Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Demir eksikliği engellermiş kilo verimini.Bir de bünyeye,yaşa göre farklılıklar gösterebiliyor.Bir süre sonra düzeleceğine inanıyorum.Moralini bozma hemen.

Çok değil.Zeytini artırabilirsin hatta.Kuruyemiş bir çay bardağı,peynir bir avuç kadar olabilir.Şimdiden kolay gelsin.Menünü tüm öğünlerini yedikten sonra topluca da yapabilirsin.

kuruyemişi gün içine bölsem her öğünde? Öyle düşündüğüm için sabah az yedim. br de o kadar tokum ki öğlen yemek yerine yoğurt ceviz bir de elma yesem kurtatır mıyım?

kuruyemişi gün içine bölsem her öğünde? Öyle düşündüğüm için sabah az yedim. br de o kadar tokum ki öğlen yemek yerine yoğurt ceviz bir de elma yesem kurtatır mıyım?
Yapabilirsin.Bir ara ben de yoğurt içine siyah kuru üzüm karıştırıp yiyordum öğlenleri.

merhaba kızlar dün akşam menümü bildirmemiştim yediğim 1 tabak kadar buldur pilavı +200 olarak yansıdı bugüne hemen...
dün akşam yemeği olarak 1 tabak bulgur pilavı ve 1 kase yoğurt yedim. ama pişman oldum 1 saat boyunca terlicek derecede spor yaptım.. çok da su içtim.

bugünkü bildirimimi akşam toplu yapayımk parça parça olmasın.. şimdi,ye kadr kaçamak yok, bu hafta bir depar yapmalıyım iki haftadır 700g ile 600 g de kaldı zayıflama işi. üstelik daha 3. haftamdı. ilk haftalarda hızlı vermem gerekirdi değil mi..

tebrik ederim çok güzel bir haber bu.

ben sorun olaacağını sanmıyorum arkadaşın dediği gibi folik asit haplarını alırsın dr kontrollerini de aksatmazsan problem olacağını düşünmöüyorum.. çünkü bende hamile kalırsam devam ederim diye planlıyorum.

geçmiş olsun canım demir eksikliği kilo vermeye engel ayrıca d vitamini eksikliği de öyle
kan değerlerin normale gelince vermeye başlarsın bi arkadaşımız aynı durumdaydı demir depoları dolunca vermeye başladı metabolizma hızı da önemli benim yaşıma ve aktiviteme göre çok düşük mesela günde 1 saat yürüyüş bana hiç etki etmiyo sende de olabilir yaş faktörü de var 35 ten sonra birden duruyo ben de öyle oldu derlerdi de iananmazdım
ama senin durumunda suçlu demir eksikliği görünüyo
bence buradan ayrılma diyete çok odaklanıp kendini kasma yalnız kalıp kendini de dinleme ben 5 haftada 800 gr vermişim ayda 2.5 verdiğim de oldu oluyo böyle ama eğer burayı bıraksaydım 3-4 kg dan sonra diyeti bırakırdım kendi iyiliğin iöin bırakma

canım dün ben de bulgur yedim tartıya çıkmadım bile ne göreceğimi tahmin edebiliyorum bunun için kendine kızma bulgur yiyebiliyoruz 2 güne şişiği geçer sporun çok güzel olmuş
600-700 gr ı küçümseme en sağlıklısı ayda 2-3 kg arası imiş

Atıştırmalık olarak yediğimiz kuruyemişler kilo vermeyi hızlandırıyor. Ayrıca içerdikleri E vitamini ile genç kalmayı sağlıyor.

Çayın yanında, mutfak dolabında ya da çalışma masanızda mutlaka bir miktar kuruyemiş bulundurun. Uzmanlar yemişlerin lezzetlerinin yanı sıra, sağlık açısından ve kilo kaybını da hızlandırması nedeniyle ara öğünlerde tüketilmesini önerdi. Badem, ceviz ve fındığın sağlıklı protein kaynağı olduğunu belirten Diyetisyen Özlem Sert Aydın, "Ayrıca göbek yağlarının erimesine de yardımcı olur" dedi. Ayndın, spor yapanların kas artışını sağlamaları açısından faydalı olduğunu kaydetti.

İşte gençliğin ve formda kalmanın kaynağı kuruyemişlerin faydaları:

Badem: Son araştırmalar bademin LDL kollesterolü daha yüksek oranda düşürdüğü yönündedir. Lif içeriği yüksektir, sindirimi düzene sokabilir.

Ay çekirdeği: Lif oranı yüksek, mineral ve vitaminlerden zengindir. Özellikle potasyum, manganez ve demir içeriği yüksektir.

Kuru üzüm: kilo almak ve vermek isteyenlerin tüketmesi önerilir çünkü enerji verir. Unutkanlığı azaltır. Diş çürümesini engeller.

Ceviz: Kalp sağlığına faydasının yanı sıra özellikle de ruhsal yapıyı düzenler. Hafızayı, kemik ve dişleri güçlendirir.

Leblebi: Yok denecek kadar az yağ içerir, tokluk hissi verir. Anne sütünü arttırır.

Kuru kayısı: Bağırsakları temizler, kilo vermeye yardımcı olur. Karaciğeri onarır. Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünmesini sağlar.

KANSER DÜŞMANI

Uzmanlar kuruşyemişlerin selenyum yönünden zengin olmaları dolayısıyla kansere karşı koruyucu olduklarını belirtiyor.

Sağlıklı yağ ve vitamin deposu olan kuruyemişleri, ara öğün olarak tüketmek, göbek yağlarından kurtulmanızı sağlıyor.

alıntıdır-Kadının Gazetesi'nden

kuruyemişlerle ilgili paylaşımın için tşk yalnız 2 noktaya değinmek istiyorum

1. kuruyemişlerimizi aralarda yemememiz gerek leptin salınımımızı engellememesi için bunu yazan bi diyetisyen olduğu için kendi bildiklerine göre araöğün yazmak zorundalar tabi ki diyetisyenlerin araöğüne kuruyemiş koymaları da karatay hocanın başarısıdır

2. leblebi protein oranı yüksek değerli bi kuruyemiş olmasına rağmen zayıflama sürecinde yiyemiyoruz malesef nohutun gi si yüksek olduğu için

canım sakın öyle düşünme sonra pişman olacağın şeyler yapma. spora benimde hiç vaktim yok ama kızımla gün boyu dolaşmak spordan sayılmalı bence volta atmak spordur :) geçecek emin ol
dengeli ve düzenli beslenirsen sorun olmaz artık 1 değil 2 kişilik yiyeceksin o nedenle sağlıklı şeyler tüket. hem bebeğinin sağlığı kilolaraından daha değersiz değil ,değil mi? o sağlıkla doğsun yine verirsin .sen kilo vermeye değilde almamaya dikkat et canım.
rabbim sağlıkla kucağına almayı nsip etsin

bende bu akşam ypacağım hatta patatesli köftemde var bulgur o kadar çok mu etkiliyor yani . yenilebilir diye okumuştum ben. neyse canım 1-2 güne şişliği geçer onun . kilon kaçtı senin? azsa o kadarda çok veremezsin diye düşünüyorum ama

ben bu gece uyuyamadım aslında kızıma da sadece 3 kere kalktım ama nedense uyuyamadım derken bugün kalkmam 11i buldu. bakıcımızdan rica ettim 'sen git yat ben ikisinede bakarım bir şey olursa uyandırırım' dedi sağolsun :) o nedenle kahvaltım öğlen yemeğim oldu

ÖĞLE:
salatalık
maydanoz
1 çay bardağı kuruyemiş
10 zeytin
1 mandalina
1 bardak tarçınlı süt
1 avuç büyüklüğünde peynir

AKŞAM:
patatesli köfte
bulgur pilavı
yoğurt

pşşt, noluyo diyet badim :)) bak sana bir sır vereyim mi, ben aslında diyete neden başladım. ben evliyim ama çocuğum yok. en yakın arkadaşımın ise 6 yaşında bir kızı var. en yakın arkadaşım yaklaşık 120 kg. ve kızı annesinden utanıyor utanmak değil de, bazen diyor anne sen neden diğer anneler gibi zayıf değilsin, güzel değilsin diye. ha evet çocuk aklı, ama neden böyle düşünsün ki minicik aklıyla, bunu ona yapmaya ne hakkımız var ? yavrucak bazen yemek yemiyor şişmanlarım diye korkusundan işte çocuğum olursa bunu yaşamaktan korkuyorum. senin de çocuğun var. bunu düşün motive ol. çocuğunun psikolojisi önemli. ona rol model olmalısın, diyet yapman bile ona bir örnek hayata karşı direnmede. belki bu da ayrı bi katkı yapar sana. haydi kal sağlıcakla

Son düzenleme:
Cooook tebrik ederim canim seni. Bende yaza kilolarimi verip ikinciyi dusunuyorum. Karatayi ise bir bucuk porsiyon olarak devam ederim diye dusunuyodum tabi bu benim kendi fikrim. Arastirma yapmadim. Sonucta vucut daha fazlasiba ihtiyac duyuyir. Ornegin sabah 3 yumurta ve bir bucuk car bardagi kuruyemis gibi.
Aynen helva

Bilmiyorum aslinda coook memnunum karataydan da iste degisiklik ariyorum bazen. Hele sabah kahvaltisi icin omur boyu aynisini mi yicem diyorum bazen..
Evet yapmicam o pismanliga girmicem cunki ben bozunca ipin ucunu kaciranlardanim. Bu sefer basaricam ama iste arada motivasyonum dusuyor..
Ooouuuvvv bu coook sert oldu ((

ebruzen tebrikler canım...darısı başıma inşallah çookk istiyoruuumm bende....

iyi akşamlar hanımlar...
SABAH:iki yumurta peynir zeytin ceviz günkurusu yeşillik..
kızlar saat 3 te bir kase kısır ve bir dilim börek yedim..tatlıda vardı ama yemedim leslie yapayım diyorum belki yediklerim erir
teselliyi böyle buldum ne yapayımmm.....

canım bilgilerin için teşekkürler. ben de leblebiyi yadırgamıştım zaten de toplu halde paylaştım kuruyemişlerin önemini hatırlatmış olurum diye.. çünkü hiç kuruyemiş yemediğim günler oldu. kendi adıma da faydalı gördüğüm bilgiyi paylaştım. ayrıntılara dikkat çektiğin için çok teşekkürler

evet yenilebiliyor ama karbonhidratın her türlüsü çabuk emileceği için kilo vermeyi durdurur ya da aldırır. tabi karataya devam ettiğimiz sürece her gün olmamak kaydıyla arada yiyebiliyoruz ama ben 3 kaşıklık porsiyonumu hayli aşmıştım o yüzden pişman oldum

ben sabahları aç karna 75.5 i görebiliyorum son zamanlarda. karataya başlayalı henüz 3 hafta oldu ilk haftalarda hızlı vermeyi umuyordum o yüzden dert ediyorum.. tabi XC9 un söylediğine göre normalmiş kilo verme hızım. bunu duyunca da sevindim olcak olcak. yaza kadar incecik olcaz

bugünkü menülerimi paylaşayım

sabah:
2 az haşlanmış yumurta, 4 adet kuru kayısı, 10 adet siyah zeytin, peynir, domates, salatalık, 1 közlenmiş patlıcan, 2 közlenmiş yeşil biber, 1 kupa bard. şekersiz çay
Öğle:
2 avuç badem, 1 yumurta, sarımsaklı yoğurt, 3 köfte, 1 adet elma
Akşam:
küçük bir kase kuru fasulye, közlenmiş kırmızı biber-sarımsaklı yoğurtla beraber-, kısık ateşte pişmiş et, bolca salata

sporumu da 8 gibi yapcam inş

Son düzenleme:
Birde biseyi daha merak ediyorum. Normalde omega 3 un daha iyi emilmesi icin balik yedigimizde tahin helvasi tuketebiliyoruz peki ya bunun hapini yuttugumuzda da ayni mantikla tahin helvasi kullanabilirmiyiz sizce? Olsa iyi olurdu da...
haa haa gerçekten güzel mantık ama bence omega 3 tabletlerinin içine emilimi artırsın diye bişey koymuş olabilirler, içeriğini araştırmak lazım, eğer yoksa ben de helvanım hatrına başlayabilirm omega 3 takviyesine :)))))))
canım spor yapamasan bile diyeti bırakma, emzirenler sporsuz falan veriyorlar valla.. sen yeter ki bırakma!!
tebrik ederim canım, allah tamamına erdirsin, sağ-salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Karatay diyetini gebeler de emzirenler de rahatlıkla yapabilir.. başlarda verirsin ama sonralarda da dikkat edersen almazsın.. doğum yaptığında da 10 kg birden gitmiş olur, ne kadar güzel değil mi?

sebep muhtemelen demir eksikliği, biraz daha sabret, xc9 un da dediği gibi, depolar dolmaya başlayınca vermeye de başlarsın, biraz da sporla desteklersen neden olmasın?
menün çok değil canım az bile.. peynir zeytın dah fazla yiyebilirsin, bir de günkurusu ve kaymak da ekleyebilirsin..
ben foxon hedefim 3 kilo yazarsanıx sevinirim.
yazdım canım
3. hafta da azalıyor canım kilo verme işi, normal bir durum endişe etme..

sabah(08.00)
KKK

öğle(12.30)
tarhana çorbası
2 köfte
1 kaşık ıspanak

akşam(18.00)
1 küçük döner dürüm (CISSS)

40 dakika orta tempolu yürüyüş
2.5 lt su​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…