım, aslında çok uzun süredir takipteyim bu topicte ama yazmak bugüne kısmetmiş. benim eşim kardiyolog. kendim hekim değilim. kilo problemim malum. karatay diyeti yapmak istiyorum dediğimde "sen de miiii" dedi hemen. ne var dedim kadın mantıklı şeyler yazmış, akla yatkın konuşuyor. o da bana karatayın söylediği şeylerin çoğunun doğru olduğunu, sadece kolesterol ile ilgili konularda literatüre aykırı düştüğünü söyledi. katı yağ tüketimini bu kadar teşvik etmesinin kalp sağlığı açısından doğru sonuçlar doğurmayabileceğini anlattı. yoksa sağlıklı beslenme konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi. ha, ben karatay yaptım mı ? evet yaptım, eşim sorduğunda da sağlıklı besleniyorum dedim, diyorum :) napıyorum, yağ alımımı dengede tutuyorum. zaten herhalde kimse kaşık kaşık tereyağı yemiyordur. karatayla ilgili doktorların genel fikri böyle. zaten herşey kararında güzel. bence genel görüşü de yabana atmadan sağlıklı ve dengeli beslenmek lazım. kolesterol ve katı yağ tüketimi açısından canan hoca haklıysa da, bırakalım haklılığını kanıtlamak kendisine kalsın.
diyetisyen adayı arkadaş da haklı, temel prensip olarak kalori hesabına dayalı bir eğitim programları var çoğunlukla ( kuzenim hacettepe diyetisyenlikten mezun olduğu için biliyorum ). herkes illa bizimle aynı düşünmek zorunda değil. yaşının küçüklüğüne ver boşver. yukarıdaki bilgileri de aklında olsun diye yazdım. çok oldu kusura bakma.
hem de her türlü diyeti denedim.. çocukluğumdan beri kiloluyum, üstelik insülin direncim de var. 22 ekim'de 109 kilo ile başladım karataya. şu an 99.7 oldum. spor yaptım mı, düzenli yaptım dersem yalan olur. arada koşu bandında yürüdüm. son zamanlarda leslie ile 5 mil yürüyorum o kadar. bir de her akşam köpeğimi dışarı çıkarıyorum, o sayılır mı bilemem. 2 beden küçüldüm. serbest olan herşeyden yiyorum, ama kararında. bir hafta kaçamak yaptım. o hafta hiç kilo veremedim. yaptığım kaçamak da çubuk kraker.. basit, sade, tuzlu, masum gibi gözüken çubuk kraker.. benim sorunum karbonhidrat. o yüzden karatay bana inanılmaz iyi geldi. eskiden yaşadığım açlık krizlerim sona erdi. kaçamak haftadan önce 2 öğüne inmeyi başarmıştım. ama şimdi tekrar 3 öğündeyim. olsun ben önemsemiyorum. az ya da çok veriyorum ya o bana yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?