Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

evet efesçim haklısın, hem kaçamak yapııp hem kilo veriyor olmak özendirici, ben kaçamakla kilo veriyorsam da sonrasında kendimi aç bıraktığım ya da o yememin karşılığı spor yaptığım oluyor telafi niyetine.
neyse bundan sonra kaçamaklarımı yazmıyorum ben. thanksss..

luci hoşgeldin aramıza. paylaşımlarını eksik etme

sabah: 2 yumurtave cısss (malum okul kahvaltıısı)

öğle: hamsi tava, bol salata,tahin helva

akşiam: 3 kaşık bulgur pilavı, tavık eti, brokoli, ayran

Sabah:kkk

Öğlen:2 ince lahmacun,1 kase buğdaylı yoğurt çorbası,1 portakal

Akşam:1 tabak pırasa yemeği,2 kaşık avokado salatası.

Bugün spor yapamadım...
Yarın telafi etmeyi düşünüyorum.

İnan,seni düşünerek yazmadım canım,aklımdan geçmedi.Sadece başka bir topikte okuduklarım canımı sıktı."Onlar cıss yazıp yiyip içiyorlar,bir de karatay yaptık diyorlar,bizim topik daha iyi.."tarzı bir şeyler vardı.Bir de kendimi düşünerek yazdım,ilk zamanlar izlenimim gerçek duygularım.
Tabi kaçamak yapıp yazmamak dürüstçe gelmiyor.İnsanız sonuçta nefsimize yenildiğimiz oluyor,çoğumuz toplum içinde ikramı reddedemiyor,kültürümüzde var.Ablamdan örnek vermiştim ya,niyetimin ciddi olduğunu bildiği halde "ye,bir şey olmaz "diyen...Ama şöyle düşünüyorum,kaçamakları yapıp yazmadığımızda içimizdeki rahatsızlık belki bir süre sonra kaçamakları azaltmamıza yarar,ne dersin?
gurbetizm,yanlış anlama varsa düzelttiğimi umuyorum.Kendimi ifade edebilmişimdir umarım.

Merhaba kizlar..
Sabah KKK bu arada kuru kayisi yerine portakal yedim bir tane
Aksam 2 tabak etli kuru kabak yemegi, 1 kase kefirli yoğurt.birazdan tarcinli sut icecegim aksam yemeğini erken yemistim.

Kizlar ben acemiyim menumde yanlislik olursa uyarirmisiniz..

Canım telden girmiyor olsam sana çantaları yollardım ama neyse artık:)sağlığımız ve kilolar için karataydan çıkmak yok!

Yola çıktım karatayla
Kilolar gidiyor ne ala
Hem ye hem zayıfla
Cevizi kaymağa bana bana:))

Motive ol diye şiir yazdım bak sana:)

merhaba canım bende yaklaşık 3 haftayı geçti bile başlayalı ama ben çok az verdim çok iyi vermişsin senin adına sevindim allah devamını getirsin canım sana birkaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim kaç kilosun kaç yaşındasın ne yiyip ne içiyorsun spor yapıyormusun bana bir özet geçersen sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Bilmiyorum ama bizim topik guzel bence. En azindan durustuz. Ama bende dedigin sekilde soyle bi rahatsizlik oluyor kimin hedefine ulasip kimin ulasmadigini kimin korumada oldugunu bilmedigimiz icin menuleri yazarken bu dusunduruyor beni aceba yavas yavas normal yemeye mi geciyor diye dusunuyorum mesela cisslarda. Ama su konuda kesinlikle katiliyorum insanin cani cekebiliyor sonucta hepimiz birbirimizi ayni sayiyoruz hepimiz karatayciyiz disardaki yiyenlere gormezden eliyoruz da burda yiyenlerin cisslari daha etkileyici oluyor.

Siirin cok guzelmis

Bende ikinci kita ekleyim dedim;

Korkma basla karataya
Diyet yap karnin doya doya
Canin tatli cekerse
Gotur helvayi balikdan sonra

Bugunku menum
Sabah,kkk bir ayva
Aksam, bulgurlu mercimek corbasi, tavuk kizartma (kizartma oldugu icin ciss), yogurtlu-mayonezli havuc salatasi (havucu az kavrulmus)

Kızlar merhaba günlük yağ tüketimi ne kadar olacak ?
herhangi bir ölçü yada kısıtlama yok. çünkü sahanda 2 yumurtaya en fazla ne kadar tereyağ konulabilir? 2 kaşık??? yada yemeklere ne kadar sıvı yağ konulabilir??? zaten istesenizde fazla yağ koyamazsınız demişti hoca.

menün gayet güzel. su tüketimimin nasıl?

bayıldım sizeeeee . çok güzel olmuş şiirleriniz.
capadokya yada gurbet_izm söylemişti galiba, yavaş yavaş normal beslenmeye mi geçiyor anlaşılmıyor diye, kilo çizelgelerimizi güncel tutalım kii birbirimizi takip etmek açısından pratik olsun.

allahım yaaa hafıza gitti tamamen heralde, hangi kıymetli arkadaşım söylemişse güzel söylemiş. kitabı hiç okumamış gibi tekrar okuma fikri bence çok mantıklı. ben başkalarıda faydalansın diye kitapları dağıtmıştım. pdf filan ayarlayayım bişeyler artık.

Günaydınlaarrr sevgili karataycı arkadaşlar, adı geçmişken Karatay hocamızdan da Allah razı olsun, mutluluğumu bana geri verdi :)

Hoşgeldin,yeni gelenlere her zaman kapımız açık.Bu 11 kilo büyük başarı.Ne kadarını karatayla verdin,şimdi kaç kilosun?

merhaba canımm çook teşekkür ederim aslında bahsettiğim gibi dün diyetimin 43.günüydü karatay hocanın diyeti ile tam 20 gün önce falan tanıştım fakat ben bir protein canavarı olduğum için diyetimin başından beri yani 43 gün boyunca proteinle beslendim neredeyse hocanın dediği her şeyi yapıyormuşum aslında...

luci hoşgeldin aramıza. paylaşımlarını eksik etme

gurbetcim teşekkür ederim tabi ki paylaşacağım her şeyi sizlerinde paylaşımlarını merak ediyorum canım...

canım hepsini yazacağım beni tanımanız için 36 yaşımdayım, 90 kilo ile başladım ve geçen cuma 79 idim, bu cuma yani yarın tekrar tartılıp size yeni kilomu bildireceğim, bu arada yarışmada 1.olduğum hafta neler yaptığıma dair bir yazı paylaşmam istenmişti, burada da paylaşacağım o yazımı ki bilginiz olsun, motivasyonunuz artsın canım :) spor her gün 1 saat açık havada yürüyüş yaptım 43 gün boyunca bu hafata buna 4 km koşu bandı da ekledim, abarttım bu hafta anlayacağın :)

kızlar bu benim başarı hikayeme başlama yazım, bir fikir olur umarım sizlere:

[h=2]isteyince oluyormuş :)[/h]
kızlar herkese merhaba, hepinize musmutlu bir gün dilerim :)

geçen cumanın birincisi olarak başarı hikayemi yazmam istenmiş, zevkle ve keyifle sizinle yaptıklarımı paylaşmak adına buradayım

öncelikle kilo vermeye nasıl başladığımdan bahsetmek isterim çünkü en önemli aşama karar aşaması... son 4-5 aydır kilom 90 ve üzerinde seyir etmekte. 1.68 boyundayım ve şansıma kaslı bir vücut yapım var. 90 kiloyken 44 beden giymekteyim inanması çok güç ama derli toplu bir tiptim o sebeple de kilolarımı hiççç kafama takmıyordum tabi bu süreçte de hiç fotoğraf falan çekilmemişim ve aynada kendini küçük gören azınlıktanım herhalde, herkes aynada kilolu görür ben kendimi çok iyi görüyordum.

...Taaaa ki bundan 15 gün önce (diyetimin bugün 13.günü) facebookta paylaştığım bir yemek fotosunun altına çok da samimiyetim olmayan biri tarafından "az ye az patlayacaksın" yazılmasına kadar. Şok etkisi yarattı bende bu yazı, gözlerime inanamadım, hemen arkadaşlıktan çıkardım, çok sinirlendim. Ardından 1 gün sonra boydan bir foto çektirdim ki Aman ALLAHIM BANA NE OLMUŞ BÖYLE.!!!! davul gibiydim...Böylece bende bir şeyler DANK etti ve hemen diyete başlamaya karar verdim.

internette bir çok konu araştırdım, diyet listeleri, kolay kilo verme yöntemleri vs..vs... onlarca sayfa, yorum okudum ve aynı gün kendimce harmanladığım programıma başladım. günde 1 saat açık havada yürüyüş ekleyerek 3.günümde tartıda 87 yi gördüm. ödem attığımı biliyordum ama mutluydum demek ki başarabilecektim ama bir desteğe ihtiyacım vardı...işte bu noktada kadınlar kulübündeki zayıflama gruplarına rastladım. yönlendirilmeler sonucu 5. takıma girmeyi başardım:) yaptığım her şeyi an an yazdım, onlarla paylaştım ve hepsi de yeni bir yöntem buldular mı benimle paylaştılar. Lafı çok uzatmadan yaptıklarımı madde madde yazarak yazıma son vermek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim ve bilmenizi isterim ki inanın isteyince oluyor, ben takıma girdikten sonra da 3,5 kilo vererek haftayı tamamladım. Şu anda 6,5 kilo vermenin mutluluğu ile diyetime devam ediyorum. İnşallah sizlerde sağlıklı bir biçimde bir an önce istediğiniz kilolara ulaşırsınız. zira benim yolum daha uzun:)

1.sabahları uyanınca 1 bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı bal,1 karanfil karışımını mutlaka içtim-içiyorum halen hatta akşamları da içiyorum. (zayıflamama etki etti mi bilemem ama cildimi ve saçlarımı pırıl pırıl yaptı bu karışım, sanırım sonsuza kadar içeceğim bu karışımı :)

2.ekmek, yağ, şeker ve tuzu hayatımdan tamamen çıkardım bu süreçte.. ki ben yemeğin tadına bakmadan tuz eken bir insandım. çorba vs içiyorsam çok az tuz ile yapıyorum ama ekstra tuz hiç kullanmıyorum.

3.gıdamı yavaş yavaş azalttım, aralara salatalık, mandalina, elma vb atıştırmalıkları ekledim

4.her gün 1 fincan yeşil çay içiyorum.

5.proteini hayatımdan çıkaramıyorum belki de protein bağımlısıyım :) mutlaka haşlanmış yumurta, tavuk, yağsız süt, 1 dilim peynir, light yoğurt vb. tükettim, tüketiyorum.

6. iki gün süresince lahana çorba detoksu uyguladım, daha fazla sürdüremedim, toksin attırdığını düşünüyorum.

evet arkadaşlar, benim 13 günlük serüvenimde yaptıklarım bunlar. başlarda zorlansam da asla motivasyonumu düşürmedim ve çok iyi konsantre oldum. ilk etapta o 75 i görmeye de yemin ettim kendi kendime... şu an çok daha alışmış bir şekilde, aç kalmadan zayıflıyorum. haşlanmış ve çiğ sebzelere ağırlık veriyorum, meyve yiyorum... çok mutluyum... inşallah yazım faydalı olabilir sizlere de..inanın isteyince oluyor. yaşım 36 artık çok zorlanırım sanmıştım ama gidiyor, yok oluyor kilolar...

benden bu kadar, hepimize sağlıklı zayıflamalar dilerim :)

merhabalar. öncelikle verdiğin kilolar için tebrik ederim. ancak hikayenden anladığım kadarıyla yaptığın diyet Karatay diyeti değil. Çünkü Karatay Diyeti'nde yağı kesmek diye birşey yok, aksine vücudumuzun sağlıklı olabilmesi için zeytinyağı, tereyağı, omega3 gibi sağlıklı yağları gün içinde mutlaka tüketmeliyiz. Light ürünler kesinlikle yasak. Yağ almadığımız zaman D vitamini gibi vücudumuz için çok gerekli olan ve yağ ile aktif olan vitaminleri alamıyoruz. Bir de Karatay Diyeti'nde devamlı protein almak gibi bir durum da yok elbette protein de alacağız ama sağlıklı karbonhidratları da tüketmeliyiz. Son olarak ara öğün ve atıştırmalık da yok Karatay Diyeti'nde. Hele ki ara öğünlerde meyve tamamen yasak. Meyveyi sabah öğünümüzde ve günde 1 kere tüketmeliyiz. Bu yaptığın diyetle, diyet yaptığın sürece kilo vereceksin elbette ama diyeti bırakınca geri alman garanti.

Herkese günaydınlar. Dün menümü yazmayı unutmuşum şimdi yazayım.

saat 12.00 bir tabak kuru fasulye, 1 kase cacık

saat 19.30 bir tabak kıymalı yeşil mercimek yemeği, yoğurt, turşu

dün spor yapamadım malesef ama gün içinde bir kaç kez yürüdüm ve 5-10 dk kadar merdiven inip çıktım.

günaydın, teşekkür ederim öncelikle... daha önce yazmış olduğum yazıyı okuduysan 1 üstte, karatay diyetini 20 gündür uyguluyorum, bu yazıyı karatay diyeti ile tanışmadan önce yazmıştım ve o dönem 6,5 kilo vermiştim ondan sonra karatay diyetine geçerek 4,5 kilo daha verdim ve şimdi tam anlamıyla karatay diyeti ile sürdürmek istiyorum, haklısın karatayda ara yok, zyağı ve tereyağ var, 20 gündür eklenmiş durumda listeme bu gıdalar, o yazıyı soran arkadaşlara neler yaptığımı bildirmek için paylaştım

Son düzenleyen: Moderatör:

aslında haklısın ama cıssları paylaşmak da bir yerde örnek oluyor. sonuçta biz onları yemememiz gerektiğini biliyoruz. sokağa çıkıp 5 dakika yürüsek o kadar çok can çektirici ve özendirici şey var ki burada paylaşılan cısslar hafif kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…