Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bugunkü menüm ike başlayayım bol kaşarlı salamlı tost bir dilikm ekmekle bir yumurta ayran. Kilo bildirimim ise
Başlangıç tarihi=20.06.2014
Başlanğıç kilom=95
İlk kilo bildirimi=92
Fark=3
Yaş=33
Boy=160
Hedef=55
Spor=yok
Beden=üst48,alt 50
Spor yapsaydım rahat 5 kilo verirdim ama hareket bile etmedim diyebilirim.Neyse herkes yazsin ben gece siralamayı yaparım öptüm kızlar

Merhabalar,

Ben yeni başlıyorum Karatay diyetine. Kitabı sipariş verdim internetten gelmesini bekliyorum. Bu arada siz tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim birşey var. Akşam yemeğinde menemen yaptım mesela istediğim kadar yiyebiliyor muyum? Ya da sağlıklı olan yiyeceklerden çok aşırıya kaçmamak kaydı ile istediğim kadar yiyebilir miyim. Zaten çok fazla yemem aşırıya kaçmam ama eskiden yaptığım diyetlerdeki kısıtlar aklıma gelince bu soruyu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

İnar hoşgeldin tabiiki istediğin kadar yiyebilirsin menemen çok güzel bir yemek olsada yesek zararida yok.
Bu arada liste yapacaktim ama maalesef çok az kilo bildirimi var. Genede yapayim ama

1.seraym=-3 kg
2.inar80=-500gr
3.cyildiz=0 gr
4.felluz=+300 gr

Neyse arkadaşlar ben gönüllü olarak talibim liste yapmaya yeni gelenler pek bilmez biz her hafta böyle liste yapardık artık öğrendiğimize göre
cuma günü kilo bildirimlerimizi yapalım bende 11 ,12 gibi listeyi yaparım.
Bu hafta böyle geçsin haftaya daha fazla disipline olalım.
Akşam yemek yemedim sahurda yiyeceğim diye o yüzden bir elmayla geçiştirdim.Sizin ramazanla ilgili planınız nedir?

Merhaba kızlar ben de yeni katıldım aranıza, en azından aktif olarak:) 22 mayısta karatay yapmaya başladım, net üç buçuk kilo gitti. Bir buçuk haftadır tık yok, günde iki öğün yememe rağmen heralde fazla yiyorum. Çok sevdim bu hiç sağlıksız k.hidrat olmamasını. Yemek borumdaki yanma geçti, daha dincim, kendimi daha iyi hissediyorum.
Bazı sorular takılıyor kafama. Neticede sakız bile çiğnemek hormonlarımızı bişey yiyip yutmuş gibi coşturuyorsa dişimizi fırçalarken nane tatlı diş macunları da mı öyle yapıyor? Yani yutmasak da ağızda bi tükürükler salgılanıyordur sanırım.

İkinci sorum da şu, canan hoca yağları kızartmayın diyor, amenna çok mantıklı, fakat tereyağında omlet yapın diyor. Omletin altına tereyağ koyunca, omlet olana kadar yağ bayağı kızıyodur diye tahmin ediyorum. Erken altını kapamalıyız belki ama ne kadar erken?

Bunu derken üçüncü bişey geldi aklıma, mesela ocakta köfte yapıyorum, seramik tavada yağsız çift taraflı çeviriyorum. (Tabağa koyduğumda üzerine koyduğum tereyağı onun sıcağında eriyor.) Her ne kadar yağ eklemesem de etin yağı cazır cuzur ediyor, e bu da trans olmuş olmuyor mu şimdi? Bi fikri olan beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Daylite olucak o kadar canım her şeyi okadar incelemene gerek yok o zaman hiç pişirmeden yemeliyiz mantığı çıkar. Tereyağı yanmadığı müddetçe problem yok tavaya koy erisin kır yumurtanı. Canım her ne kadar karatay izin verdiklerinden istediğiniz kadar yiyin desede sonuçta kalori hesabı diye bir şey var kilo vermek istiyorsak yaktığimızdan daha az kalori almamız lazım. Karstay kalori hesabını sevmiyor ama bence kilo verme aşamsında viraz dikkat etmek lazım diye düşünüyorum.
Sahurdaki menüm yarım tabak makarna karpuz bol su. Bilyorum cıss ama canım istemedi başka şey. İftar menüsüyle görüşmek üzere.

Eline sağlık seraym:) seni çoook tebrik ediyorummm 3 kilo süperrr
Kilo veren inar ve cyıldıza da kendime de
Haftaya hepimiz eksilerde olalımm..yeni gelen arkadaşlarım hoşgeldinizzz:)
Cyıldız bildiriminde 0,3 eksi demiş sanırım bir yerde hata var.

Son düzenleme:
Ramazanda herkes ölmüş hadi kızlar nerdesiniz ben iftarda corba kavun ve cök az pide yedim sahurda ise bi tabak bamya yemeği canım gene birşey istemedide. Felluz ne oldu bu foruma böyle çok azimsiz davranıliyor onceden okumaya yetiştiremezdik sayfaları şimdi arada açıyorum bakıyorum forumu hiç yazan yok ama ben kararlıyım siz ister yazın ister yazmayın ben yılmadan forumu takip edicem bu sefer .

Canım kavunun glisemik indeksi yüksek değil miydi.? Neyse afiyet olsun..yediklerine mutlaka yoğurt ekle canım,göbeği çok güzel eritiyor.

Forumdakiler sıkıldı sanırım ..duraksamaya başlayanlar çekip gidiyor.oysa burda kalıp korumak da önemli.boşlayınca kısa zamanda kilolar geri geliyor..evet işte bu yüzden uğrayabildiğim kadar uğruyorum.
Vazgeçmek yok devammm..!

İyi pazarlar herkese:)))

Çok yemedim zaten felluzcum 3tane falan çorbam soğuk çorba sırf yoğut ve aşlık denilen şeyden yapılıyor yoksa yoğurt yemeden günü geçirmem hemde organik kendim yaparım. Valla ben bu sfer bırakmam diyeti boşlasamda arada sallasamda hiç vsrmemek hatta almamaktan daha iyidir bence. Sonuçta buraya motive olmak için kilo vermek için çektigimiz ızdirapları payaşmak için üyeyiz diyet yapsanızda yapmasanızda forumu bırakmayın derim ben belki bir yorum okuduktan sonra tüm fikrimiz degişebilir ben forumu bıraktığıma bin pişmanım ne güzel 12 kilo vermiştim şmdi ise 3 kilo verdiğim halde hala burayı bıraktığım kiloma 12 kilo var.Hepimiz farkındayız diyet yapmak çok zor resmen ızdırap aslında diyet yapmıyoruz nefsimizi terbiye ediyoruz irademizi kontrol altına almayı öğreniyoruz.Ben boyle düşünüyorum irademin ipini kendim çekicem onu ben yöneticem o beni değil alışkanlıkları değiştirmek çok zormuş bir hareket en az 6 ay tekrar edildiğinde alışkanlık haline geliyormuş ben bu kilo işini düzenli beslenmeyle birlikte haytımın bir parçası haline getirmeyi düşünüyorum Allah kısmet ederse ne olur birbirimize destekten vazgecmeyelim birlikten kuvvet doğar enerjilerimizi birbirimize yollayalım tamam.Son olarak ASLA VAZGEÇMEYİN diyorum.

Seraymcım ne güzel anlatmışsın:) bu diyet değil; beslenme tarzımız olacak.ben de toplamda 12 kilo verdim ve geri alırsam çooook üzülürüm..duraksayıp arada bir kaçamaklar yapıyorum elbette ama asla vazgeçmiyorum.! Bir öğün bozduğunuzda asla bırakmayın .

Karatayda yulaf yok ama mantık
Olarak glisemik indeksi yüksek olmadığı için az miktarda yenilebileceğini düşünüyorum.
Teşekkür ederim:)meyve ve yoğurtla yemek hoşuma gittide merak ettim ondan hem daha doyurucu gibi geldi:)

Teşekkür ederim yardımcı oldu çok bencede az miktar yersem sakıncası olmaz herhalde:)

Dün iftarda az mercimek çorbası-adana biraz sakata yedim

Sahurda malesef evde değildim çok düzenli olmadı bi poğaça
bir yumurta
kuruyemiş(bir avuç)
ayran

İftarda cacık,mantar,salata 2 kaşık bulgur pilavı sahurda 2kase cacık 1 yumurta haşlanmış bu akşam iftara Allah Kerim annemdeyim inşaallah dayanamayacağım şeyler yspmaz bu arada şeker direncim kırıldı galiba canım hiç tatlı çekmiyor sofrada olsada dönüp bakmıyorum bile canım istemiyor

Merhaba felluz, ne kadar sürede 12 kiloyu verdiğini sorabilir miyim?

Merhabalar daylitecim:)mart 2013 te başladım. ilk 5 ayda 10 kg verdim sonra uzun bir duraksama yaşadım,akşam yemeklerimi azaltarak ve yürüyüşümü düzenli yaparak nisan,mayısta 2 kilo daha verdim.bu arada metabolizmam çok yavaş..herkes öyle yavaş verecek diye bir şey yok.zaman zaman kaçamaklarım olmadı da değil.
3 beden incelmek süper bir duygu sabretmeye değermiş :)) 46 bedenden 40'a düştüm:)

Son düzenleme:
Merhabalar ben bisey sormak istiyorum. Bende bu diyeti yapmak istiyorum ama vejeteryenim. Aklima takılan kahvaltidaki yumurta onun yerine ne koyabilirim? Ekmekten nasil vazgecerim birde onu düşünüyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…