Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

KıZlar öncelikle sizi özledim.sağlık sorunları nedeniyle karataya ara vermiştim.klasik diyetisyen diyeti deniyeyim dedim aman allahım sanki içime obur bir şeytan kaçtı(bu kelime sizden birine ait nikini unuttum)doymuyorum sürekli acıkıyorum spor yapıyorum spordan sonra aç düşüyorum.aklım hep yemekte bu gün kahvaltıda yumurta yedim yine acayip bir mide bulantısı başladı.sanurım bana yumurta dokundu.sporumu yaptım suyumu içtim ama diyet miyet hak getire bir sürü ekmek yedim tartıya çıkmaya korkuyom.ne yapayım ben şimdi yaaaaa

2 haftada 10 kilo? mükemmel bir sonuç. hoşgeldin aramıza

zeynom hoşgeldin aramıza.
kahvaltın hafif kalmış sanki 8 ila 15 arası zeytin yenilebiliyor, ceviz de az olmuş; 1 ince belli çay bardağı kadar yiyebilsen daha iyi olur. haşlanmış yumurta da 2 adet olmalı.

bir gün herkes karayatcı olacak

Son düzenleme:
canım sen bırak başka diyetisyenleri. Karataya devam. hoşgeldin.
Ben bu diyetle(doğru olanı sağlıklı yaşam şekli) çok rahatladım. aç kalınca eli ayağı titreyen-sinirlenen-etrafta yiyecek tatlı türü(çikolata vs) arayan ben yokum artık..
tatlı zehirlerin cazibesi olsa da arada bir küçük kaçamaklar olsa da genel durumda çok rahat ve dinç hissediyorum. pek çoğumuz böyleyiz değil mi..
Yola devam

kızlar kotam dolduğu için 3-4 gündür yoktum. geldim ve günü geçmişi okuyarak geçirdim. uf ne zor yaa.. neyse toplu menü bildirimi yapıcam.

02- sabah: 2 adet haşlanmış yumurta, yarım gözleme
Öğle: 4 parmak dilim haşlanmış dana eti, 1 tabak nohut çorbası, yoğurt
Akşam: 1 tabak nohut çorbası, 1 kase yoğurt, 1 bardak ceviz.
Spor yok, su tüketimi ok.

03- sabah: 3 haşlanmış yumurta, 1 bardak ceviz, biraz peynir, 5 zeytin
Öğle: 6 parmak dilim haşlanmış dana eti, 1 kase yoğurt
Akşam: Közlenmiş kırmızı biber, 1 tabak kuru faulye, 4-5 adet çiğ sarma(sararken dayanamadım)
20 dk yürüyüş (azz), su tüketimi eksi

04- sabah: 2 haşlanmış yumurta, iki avuç ceviz, 2 kase mercimek çorba
Öğle: Közlenmiş kırmızı biber, çeyrek nar, 1 kase yoğurt, 1 avuç siyah kuru üzüm.
Akşam: 3 kaşık bulgur pilavı, bol salata, 1 kase yoğurt, 1 adet hurma(bu saatte cıss)
8 GİBİ 1 DİLİM PASTA-1 BARDAK FANTA (CISS)ve (CISSS)
Spor yok…. sıvı tüketimi ok.

05- sabah: 1 bardak süt, 3 tane gün kurusu kayısı, 2 avuç ceviz, 1 tane ıspanaklı gözleme(cıss ama mecburen)
Öğle: 1 tabak domates-biberli sos(turşu gibi), 5 kaşık bulgur pilavı, 1 parça tatlı(cıss), bol ayran,
Akşam : bol salata, patlıcan yemeği( papatesli idi patates kısmını yemedim), yoğurt
Spor yok, sıvı tüketimi ok- bol bol limonlu su içtim

06-sabah: bir avuç ceviz, 4 tane kuru kayısı 2 kase mercimek çorbası
Öğle: 3 tane kuru kayısı, 3 parmak dilim yürek eti, 1 paket kinder pingui(cıısss), 2 tane salatalık turşu,
Akşam: bol salata, domatesli patlıcan yemeği, yoğurt
40 dk alette yürüyüş+30 mekik—bu göbeğin çabuk erimesi lazım dimi ama… su tüketimi ok

07- sabah: 11 gibi 1 adet muz, sucuklu yumurta(1 adet yumurta kadar), 4 tane gün kurusu kayısı, 1 bardak badem ve ceviz, bir avuç peynir, 16 zeytin…
Akşam: 17 gibi balık, tahin, boll salata.
Gün içinde bol sıvı tüketimi tamam(limonlu su, adaçayı, şekersiz siyah çay vb.)
Öğlen 1 saat yürüyüş, su tüketimi ok

Son düzenleme:
hala acıkmadım aslında ama akşam ne yiyeceğimi buldum
1 kase yoğurdun içine 2-3 kurukayısı doğrayacağım , 5-6 badem kırıp, tarçın ekleyerek yiyeceğim bence oldu :)

bende aynen bişeyi ya doyana kadar yemeliyim yada hiç.. ortasını ben de bulamadım henüz
Bugün sabah 9:30da kkk,bir elma,biraz kayısı
Saat15:30da balık,salata,az helva,kabak çekirdeği
Pİlates ve 4 mil leslie.
efescim menülerin de sporun da süper tebrik ederim.. ptesi tartıda güzel bir rakam göreceksin ne güzel..
dediklerinde haklısın canım, hekimler genelde kollesterol dışında tüm söylediklerine katılıyorlar.. ama birkaç aylık diyetisyenlik öğrencisinin öğrendiği ilk şey canan hocanın sahtekar olduğu ise burda bir sıkıntı var gerçekten.. söylediklerinde kendince haklı olabilir ama kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir.. sözlerine hocaya hakaret ederek başlaması büyük hadsizlikti, hepimizin tepkisi bunaydı..
canım öğle ve akşam menünde sıkıntı yok, lakin her öğün sonrası 4-5 günkurusu ve tahin cıssssss.. biz böyle kilo veremiyoruz ama sen bir dene.. veriyosan sorun yok, takıldığında kesersin başka çaren yook
haklısın canım, insan veremese de kendini daha dinç ve enerjik hissediyor.. ama karatayla az da olsa mutlaka veriliyor, sadece biz bazen biraz acele ediyoruz..

merhaba zeynom, hoş geldin aramıza.. 8 ay iyi sabretmişsin gerçekten, ama keşke daha önce gelseydin.. bu arada 8 ayda verdiğin 13 kilo için de kocaman alkııışşşş, kalanları da birlikte veririz..
liste nasıl yapılır bilmiyorum ama bana sıra gelene kadar öğrenirim..(ben biraz teknoloji özürlüyümde..)
liste yapmakta bişey yok canım, öğrenirsin.. yüzdeleri sıralayacaksın o kadar.. yapamazsan yarımcı oluruz..

mahzencim genel hedefimi yazmıştım aylık hedef düşünmemiştim ama bu ayki hedefim 72 ye inmek olabilir . teşk.
canım hedefini de yazdım, boy ve yaşın kaldı sadece
canım biber dolmasını bulgurla yapsan sen de yerdin, ben kendime özel yemek yapmıyorum hiç, karatayın en güzel yanı da bu zaten.. ben uygun yemek yoksa akşamı hafif de geçirmek adına, yoğurt içine kuruyemiş koyup yiyorum, hem güzel oluyor hem ertesi gün tartıda hafif çokıyorsun
texmuh hoş geldin canım.. içindeki şeytanı kov hemen, yarın güzel bir kkk akşamını da hafif geçir,(yoğurt kuruyemiş mesela) tartıdan korkmazsın o zaman.. ama kahvaltını sıkı et..
aynen canım, çok daha dinç ve enerjiğiz bu diyetle..
yaşasın karatay diyetii.. kıskananlar da çatlasın emi..

hala acıkmadım aslında ama akşam ne yiyeceğimi buldum
1 kase yoğurdun içine 2-3 kurukayısı doğrayacağım , 5-6 badem kırıp, tarçın ekleyerek yiyeceğim bence oldu :)
tam da sana buna benzer bişey önermiştim ama geç kalmışım

sabah(10.30)
1 kase tavuk çorbası (acılı-ekşili olduğundan sabah tıkanıklığımı açıyor, iyi geliyor)
karatay kahvaltısı

akşam(17.00)
1 tabak ev erişteli kara mercimek yemeği
yoğurt
3-4 badem

burda akşam saatlerine doğru kar yağmaya başladığını görünce hemen giyindim oğlumu kurstan almaya gittim yürüyerek, ikimizde karı çoook severiz. Karda yürüyüş yaptık oğlumla, sanırım spora sayabiliriz..

kızlar en az 3 gündür yüzümde kırmızılıklar var--alarji oldum. dün ve eveli gün yumurta yememiştim ama son3-4 gündür kuruyemiş olarak cevizi sürekli ve tek tüketir oldum. ceviz alarji yapar mıki?

bende aynen bişeyi ya doyana kadar yemeliyim yada hiç.. ortasını ben de bulamadım henüz

efescim menülerin de sporun da süper tebrik ederim.. ptesi tartıda güzel bir rakam göreceksin ne güzel..
Teşekkürler canım,ama benim iş mehter hesabı olacak galiba...Bir hafta vermiş,bir hafta verememiş oluyorum.Bu hafta aldım bile.
Sabah yeğenim bilgisayara el koyunca benim pilates yattı.Hadi bugün leslie de yapmayım bari dedim,yani bugünü off günü ilan ettim.Kuru kayısı ve kabak çekirdeğini de abartmış olabilirim.Bugün kendimde değilim anlayacağın.Ne yapalım Allah başka keder vermesin,bu hafta olmazsa önümüzdeki hafta veririm inşallah.

Sabah 9:40da kkk,mandalina,kuru kayısı
Saat 13:30 balık,salata,kabak çekirdeği
Az sonra yoğurda kuru üzüm karıştırıp yiyeceğim.

Herkese merhaba Karatay diyetine başlayalı 4 gün oldu. 4 gün önce 98.3 ile başladım bugün ise 96.8 :) spor yapamadım henüz umarım böyle devam eder. Mutlaka kilo azalınca verdiğim gramlar da azalacaktır ama şimdilik bayaa hoşuma gitti ve hiç acıkmıyorum süper bişeymiş :) Sevgiler herkese kolay gelsin

cnm sözünü ettğin acılı ekşili tavuk çorbasının tarifini yazar mısın ? teşkler

bende kendime özel yemek hiç yapmadım bugüne kadar . evet canım en güzel yanı bu gerçekten yalnız eşim bulgurla hiç sevmez sorun orda :)
bende yoğurda tarçın, badem, kurukayısı koydum yedim fena değildi :) aslında yemesemde olurdu humus beni inanılmaz tok tuttu ancak emziriyorum diye vicdan azabı çekmek istemedim :) çok kalorili olmadığını düşünüyorum öyledir inşallah :) eğer dediğin gibiyse yarına inşallah eksi çıkarım bakalım..
tam da sana buna benzer bişey önermiştim ama geç kalmışım
sağol canım ilgin için
bende yarına yeşil mercimek yapacağım ıslattım hatta. yalnız un yok demiştiniz erişte olmaz ki değil mi eğer oluyorsa bende yarın öyle yapayım . öyle daha lezzetli oluyor....
kızlar en az 3 gündür yüzümde kırmızılıklar var--alarji oldum. dün ve eveli gün yumurta yememiştim ama son3-4 gündür kuruyemiş olarak cevizi sürekli ve tek tüketir oldum. ceviz alarji yapar mıki?

canım ya hatırlarsan geçenlerde bende yazmıştım aynı sıkıntıyı ki hala geçmedi. sivilce gibi içi sarımtrak sıvı doluydu şimdi kurudular. yumurtayı kestim 1 haftadır yemiyorum hemen hemen fayda etti sanki. benimde bu sivilceye benzer şeylerim 2 gün üstüste ceviz yedikten sonra çıktı aslında ondanda şüphelendim ama yumurtayı hayatımda ilk defa bu kadar çok tüekkettiğim için ilk suçlu o oldu benim gözümde :) çünkü cevizi ben çok severim ekmeğin içine falan koyar yerim o derece yani :) şimdi sende yazınca acaba dedim yani

evet canım bugün geçmişi okurken seninkini de okudum. ama benim içi sarı sıvı dolu sivilce gibi değil, zaman zaman yazın yumurta yediğim zamanlarda da olurdu böyle (alarji olduğunu düşünüyorum) ama 2 gün üstüste hiç yumurta yemedim evde kalmamıştı, markete de hemen gidemedik..
neyse uzattım, yumurta mı ceviz mi bende anlam veremedim. şu anda yüzümdeki kızartılar yaınyor sızlıyor. iki gün aradan sonra bugün yumurta yedim arttı gibi. p tesi cildiyeye gideceğim geçmemiş olursa. paylaşırım burdan canım.

yumurta alerjim yazları çok çok sıcak havalarda olurdu.. zaten 5-6 yıldır havalar ısındıktan sonra tekrar soğuyana dek ağzıma almazdım yumurta,,,
en son nişanlımla buluşacağım gün rezil olmuştum...
az önce okudum kabuklu yiyecekler(ceviz de dahil) alerji yapabiliyormuş.. 1 hafta birisini kessem diğer hafta diğerini kessem gerçek suçluyu bulabilirim heralde

Son düzenleme:

ev erişteli kara mercimek----- Mahzen bu yemek erişteden dolayı cıss gibi duruyor.. ben de yapmaktan ve yemekten uzak duruyorum Karataya başladığımdan beri.. sakın cası yok diyosan ben de yapıp yiyim haftaiçi

Haklısın bu hafta olmazsa haftaya nasıl olsa veriyoruz devam ettiğimiz sürece..
Sporda zaten bir gün kasların dinlendirilmesi önerilir,sporu dert etme.. abaris olabileceklerini de diyete uygun.. vermesen bile inceldigin kesin pilates yaptığın sürece.. ben 1.5 hafta kadar yaptığım pilatesle kilo vermesemde 7 cm incelmistim geçen ay... Kaldı ki sen uzun süredir yapiyosun, bu aşamada tartida eksi cikmaman çok da önemli değil bence..
Geçmiş olsun cnm, ceviz allerji yapar mi bilmem ama kişiye göre değişir, sonuçta bu gıdaları ilk kez yemiyoruz, yapacak olsa daha önce yapması gerekir diye de düşünüyorum.. inşallah çabuk geçer ve yumurta kaynaklı değildir..
Tebrikler canım 4 günde iyi sonuç almışsın, karatay gerçekten süper bi diyet

cnm sözünü ettğin alı ekşili tavuk çorbasının tarifini yazar mısın ? teşkler
Ben 2 kaşık unu (aslında Ciss) zeytinyaginda kavurup biraz ev eristesi ekledim sehriye yerine..eristeler de biraz kavruluncadomates ve biber salcasi koyuyorum. Sonra tavuk suyunu koyup kaynayincaya kadar crpma teli ile karıştırıyorum topaklanmasin diye... kaynayinca içine tavuk erlerinden koyuyorum.. pul biber karabiber koyup eristeler pisene kadar pisiriyorum.. bu
Arada xc9 arkadaşımızın tavsiyesi uzerine tavuk haslanirken içine kereviz sapı soğan ve sarımsak koydum antibiyotik niyetine..kök zencefil ve zerdecal koycaktim ama yoktu onlar da gribe iyi gelen baharatlar.. hasta olduğumda bu corba eksik olmaz 3ogun tuketirim 1 hafta bile sürse.. içerken de boollimon sıkıyorum

hımmm seninki farklı demekki canım, kızarıklık şeklinde mi ? bende bilemedim neden olduğunu o günden sonra cevizde yemedim gerçi :) suçlu hangisi bilmiyorum.
en güzeli dra gitmek tabi ama ben gidemedim 2 miniği bırakıptaa. bende pzt gideceğim bakalım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…