Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

evet ara öğünü bırakmışsın. artık sabah kahvaltından 4 saat sonra yağların eriyecek, öğl yemeğinden akşam yemeğine kadar yine leptinin çalışma fırsatı bulacak.

bu günün neden boşa gitti?
çiğköfte içinse çiğköfte serbest diye biliyorum. tabii abartmadan yenirse. bu arada geçmiş olsun

canım bu tamamen senin bileceğin bir iş. süt durumuna bebeğin sağlığına görede değerlendirirsin. ben olsam hazır gıda un şeker fazla tuz( tüketirsem öğütülmemiş tuz tüketirim) dışındaki herşeyden bol bol yerdim. bu arada kaç kilosun, boyun kaç?

pzt tartı sonucundan sonra girdiğim bunalımın hemen ardından hasta oldum burnum akıyo boğazım ağrıyo heryerim kırılıyor:2: bugün biraz daha iyiyim
hastalığın iyi tarafı tartıda gördüğüm +1.1 kg bugün itibariyle uçmuş gitmiş zaten nasıl + çıktığımı anlamamıştım neyse sahalara geri döndüm anlayacağınız

efescim liste için çok tşk

QUOTE=leneva;34398075]kızlar regl olduğumuzda da tartılıyoruz. her gün menülerimizi bildiriyoruz. bildiremediğimiz zamanlarda önceden mazeret bildiriyoruz. sıramız geldiğinde listemizi yapıyoruz. listeden çıkmak istersek yada topikten çıkmak istersek gelip bir elveda diyoruz.
afatmas ve efes arasında ki diyalogtan yola çıkarak yeni gelen arkadaşlara da bilgilendirme olsun diye topik kurallarını bir toparlayayım istedim.[/QUOTE]

ağzına sağlık leneva

dünkü menüm

sabah
tek yumurtalı kkk
greyfurt

akşam
soğan kebabı
ayran
salata

1.5 lt su spor yapamıyorum malesef

mrb bende aranıza katılmak istiyorum ilk 8 sayfayı okudum ama hepsini okuyamıyorum ben öyle çok abartılı kilo vericek değilim 5 kilo kadar 1.62 boy 60-61 arası kilo normalde 58de takılıydım işe başlayalı yani öğünümü 3 öğüne çıkaralı çıktı 62 ye kadar şimdide az yiyorum ancak takıldı kaldı 60 ta sanırım 60 net kilom olmuş 55 ideal kilom sorunum kilomun karın bölgesinde birikmesi ve simit oluşması direk oraya gidiyr çok biçimsiz oluyor çalışan bir bayan olduğum için sabah kahvaltım 1 tane poğaça oluyor genelde öğlen ev yemekleri yapan yerde 5 sarma patates salatası yiyorum genelde akşamda 3 gün et ürünü 1 gün balık diğer günler sebze tam uygulayamasamda genel böyle fala yemiyorum ama inmiyor eskiden inerdi anlamadım o yüzden bende diyete başladım dukan bana fazla gelir diye düşünüyorum karatay diyetini bilemiyorum yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum akşamları ekmeği artık kesmeyi düşüyorum ama sabahları ne yapabilirim var mı benim gibi çalışan karatay diyetini nasıl uygularım haşimato hastasıyım sabah aç karnıma ilaç alıyorum işe gelince kahvaltı yapıyorum düşük kelimeler kullandıysam kusura bakmayın acele ile yazıyorum

Merhaba arkadaşlar,
Ben de dün kitaba başladım ve dayanamayıp diyete de başladım, 6 aylık bebeğim var inşallah sütüm etkilenmez, ve tabi spor işi biraz zor benim için.
Dünkü menüm:
Kahvaltı : 2 haşlanmış yumurta, 8 zeytin, biraz peynir, 4 ceviz, maydonoz, domates, salatalık, yeşil çay
Öğlen : 1 tabak yeşil mercimekli bulgur, salatalık, biraz fındık, 2-3 adet minik salatalık turşusu
Akşam : mantarlı tavuk sote, salata
Saat 10 gibi tarçınlı süt, 2 ceviz, bir kaç fındık ( bu öğünü emzirdiğim için ekledim)
Bu arada 163 boyum 65.3 kiloyla başladım hedefim önce 60 sonra 55 e düşmek

Son düzenleme:
Canım ekmek, poğaça ve patates salatası yiyemezsin karatay diyetinde,
Kahvaltı için tavsiyem iş yerinde fındık fıstık ceviz bulundur çekmecende, yumurtayı da haşlayıp içine diğer kahvaltı malzemeleri koy bir kaba salata gibi iş yerinde yersin, öğlen de salata ve zeytinyağlı bir yemek

karatayı uygulayabileceğini düşünüyorum...sütüne göre ayarla.sütün azsa ara öğün yapman gerekebilir..
.birde bu bilgileri senin için buldum:)
1- Hızlı kilo vermeyi vaat eden diyet ve ilaçları uygulamayın.
2- Anne sütünün büyük bir kısmı sudan oluşur. Günde en az 2,5 – 3 litre su için.
3- Kalsiyum zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmeye çalışın. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kuru baklagil yemeği yemeye özen gösterin.
4- Vitaminlerin kaynağı taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketin. A vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler ile kayısı gibi besinleri beslenme programınızda mutlaka bulundurun.
5- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve kansızlığı önlemek için siyah çay yerine bitki çayları ve yeşil çay için.

Son düzenleme:
tşk ederim cevap verdiğin için iş yerine yumrta getirmem mümkün değil sonra herkes konuşuyor :) kalabalık olunca ancak ceviz yiyebilirim sanırım ya da fındık ama yağlı değilmiler dışarıda salata yiyemiyorum yeşillik özellikle ama gerekiyorsa zorlarım 5 kilo gitmeli sabahları peynir vs getiririm ama işte yumrta zor

selam kızlar nasılsınız.. buraya yazmaya utanıyorum artık çünkü baya baya Karatayı bozdum
sabah iki yumurta yemek dışında devam edemiyorum. güne başlarken devam ettireceğimi söylüyoprum kendime ama olmuyor :18::18::18:

buradan kopunca daha da bozuluyor.! Elinden geldiğince uğramaya çalış.emeklerine yazık olmadan çabuk toparlan ve yine başla ,,her gün mönünü bize bildirmeyi unutma canım.!!!
aramıza hoş geldin canım:)
İlk önce karatay diyeti kitabını alıp okuyup özümsemen gerekiyor..! Biz de elimizden geldiğince yardım ederiz.facebookta 'karatay mucizesi'diye grubumuz da var üye olup mönülerimizi de görebilirsin.sabah kahvaltı mutlaka olmalı 2 yumurta,10 tane zeytin,bir çay bardağı kavrulmamış kuru yemiş,avuç kadar peynir,yeşillik,3,4 günkurusu,her şey doğal olmalı.iki öğün arası en az 4 saat olmalı.
Hoşgeldin:) karatayı emzirenler de uygulayabiliyor son derece sağlıklı bir beslenme tarzı.! Sütünde azalma olursa ara öğün yapabilirsin .

Son düzenleme:
Karatay diyetine göre bir haftalık örnek mönüde bulunabilecek gıdalar ve yemek saatleri şöyle planlanabilir:
PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulyeSalata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.Bir su bardağı tuzsuz ayranArzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su
Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su
Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)
SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber5-6 adet minik domatesŞekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay
Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeğiLahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt
Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesiBir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesiNescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak
Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)Bir tabak pilakiRoka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet tatlı kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bitki çayıBir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)Bol su ya da bitki çayı
Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye3-4 adet ızgara köfte1 kase yoğurtTurp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)Bol su veya ayran
Bir elma ya da armut1 kase yoğurt
3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara. Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze baklaMevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalıkTaze maydanoz ve kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı
Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolasıBir tabak zeytinyağlı pırasa 5-6 adet minik domatesBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu ve Bol su
Bir ufak portakal veya mevsim meyvesiBir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve rokaBuğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatasıBir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya
CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Bol taze limonlu su ya da bitki çayı
Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumakBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su ya da ayran
Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay
3-4 kalem kuzu pirzolasıMevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası
CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı
Bir porsiyon bonfile ızgaraTaze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğanYoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağıBol su veya ayran
Bir ufak boy portakal veya elmaŞekersiz yeşil çay
Balık ızgaraDilimlenmiş beyaz turp,Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)
Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurtaBir avuç içi kadar beyaz peynir8-10 adet tuzsuz zeytinTatlı kırmızıbiber, domates ve salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı
Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)Bir adet kuru soğan

Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Bol su
Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)Şekersiz çay
Balık ızgaraTaze yeşil soğan, bol roka ve domatesKözlenmiş taze kırmızıbiber
ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00′den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalıdır..
Alıntıdır.

Arkadaşlar; ara öğünler yeni başlayıp da dayanamayanlar için alışana kadar olabilir...zamanla iki öğüne düşeceksiniz.

Son düzenleme:
Yeni gelen arkadaşlar,hoş geldiniz.İstediğiniz hedeflere ulaşırsınız inşallah.
Özlettin kendini,arada görün yine.

Bugün sabah kkk,bir elma;akşam kuru fasulye,siyah üzümlü yoğurt.
Jillian 6w6p ve biraz karın hareketi yaptım.Su yatana dek 2-2,5 lt olur.

Arkadaşlar karatay da çorba çeşidi çok azalıyor ya un olmadığı için, bugün yaptığım çorbaya 2 kaşık tam buğday unu kattım mecburen sürekli mercimek çorbası olmuyo :-(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben hiç bir çorbama un katmıyorum gayet lezzetli oluyor.karatayın yemek tarifleri kitabı var istersen onu alabilirsin...ben genellikle sebze çorbaları yapıyorum içine de az mercimek veya bir avuç bulgur katıyorum.

Selam arkadaşlar, birkaç gündür giremedim topiğe umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır. Ben haftasonu şehir dışındaydım biraz kaçamak oldu haliyle ama toparlamaya çalışıyorum. Bugünkü menümü ve sporumu yazayım

Sabah 7.30: kkk

Öğlen 13.00: 1 tabak taze fasulye, 1 kase yoğurt, 1 elma

Akşam 18.30: 1 tabak kıymalı pırasa yemeği, 1 kase yoğurt, 3 tane salatalık turşusu

Spor: Akşam yemeğinden sonra 1 saat (5.2 km) yürüyüş

Su: Şu ana kadar 1,5 lt

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…