karbonhidrat içeren herşey bayağı bir cısss yani :) bende 4 kaşık yedim bugün pilavdan. 3-4 köfte yarımda patates ancak yedim. bol yeşillik ve yoğurt tükettim.canım bilgilerin için teşekkürler. ben de leblebiyi yadırgamıştım zaten de toplu halde paylaştım kuruyemişlerin önemini hatırlatmış olurum diye.. çünkü hiç kuruyemiş yemediğim günler oldu. kendi adıma da faydalı gördüğüm bilgiyi paylaştım. ayrıntılara dikkat çektiğin için çok teşekkürler
evet yenilebiliyor ama karbonhidratın her türlüsü çabuk emileceği için kilo vermeyi durdurur ya da aldırır. tabi karataya devam ettiğimiz sürece her gün olmamak kaydıyla arada yiyebiliyoruzama ben 3 kaşıklık porsiyonumu hayli aşmıştım o yüzden pişman oldum
ben sabahları aç karna 75.5 i görebiliyorum son zamanlarda. karataya başlayalı henüz 3 hafta oldu ilk haftalarda hızlı vermeyi umuyordum o yüzden dert ediyorum.. tabi XC9 un söylediğine göre normalmiş kilo verme hızım. bunu duyunca da sevindimolcak olcak. yaza kadar incecik olcaz
bugünkü menülerimi paylaşayım
sabah:
2 az haşlanmış yumurta, 4 adet kuru kayısı, 10 adet siyah zeytin, peynir, domates, salatalık, 1 közlenmiş patlıcan, 2 közlenmiş yeşil biber, 1 kupa bard. şekersiz çay
Öğle:
2 avuç badem, 1 yumurta, sarımsaklı yoğurt, 3 köfte, 1 adet elma
Akşam:
küçük bir kase kuru fasulye, közlenmiş kırmızı biber-sarımsaklı yoğurtla beraber-, kısık ateşte pişmiş et, bolca salata
sporumu da 8 gibi yapcam inş
SAbah 10da kkk,iki küçük mandalina,
Saat14:30 iki biber dolması,yoğurt,turp
Akşam 19:30 patlıcan yemeği,yoğurt
Biz bir bardak pirinç ve iki bardak bulgurla kıyma koyarak yaptık.Evde yaşlılar var çok damaklarına aykırı bir şey yapamıyoruz.karbonhidrat içeren herşey bayağı bir cısss yani :) bende 4 kaşık yedim bugün pilavdan. 3-4 köfte yarımda patates ancak yedim. bol yeşillik ve yoğurt tükettim.
senin kilon bana göre bayağı az yaza kadar veririz inşallah. bencede gayet normal hızın endişe etme. bir haftada yarım kilo gayet sağlıklı diyor uzmanlar. keşke her hafta aynı o şekilde verebilsek .düşünsene yaza kadar ne güzel gider kilolar.
canım sen dolmayı bulgurla yapıyordun değil mi? nasıl yapıyorsun ben hiç öyle yapmadım da:44:
SAbah 10da kkk,iki küçük mandalina,
Saat14:30 iki biber dolması,yoğurt,turp
Akşam 19:30 patlıcan yemeği,yoğurt
merhabalar sevgili karataycılar...benim size bir önerim olacak tabi kabul ederseniz... ben bi aydır karatay uygulamaya çalışıyorum ama ancak 2 kilo verebildim ve motivasyonum acayip düştü neredeyse bırakacam buraya girip okuyorum bildirimleriniz ancak merak ettiğim bisey var bazı arkadaslar 90 dan 70-60 kilolara kadar düşmüşler maşşalah ne kadar daa verdiler merak ediyorum bu basarılarını başarı öyküleri bölümüne yazsalar bizlerede motivasyon olsa nasıl olur acaba
kızlar Canan hoca Elazığlı benim eşimde Elazığlı bende bir Elazığ gelini olarak size bir çorba tarifi vereyim hem bulgurlu hem etli tam oranın mutfağı hemde hafif oluyor...
HARPUT KÖFTE (adı böyle )
300 gram kadar kıyma
aynı oranda ince bulgur
maydanoz
reyhan
1 soğan
tuz
karabiber
YAPILŞI: kıymayı bir kaba koyun içine aynı oranda bulgur ekleyin. soğanı rendeleyin. maydanozu doğrayıp ekleyin. kuru reyhanı 2-3 çorba kaşığı kadar ekleyin güzelce yoğurun. sonra misket büyüklüğünde köfteler alıp yuvarlayın sonra alttan üstten bastırarak teker şekli verin. kaynayan salçalı suya bırakın ohhh missss. inşallah anlatabilmişimdir :) zmanın az kızımı emzirmem gerek byeeee
Aramıza hoş geldin.Tabi ki sayfaları okuyarak bilgi sahibi olabilirsin,ama kitabı da almanı tavsiye ederim.O zaman daha iyi anlarsın mantığını.merhaba kızlar bende karatay diyetini çok duydum ama tam olarak nasıl bir diyet olduğunu çok bilmiyorum
daha doğrusu diyet değilde sağlıklı yaşam şekli galiba
bende yarından itibaren topiği baştan başlayıp okumaya gayret edicem zaten bir süredir
spor yapıp sağlıklı beslenmeye çalışıyordum bende aranıza katılmak istiyorum
Senin kilo çizelgen 69 kg verdiğini gösteriyor.Ters mi oldu acaba?arkadaşlar günaydın dün facebookta Okan bey var karatay diyetiyle zayıflayan bey. ona kilo veremememin sebebini sordum sabah kahvaltımı daha yoğun yapmamı 6-7 saat durmamı öğle öğünlerimi geçiştirmemi ve akşam yememi söyledi yani üç öğün yok.1 haftada böyle deneyeceğim hepinize kolay gelsin
aaaaaaa ters olmuş ben bir kilo bile veremedim..düzelttim ama.Aramıza hoş geldin.Tabi ki sayfaları okuyarak bilgi sahibi olabilirsin,ama kitabı da almanı tavsiye ederim.O zaman daha iyi anlarsın mantığını.
Senin kilo çizelgen 69 kg verdiğini gösteriyor.Ters mi oldu acaba?
merhaba kızlar bende karatay diyetini çok duydum ama tam olarak nasıl bir diyet olduğunu çok bilmiyorum
bende yarından itibaren topiği baştan başlayıp okumaya gayret edicem zaten bir süredir
arkadaşlar günaydın dün facebookta Okan bey var karatay diyetiyle zayıflayan bey. ona kilo veremememin sebebini sordum sabah kahvaltımı daha yoğun yapmamı 6-7 saat durmamı öğle öğünlerimi geçiştirmemi ve akşam yememi söyledi yani üç öğün yok.1 haftada böyle deneyeceğim hepinize kolay gelsin
karbonhidrat içeren herşey bayağı bir cısss yani :) bende 4 kaşık yedim bugün pilavdan. 3-4 köfte yarımda patates ancak yedim. bol yeşillik ve yoğurt tükettim.
senin kilon bana göre bayağı az yaza kadar veririz inşallah. bencede gayet normal hızın endişe etme. bir haftada yarım kilo gayet sağlıklı diyor uzmanlar. keşke her hafta aynı o şekilde verebilsek .düşünsene yaza kadar ne güzel gider kilolar.
canım sen dolmayı bulgurla yapıyordun değil mi? nasıl yapıyorsun ben hiç öyle yapmadım da:44:
merhaba kızlar bende karatay diyetini çok duydum ama tam olarak nasıl bir diyet olduğunu çok bilmiyorum
Sağlıklı protein ve yağın insan vücudu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Karatay, kalori hesabı ile beslenmenin yanlış olduğunu öne sürerek, Eskiden alınan kalori miktarının kilo aldırdığı, az kilo alırsanız kilo verirsiniz şeklindeki düşünce çoktan bozulmuştur ve değişmiştir. Siz 110 kilo bir kişiyi zayıflatmak için, bin 200 kalori verip sonra da 1 saat yürüyeceksiniz derseniz bu yanlıştır. Anadoluda aç ayı oynamaz derler. Yani siz enerji sağlamazsanız, 100 kiloluk kişide nasıl hareket sağlarsınız? diye konuştu.
Karatay, az yağlı yemenin beslenme tuzaklarından birisi olduğunu savunarak, Doğada 23 türlü yağ vardır. Bunların hepsi, doğal olduğu sürece insan vücuduna gereklidir. Hangi yağlar zararlıdır? Trans yağ dediğimiz, bozulmuş, doğallığını kaybetmiş yağlar tehlikelidir. Trans yağlar, margarinlerde bulunan yağlardır. Sıvı yağ, katılaştırıldığı anda transyağ oluşur. Ne kadar trans yağ oluştuğu önemli değildir, zaten ölçülmesinin de imkanı yoktur dedi.
Yağı yakmayın
Karatay, yağlar yakıldığında trans yağ oluştuğunu, fazla kızgın yağın ve mangalda çok pişirilmiş etin tehlikeli olduğunu kaydederek, yağın yakılmaması gerektiğini ifade etti.
Obeziteyle savaş konusunda hazırlanan kamu spotlarında az yağlı yenilip çok hareket edilmesi yönünde verilen mesajları yanlış bulduğunu anlatan Karatay, Bununla kimse kilo veremez. Ancak halsiz kalır, perişan olursunuz. 3 gün sırt üstü yattıktan sonra, gider bütün yiyeceklere, tatlılara saldırırsınız ifadelerini kullandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?