Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

karbonhidrat içeren herşey bayağı bir cısss yani :) bende 4 kaşık yedim bugün pilavdan. 3-4 köfte yarımda patates ancak yedim. bol yeşillik ve yoğurt tükettim.
senin kilon bana göre bayağı az yaza kadar veririz inşallah. bencede gayet normal hızın endişe etme. bir haftada yarım kilo gayet sağlıklı diyor uzmanlar. keşke her hafta aynı o şekilde verebilsek .düşünsene yaza kadar ne güzel gider kilolar.
SAbah 10da kkk,iki küçük mandalina,
Saat14:30 iki biber dolması,yoğurt,turp
Akşam 19:30 patlıcan yemeği,yoğurt

canım sen dolmayı bulgurla yapıyordun değil mi? nasıl yapıyorsun ben hiç öyle yapmadım da:44:

kızlar Canan hoca Elazığlı benim eşimde Elazığlı bende bir Elazığ gelini olarak size bir çorba tarifi vereyim hem bulgurlu hem etli tam oranın mutfağı hemde hafif oluyor...

HARPUT KÖFTE (adı böyle )

300 gram kadar kıyma
aynı oranda ince bulgur
maydanoz
reyhan
1 soğan
tuz
karabiber

YAPILŞI: kıymayı bir kaba koyun içine aynı oranda bulgur ekleyin. soğanı rendeleyin. maydanozu doğrayıp ekleyin. kuru reyhanı 2-3 çorba kaşığı kadar ekleyin güzelce yoğurun. sonra misket büyüklüğünde köfteler alıp yuvarlayın sonra alttan üstten bastırarak teker şekli verin. kaynayan salçalı suya bırakın ohhh missss. inşallah anlatabilmişimdir :) zmanın az kızımı emzirmem gerek byeeee

Biz bir bardak pirinç ve iki bardak bulgurla kıyma koyarak yaptık.Evde yaşlılar var çok damaklarına aykırı bir şey yapamıyoruz.

Sabah
karataya uygun şeyler yedim ama kkk değil sır:)))

akşam
ezogelin çorba
Cîğer kavurma
salata ayran

5 mîl leslie 2 lt su

merhabalar sevgili karataycılar...benim size bir önerim olacak tabi kabul ederseniz... ben bi aydır karatay uygulamaya çalışıyorum ama ancak 2 kilo verebildim ve motivasyonum acayip düştü neredeyse bırakacam buraya girip okuyorum bildirimleriniz ancak merak ettiğim bisey var bazı arkadaslar 90 dan 70-60 kilolara kadar düşmüşler maşşalah ne kadar daa verdiler merak ediyorum bu basarılarını başarı öyküleri bölümüne yazsalar bizlerede motivasyon olsa nasıl olur acaba

Sabah, kkk, sucuklu yumurta (koy sucuguydu, o kadar tok tuttuki aksam yemesemmi dedim ama oturunca yedim)
Aksam, nohutlu bulgur corbasi (yoresel), bir cicek karnibahar, az kabakli bulgur pilavi, tursu bir kasik yogurt

GÜZEL HANIMLAR ÖZELLİKLE KİLO VERMEM DURDU DİYENLER!!!

belki bana kızacaksınız ama size bir önerim olacak . ben zamanında denemiş ve faydasını görmüştüm. daha önceki diyet grubumda bir arkadaş diyetisyenin hem kilo vermesini hızlandırmak hemde ödemi atmasını sağlamak için bir tarif vermişti. 2 günde 2 kiloya yakın gidiyor demişti . denedim ve benim 1600 civarı gitmişti. geçen gün aklıma geldi ben emziriyorum diye düşünmedim ama sonra düşünürüm yani :) hem karatayada uygun gibi geldi bana yazayım isteyen yararlansın

SABAH:
1 yumurta
1 salatalık
1 domates
1 kk kadar peynir
1 ince dilim tam buğday ekmeği

sonra 2 litre tuzsuz ayrana
4 kaşık haşlanmış nohut
4 '' '' yeşil mercimek
4 '' '' bulgur
koyup bunu gün boyu acıkınca koca bir kase içiyorsunuz ama saat 18:00e kadar bitmesi gerek :)
istenirse içine 1 salatalık, sarımsak, nane ve pulbiberde ekleyebilirsiniz .
AFİYET OLSUN

merhaba kızlar bende karatay diyetini çok duydum ama tam olarak nasıl bir diyet olduğunu çok bilmiyorum
daha doğrusu diyet değilde sağlıklı yaşam şekli galiba
bende yarından itibaren topiği baştan başlayıp okumaya gayret edicem zaten bir süredir
spor yapıp sağlıklı beslenmeye çalışıyordum bende aranıza katılmak istiyorum

9.00 kkk-4 günkurusu-30 fıstık
13.00 bir elma-bir bardak süt
18.30 peynirli salata-cevizli yoğurt-bir avuç fıstık-bir paket çikolata(cıss)

Benim 1 ayi gecti bende 2 kg verdim merak etme yavaş ve emin bi sekilde ilerleyeceğiz:))

arkadaşlar günaydın dün facebookta Okan bey var karatay diyetiyle zayıflayan bey. ona kilo veremememin sebebini sordum sabah kahvaltımı daha yoğun yapmamı 6-7 saat durmamı öğle öğünlerimi geçiştirmemi ve akşam yememi söyledi yani üç öğün yok.1 haftada böyle deneyeceğim hepinize kolay gelsin

slm ilbatum,
bende Elazığlıyım...
orda olamasamda, oralı birilerini bulmak güzel..
bide bunu biz ana yemek yerine yeriz, çorba demeyiz
bol zayıflamalar, ancak bulgur da ilk haftalar yasak değilmiydi..

Aramıza hoş geldin.Tabi ki sayfaları okuyarak bilgi sahibi olabilirsin,ama kitabı da almanı tavsiye ederim.O zaman daha iyi anlarsın mantığını.

Senin kilo çizelgen 69 kg verdiğini gösteriyor.Ters mi oldu acaba?

Sağlıklı protein ve yağın insan vücudu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Karatay, “kalori hesabı” ile beslenmenin yanlış olduğunu öne sürerek, “Eskiden alınan kalori miktarının kilo aldırdığı, az kilo alırsanız kilo verirsiniz şeklindeki düşünce çoktan bozulmuştur ve değişmiştir. Siz 110 kilo bir kişiyi zayıflatmak için, bin 200 kalori verip sonra da ’1 saat yürüyeceksiniz’ derseniz bu yanlıştır. Anadolu’da ‘aç ayı oynamaz’ derler. Yani siz enerji sağlamazsanız, 100 kiloluk kişide nasıl hareket sağlarsınız?” diye konuştu.
Karatay, “az yağlı yemenin” beslenme tuzaklarından birisi olduğunu savunarak, “Doğada 23 türlü yağ vardır. Bunların hepsi, doğal olduğu sürece insan vücuduna gereklidir. Hangi yağlar zararlıdır? Trans yağ dediğimiz, bozulmuş, doğallığını kaybetmiş yağlar tehlikelidir. Trans yağlar, margarinlerde bulunan yağlardır. Sıvı yağ, katılaştırıldığı anda transyağ oluşur. Ne kadar trans yağ oluştuğu önemli değildir, zaten ölçülmesinin de imkanı yoktur” dedi.
“Yağı yakmayın”
Karatay, yağlar yakıldığında trans yağ oluştuğunu, fazla kızgın yağın ve mangalda çok pişirilmiş etin tehlikeli olduğunu kaydederek, yağın yakılmaması gerektiğini ifade etti.
Obeziteyle savaş konusunda hazırlanan kamu spotlarında az yağlı yenilip çok hareket edilmesi yönünde verilen mesajları yanlış bulduğunu anlatan Karatay, “Bununla kimse kilo veremez. Ancak halsiz kalır, perişan olursunuz. 3 gün sırt üstü yattıktan sonra, gider bütün yiyeceklere, tatlılara saldırırsınız” ifadelerini kullandı.

aaaaaaa ters olmuş ben bir kilo bile veremedim..düzelttim ama.

Son düzenleme:

canım topiği değil hocanın kitaplarından birini okumanı tavsiye ederim

canım başlangıçta 2 öğün yapacaksın deyince zorlanıyor yeni başlayanlar o nedenle 3 öğün diyoruz ki hoca da 4-5 saat ara kuralı koyuyor
tabi ki 2 öğün daha etkili ben ilk 4 ay 3 öğün yaptım sonra 2 ye döndüm sabah 5.45 te uyandığım halde 3 öğün istesem de yapamıyorum artık ama ilk günden böyle yapsaydım çok zorlanırdım
okan bey ve eşi çok tecrübeli onlara demir eksikliğini söyledin mi eğer söylediysen ilk sebep o diyecekler karatay hoca ısrarla demir ve d vitamini eksik olanlar kilo veremez diyor çünkü

evet canım ama tabi bulgur hergün olmamak ve az olmak şartıyla çok yasak değil.. ben ikinci haftamda 3 gün çiğ köfteler yemiştim,,hemmde doyasıya -- çok etkilememişti (içindeki bol acılardandır diye düşünüyorum) ama pilav olunca etkilediğini, gördüm.

keşke ker hafta yarım kilo vererek sürekli devam etsek-- haziran sonuna kadar manken olurduk be yaa bi yerde duraklayacağını biliyorum kilo vermenin ama keşke duraklamadan 65 altına kadar düşebilsem de 65 altında zorlansam:44:

canım efesin söylediği gibi önce kitabı okuman daha yararına olur, internetten e-kitap olarak bulup pc ne kaydedersen daha kolay okursun. 5000 sayfa zor olur.

ayyy bi kere diyet yapcam diye ne perişan olmuştum, aç kalmaktan tansiyonum düşüyordu-ki normalde de düşüktür- 9a 6 yı gördüm o derece. az olan öğünlerimi yiyip yarım saat bir saat sonrasında kendimi bitkin yorgun düşmüş yatarken buluyordum.. hayat kalitem düşüyordu.. ve kısa süren bu diyetin sonrası aynen tatlı krizleri oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…