Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız görüşmeyeli, umarım herkes iyidir.. Yoğun ve stresli bir sınav dönemi geçirdim ama bitti çok şükür.. Ben bu süreçte bazen yerimde saydım, bazen artıdaydım.. Artık diyet ve spora ağırlık verme zamanı.. Hadi bakalım kolay gelsin hepimize...

Selam kızlar:) bugün şehir dışındaydım bu yüzden uğrayamadım.

D vitaminim eksik ve biraz insülin direncim çıktı,bu yüzden kilo vermem zor ve yavaş oluyor sanırım.ilacım tabiki de karataya devam tabi ki.yalnız d vitamini almayı düşünüyorum..
Bugün tartı geçen haftaya göre +400 gösterdi
Durmak yok yola devam..:)

Haaaaaaa .!! mahzen geri gelmişsin..hoşgeldin :)

D Vitamini adı vitamin olmasına rağmen aslında bir hormondur. Ultraviyole ışık vasıtasıyla ciltte üretilir. Karaciğer ve böbrekte bazı işlemlerden geçerek aktif D vitamini haline gelir. Bazı bitkilerde, mantarlarda ve balıklarda da bu vitamin mevcuttur.

D Vitamini Ne İşe Yarar?

Vücudun kalsiyum ve fosfor dengesinin sağlanmasında çok önemli görevleri vardır.
Kemik yapımı üzerinde olumlu etkileri vardır. Eksikliği kemik erimesi, çocuklarda da ortopedik bozukluklara neden olabilir.
Kan, bağışıklık sistemi, kalp, meme ve cilt üzerine olumlu etkileri vardır. Başta meme ve cilt olmak üzere bazı tümörlerin D vitamini takviyesiyle gerileyebilecekleri düşünülüyor. Hatta bu vitaminin eksikliğinin şeker hastalığına eğilimi artırabileceği hakkında bulgular mevcut.
D Vitamini Eksikliğinden Nasıl Şüphelenebilirim?

Halsizlik, yorgunluk, depresyon eğilimi, vücutta kramp hissi varsa ve güneş enerjisinden yeterli faydalanmadığınızı düşünüyorsanız kan tetkiki yaptırmalısınız.

Güneşten Faydalanıyorum. Yine de Eksiklik Olabilir mi?

Yaşla birlikte cildimizin D vitamini üretme kapasitesi azalıyor. Bu yüzden ileri yaşta yeterli güneş ışığına rağmen takviye gerekebilir. Bunun dışında şeker hastalığı ve bazı tiroid hastalarında D vitamini eksikliği eşlik edebiliyor. Bazı ilaçlar ve böbrek yetmezliği, karaciğer sirozu gibi hastalıklar D vitamini düzeyini etkileyebilir.

Vücudumuzda D Vitamini Eksikliği Varsa Niye Var?

D vitamini eksikliğinin oluşmasının muhtelif sebepleri arasında aşağıdakiler ik akla gelenlerdir. bununla birlikte D vitamini eksikliğinin sebepleri geniş bir yelpazede değerlendirilmeli ve aşağıdaki sebeplerle sınırlı tutulmamalıdır.

Yaz ayları çok sıcak olduğundan deniz ve havuza gittiğimiz günler haricinde kapalı ortamlarda kalmayı tercih ediyorsak;
Her yere araba ile gidip yürüyebileceğimiz mesafelerde alabileceğimiz güneş ışığından mahrum kalıyorsak;
Vardiya sisteminde çalışarak güneş ışığından mahrum kalıyorsak;
Kış aylarında hava güneşli ama soğuk ve esintili olduğundan yine de dışarıya çıkmıyor sak
Eksiklik Olmaması İçin Ne Kadar Güneşte Kalmalıyım?

Genelde baş ve ön kollar açık günlük 30 dakika genelde yeterlidir. Cam ultraviyoleyi kestiğinden açık havada direkt temas gerekmektedir. Güneş koruyucu kremlerin D vitamini düzeyini azaltabileceği düşünülüyor ama sonuçta D vitaminimizi yükselteceğiz diye cilt kanseri riskini artıracak halimiz yok. Güneşin çok yoğun ve özellikle yaz aylarında tehlikeli olmayan saatlerde güneşten faydalanmak en doğru seçenektir. Deniz kenarında tabii ki güneş kremimizi süreceğiz.

Tedavisi Nedir?

D vitamini içeren damlalar, tabletler hatta iğneler piyasada mevcuttur. D vitamini düzeyiniz ve tıbbi özgeçmişiniz doğrultusunda herhangi biri verilebilmektedir.(alıntıdır)

Son düzenleme:
İnsülin direnci, metabolik bir bozukluğun ilk işaretidir. Direnci tetikleyen ise pankreasın aşırı insülin üretmesi sonucu kanda insülinin aşırı artması, bu “hiperinsülinemi” durumu nedeniyle “hücre düzeyinde” bir insülin duyarsızlığı durumunun oluşması -insülin rezistansı-, neticede de kan şekerinin inip çıkması yani başlangıçta “düşmesi”, zamanla “artması” ve sonra da şeker hastalığının ortaya çıkması sürecinin tetiklenmesidir.
İnsülin direnci, diyabete giden yolun başlangıç noktasıdır. İnsülin direncinin belirtileri ve yarattığı sorunlar aşamalara göre değişecektir ama ilk işaretler şunlardır:
Tatlı krizleri, unlu, şekerli, nişastalı besinlere düşkünlük, sık acıkma, gece yemeleri, yemeklerden sonra uyuklama, yorgunluk, terleme, çarpıntı, çabuk öfkelenme halleri, konsantrasyon bozulması ve unutkanlık, baş ağrıları, uyku apnesi ve horlama sorunu, cinsel isteksizlik, ödem-şişme...
İşaretler sadece bunlarla sırlı kalmaz. 5 önemli işaret daha vardır:

BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ

1-Acanthosis Nigricans ve lekeler: Cilde renk veren pigmentin artışına bağlı koyulaşma ve dokusunda kadife gibi yumuşamayla seyreden cilt değişikliğidir.
Özellikle boyun, koltuk altı, kasık ve eklemlerin iç kısımlarında görülür.
Sıklıkla pankreastan salgılanan insüline verimli yanıt veremeyen kişilerin cilt sorunu olarak karşımıza çıkar.
2- Açıklanamayan kilo artışı ve kilo vermede zorlanma: İnsülin direnci sorunu yaşayanlar beslenme alışkanlıklarında fazla bir değişiklik olmamasına rağmen kilo artışından yakınırlar.
Fazla insülin üretimi yağ doku birikimine yol açar. İnsülin direnci olanların olmayanlara göre daha hızlı kilo alışı ve daha zor kilo verişinin altında yatan en önemli neden budur.
3- Adet düzensizliği ve aşırı tüylenme: Adet düzensizliği olan ya da hiç adet görmeyen kadınlar mutlaka insülin direnci yönünden de değerlendirilmelidir.
Polikistik Yumurtalık Sendromu insülin direnci ile birlikte üretken çağdaki kadınlara adet düzensizliklerinden kilo artışına kadar birçok sorun yaşatır.
Yüzde ve vücutta olağan tüylenmeden farklı yerde ve miktarda tüylenme artışıdır.
Özellikle tekrarlayan sivilcelerle birlikte olduğunda insülin direncine yol açar. Polikistik Yumurtalık Sendromu’nun önemli belirtilerindendir.
4- Yağlı karaciğer: Sık görülen bir bulgu. Karaciğerde iltihaplanmaya sebep olabiliyor.
5- Açlık -hipoglisemi- atakları: Özellikle unlu, şekerli yiyecekleri, tatlıları, alkol kullanımını takip eden yorgunluk, uyku hali, sinirlilik, yeme-içme krizleri önemli işaretlerdir.
Hızlı yeme, sık ve çabuk acıkma da önemli belirtilerdir.

KİMLER RİSK ALTINDA

Ailesinde şeker hastalığı öyküsü olanlar, daha önceki yıllarda hipoglisemi teşhisi konanlar, genelde aile bireylerinde göbeklenme sorunu yaşayanlar en riskli kişilerdir. Herhangi bir nedenle yapılan sağlık taramalarında trigliserid yüksekliği ve/veya HDL kolesterol azlığı ve/veya ürik asit fazlalığı ve/veya tokluk şekeri yüksekliği ve/veya hbA1c fazlalığı saptananlarda da insülin direncinin gelişmesi olasılığı beklenenden daha yüksektir.
Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasının da insülin direnci ile ilişkili olma ihtimali fazladır.

NASIL TEŞHiS EDiLiR

Tanıya giden yolu aydınlatan en önemli işlem aç ve tokken kandaki şeker ve insülin düzeylerini araştırmak ve sonuçları karşılaştırmaktır.
İnsülin direnci olduğu bilinen kolesterol dengesinin (LDL, HDL, trigliserid), ürik asit, HbA1c, hs-CRP incelemelerinin yapılması da iyi olur. Bu testlere mikroalbüminüri incelemelerinin, karaciğer ultrasonografisi ve karaciğer fonksiyon testlerinin ve D vitamini seviyelerinin eklenmesi de uygun olacaktır.

TEDAVİSİ VAR MI

İnsülin direncinin tam bir tedavisi mümkün değildir ama problem “yönetilebilir” bir süreçtir. Eğer belirli bir beslenme modelini yaşamınızın ayrılmaz bir parçası olacak şekilde uygulayabilir ve düzenli olarak egzersiz yapabilirseniz sorunu kontrol altına alabilirsiniz. (Alıntıdır)

Xc9 ablam merhaba, gözüm seni de aradı topike gelince
Yeniden karşılaşmak çok güzel

Teşekkür ederim benim için iyi dileklerine
Sen de bir süre ara vermissin topige inşallah kötü bir durum yoktur
Akasyada mi hamile, sağlıkla gelsin inşallah bebeği

Mahzencim merhaba canim
İnşallah sınav sonuçları güzel gelir
Seni de tekrar görmek güzel

Felluz ablam sen nasılsın
Ben de doğum geçse de bir an önce istediğim kadar yürüyüş yapsam diye iple çekiyorum tabi bebek izin verirse

Aklıma 6,7 kg verdiğim geçen yıl geldi, ne güzel günlerdi
Karatay uygulayanlara tavsiyelerde bulunayım ben de

Biz o zamanlar yedigimiz yasak bir seyden alacagimiz anlık ve zararlı haz yerine, onu yemeyip karşılığında kg verdigimizi farkeden insanlarin yorumlarından alacagimiz hazzı seciyorduk
Karatayda devamlılık çok önemli, soyle ki birgün bozunca ertesi gün dün zaten bozmustum bugün de bozayim demeyin. Dün dündür, bugün telafi günü. Uzun süre bozmayinca zaten insülin direncinin azaldığından tatliyi caninizin istemediğini hatta yediginizde çok şekerli bulup sevmeyeceginizi göreceksiniz
Sadece spor yaparak, diete devam etmeyip ya da iyi bi diet ama spor yapmayarak başarıya ulaşmak mümkün değil , tecrubelerimiz ikisinin bir arada en hızlı sonuç alındığı yönünde

Merhaba arkadaşlar, eski dostlar..

Benden bahsettiğinizi okudum.. Çok zor ama yazmak zorundayım. Ben bebeklerimi, kızımı ve oğlumu yaklaşık 4 aylıkken kaybettim.. Çok zor günler geçirdim, hastane süreci çok uzun ve sıkıntılıydı, elimizden gelen herşeyi yaptık ama olmadı maalesef.. Kısaca nedeni de doktor ve hastane hatası kaynaklı.. 1,5 ay oldu
toparlanmaya çalışıyorum.. Soran herkese çok teşekkür ederim..

Bcnv canım sağlıkla bebeğini dünyaya getirirsin inşallah..

Akasyacim ozledim güzelim,Allah yardımcınız olsun
Çok üzüldüm, Allah sabrını versin inşallah
Tekrar hayırlı şekilde nasip etsin

Benim için duana da teşekkür ederim
İnşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz bidaha

Kullanmak zorunda kaldığım depresyon ilaclarının yan etkisi olarak yaklaşık 10 kilo almıştım. Hem de birdenbire! Vücut şeklim
bozulmuş ve selülitler ortaya cıkmıştı: Biz hanımların en büyük kabusları! Berbat bir ruh haline bir de kilolar eklenince moralim iyice bozulmuştu; çaresizlik icindeydim. Bu kilolar nasıl verilecekti? Kendimce uydurma diyetler uyguladım önce. Bunlara sabahları hiç kahvaltı etmemek ve onun yerine 1 bardak nescafe ile idare etmek de dahildi. Durum daha da kötü oldu. 2 kilo daha aldım. Trigliserit düzeyim 150'
lerde seyrederken 300' lere cıkmıştı. Psikiyatristim diyetisyene gitmemi önerdi. Ben de ' tamam ' dedim. Benim gibi kilo sorunu olan ortanca oğlumu da
alarak bir diyetisyene gittim. Bizi akıllı tartısında tarttı, yağ oranımızı , vücut kitle indeksimizi vs.
hesaplayaraktan ikimize de liste hazırladı. Hımm, uymak zor görünmüyordu. Biz de eve döndük ve
listemizdeki yemekleri yedik. Bol su içtik. Ama zaman geçiyor ve biz bir türlü kilo vermiyorduk. 2 ay boyunca
her hafta kontrole gittik. Olmadı. Diyetisyen de , biz de vazgeçtik.
Bir gün teyzemi arayarak ona dert yandım. Tesadüf, o da Canan Karatay' ın kitabını okumuş ve diyeti
uygulamış. 5 kilo vermeyi başarmış. Hem de hiç acıkmıyormuş.!.... Hemen denemeye karar verdim. Kitabı alıp
okudum. Prof. Dr. Canan Karatay , şimdiye kadar tıbben öğretilen pek çok şeye karşı çıkıyordu. Kolesterolün
ilaçlarla düşürülmesinin hiç bir anlamı yoktu. Çünkü asıl sorun kolesterol değildi. Vücutta oluşan insülin
direnci denen ve çok tehlikeli olan bir durumu düzeltmek icin vücut , kolesterolü yükseltiyordu ve önce altta
yatan durumu düzeltmek gerekiyordu. Bunun yolu da doğru beslenmekten geciyordu. Yani şeker ve
karbonhidrat alımını durdurarak ve açlık sürelerini uzatarak insülin direncini kırmak yolu ile. Korkulanın aksine,
yağlar tehlikeli değil, faydalı idi. Proteinler de öyle. Bir de omega 3 almak gerekiyordu .
Bence devrim niteliğinde olan bu kitapta yazan şeyleri harfiyen uygulamaya başladım. Hemen kilo vermeye
başladım sevgili dostlarım. Hızla 8.5 kilo verdim. Hiç acıkmadım. Aksine midem küçüldü ve yeme ihtiyacım
azaldı. Öyle ki her sabah 100-200 gr vermiş olduğunuzu görüyorsunuz. Bu diyet sisteminde ara öğün yok.
Ama kan şekeriniz asla düşmüyor. Açlık hissi çok az. Diyetisyenin verdiği diyetlerde sürekli ara öğün oluyor
ama sürekli de kan şekerim düşüyordu. Elim ayağım titriyordu. Velhasıl ben diyete devam ediyorum çünkü
kitapta okuyacağınız üzere bu bir diyet değil, bir yaşam tarzı. Benim gibi ümitsizliğe düşenlere, kolesterol ve
trigliseritleri tavan yapanlara, şeker hastalarına bir nebze faydam olursa çok sevinirim. Aaaa, bu arada
trigliseritim ve kolesterolüm normale döndü. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Allah şifa arayanlara acil şifalar
versin. Bazen aradığımız çareler yanıbaşımızda olabiliyor dostlarım. Sevgi ve sağlık ile kalın...

Milliyet- Blog

Son düzenleme:
Mahzen geri dönmüşsün sınavın umarım iyi geçmiştir haydi kaldığınyerden devam...

Bicnv
Canım önemli birşey yoktu sadece biraz metal yorgunluğu olmuştu topiğe mola verdim ama karataya devam...

Akasya akasya ahh akasya!!!! Çok üzüldüm daha önce de olmuştu yanılmıyorsam
Bazen böyle şeyler oluyor hayatta moralini yüksek tutup umudunu yitirmeyeceksin ...

Felluz
İyi mi kötü mü bilemedim en azından neden yavaş verdiğin ortaya çıktı bu da birşey

Bu arada bilgilendirici ğaylaşımlar için tşk

Nickini hatırlaya adığım yeni arkadaş
Deneyimlerini bizimle pzyleştığın için tşk...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
hepinize merhabalar, dukan diyetiyle geçen yaz 12 kilo verip 8 ini geri aldım. ümitsizliğe kapilmak üzereyken Karatay Diyeti kitabını okumaya başladım bugün. bir sorum olacaktı. Öğünler arasında şekersiz kahve ya da yeşil çay içtiğimizde bu ara öğüne mi girer? yani insülini yükseltir mi, sakıncası var mı? Şimdiden teşekkürler.

Hoşgeldin aramıza
Bahsettiğin içecekler araöğüne girmiyor istediğin kadar içebilirsin

Son düzenleme:
Hoşgeldin aramıza
Bahsettiğin içecekler araöğüne girmiyor istediğin kadar içebilirsin

teşekkür ederimmm hoşbulduk. kahvaltımı Canan Hocanın tavsiye ettiği gibi yaptım, öğlen ise zeytinyağlı kısır yaptım, ayran ve domates salatalıkla tükettim bir kase. bulgur serbest diye böyle yaptım umarım yanlış olmamıştır. bir sade kahve bir fincan da yeşil çay içtim :) tatlandırıcılı sakız da yasak mı öğün aralarında? ?

Afiyet olsun ama bulgur 2-3 kaşığı ve haftada 1-2 yi geçmemeli buğday ufalandıkça gi si yükseliyor
Tatlandırıcı kesinlikle yasak dilimize değdiği an beyşn şeker girdi sanığ insülin salgılatıyormuş aynı şekilde çiğneme olayı da ins salgılatıyor

Bugünkü menüm
Sabah KKK
Akşam domates tavası ayran 2 yk bulgur pilavı

işte bu kötü oldu :-( neyse öğrenmiş oldum bundan sonra aynı hataya düşmem. sanırım acele ettim başlamakta, kitabı bitirmeden. diyete ek olarak ebru şallı dvd leri ile pilatese başladım, ara vermiştim uzun bir süre. skinny jeans egzersizleri dvsdindeyim, bakalım işe yarayacak mı, bacaklar kalın, malum.

bugün yediklerim. Kitabı henüz bitiremediğim için hatam varsa söyleyin lütfen kızlar.
Sabah: iki yumurta, iki kaşık lor, domates, salatalık, üç tane günkurusu kayısı ve üç tane ceviz, şekersiz çay.
Öğle: peynirli yeşil salata ve ayran.
Akşam: bir kase zeytinyağlı kuru fasulye, üç kaşık bulgur pilavı, ayran.
sonrasında sade kahve ve bitki çayı.

bugün diyete uygun alışveriş de yaptım. ama herkes nerde???

Kahvaltina biraz daha ceviz ve zeytin ekle derim ben eger seviyosan kahvaltin ne kadar guclu olursa o kadar iyi olur:)
Kimsecikler yok vallahi yalniz kaliyoz:)

merhaba ben de arada bi bu başlığa giriyorum gördüğüm bi yanlışı söyliyeyim, sanırım 2 gün üst üste bulgur yemişsiniz biri kısır biri pilav arkadşlarında dediği gibi haftada 3-4 kaşık bulguru geçmemek gerek aklınızda olsun üst üste günlerde de yerseniz hoş olmuyo kendi deneyimimden biliyorum ,
ben buluguru genelde dolmaların, çorbaların içinde yemeği toparlasın diye koyuyorum,o şekilde tüketim daha az oluyo

sadece kahvaltı da değil diğer öğünlerde de kavrulmamış tuzsuz 1çay bardağı kuruyemiş tüketebilrsiniz inanın bulgurdan daha tok tutuyo gözü de doyuruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…