Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Az veren yağdan çok veren kastan veriyormuş.! Hadi bakalım devam ediyoruz
canım hoşgeldin:) gözlerimiz yollarda kaldı.! Burdan uzaklaşunca kilo almak kaçınılmaz oluyor.! Geri dönmekle ne iyi ettin.her gün mönü bildirimi yap,cuma günleri de kilo bildirimi yapıyoruz.

seni unutmadım tabiki de :) hoşgeldin canım.:)iyi dileklerin için teşekkürler...fazla kiloları hep beraber verecez inşallah. Yeter ki kararlı olalım.

Kızım doğum yaptıktan sonra karataya sadık kalamadım...bugün tam anlamıyle uygulamaya başlıyorum ..yoksa kilo almam kaçınılmaz olacak.!

Şimdi ağzımıza bir lokma almadan 4 saat geçince leptin salgılanıyormuş.

Düşük glisemik indeksli yiyecekler zararlı değilmiş yenilebilirmiş arada.

Peki şimdi ben kahvaltıdan 2 saat sonra yada öğle yemeğinden 2 saat sonra kuruyemiş yemek istedim biraz yedim. Leptin hormonum gene salgılanacak mı ?

Birde ben kahve,çay çok seviyorum. Şekersiz içiyorum. Kahveyi azalttım gerçi de onların leptin hormonuna bir etkisi var mı ?

Artık pek yazan olmuyormu banamı öyle geldi ben bildirimimi yapayım sabah iyi başladım ama akşam kavuna abandım biraz ama olacak o kadar ilk günümdü sabah klasik kkk yaptım öğlen yoğut akşam yiyecek bir şey bulamadım bende kavun yedim .Cemre sendin galiba kahve ve siyah çay çok asidikmiş diyet yaparken pek tavsiye etmiyorlar kahve ve çayın asidini ıyi su içerek anca atabiliyormuşuz şu alkali dedikleri su varsa yada ph şı yüksek su ben diyet yapmadığım ara çok fazla araştırma yaptım eski tıp kitapları falanda okudum aslında neler var nelerde ne yapalım çok fazla uyaran var etrafımizda göz bu görüyor şişmanlar içinde bi survivor yapsalar keşke neyse iyi geceler kızlar bu ara gene b12aksik galiba çok uykum geliyor hep uyumayı istiyorum gözlerim kapanıyor by kızlar

selam arkadaslar ben sut veren bir anneyim acaba bu dieti yapsam sutum azalırmı ona gore baslıcam lutfen yardımcı olun bana cok asırı kiloluyum ne yaptıysam kilomu veremedim hamilelikten kalan kilolarımı veremedim ustune ustuk dahada kilo alıyorum ...

Süt için bol bol yeşil sebze protein yoğurt ve su çok önemli karbonhidrata gerek yok gerekli olan karbonhidratıda 3kayısı 3 incir veya hurma yoyerek alhem bu saydıklarım süt yapıyor benim kuzen karatayı böyle yaptı hem hamileyken hemde süt verirken karatay yaptı halada karataya sadık görseniz 6 ay oldu doğum yapalı kızlık halinden daha zayıf.Ama omega 3 hapı kullanıyor vitamin kombinasyinuda kullanıyor çok bilinçli .Bende senin gibi oldum asıl süt verirken aldım kiloyu şimdi uğraş dur hazır heveslenmişken başla ve ver kolay gelsin hepimize.Bu arada yeni kalktım daha kahvaltı bile edemedim başım çatlıyor diyetin ilk günleri hep böyle oluyorum

simdii bnim nerden baslamam gerek onceligim ne olmalı ve basarabilirmiyim bu kadar fazlalık varken cokk uzun yolum olcakk suan bile cok yoruldum yaa insallah basarabilirim okadar husrana ugradımki aynısı olcak diye korkuyorum...

simdii bnim nerden baslamam gerek onceligim ne olmalı ve basarabilirmiyim bu kadar fazlalık varken cokk uzun yolum olcakk suan bile cok yoruldum yaa insallah basarabilirim okadar husrana ugradımki aynısı olcak diye korkuyorum...

Olursa olur ne yapalım bende çok hüsrana uğradım ama bu kilolarlada yaşayamayız değilmi millet incecik istediğini giyiyor biz bi tarafımıza olanı onların canı can değilmide yemiyorlar bizde zayıflayacağız şişmanlık kaderimiz değil aslında sen çok şanslı sayılırsın 800 calori fazladan harcıyorsun extredan emzirdiğin için sen kendine omega 3 le vitamin al gerisini bizimle aynı yap extradan sen yumurtayı eti sütü yoğurdu bizden bir ölçü fazla ye spor olarak al bebişi koy arabaya lingir lingir gezsakın ağır spor yapma 15 kilo verdikten sonra aktif sporlara geç ben diyetisyene gitmiştim birkere o söylemişti ilk bir ay sadece tempolu yürüyüş dedi hai bakalım şu dakikadan itibaren sende diyettesin çok güzel olacağımız vede sağlıklı olacağımız günler yakın

gercekten olurmu ki insalllah olur seraym yaa belki artık donum noktam burasıdır bellimi olurr insalllah artık bu kilolara son deyip yeni hayatıma incecik olmak istiyorum seraym once ne yapmam gerek onu bi anlat bende bileyim baslayayım artık bu musibet kilomdan kurtulayım

Dediğim gibi git vitamin ve omega 3 ünü al tabi madden iyiysen yok olmadı cevizi 3 tane fazla ye vitamin içinde c vitamini limondan karşıla bütün limonu kabuklarıyla dil biraz nane bir kilo suyun içine ama limonun suyunu sık kabuklarını at içne 30 dk. Dinlendir tüm güne böl iç içne kabuk tarçınla zencefil katarsan hem karnın acıkmaz hem süt yapar sütünü yoğurdunu eksik etme mevsim meyveni ye.Menü örneği istersen kaçta kalktığına bağlı gerçı en geç 10 da kahvaltı bitecek yiyebiliyorsan taze soğan yada kuru soğanı tereyağında kavur kır 2 yumurta ben 3 yumurta beyazı ir sarısını kırıyorum diyetteyken beyazı öneriliyor domates zeytin peynir kafi miktarda ekmeksiz ye zaten ekmeğe ihtiyaç duymuyorsun bile 4-5saat sonra yoğurtun içine ister kiraz koy ister incir ister kayısı yanınada seninki çay bardağını biraz geçebilir ceviz badem fındık hepsi çiğ olacak hangisini buluyorsan işte ama ceviz tercihimiz akşamda sen 8e kadar yiyebilirsin et boll yeşillikle ye yanında bir zeytinyağlı yemek yada çorbada yiyebilirsin ama kuzenim emzirdiği için bol salata ve bol et yedi et bulamazsan kuru baklagillerden bir ölçü yiyebilirsin zeytinyağlı yemeklerden doyana kadar ye gece yatarken bu sana özel emzirdığin için tarçınlı süt he sütünde azalma olmazsa rezene papatya ıhlamuru karıştır tarçın koy iç kendini gözlemle halsiz kalırsan mutlaka vitamin al ve suyu fazlalaştır.Bu arada kaç kilosun.

Felluzcum ben yarış listesi karşılaştırmalarını hazırlayabilirim belki daha çok motive olurum herkes cuma bildirim yapsın ben gece hazırlarım bu aralar evdeyim

Niye korkalımki çok şişman veya şişman hiç birimiz olmak istediğimiz kiloda değiliz işte bu kadınlar kulbünde 42kilo zayıflayan bir arkadaşın yazısı var onu okumanı tavsiye edrim
Bugünkü menüm sabah kkk geç yaptım gene akşam soğuk çorba fasulye yemeği spor yok evişi işte büyük temizlik yapıyorumda

ben bu 45 kilo veren arkadası merak ettim simdi... hangi sayfada okumak isterim bu arada benim kilom 130 kg boy 152 yanii cok vahim durumdayım bir an once kilo vermek istiyorum haa aklıma gelmişken karatay kitabı almama gerek varmı ...

Hayırlı olsun Allah nazarlardan korusun bahtı güzel olsun:)
Kilo almamanda süper olmuş kaldığın yerden devam edersin:)

Aynı durumdayız malesef ama aldıklarımızı fazlasıyla vericez:)bende bu son diye diye aldım kiloları tekrar motivasyonunu bozma 2 gün önce tekrar başladım karataya daha iyi hissediyorum:)daha önce 7 kilo verdiysen yine verirsin hatta 10 kilo verirsin:)

Karatay diyetine göre bir haftalık örnek mönüde bulunabilecek gıdalar ve yemek saatleri şöyle planlanabilir:

PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulyeSalata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.Bir su bardağı tuzsuz ayranArzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber5-6 adet minik domatesŞekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay

Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeğiLahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesiBir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesiNescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)Bir tabak pilakiRoka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet tatlı kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bitki çayıBir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)Bol su ya da bitki çayı

Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye3-4 adet ızgara köfte1 kase yoğurtTurp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)Bol su veya ayran

Bir elma ya da armut1 kase yoğurt

3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara. Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze baklaMevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalıkTaze maydanoz ve kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolasıBir tabak zeytinyağlı pırasa 5-6 adet minik domatesBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su

Bir ufak portakal veya mevsim meyvesiBir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve rokaBuğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatasıBir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumakBir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumuBol su ya da ayran

Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

3-4 kalem kuzu pirzolasıMevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta8-10 adet tuzsuz zeytinBir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayıBir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Bir porsiyon bonfile ızgaraTaze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğanYoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağıBol su veya ayran

Bir ufak boy portakal veya elmaŞekersiz yeşil çay

Balık ızgaraDilimlenmiş beyaz turpBol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)
Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurtaBir avuç içi kadar beyaz peynir8-10 adet tuzsuz zeytinTatlı kırmızıbiber, domates ve salatalıkŞekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)Bir adet kuru soğanÇoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)Bol su

Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)Şekersiz çay

Balık ızgaraTaze yeşil soğan, bol roka ve domatesKözlenmiş taze kırmızıbiber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00′den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalı

Selam arkadaslar ben eski karataycilardanim.
Epeydir buraya ugrayamadim. Verdigim 12 kg yarisini geri aldim.
8 Ocakta amcami kaybettim. Kendimi bir türlü toparlayamadim.

Baslangic.
12. 07. 2012
Baslangic kg 83
Su anki kg ? Tartilmadim henüz.
Yaklasik 4 haftam var tatile 3 kg versem bile kar benim icin.
Bana dua edein azimli olayim arkadaslar bu son haftalarda..

Kızlaaar yoğunluktan yazamıyorum.

Seraym bence de yarışma daha da motive eder:)

Yeni gelen arkadaşım;bence başarabilirsin başarmanın yarısı inanmaktır.seraym güzel bilgiler vermiş.

sivasın gülü seni görmek ne güzel tekrar hoşgeldinnnn:))beraber başarırız merak etme.!!

Berilcim iyi dileklerin için teşekkürler:)

Sabah:kkk,1 yemek kaşığı kuru üzüm,2 kayısı

Öğlen:1 elma,1 dilim biberli ekmek(cıssss)1 avuç ceviz

Akşam:2 dilim tepside et,1 kase yoğurt,domates,4,5 ceviz

Hafta sonu kaçamak yaptığım için ve reglim yakın diye bugün zor doydum..

Kadınlar kulübü 42kilo vermeyei başaran diye yaz o çıkıyor zaten yada özelden mailini at ben sana yollarım ben kendime döküman yaptım çünkü.Canım inan 100 kiloya kadar çok çabuk verirsin2 ayda gider ilk kilolar bide yaşını bilmiyorum ama genç gib geldi bana hiç korkma bide d vitamini ampulu var onuda iç kemiklerin için hem kilo vermeyi hızlandıriyormuş ayda bir kere bir ampul.Yani bir yerden başlamlı insan dediğim gibi o yazıyı oku daha iyi motive olacağına inanıyorum.

Hoşgeldin sivasın gülü bende geri dönenlerdenim belki hatırlamışsındır ben seni hiç unutmadım hem adından dolayı hemde sen çok becerikli bir hatundun.Başın sağolsun canım bende dedemi kaybettim yeni ölümler insana çok ağır geliyor ama gerçek hayat orda onlar bizi orda bekliyorlar adece boyut değiştirdiler zamanı gelince bizde yanlarına gideceğiz ben kendimi böyle avutuyorum hatta anneannemi katbettiğimizde onu yıkayanlara yardım etmıştim bir gelin gibi süslemiştik onu inan orda onlarda bize özlem duyuyorlardır kavuşacağımız günü onlarda bekliyorlardır.

Neyse gene çok konuştum ben bugün biraz kaçakla tamamladım günü bugün tavuk dürüm ve kola içtim ama dışardaydım hafta sonu nişan varda koca bedenime elbise bulup bulduğumada sığamadığım ıçin kumaş aldım annem dikecek ay ne kadar kötü ya bi boğaz yüzünden geldığimiz hale bak.
Neyse herkese iyi geceler diyete devam öptüm sizi

Merhaba arkadaşlar
Dün tekrar başladım karataya ve kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum
Eşim akşam çikolata almış ama yemedim azmettim
Bayrama kadar 55 kiloya düşmek istiyorum inşallah
Ya aslında kilo verip sonra yiyince geri alıyorum
Mideyi küçültmek lazım bi yandan da
Bunun için önerisi olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…