Herkese selamlar,
Silkindim kendime geldim ve pilates ve 5 mil leslie yaptım bugün yine.Sporun faydası oldu sanırım,kilo vermem düzenli sayılmaz ama,dizimin üstünden geçmeyen pantolon şimdi kalçadan rahat oturuyor (tabi göbek henüz gitmediğinden tam olarak önü kapanmıyor ama onda da gelişme kaydetmeye başladım gibi).
Sabah kkk,bir elma,kayısı
Saat 16da mercimek yemeği,turp ve yoğurt,kabak çekirdeği
selam hoşgeldin aramıza.
ben 3 öğün yiyenlerdenim. güne 5.30 da başlayınca 2 öğünle kapatamıyorum. malum çalışıyorum. haftasonları kahvaltıyı geç yapmışsam 2 öğünle kapatıyorum günü. önemli olan öğünler arasında en az 4- 5 saat olması.. tabi akşam yemeği de 20.00 a kalmayacak şekilde dengelemek gerekli. ihtiyacına göre dengeleyebilirsin öğün miktarını
lavaş-dürüm-döner olmaz. ekmek içerikli beslenmek zayıflamak istiyorsan yasak. ama eti ızgara olarak bolca yiyebilirsin ekmeksiz.
meyveler de içerdikleri fruktoz şekeri sebebiyle kilo yapıcı özellik taşıyor. ama vitaminlerinden almak için sabah kahvaltıda orta boy 1 tane yiyebiliyoruz. tercihe göre.
spor sonrası protein alınıyormu bilmiyorum ilk defa senden duyuyorum.
bal yasak kaymak serbest. kaymağı gün kurusu kayısı ile tüketebilirsin. bal, pekmez, reçeller bol bol şeker içerdiği için yasak..[/QUOT
Cevabın için çok teşekkür ederim. Yarın başlıyorum ben de. Şİmdi 58 kiloyum, 9 kilo verip fit olmak istiyorum ve bu 9 kilonun basenlerimden gitmesi gerek.Sizce bu diyetle basenlerimi eritebilir miyim? inşallah başarabilirim.
Sahlep ya da kestane yemek serbest mi? Kuruyemişleri hep tuzsuz yiyoruz değil mi? Ben sürekli başlıyorum ama sürekli bozuyorum. Poğaca tatlı abur cuburu kesemedim bir türlü. Bunlardan kurtulabilmek için bir tavsiyeniz var mı? Şİmdiden teşekkür ediyorum
Hoş geldin CNm... Öncelikle yağ nerdeyse kilo ordan gidiyor kararayda ... Basenden de gider mutlaka .. Sahlep şekerli kestanede NİŞASTALI olduğu için tüketilmiyor .. Kuru yemiş kavrulmamış ve tuzsuz .. Başlayınca nasıl kiloların gittiğini göreceksin ..
valla düdüklüde pişirdiğim için sonradan değil önceden ekleyiverdim.. eklerken aynen bi düşündüm, pişmiş içinde erir mi diye ama erimemişti, çok güzeldi..yani suçlu ikiside olabilir :) bende ya ceviz ya da yumurta diyordum ikisinide kesince tekrar çıkmadı zaten. olanlarda yavş yavaş sönmeye başladı. paylaşımın için teşekkürler çok yararlı oldu meslektaşım :)
hımm tamam o zaman bende öyle yapayım benim eriştede ev yapımı az koyarım tadıyla olur en azından. pişmiş erişteyi sonradan mı ekledin canım. yeşil mercimek serbest edğil mi?
inşallah canım allah gönlünüze göre versin, karatayla sağlıklı bir bebek doğurursun inşallahdestekleriniz için teşekkürler kızlar...hamile kalmam için kilo vermem şart.bu arada bebek tedaviside görüyorum.kızım kardeşi olmasını çookk istiyor.Rabbim izin verirse olacak inşallah.
selam canım hoş geldin.. daha sık uğra, özletiyosun kendini..günaydın ajan xc9. nasıl gidiyor?sende benim gibi erkencisin.
çoğu zaman okuyorm neler yaptığınızı? sporunuz çok iyi oldu bence.motive olayım diye takip ediyorum ama sporu düzene oturtamadım bir türlü.
geçmiş olsun canım, demir içeren gıdalarla birlikte calsiyum almamaya çalış, çünkü kalsiyum demir emilimini önler.. c vitamini de demir emilimini artırır.. örn. köftenin yanında ayran içme limonlu salata ye.. c vitamini yeşil yapraklı sebzelerde bool..ben veriyorum, sonar geri alıyorum. Karatay da kuruyemiş serbest ama ben abartıyorum.çok yağlı sonuçta. hareket olmayınca, kilo vermekde korumakta çok zor.benim bünyem için imkansız mesela.
bu hafta b12 ve kan hapına başladım ( çok çay - kahve içmekten kanım da düşük çıktı. 3 ay once sadece b 12 düşüktü.)
bu hapları kullananlar bilir; aşırı iştah açıyor.zar zor zaptedilen iştahın dizginlenemez hale gelişi de kilo alımı olarak kendini gösteriyor.
ama şimdi kiloya takılmıyorum.vitamin eksikliğide , kansızlıkda ilerde ciddi sorunlara yol açabilir. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.1 ay sonar tekrar bakılacak.
bu arada çay ve kahveden vazgeçmedim. yemekler ve ilaç alımından 2 saat sonar içiyorum.sanırım ömür boyu buna dikkat etsem iyi olacak.
sağlıklı yaşam yolunda kolaylıklar diliyorum herkese....
ben de çayı yemekten hemen sonra severim.. Allahtan kansızlık sorunum yok ta hala öyle içebiliyorum..geçmiş olsun önce sağlık kilo nasılsa verilir sen bunu başardın zaten 2-3 kg saenin için dert değil
yemeğin üstüne çayı ben de çok seviyorum ama demir emilimi için 2 saat beklemek gerek buna herzaman dikkat edemiyorum hatırlatman iyi oldu kahvaltıda zaten mümkün olmuyor bari akşam dikkat edelim
sonuçlarını bize bildir yine
ceviz şart değil canım.. bir çay bardağı her türlü kavrulmamış çerez yiyebilirsinmerhaba arkadaşlar..sabah çökelekli yumurta 4zeytin peynir domates 3bardak çay içtim.evde ceviz yoktu bende sadece fındık yedim olurmu diye size soracaktım.akşamı bilmiyorum artık zaten şu pazar günleri yemek yapmaktan hiiiçç hoşlanmamışımdır....birazdansa lesli ile 5mil yapıcam kolay gelsin herkese
sanırım genel liste derken benim yaptığım listeden bahsediyorsun.. yarın ölçülerini al geçen haftaki kilonla bana msj atarsan seni de eklerim canım..xc9 listeye benide yazmışın tskler nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum ama öğrenirim sanırım sizi takip ederek
ayrıca benide genel listeye alırmısınız bende bildirim yapmak istiyorum
buarada hafta sonu kaçamaklı geciyor börek yedim ekmek yerineama olsun yola devam
kilo bildirimi yarınmı oluyor
mercimek karatay uygun, proteinden de zengin olduğu için tok tutar, ben de genelde 2 tabak yerim :)bende menümü yazayım
SABAH:
9 zeytin
salatalık
1/2 avuç büyüklüğünde peynir
1 çay bardağı karışık kuruyemiş
şekersiz 2 bardak çay
ÖĞLE:
yeşil mercimek ( 2 koca tabak yedim yahu :) ) umarın sakıncası yoktur
1 bardak ayran
AKŞAM:
eee tabi öğlen o kadar yiyince insanın canı birşey istemiyor sanırım bakliyat beni bayağı iyi tok tutuyor dünde böyle olmuştu çünkü
1 bardak sıcak tarçınlı süt
5 badem
2 kurukayısı
tebrikler canım, tahmin edebiliyorum nasıl bitirdiğini..level mı bitti ben mi bilemedm :)))) level 2/7 tamamdırrrr :))
hoş geldin canım diğer sorularını gurbet arkadaşımız cevaplamış, küçük bir ekleme yapayım dürüm yok ama döner yiyebilirsin.. pilavsız pidesiz.. haftada 1 lahmacun serbestArkadaşlar ben yeni katıldım aranıza, bir şey sormak istiyorum bazınız 2 öğün bazınız 3 öğün yiyor ben 6 da kahvaltı ediyorum akşam yemeğini de 18.30 gibi yiyorum. 3 öğün yemem gerekiyor mu? öğlen acıkıyorum ama yemesem de olur.
lavaşa izin var mıydı? Ayıptır söylemesi dürüm döner-et yiyebilir miyim? Birde meyveleri sadece sabah kahvaltısında mı yiyorsunuz? Bide spordan sonra protein almak gerekiyormuş onu yapıyor musunuz? Ve son soru olarak kahvaltıda bal-kaymak yemek yasak mı?
Çok soru sordum biliyorum ama baya bi sayfa okudum tam cevap bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim Benim basen bölgemi eritmem gerek aç kalmaya razıyım.
bu diyetle önce göbekten gidiyor, karın yağları eriyor.. basen için bölgesel egzersizler yapmanı öneririm.Cevabın için çok teşekkür ederim. Yarın başlıyorum ben de. Şİmdi 58 kiloyum, 9 kilo verip fit olmak istiyorum ve bu 9 kilonun basenlerimden gitmesi gerek.Sizce bu diyetle basenlerimi eritebilir miyim? inşallah başarabilirim.
Sahlep ya da kestane yemek serbest mi? Kuruyemişleri hep tuzsuz yiyoruz değil mi? Ben sürekli başlıyorum ama sürekli bozuyorum. Poğaca tatlı abur cuburu kesemedim bir türlü. Bunlardan kurtulabilmek için bir tavsiyeniz var mı? Şİmdiden teşekkür ediyorum
sabah : 1 kase sebze çorbası ( canım normal kahvaltı istmedei)
öğle: değişik bir köfte yedim bu kez :)
akşam : sadece 1 kase ezogelin çorbası içmeyi planlıyorum (öğlen sıkı yedim)
köftenin tarifini buraya kopyalayım aldığım siteden.ben tarife 1-2 tatlı kaşığı limon suyu damlattım enfes oldu :)))
UYDURUK ANNE YEMEĞİ - KÖFTE KEBABI :)
malzemeler(2 kişi için )
8 tane köfte (Köfte tarifi için linke tıklamanız yeterli )
4-5 tane köy biberi (yeşil biber)
3 tane domates rendesi
2 diş sarımsak
Tuz-Karabiber
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Köfteleri çok az yağ döktüğümüz teflon tavada sürekli çevirerek arkalı önlü pişirelim.Piştikten sonra üzerine uzun doğranmış biberleri ekleyip birlikte -biberler tam yumuşamadan- biraz pişirelim.
Köfteleri tavadan alıp,biberlerin üzerine küçük doğranmış sarımsakları ekleyelim 2 dk kadar sarımsakların kokusu çıkana kadar çevirelim üzerine domates rendelerini ekleyelim kapağını kapatıp 10 dk kadar pişirelim.
Domatesler suyunu biraz çektiğinde kenarda beklettiğimiz kızarmış köfteleri de tekrar tavaya alıp domates ve biberleri köftelerin üzerine alıp 10 dk kadar birlikte pişirdikten sonra altını kapatıp servis edelim.
ALINTIDR
tebrikler canım, kocaman alkışlar sana.. yarın liste sendeymiş, inşallah listede güzel bir yerde olursun..Herkese selamlar,
Silkindim kendime geldim ve pilates ve 5 mil leslie yaptım bugün yine.Sporun faydası oldu sanırım,kilo vermem düzenli sayılmaz ama,dizimin üstünden geçmeyen pantolon şimdi kalçadan rahat oturuyor (tabi göbek henüz gitmediğinden tam olarak önü kapanmıyor ama onda da gelişme kaydetmeye başladım gibi).
Sabah kkk,bir elma,kayısı
Saat 16da mercimek yemeği,turp ve yoğurt,kabak çekirdeği
inşallah canım, akşamı hafif geçirerek telafi etmişsin bence kaçamağını.. yarın tartıda 73 ü görürsün bence de...Nasılsınız.... Pazar da bitti yarın pzt ... Sendromsuz günler... Yarın tartı yüzümüzü güldürsün inş.. Benim dün bi yaş pasta ve börek kaçamağım oldu.. Çok özür hepinize söz vermiştim çünkü...ceza olarak kendime bu akşam tokluk çorbası yaptım... Onu içtim bir tabak.. Üstüne de süt almıştım yoğurt yapmak için sıcak sütüçok severim yarım kilo falan içmişimdir..sabah da kkk tabi.. Bu sabah 74,3 ü görmüştüm bakalım yarın 73 ü ucundan da olsa görebilecek miyim.. Şeytanın bacağını kırmam gerek .. Bol eksili günler şekerler.. Yarım b fit ile görüşmeye gideceğim.. Başka yolu yok .. Hepinizi öptüm ..
Gecmiş olsun CNm.. Dikkat et kendine sağlığına ... Özledik seni...ben veriyorum, sonar geri alıyorum. Karatay da kuruyemiş serbest ama ben abartıyorum.çok yağlı sonuçta. hareket olmayınca, kilo vermekde korumakta çok zor.benim bünyem için imkansız mesela.
bu hafta b12 ve kan hapına başladım ( çok çay - kahve içmekten kanım da düşük çıktı. 3 ay once sadece b 12 düşüktü.)
bu hapları kullananlar bilir; aşırı iştah açıyor.zar zor zaptedilen iştahın dizginlenemez hale gelişi de kilo alımı olarak kendini gösteriyor.
ama şimdi kiloya takılmıyorum.vitamin eksikliğide , kansızlıkda ilerde ciddi sorunlara yol açabilir. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.1 ay sonar tekrar bakılacak.
bu arada çay ve kahveden vazgeçmedim. yemekler ve ilaç alımından 2 saat sonar içiyorum.sanırım ömür boyu buna dikkat etsem iyi olacak.
sağlıklı yaşam yolunda kolaylıklar diliyorum herkese....
Terenin A , B2, K,E ve PP vitaminleri içerdiğini kaydeden Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, A vitamini, güçlü bir antioksidan için iyi bir kaynaktır. Terede bulunan K vitamini, bir kadının tavsiye edilen günlük miktarı yaklaşık yüzde 100 sağlar.
Sadece 1 su bardağı su teresi damar sertliği önlemek için gösterilmiştir ve güçlü kemikler için gereklidir.Tere, vitamin yönünden özellikle C vitamini yönünden pek zengindir.
Ispanak dediğimizde hepimizin aklına demir gelir fakat tere demir bakımından ıspanaktan daha zengindir. İyottan yana da zengin olduğu gibi, fosfor, manganez, bakır gibi diğer madensel tuzları da barındırır. İyi bir kabızlık gidericidir. (geçen bende marul yerine 1 baş tere kullandım salatamda çok iyi geldi.)
Kronik bronşit ve diğer göğüs hastalıklarında, balgam sökmeye yardımcıdır. Göğüs anjininde de yararlıdır. Öksürüğü keser. Yalnız bu gibi hastalar suyunu içmelidirler.
Tere aynı zamanda kan şekerini azaltır, vücuttaki zararlı bakterileri öldürür ve bağırsak solucanlarının düşmanıdır. Kilo verilmesine de yardımcı olan bu bitki yağ yakıcıdır ve zayıflamaya yardımcı olur.
karar senin canım, bir denersin olmazsa biz burdayız her zaman.. diyetisyen diyeti bana göre değil.. ama bazıları da karatay yapamıyor..Selam kızlar.iyi bir karataycı olamadım iradeli olup tam anlamıyla başlıyamadım.diyetisyene gitmeye karar verdim.oda sırf bırı benı kontrol altında tutsun dıye. Sızle ne yapmalıyım yardım edın((
cnm ölçülerim ve hedefim
yaş 29
boy 160
kilo:gecen ptesi 66.3
hedef:62 kısa vadede
bel:80
göbek:95
basen:100
hem de her türlü diyeti denedim.. çocukluğumdan beri kiloluyum, üstelik insülin direncim de var. 22 ekim'de 109 kilo ile başladım karataya. şu an 99.7 oldum. spor yaptım mı, düzenli yaptım dersem yalan olur. arada koşu bandında yürüdüm. son zamanlarda leslie ile 5 mil yürüyorum o kadar. bir de her akşam köpeğimi dışarı çıkarıyorum, o sayılır mı bilemem. 2 beden küçüldüm. serbest olan herşeyden yiyorum, ama kararında. bir hafta kaçamak yaptım. o hafta hiç kilo veremedim. yaptığım kaçamak da çubuk kraker.. basit, sade, tuzlu, masum gibi gözüken çubuk kraker.. benim sorunum karbonhidrat. o yüzden karatay bana inanılmaz iyi geldi. eskiden yaşadığım açlık krizlerim sona erdi. kaçamak haftadan önce 2 öğüne inmeyi başarmıştım. ama şimdi tekrar 3 öğündeyim. olsun ben önemsemiyorum. az ya da çok veriyorum ya o bana yeter.
2 haftada 10 kilo? mükemmel bir sonuç. hoşgeldin aramıza
karar senin canım, bir denersin olmazsa biz burdayız her zaman.. diyetisyen diyeti bana göre değil.. ama bazıları da karatay yapamıyor..
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum hiç böyle beklemiyordum ne güzel herkes ilgilenmiş cevap yazmış, bir de rica etsem balık yağı ve antioksidan kullananlar bana yardımcı olabilir mi? internetten baktım ama envai çeşit marka var aklım karıştı. Siz kullanıyor musunuz? Hangi markayı kullanıyorsunuz?
hedef60busondiyet
Oturup bir bağ tere yiyesim geldi... Çok güzel bilgiydiii.. Teşekkürler ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?