Benim karatay diyetine basliyinca bagirsaklarim duzene giriyo.. her gun sabah cikiyorum onceleri sonradan sabah aksam cikabiliyorum. Sabahlari fazla degil sadece 2 tane kuru kayisi veya erigi kahvaltya baslamadan yiyip ustune de bi barda oda isisinda su icmenizi oneririm. Bir de uyaninca ilk is bir bardak suyu ayakta durarak ve bir kerede icin, bunu bana diyetisyen demisti kabizlik icin. O ilk suyu ayakta icince ve bir kerede direk bagirsaga iniyor ve yemekten once bagirsagi uyariyomus.. bende ise yaradi hatta 90 yadindaki anneannemde bile yaradi. Oneririm
Bugunku bildirimimi yapayim
sabah kkk
karadut
cilek
aksam
cacik corba salata etli sebze yemegi yenidunya-erik
spor 1 saat yuruyus
Evet arkadaslar, tuvalete cikma olayiniz nasil?
Ben 2 haftadir Karatay yapiyorum. Gunde 1 kere cikiyorum tuvalete. Diyetten once daha sık çıkıyordum. Sanirim hep protein tarzi beslendigimizden kaynakli bu diyeti uygulayan bircok kiside bu sorun var. Çünkü yedigimiz seyler ekmek gibi cabuk hazmolan seyler olmadigi icin cok tok tutuyor. Bu sebeple de bazen az ogun yiyoruz ve tuvalet sorunu yasiyoruz. Iki gundur çok tok oldugum icin tam manasiyla bir aksam yemegi yemedim ve bu sebeple diye dusunuyorum ki 2 gundur aksamlari ve sabahlari çıkamıyorum. Sadece oglenleri tuvalete cikiyorum.
Bunu gidermek icin birkac sey okudum, sizlerle de paylasmak istiyorum, belki benim gibi bilmeyenler varsa yardimci olur. Ben bunlardan birkacini sabah yapmaya basladim. Bakalim, insaallah faydasini goruruz.
1) Her sabah mutlaka bir porsiyon taze meyve veya kuru meyve gibi bir sey yiyoruz zaten bildigimiz gibi. Kuru incir, kuru kayisi ve kuru murdum erigini aksamdan suya koyup, sabaha yaş olmus haldeyken yiyelim ve suyunu da içelim. Cok faydası oluyormus. Eger taze meyve yiyeceksek, elma veya armudu tercih edelim. Muzu değil. Ve meyveleri yemeklerden once kabuklarini soymadan yiyelim.
2) Tarçın cok faydaliymis. Her gun acikmasak da ara ogun yapip yogurdun icine 1 tatli kasigi kadar toz tarcin karistirarak yiyelim. Tadi da cok lezzetli zaten.
3) Mutlaka ogle ve aksam ogunlerimizde corba icmeye ozen gosterelim.
4) Baklagil tuketimini arttiralim ve yedikten sonra bol su icelim.
5) Ve tabii ki sebze. Mesela ıspanak ve pırasa en fazla life sahip bitkiler arasindaymis ve cok faydasi varmis. Zeytinyagli pirasa yemegi yiyebiliriz. Ve yine diger sebzelerden de cig ve pismis olarak bol bol tuketmeliyiz.
6) Tabii ki bol su icmek her zaman onumuze cikiyor. Kesinlikle ihmal etmeyelim, gunde 2-3 lt su icelim.
7) Her sabah ac karnina 1 corba kasigi zeytinyagi icelim.
8) Gece yatmadan once 1 kase yogurt yiyelim. Zaten aksam saat 8'den sonra sadece su ve yogurt yiyebiliriyoruz.
#) Sinameki çayını icmeyelim. Çünkü eger hep bu sekilde tuvalete cikarsak, barsağın icindeki kaydirici mukoza sıvısıni da disari atiyormus ve artik bundan sonra cok daha zor tuvalete cikma olayi yasaniyormus.
meyveyi günde tek porsiyon, ya sabah ya da öğle yemeğinde yiyoruz. akşam meyve tüketmiyoruz.
Evet arkadaslar, tuvalete cikma olayiniz nasil?
Ben 2 haftadir Karatay yapiyorum. Gunde 1 kere cikiyorum tuvalete. Diyetten once daha sık çıkıyordum. Sanirim hep protein tarzi beslendigimizden kaynakli bu diyeti uygulayan bircok kiside bu sorun var. Çünkü yedigimiz seyler ekmek gibi cabuk hazmolan seyler olmadigi icin cok tok tutuyor. Bu sebeple de bazen az ogun yiyoruz ve tuvalet sorunu yasiyoruz. Iki gundur çok tok oldugum icin tam manasiyla bir aksam yemegi yemedim ve bu sebeple diye dusunuyorum ki 2 gundur aksamlari ve sabahlari çıkamıyorum. Sadece oglenleri tuvalete cikiyorum.
Bunu gidermek icin birkac sey okudum, sizlerle de paylasmak istiyorum, belki benim gibi bilmeyenler varsa yardimci olur. Ben bunlardan birkacini sabah yapmaya basladim. Bakalim, insaallah faydasini goruruz.
1) Her sabah mutlaka bir porsiyon taze meyve veya kuru meyve gibi bir sey yiyoruz zaten bildigimiz gibi. Kuru incir, kuru kayisi ve kuru murdum erigini aksamdan suya koyup, sabaha yaş olmus haldeyken yiyelim ve suyunu da içelim. Cok faydası oluyormus. Eger taze meyve yiyeceksek, elma veya armudu tercih edelim. Muzu değil. Ve meyveleri yemeklerden once kabuklarini soymadan yiyelim.
2) Tarçın cok faydaliymis. Her gun acikmasak da ara ogun yapip yogurdun icine 1 tatli kasigi kadar toz tarcin karistirarak yiyelim. Tadi da cok lezzetli zaten.
3) Mutlaka ogle ve aksam ogunlerimizde corba icmeye ozen gosterelim.
4) Baklagil tuketimini arttiralim ve yedikten sonra bol su icelim.
5) Ve tabii ki sebze. Mesela ıspanak ve pırasa en fazla life sahip bitkiler arasindaymis ve cok faydasi varmis. Zeytinyagli pirasa yemegi yiyebiliriz. Ve yine diger sebzelerden de cig ve pismis olarak bol bol tuketmeliyiz.
6) Tabii ki bol su icmek her zaman onumuze cikiyor. Kesinlikle ihmal etmeyelim, gunde 2-3 lt su icelim.
7) Her sabah ac karnina 1 corba kasigi zeytinyagi icelim.
8) Gece yatmadan once 1 kase yogurt yiyelim. Zaten aksam saat 8'den sonra sadece su ve yogurt yiyebiliriyoruz.
#) Sinameki çayını icmeyelim. Çünkü eger hep bu sekilde tuvalete cikarsak, barsağın icindeki kaydirici mukoza sıvısıni da disari atiyormus ve artik bundan sonra cok daha zor tuvalete cikma olayi yasaniyormus.
meyveyi günde tek porsiyon, ya sabah ya da öğle yemeğinde yiyoruz. akşam meyve tüketmiyoruz.
onikiparmak bağırsağına geçer. Su insanlar için önemlidir. Bu sıvıyı ayakta içtiklerinde vücuttaki su midede birikmez ve vücuda hiçbir faydası olmaz. Eğer insanlar sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, bir çok insan hastalıklarından korunmuş olur. İnsanlar rastgele yerde sıvıları alıp ayakta içerseler bazı hastalıklara ve tehlikeye daha fazla maruz kalırlar." dedi.
Ayakta su içmenin tıbben zararları olmasının yanı sıra dinimizde de Peygamber Efendimiz tarafından söylenen hadisler yer alıyor.
Ayakta su içmek hususunda söylenen hadisler şunlardır:
"Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı" (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).
"Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unutur da içerse kusmaya çalışsın" buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116).
Resûli Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem "Ayakta su içmeyi yasaklamıştır" ifadesi, Müslimin bir başka rivayetinde "Ayakta su içmekten men etmiştir" şeklinde geçmektedir. (Müslim, Eşribe 112, 114)
Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Hiçbiriniz ayakta su içmesin. Unutarak içen de kussun!" (Müslim, Eşribe 116)
Suyu içerken imkânlar ölçüsünde kıbleye yönelip, oturarak besmele çekip su bardağı sağ ele alınarak içmelidir. Her hususta olduğu gibi su içerken de itidal üzere hareket etmeli aşırı derecede su içmemeli, çok soğuk ve çok sıcak olanlardan da sakınmalıdır.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba arkadaşlar
Umreden döndük çok şükür ama dönünce misafir falan derken 10 gündür baya bi bozdum karatayı
Halbuki 1 ay boyunca önüme ne koysalar bozmuyordum
Kilo almadım son bildirime göre verdim hatta ama motivasyonum bozuldu
Uzun süre yapanlara sorum sizde de ara ara motivasyon bozuldu mu böyle diyeti uzun zaman bozunca?
Beyzanur su içmek ve kusmak kelimelerini o kadar arka arkaya getirmîşsin ki sudan tîksindikonikiparmak bağırsağına geçer. Su insanlar için önemlidir. Bu sıvıyı ayakta içtiklerinde vücuttaki su midede birikmez ve vücuda hiçbir faydası olmaz. Eğer insanlar sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, bir çok insan hastalıklarından korunmuş olur. İnsanlar rastgele yerde sıvıları alıp ayakta içerseler bazı hastalıklara ve tehlikeye daha fazla maruz kalırlar." dedi.
Ayakta su içmenin tıbben zararları olmasının yanı sıra dinimizde de Peygamber Efendimiz tarafından söylenen hadisler yer alıyor.
Ayakta su içmek hususunda söylenen hadisler şunlardır:
"Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı" (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).
"Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unutur da içerse kusmaya çalışsın" buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116).
Resûli Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem "Ayakta su içmeyi yasaklamıştır" ifadesi, Müslimin bir başka rivayetinde "Ayakta su içmekten men etmiştir" şeklinde geçmektedir. (Müslim, Eşribe 112, 114)
Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Hiçbiriniz ayakta su içmesin. Unutarak içen de kussun!" (Müslim, Eşribe 116)
Suyu içerken imkânlar ölçüsünde kıbleye yönelip, oturarak besmele çekip su bardağı sağ ele alınarak içmelidir. Her hususta olduğu gibi su içerken de itidal üzere hareket etmeli aşırı derecede su içmemeli, çok soğuk ve çok sıcak olanlardan da sakınmalıdır.
Soylefiklerinizin hepsi dogru
ama zaten diyetisyen hanim bana soyle demisti
''Suyu normalde oturarak ve yudum yudum icmeyi oneriyoruz, ama sabah ilk suyunuzu ac karnina ayakta ve bi kerede icerseniz su.midede kalmaz bagirsaklara iner ve bagirsagi uyarir''
Yani bu sadece sabah acken yapilacak bisey her zaman degil :)
Bu arada kabizligim kronikti on gun tuvalete gidemedigim oluyodu ve kanli oluyodu diskim.. su anda cok sukur Allaha gayet iyitim.. 3-4 yildir cozuldu bu sorunum
Beyzanur su içmek ve kusmak kelimelerini o kadar arka arkaya getirmîşsin ki sudan tîksindik(
canım benim bu devirde kolera vb suyla bulaşan hastalıklar yok müsterih ol
doktorların önerdîği de suyu yudum yudum hücrelere geçmesine zaman tanıyarak îçmek doğrusu bu
ancak günümüzün hızlı yaşam koşullarında su içmeyi bile unutan insanlara oturarak iç eline kafana koy falan dersen su tüketimini azaltır insanlar
gözünün önünde canlandır işyerîndesin koşuşturma içinde îş yetiştirmeye çalışıyorsun susadın ne yapacaksın hemen olduğun yere çömelip elini kafa götürüp öyle mi içeceksîn
su içîn egzersiz yapın az ve hafif beslenin yeni çeğ sağlık için bunları öngörüyor
Eger hazir marketten meyveli yogurt almayip, yogurdun icine kendin meyveleri doğrayıp yersen olur kahvaltida.kızlar erken saatte olmak şartıyla meyveli yoğurt yiyebiliyor muyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?