nasılsınız bakalım ne var ne yok.
ben dün yediklerimi yazsam mııı yazmasam mııı? bilemedim.
neyse yazayımda bir güzel dayak atın banaaa.
sabah tahlile gideceğim için hiç bişey yemedim.
öğlen 12 de o köy ekmeğinden ufak bir dilim(cıss), domates, peynir, çok zeytin, keten tohumlu yoğurt, az havuç, 1-2 dilim salatalık, ev yapımı turşu. zeytin yağına ev yapımı kırmızı ve pul biber döktüm, ekmeği ona bandım. madem o ekmek yenecek zevkini çıkarayım dedim.
bu yediğim kalitesiz öğünden sonra saat 4 gibi çok acıktım. resmen tatlı krizine girdim. bitter çikolata(cıss) yedim hatırı sayılır miktarda.
akşam 6.30 da portakallı pırasa( akşam meyve yemiş oluyomuyuz acaba?) bir kilo pırasaya yarım fincan pirinç attım oda benim tabağıma denk gelmediD yine o köy ekmeğinden(cıss) küçük bir parça yedim.yoğurt, tere, ev yapımı turşu
eveeet gelelim zurnanın son deliğiğneeee, akşam misafirliğe gittik. ben orda 2 parça börek(cısss), mercimek köftesi, bide pastaya(cıss) benzer bişey yedim. saat tam olarak 8,30 du. ilk kez gittiğimiz biryerdi reddedemedim.
dövün beni:18::18::18::18:[/QUOTE
senden önce kendimi döveyim.
akşam eve gidene kadar herşey iyidi ama.yediklerim
sabah kkk
öğle 1 tabak zeytinyağlı patlıcan
akşam: ve geldim kayınavlidem pişi hazırlamış. okuldan gelen kızım da ( 7 yaşında ) o hamurları oklava ile açmış. bi baktım üstü başı un hala açıyor. annecim ben sana pişi hazırladım diyor. çay kahvaltılık da vardı. kızımın hatırına 4 tane pişi yedim.1 tanesi onun hatırına da geri kalanı niye yedim bilmiyom tadını alınca bırakamadım sanırım. ama ebatları küçüktü. spor olarak jillian + 15 dakika plates yaptım.
öğlen 12 de o köy ekmeğinden ufak bir dilim(cıss), domates, peynir, çok zeytin, keten tohumlu yoğurt, az havuç, 1-2 dilim salatalık, ev yapımı turşu. zeytin yağına ev yapımı kırmızı ve pul biber döktüm, ekmeği ona bandım. madem o ekmek yenecek zevkini çıkarayım dedim.
bu yediğim kalitesiz öğünden sonra saat 4 gibi çok acıktım. resmen tatlı krizine girdim. bitter çikolata(cıss) yedim hatırı sayılır miktarda.
akşam 6.30 da portakallı pırasa( akşam meyve yemiş oluyomuyuz acaba?) bir kilo pırasaya yarım fincan pirinç attım oda benim tabağıma denk gelmediD yine o köy ekmeğinden(cıss) küçük bir parça yedim.yoğurt, tere, ev yapımı turşu
eveeet gelelim zurnanın son deliğiğneeee, akşam misafirliğe gittik. ben orda 2 parça börek(cısss), mercimek köftesi, bide pastaya(cıss) benzer bişey yedim. saat tam olarak 8,30 du. ilk kez gittiğimiz biryerdi reddedemedim.
dövün beni:18::18::18::18:
senden önce kendimi döveyim.
akşam eve gidene kadar herşey iyidi ama.yediklerim
sabah kkk
öğle 1 tabak zeytinyağlı patlıcan
akşam: ve geldim kayınavlidem pişi hazırlamış. okuldan gelen kızım da ( 7 yaşında ) o hamurları oklava ile açmış. bi baktım üstü başı un hala açıyor. annecim ben sana pişi hazırladım diyor. çay kahvaltılık da vardı. kızımın hatırına 4 tane pişi yedim.1 tanesi onun hatırına da geri kalanı niye yedim bilmiyom tadını alınca bırakamadım sanırım. ama ebatları küçüktü. spor olarak jillian + 15 dakika plates yaptım.
dünkü menüm
sabah 10.00 da kkk
akşam 16.00 da kıymalı ıspanaklı kol böreği(cısss)
başka bişey yok...
evet AKASYA cım keşkeği kendim yapıyorum..akşamdan keşkeklik buğdayı ıslatıyorum birgün sonra tavukla birlikte bol suyla pişiriyorum tavuk pişince içinden alıp didikleyip tekrar içine katıyorum.tahta kaşıkla iyice ezip üzerine tereyağı pulbiber döküp afiyetle yiyiyorum.ben çok seviyorum bizim buralarda meşhurdur ailecek bayılıyoruz yani...
dövün beni:18::18::18::18:
kahvaltıda illa peynir olacakmı ya yediğim zaman sanki kabız oluyorum sizdede oluryormu yemessek olmazmı normal beyaz peynir yiyorum oda kabız yapıyor
Arkaadaslar merhaba,
Karatay diyetinde sanırım ekmeke seker yok. Bu diyeti uygulayıo ekmek de yiyen varmı? tamamen uygulayabiliyor musunuz?
merhaba litylin. sana da kolay gelsin.
börek ve hoşaf serbest değil, muzu proteini çok diye sabahları yumurta yerine tercih edebiliyoruz(özellikle yumurta alarjisi olanlar). inciri de 2 ya da 3 adet kahvaltıda kuru kayısı yerine tercih edebiliyoruz. sindirimi kolay.
kkk klasik karatay kahvaltısı demek.
kkk: 2 haşlama yumurta, 8-15 zeytin, 1 avuç peynir, mevsim sebezesi, 1 çay bard. çiğ kuruyemiş, 3-4 adet gün kurusu kayısı içeren kahvaltı menüsü
selam canlar menü bildirimi yapcam çantaları hazırlayın bana da:18::18::18:
sabah: 2 yumurta, peynir, zeytin,kabak salatası, közlenmiş kırmızı biber, 2 dilim sulu börek (cısssss) ama nefisti yaaözrüm kabahatimden büyük
öğle: 1 tabak bamya yemeği, 4 sıkım çiğ köfte, ayran
sonrasında çayla yarım tatlama(cısss) misafirdim yine
evet AKASYA cım keşkeği kendim yapıyorum..akşamdan keşkeklik buğdayı ıslatıyorum birgün sonra tavukla birlikte bol suyla pişiriyorum tavuk pişince içinden alıp didikleyip tekrar içine katıyorum.tahta kaşıkla iyice ezip üzerine tereyağı pulbiber döküp afiyetle yiyiyorum.ben çok seviyorum bizim buralarda meşhurdur ailecek bayılıyoruz yani...
tatlama benim de Kahta da görüdğüm "klor" da denilen bir çeşit hamur işi. Bayram tatlaması da denilebiliyor, bayramlardan önce hummalı bir çalışma ile kadınlar evlerine kasa kasa yaparlar 1 ay 2 ay boyunca tüketirler. margarin, süt, un, susam gibi malzemelerle hamuru yapılıp şekillendirildikten sonra ekmek fırınlarında koca tepsilerde pişirilir ve 3 ay da kalsa bayatlamaz. tabi Karataycılar için unlu mamul ve cıss..Tatlama da neymiş?
Bir de çiğ köfte ve esmer bulgurdan yapılmış yiyecekleri yiyebiliyoruz değil mi ?
tatlama benim de Kahta da görüdğüm "klor" da denilen bir çeşit hamur işi. Bayram tatlaması da denilebiliyor, bayramlardan önce hummalı bir çalışma ile kadınlar evlerine kasa kasa yaparlar 1 ay 2 ay boyunca tüketirler. margarin, süt, un, susam gibi malzemelerle hamuru yapılıp şekillendirildikten sonra ekmek fırınlarında koca tepsilerde pişirilir ve 3 ay da kalsa bayatlamaz. tabi Karataycılar için unlu mamul ve cıss..
çiğ köfte yenilebiliyor. 3 kaşık bulgur pilavına izin verildiğinden yola çıkrsak ve içinde esmer bulgur kullanıldığı için yenilebiliyor, taabii abartıya kaçmamak gerekiyor.. ben 4 gündür her gün yedim abarttım, şuanda tartı da 1 kg fazlam var yanii. çünkü bulgur çok masum değil hemen şişiriyor.
İlk defa duydum, güzel bir eye benziyor. Cıss da olsa yenmiş bi kere afiyet olsun
esmer bulgurdan yapılmış çiğ köfteden ne olacak. Sağlıklı et ve sağlıklı yağlarla yapıldığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum.Akşam 8den sonra yemiyoruz, un yok şeker yok, daha ne olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?