hem de her türlü diyeti denedim.. çocukluğumdan beri kiloluyum, üstelik insülin direncim de var. 22 ekim'de 109 kilo ile başladım karataya. şu an 99.7 oldum. spor yaptım mı, düzenli yaptım dersem yalan olur. arada koşu bandında yürüdüm. son zamanlarda leslie ile 5 mil yürüyorum o kadar. bir de her akşam köpeğimi dışarı çıkarıyorum, o sayılır mı bilemem. 2 beden küçüldüm. serbest olan herşeyden yiyorum, ama kararında. bir hafta kaçamak yaptım. o hafta hiç kilo veremedim. yaptığım kaçamak da çubuk kraker.. basit, sade, tuzlu, masum gibi gözüken çubuk kraker.. benim sorunum karbonhidrat. o yüzden karatay bana inanılmaz iyi geldi. eskiden yaşadığım açlık krizlerim sona erdi. kaçamak haftadan önce 2 öğüne inmeyi başarmıştım. ama şimdi tekrar 3 öğündeyim. olsun ben önemsemiyorum. az ya da çok veriyorum ya o bana yeter.
bende ilk menümü yazayım..SABAH 10 da haşlanmış yumurta köy peyniri 3zeytin yeşillik 3günkurusu 4ceviz yedim...AKŞAM 5 de yeşil mercimek çorbası kapuska yoğurt yedim...ama sadece ben yedim eşimle kızım tarafına bile bakmadı..
bende aynen bişeyi ya doyana kadar yemeliyim yada hiç.. ortasını ben de bulamadım henüzcanım bende dün kaçamak yaptım bişi merak ettim sen yazmıssınya bir lokma ondan bir ısırık ondan..gerisini yemeden nasıl durabiliyosun
ben ya basladımmı bitiricem yada hiç bakmıcam tadına arada durmayı hiç beceremedim..Allahtan eşim bana hiç ye demez yoksa kendimi düşünemiyorum
efescim menülerin de sporun da süper tebrik ederim.. ptesi tartıda güzel bir rakam göreceksin ne güzel..Bugün sabah 9:30da kkk,bir elma,biraz kayısı
Saat15:30da balık,salata,az helva,kabak çekirdeği
Pİlates ve 4 mil leslie.
dediklerinde haklısın canım, hekimler genelde kollesterol dışında tüm söylediklerine katılıyorlar.. ama birkaç aylık diyetisyenlik öğrencisinin öğrendiği ilk şey canan hocanın sahtekar olduğu ise burda bir sıkıntı var gerçekten.. söylediklerinde kendince haklı olabilir ama kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir.. sözlerine hocaya hakaret ederek başlaması büyük hadsizlikti, hepimizin tepkisi bunaydı..arkadaşım, aslında çok uzun süredir takipteyim bu topicte ama yazmak bugüne kısmetmiş. benim eşim kardiyolog. kendim hekim değilim. kilo problemim malum. karatay diyeti yapmak istiyorum dediğimde "sen de miiii" dedi hemen. ne var dedim kadın mantıklı şeyler yazmış, akla yatkın konuşuyor. o da bana karatayın söylediği şeylerin çoğunun doğru olduğunu, sadece kolesterol ile ilgili konularda literatüre aykırı düştüğünü söyledi. katı yağ tüketimini bu kadar teşvik etmesinin kalp sağlığı açısından doğru sonuçlar doğurmayabileceğini anlattı. yoksa sağlıklı beslenme konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi. ha, ben karatay yaptım mı ? evet yaptım, eşim sorduğunda da sağlıklı besleniyorum dedim, diyorum :) napıyorum, yağ alımımı dengede tutuyorum. zaten herhalde kimse kaşık kaşık tereyağı yemiyordur. karatayla ilgili doktorların genel fikri böyle. zaten herşey kararında güzel. bence genel görüşü de yabana atmadan sağlıklı ve dengeli beslenmek lazım. kolesterol ve katı yağ tüketimi açısından canan hoca haklıysa da, bırakalım haklılığını kanıtlamak kendisine kalsın.
diyetisyen adayı arkadaş da haklı, temel prensip olarak kalori hesabına dayalı bir eğitim programları var çoğunlukla ( kuzenim hacettepe diyetisyenlikten mezun olduğu için biliyorum ). herkes illa bizimle aynı düşünmek zorunda değil. yaşının küçüklüğüne ver boşver. yukarıdaki bilgileri de aklında olsun diye yazdım. çok oldu kusura bakma.
canım öğle ve akşam menünde sıkıntı yok, lakin her öğün sonrası 4-5 günkurusu ve tahin cıssssss.. biz böyle kilo veremiyoruz ama sen bir dene.. veriyosan sorun yok, takıldığında kesersin başka çaren yookselam kızlar menüm
08.00 civarı 5 günkurusu
12.30 civarı 1 kase tarhana çorbası ve karatay kahvaltısı (çok mu sizce):18::18::18:
akşam 1 kase tarhana çorbası ve türlü ve yoğurt
ya kızlar ben öğünlerden sonra 4-5 kuru kayısı ile tahin yiyorum cıss mı
spor 40 dk plates
haklısın canım, insan veremese de kendini daha dinç ve enerjik hissediyor.. ama karatayla az da olsa mutlaka veriliyor, sadece biz bazen biraz acele ediyoruz..Aynen mahzencim. Hicbiyere bakmama gerek yok. Kendime bakmam yeterli. Ben kilolu bir insanim ve karnim acikinca elim ayagim titriyor midem bulaniyor. Kac kere bu diyetisyenlerin az ve sik ye yöntemini uygulamaya calistim sonunda obur sürekli ağzına bisey atan bi insan oldum. Canan hoca sayesinde yemek yemeyi ve sabretmeyi öğrendim. Öğün aralarinda oruclu gibi bekliyorum. Kilo veremiyorum ama genede mutluyum:)) çünkü ayda 1 kilo bile versem açılmadan veriyorum
merhaba zeynom, hoş geldin aramıza.. 8 ay iyi sabretmişsin gerçekten, ama keşke daha önce gelseydin.. bu arada 8 ayda verdiğin 13 kilo için de kocaman alkııışşşş, kalanları da birlikte veririz..merhabalar hanımlar..ben sizi yaklaşık sekiz aydır takip ediyorum hemde hergün.bu sayede tam 13 kilo zayıfladım:))şimdi daha yeni cesaretimi topladım aranıza katılabilmek için.eğer kabul ederseniz bende sizlerle devam etmek istiyorum.doktorum 10 kilo daha vermemi istedi buda sizlerin sayesinde olacak inşallah...
liste yapmakta bişey yok canım, öğrenirsin.. yüzdeleri sıralayacaksın o kadar.. yapamazsan yarımcı oluruz..liste nasıl yapılır bilmiyorum ama bana sıra gelene kadar öğrenirim..(ben biraz teknoloji özürlüyümde..)
canım hedefini de yazdım, boy ve yaşın kaldı sadecemahzencim genel hedefimi yazmıştım aylık hedef düşünmemiştim ama bu ayki hedefim 72 ye inmek olabilir . teşk.
canım biber dolmasını bulgurla yapsan sen de yerdin, ben kendime özel yemek yapmıyorum hiç, karatayın en güzel yanı da bu zaten.. ben uygun yemek yoksa akşamı hafif de geçirmek adına, yoğurt içine kuruyemiş koyup yiyorum, hem güzel oluyor hem ertesi gün tartıda hafif çokıyorsunbugün yediklerimi yazayım :)
SABAH:
salatalık
1/2 çay bardağı karışık kuruyemiş
1 avuç büyüklüğünde peynir
8-9 ince dilim sucuk
maydanoz
ÖĞLE:
humus (6-7 kaşık yedim geçenlerde yenilebilir diye okuyunca canım çekti :)
ayran
AKŞAM:
daha birşey yemedim canımda istemiyor ama yemeliyim emziriyorum
biber dolması- kesme çorba ve pudingim var ama hiçbirini yiyemem
ARKADAŞLAR hem pratik hemde tok tutacak birşey söyler misiniz? yemek falan yapamam artık ona göre :)
texmuh hoş geldin canım.. içindeki şeytanı kov hemen, yarın güzel bir kkk akşamını da hafif geçir,(yoğurt kuruyemiş mesela) tartıdan korkmazsın o zaman.. ama kahvaltını sıkı et..KıZlar öncelikle sizi özledim.sağlık sorunları nedeniyle karataya ara vermiştim.klasik diyetisyen diyeti deniyeyim dedim aman allahım sanki içime obur bir şeytan kaçtı(bu kelime sizden birine ait nikini unuttum)doymuyorum sürekli acıkıyorum spor yapıyorum spordan sonra aç düşüyorum.aklım hep yemekte bu gün kahvaltıda yumurta yedim yine acayip bir mide bulantısı başladı.sanurım bana yumurta dokundu.sporumu yaptım suyumu içtim ama diyet miyet hak getire bir sürü ekmek yedim tartıya çıkmaya korkuyom.ne yapayım ben şimdi yaaaaa
aynen canım, çok daha dinç ve enerjiğiz bu diyetle..canım sen bırak başka diyetisyenleri. Karataya devam. hoşgeldin.
Ben bu diyetle(doğru olanı sağlıklı yaşam şekli) çok rahatladım. aç kalınca eli ayağı titreyen-sinirlenen-etrafta yiyecek tatlı türü(çikolata vs) arayan ben yokum artık..
tatlı zehirlerin cazibesi olsa da arada bir küçük kaçamaklar olsa da genel durumda çok rahat ve dinç hissediyorum. pek çoğumuz böyleyiz değil mi..
Yola devam
tam da sana buna benzer bişey önermiştim ama geç kalmışımhala acıkmadım aslında ama akşam ne yiyeceğimi buldum
1 kase yoğurdun içine 2-3 kurukayısı doğrayacağım , 5-6 badem kırıp, tarçın ekleyerek yiyeceğim bence oldu :)
canım hedefini de yazdım, boy ve yaşın kaldı sadece
aynen canım, çok daha dinç ve enerjiğiz bu diyetle..
yaşasın karatay diyetii.. kıskananlar da çatlasın emi..
Teşekkürler canım,ama benim iş mehter hesabı olacak galiba...bende aynen bişeyi ya doyana kadar yemeliyim yada hiç.. ortasını ben de bulamadım henüz
efescim menülerin de sporun da süper tebrik ederim.. ptesi tartıda güzel bir rakam göreceksin ne güzel..
sabah(10.30)
1 kase tavuk çorbası (acılı-ekşili olduğundan sabah tıkanıklığımı açıyor, iyi geliyor)
karatay kahvaltısı
akşam(17.00)
1 tabak ev erişteli kara mercimek yemeği
yoğurt
3-4 badem
burda akşam saatlerine doğru kar yağmaya başladığını görünce hemen giyindim oğlumu kurstan almaya gittim yürüyerek, ikimizde karı çoook severiz. Karda yürüyüş yaptık oğlumla, sanırım spora sayabiliriz..
bende kendime özel yemek hiç yapmadım bugüne kadar . evet canım en güzel yanı bu gerçekten yalnız eşim bulgurla hiç sevmez sorun orda :)bende aynen bişeyi ya doyana kadar yemeliyim yada hiç.. ortasını ben de bulamadım henüz
efescim menülerin de sporun da süper tebrik ederim.. ptesi tartıda güzel bir rakam göreceksin ne güzel..
dediklerinde haklısın canım, hekimler genelde kollesterol dışında tüm söylediklerine katılıyorlar.. ama birkaç aylık diyetisyenlik öğrencisinin öğrendiği ilk şey canan hocanın sahtekar olduğu ise burda bir sıkıntı var gerçekten.. söylediklerinde kendince haklı olabilir ama kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir.. sözlerine hocaya hakaret ederek başlaması büyük hadsizlikti, hepimizin tepkisi bunaydı..
canım öğle ve akşam menünde sıkıntı yok, lakin her öğün sonrası 4-5 günkurusu ve tahin cıssssss.. biz böyle kilo veremiyoruz ama sen bir dene.. veriyosan sorun yok, takıldığında kesersin başka çaren yook
haklısın canım, insan veremese de kendini daha dinç ve enerjik hissediyor.. ama karatayla az da olsa mutlaka veriliyor, sadece biz bazen biraz acele ediyoruz..
merhaba zeynom, hoş geldin aramıza.. 8 ay iyi sabretmişsin gerçekten, ama keşke daha önce gelseydin.. bu arada 8 ayda verdiğin 13 kilo için de kocaman alkııışşşş, kalanları da birlikte veririz..
liste yapmakta bişey yok canım, öğrenirsin.. yüzdeleri sıralayacaksın o kadar.. yapamazsan yarımcı oluruz..
canım hedefini de yazdım, boy ve yaşın kaldı sadece
canım biber dolmasını bulgurla yapsan sen de yerdin, ben kendime özel yemek yapmıyorum hiç, karatayın en güzel yanı da bu zaten.. ben uygun yemek yoksa akşamı hafif de geçirmek adına, yoğurt içine kuruyemiş koyup yiyorum, hem güzel oluyor hem ertesi gün tartıda hafif çokıyorsun
texmuh hoş geldin canım.. içindeki şeytanı kov hemen, yarın güzel bir kkk akşamını da hafif geçir,(yoğurt kuruyemiş mesela) tartıdan korkmazsın o zaman.. ama kahvaltını sıkı et..
aynen canım, çok daha dinç ve enerjiğiz bu diyetle..
yaşasın karatay diyetii.. kıskananlar da çatlasın emi..
sağol canım ilgin içintam da sana buna benzer bişey önermiştim ama geç kalmışım
bende yarına yeşil mercimek yapacağım ıslattım hatta. yalnız un yok demiştiniz erişte olmaz ki değil mi eğer oluyorsa bende yarın öyle yapayım . öyle daha lezzetli oluyor....sabah(10.30)
1 kase tavuk çorbası (acılı-ekşili olduğundan sabah tıkanıklığımı açıyor, iyi geliyor)
karatay kahvaltısı
akşam(17.00)
yoğurt
3-4 badem
burda akşam saatlerine doğru kar yağmaya başladığını görünce hemen giyindim oğlumu kurstan almaya gittim yürüyerek, ikimizde karı çoook severiz. Karda yürüyüş yaptık oğlumla, sanırım spora sayabiliriz..
kızlar en az 3 gündür yüzümde kırmızılıklar var--alarji oldum. dün ve eveli gün yumurta yememiştim ama son3-4 gündür kuruyemiş olarak cevizi sürekli ve tek tüketir oldum. ceviz alarji yapar mıki?
canım ya hatırlarsan geçenlerde bende yazmıştım aynı sıkıntıyı ki hala geçmedi. sivilce gibi içi sarımtrak sıvı doluydu şimdi kurudular. yumurtayı kestim 1 haftadır yemiyorum hemen hemen fayda etti sanki. benimde bu sivilceye benzer şeylerim 2 gün üstüste ceviz yedikten sonra çıktı aslında ondanda şüphelendim ama yumurtayı hayatımda ilk defa bu kadar çok tüekkettiğim için ilk suçlu o oldu benim gözümde :) çünkü cevizi ben çok severim ekmeğin içine falan koyar yerim o derece yani :) şimdi sende yazınca acaba dedim yani
sabah(10.30)
karatay kahvaltısı
akşam(17.00)
yoğurt
3-4 badem
Haklısın bu hafta olmazsa haftaya nasıl olsa veriyoruz devam ettiğimiz sürece..Teşekkürler canım,ama benim iş mehter hesabı olacak galiba...Bir hafta vermiş,bir hafta verememiş oluyorum.Bu hafta aldım bile.
Sabah yeğenim bilgisayara el koyunca benim pilates yattı.Hadi bugün leslie de yapmayım bari dedim,yani bugünü off günü ilan ettim. Kuru kayısı ve kabak çekirdeğini de abartmış olabilirim.Bugün kendimde değilim anlayacağın.Ne yapalım Allah başka keder vermesin,bu hafta olmazsa önümüzdeki hafta veririm inşallah.
Geçmiş olsun cnm, ceviz allerji yapar mi bilmem ama kişiye göre değişir, sonuçta bu gıdaları ilk kez yemiyoruz, yapacak olsa daha önce yapması gerekir diye de düşünüyorum.. inşallah çabuk geçer ve yumurta kaynaklı değildir..kızlar en az 3 gündür yüzümde kırmızılıklar var--alarji oldum. dün ve eveli gün yumurta yememiştim ama son3-4 gündür kuruyemiş olarak cevizi sürekli ve tek tüketir oldum. ceviz alarji yapar mıki?
Tebrikler canım 4 günde iyi sonuç almışsın, karatay gerçekten süper bi diyetHerkese merhabaKaratay diyetine başlayalı 4 gün oldu. 4 gün önce 98.3 ile başladım bugün ise 96.8 :) spor yapamadım henüz umarım böyle devam eder. Mutlaka kilo azalınca verdiğim gramlar da azalacaktır ama şimdilik bayaa hoşuma gitti ve hiç acıkmıyorum süper bişeymiş :) Sevgiler herkese kolay gelsin
Ben 2 kaşık unu (aslında Ciss) zeytinyaginda kavurup biraz ev eristesi ekledim sehriye yerine..eristeler de biraz kavruluncadomates ve biber salcasi koyuyorum. Sonra tavuk suyunu koyup kaynayincaya kadar crpma teli ile karıştırıyorum topaklanmasin diye... kaynayinca içine tavuk erlerinden koyuyorum.. pul biber karabiber koyup eristeler pisene kadar pisiriyorum.. bu
cnm sözünü ettğin alı ekşili tavuk çorbasının tarifini yazar mısın ? teşkler
evet canım bugün geçmişi okurken seninkini de okudum. ama benim içi sarı sıvı dolu sivilce gibi değil, zaman zaman yazın yumurta yediğim zamanlarda da olurdu böyle (alarji olduğunu düşünüyorum) ama 2 gün üstüste hiç yumurta yemedim evde kalmamıştı, markete de hemen gidemedik..
neyse uzattım, yumurta mı ceviz mi bende anlam veremedim. şu anda yüzümdeki kızartılar yaınyor sızlıyor. iki gün aradan sonra bugün yumurta yedim arttı gibi. p tesi cildiyeye gideceğim geçmemiş olursa. paylaşırım burdan canım.
yumurta alarjim yazları çok çok sıcak havalarda olurdu.. zaten 5-6 yıldır havalar ısındıktan sonra tekrar soğuyana dek ağzıma almazdım yumurta,,,
en son nişanlımla buluşacağım gün rezil olmuştum...
neyse yine de devam edicem yumurtaya da cevize de.. alarji testi yaptırıp neye alarjim olduğunu testle kesinleştirmeye çalışırım olmazsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?