Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bizde pazar günü kahvaltı sofrası süper olur.evde benden başka diyet yapan olmadığı için bu sabah eve ayrı kendime ayrı hazırladım.onlar hamurları yediler bende sucuklu yumurta peynir ,kaşar peyniri zeytin yeşil biber zencefil çayı içtim.1 büyük bardak limonlu su içtim.

Loxandra seker yemıyor bellı ,masallah Tebrıkler loxıcım
teşekkürler canımcım,benım hafıza onceden superdı de,çocuklardan sonra bıraz köreldim:)))şekerle pek alakası yok yanii:))

Kız kıtapta sutlu ıncır tatlısı tarıfı var ya ,kuru ıncırı severım ya

ben ornek menulerde yok demek ıstedım.
40 yıl yemesem aklıma gelmez kuru ıncır

dun guya esımle yuruyecektık,2 saat beledım onu,baktım kalkmıyor,kızı ona bıraktım ,oğlan da komsudaydı zaten,oyle cıktım yarım saat

bundan sonra cıkamam heralde ,hava buzz gibi

kıslar gunaydın cok sukur dun geceyı kacamaksız olarak kapttım ama bugun sabah:18:

1.öğünüm
6tane yaprak sarması :26:
2subardagı ılık su
1subardagı sekersız cay
hmm ,kahvaltı olmamıs bu

Cahıl kayınvalıde daha da kötu,ben hıc dayanamıyorum konuşmasına,dıyette oldugumu bıle soylemedım,bir de onun yorumunu mu dinliycem

sabah kalkar kalkmaz ıcılen su da (2 brd kadar)etkı edıyor sanırım.bugun iyi geldi bana

ohhhhh,afiyet olsunnnn

Hmm o zaman bende paket yeşil çayım bitsin aktardan aldığım yaprakla devam edicem.Günde 2 bardak içiyorum fazlaya kaçırmak istemiyorum.
Birde aranızda bisiklet kullanan varmı? basenlerinizi inceltmek amaçlı.Ben dün kuzenden aldım bisikleti işe yararmı sizce basen için? sitede yorumlar okudum popo büyütüyor yazmış arkadaşlar.Tırstım desem yeridir

sabah acelem vardı,cocukları bakıcıya bırakıp ıse gıtmem gerekıyordu ,o yuzden kahvaltı yapamadım.ayakustu 2 muz yedım sadece,

az once eve geldım,kızımı uyuttum,şimdi bıraz ortalıgı toparlayayım.

ne yemek yapcam bılmıyorum

hoşgeldin tatlım.
yeşil mercimekli yoğurt çorbası yapabilirsin. tarifini burdan almıştım ben de. bulgur koymuştum bi defasında da gayet güzel olmuştu.

yoğurt çorbası

mercimekleri haşladım,soğuduktan sonra üzerine yoğurt,1 yumurta,su ve tuz ekledim karıştırıp iyice kaynattım.Sonra üzerine tereyağda yaktığım k.pulbiber ile naneyi kaynarken döktüm bir iki taşım kaynattım öyle de.

kaynananın okumuşu da bir cahili de bir canım adı üstünde kaynana. ben daha nişanlıyım pek samimiyetimiz yok kendisiyle bakalımm sonumuz hayırlı olsunnn

tatlım saolsun benım kayınvalıdem yardım cı bana bu konuda yemeklerı bıle bana gore yapıyo suan yardımcı olmak ıcın ama omega 3 anlatamıyorum dun oyle bı konuşma gectı
hmm ,kahvaltı olmamıs bu

evet cnm olmadı ya ama napım akşamdan cok koktu burnuma tutamadım sabahta

kıslar gunaydın cok sukur dun geceyı kacamaksız olarak kapttım ama bugun sabah

1.öğünüm
6tane yaprak sarması
2subardagı ılık su
1subardagı sekersız cay

sekersız nescafe
2. öğünüm

1kepçe ezogelın corba
etyemegı
bolsu

Kız ıncırıme laf soyletmem "Incıre ve zeytıne andolsun.."dıyor Ibnı Sınanın cok okudugu kıtap..... Hoca da ıbnı sına 2 ogun demıs dıyor. Kızlar vallahı tazmanya canavarı gıbı yıyordum 7 ay once.Ilk 5.5 ay uc ogun yedım ,artık 2 ogun yetıyor.Canıma azap etmedım ızın verılen seylerden uc ogun yedım Aman ılk besbucuk ay uc ogun Aman besbucuktan sonra ıkı ogun Yıyıp ıcıp zayıflıyorum Kuru meyveden korkmayın tuketın 120 kg ıdım aman vay vay vayyyy Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokumGıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam kaya tuzu,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı hadı canım ugurlar olsun sevgıyle ugurluyoruz,sızınle de olmak guzeldı.Artık beslenırız,zehırlenmeyız.

Günaydın kızlar,

Valla ne kadar çok yazılmış oku oku bitmedi Ben koşu bandına sadece tv de sevdiğim programlar varken çıkıyorum diğer türlü çok sıkıcı çünkü

Bugünkü menüm:
Kalkınca 2 bardak oda sıcaklığında su (biri probiyotikli)

1.öğün:
pastırmalı terayğlı yumurta
kızarmış hellim peyniri beyaz peynir kaşar peyniri (toplamı bir avuç kadar)
10 tane kadar zeytin
domates, salatalık, yeşil biber
dereotu maydanoz keten tohumu serpilmiş
omega 3 950 mg
şekersiz çay
ceviz, badem biraz kuru dut
veee 1 tatlı kaşığı tahin pekmez annemle eşim yerken bir kaşık aldım bende

Birazdan dışarı çıkacağım artık yürüyüş bandı akşama kalır

Akşam için 1 kg. istavrit ayıkladım onları pişireceğim bol salata ile düşünüyorum.

Sevgiler hepinize

günaydın kızlar başlayalı 2 gün olmasına rağmen 1 kg vermişim,çok mutlu oldum.

kahvtı : 12.00-13.00
-2 haşlanmış yumurta
-keçi peyniri
-2 domates
-3 yeşil biber
-8 siyah zeytin
-domates kurusu
-ceviz-fındık-fıstık(toplamda 1/2 cay bardağı)
-omega 3

kızlar akşama mercimek çorbası yapacağım kırmızı mercimek yasak mı?

istavriti nasıl pişireceksin.yagdamı unlumu?

bugun bizimde balık günümüz.diyorumki çok yorgunum gidip dışarda yiyelim evdekiler kabul etmiyor.illa sen yapıcan salona kurulacaz birde filim alıcaz rahat rahat yiycez diyorlar ..
bende şimdi ne alayım diye düşünüyorum.mezgitmi çipramı derken sende istavrit yazmışsın?

kızlarr çiklet serbetsmi
"Kızlar.
Canan hocadan gelen cevaba bakınn ..

Merhaba Canan hocam.
kadınlar kulübü olarak sizi takip etmeye devam ediyoruz ve hepimizin kilo vermesi çok güzel bir şekilde devam ediyor.
Fakat aklımıza bir şey takıldı ve size sormak istedik.
Acaba şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartı ile sakız çiğnenebilir mi ?
Yoksa çiğneme aktivitesi inisülin salgılanmasına neden olur mu ?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
10.10.2011 16?00 tarihinde sorulmuştur.
Şikayet Et

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :
Tatlandırıcısı olmayan, şekeri olmayan hakiki çam sakızının çiğnenmesi insülini yükseltmez. Tükürük salgılandığı için Mide asidini nötralize eder. Kişilere bağlı olarak değişebilir. Tok karnına çiğnenebilir, hazıma yararlı olur.

Kilo vermenizin devam etmesine çok sevindim, hoşuma da gitti tabii. Sizlerden bir şey rica edebilirmiyim lütfen? Arzu eden arkadaşlar, intibalarını, kilo verme başarılarını ya da verememe olaylarını, ya da yaşadıklarını yazmak isterler mi acaba? Kitabın genişletilmiş baskısına koymak isterim doğrusu. Hastalarımdan da topluyorum,bu hikayeleri. Son derece memnun olurum." Demıstı ben de varım ıkınıcı baskıda Yok tutmayın benı Tılılılııııı Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokumGıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam kaya tuzu,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı hadı canım ugurlar olsun sevgıyle ugurluyoruz,sızınle de olmak guzeldı.Artık beslenırız,zehırlenmeyız.

aa cok gusel tatlım hadı hayırlısı bakalım

2. öğünüm:yoğurtlu közlenmiş patlıcan
1 adet közlenmiş soğan
akşam:etli bulgurlu lahana sardım...pişiyor
Bakalım tekrar yazarım...

. Izın verılen seylerden doyucaya kadar yıyın,kuru yemısınız enaz bır cay bardagı olsun dıyette destek ,"55770 | Soran : ipek-862466 | Soru Grup : Genel
Soru : Merhaba Canan hanim.bir soru daha soruyorum:) simdi mesela yemegi fazla kacirdik ama yediklerimiz dusuk glisemik indeksli seyler.AMA FAZLA.sekerimiz yukselir mi?insulin direncini kirma konusunda basa mi donmus oluruz?eger sekerimiz yukseliyorsa yemek ardindan limon suyu icersek sekerimiz dengeye gelir mi? saygilar, sevgiler
15.08.2011 10?00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :

Düşük glisemik indeksli yiyeceklerin fazla yenmesi Buna 'glisemik yük' diyoruz.

Nisbeten, fazlaca insülin salgılatır. Bir süre sonra, zaten zamanlamaya da dikkat ederseniz, fazla yemek ihtiyacı yok oluyor. Yoğun ve kuvvetli protein yemek önemli.

Büyük ve aşırı büyük porsiyonlar doğru değil.

Prof. Dr.M Canan Efendigil Karatay"demıs hoca ılaveten yazdım........Zamanlama derken "Kızlar aksam sekızden sonra lahana dahı yemek yok,meyve asla bu saatten sonra yok.Ayran ıcebılırsınız ,tatlı krızınız tutarsa sut ıcebıllırsınız. " Kolay gelsın hepımıze

Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız(ekmek yerıne gecer ,posası cok yuksek ,kabızlıga ıyı gelır),domateslı- bıberlı-lahanal-haslanmıs kuru patlıcan dogranmıs salata ,bır cay kasıgı keten tohumu(1cay kasıgı kabızlıga ıyı gelır(1 cay kasıgından fazlası ıshal yapabılır),omega3 ıcerır),bır tutam corek otu, avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan), 2yumurta (kılo verınceye kadar yenılecek ya da bır muz tuketıyorum ),15 tane zeytın(yumurta gıbı tok tutuyor ınsanı),1avuc beyaz peynır,bır bardak yesıl cay(normal cay demır eksıklıgıne neden oluyor yemekle tuketmıyorum,1,5 saat sonra cay ıcıyorum.),bıraz sıyah cekırdeklı kuru uzum(antıoksıdan,alkolık veya sekerkolıkler ıcın ıdeal).

Eklentiler

• $a23kahvalt%C4%B1m.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 64
....2. Öğün(ogle): 1tabak yogurt-sarmısaklı tırıt,bır avuc cevız(bu tırıt yemegı benım normalde ekmek ve pılavla tukettıgım bır yemek,cevız bana ekmegı unutturuyor),bır tabak salata.Yarım tabak kavurma,yarım tabak haslanmıs dolmalık kuru patlıcan ılavelı salata ,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor:bıraz ev ısı, 15 dakıka yurudum (oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum ,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor ),bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…