Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Yumurtada esansıyel yaglardan omega 3 var,hoca kıtabında bundan bahsedıyor"Margarınler trans yag kaynakları ve margarınlerın uzerıne sınek bıle konmaz dıyor"...... Kım korkar yumurtadan ,gunde 8 taneye kadar yenılebılıyor ....Sınegın bır kanadı zehır,dıger kanadı panzehır ıcerır eger kazara corbaya fılan degmısse bır kanadı sınegı tam daldırıp cıkartın tamamdır ıcılebılıyor....

Eklentiler

• $a112.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 55
slm kızlar

ben
4 kasım cuma 62. 8 kiloya kadra inmistim 6 gün sonra yanı bayram sonu tekrar
10 kasım persembe 65.5
16 kasım çarsamba 64.3
18 kasım cuma 63.7
21 kasım pazartesi 66.1 ( cumartesi pazar misafirim vardı kısır kek kurabiye yapmısstım tabiki gece gündüz yemedim serbest gündü yani)

baslama kilom 66. 7 idi şimdi bunu niye yazdım çünkü yağ gitmediği için hemen kilo tekrar dönüyor yemeye baslayınca ben bunu anladım ve aslında bilenler biliyor bu 45-50 günün rahat 30 günü sporumu yapıyordum. 15 gündür falan yapmıyorum. o zaman kilo giderken sporda yaptığımdan yağ gidiyor diyordum( diyetisyenim bu kadar zeytinden ve cevizden yağ alarak yağ verilmez desede- tereyağ zeytin yağı yemeklik yağı sölemiyorum ) yağ bu kadar kısa surede gelmez giden kas ve su olduğu için hemen geliyor .serbest günün ardından eski kiloma geldim karnım sis ödem var. bugun eskiden olduğu gibi az yağlı diyetimi döndüm.

sabah 1kk peynir
2dilim ekmek
2 bbiber
5 zeytin
açık çay

kilosu çok olanlara sözüm yok ama balık etli tabir ettiimz 8-10 klio fazlası olanlar dikkat edin zaman kaybetmeyelim. tam karatay yapamıyoruz zaten. yağ oanı %18 olmayımıs vücütta benim % 19. 5 ben kilolu grubunun en altındayım bu gün sporada basladım insallah motivasyonum azalmaz . ben canan hocaya müthis inanmistim. o da var yanı yine seviyorum onu ve doğru seyler söylüyor. ama ben yanlıs uyguladım bana uymadı yada.
hepinizi seviyorum

Selam Pepeticim,

Herkes kendisi için en doğru yolu bulur ve uygular bence. Sen böyle hissediyorsan ve yeni belirlediğin beslenme biçiminde rahat edeceksen en doğrusu budur. Kolaylıklar dilerim.

Sevgiler,

Loxicim Mercimek yemeğini çok severim pişirirken içine sarımsak ta rendelerim, özellikle yanında bulgur pilavı ve kuru soğanlı bir salata ile çok güzel bir menü...Kıymalı ben de hiç denemedim ama ayrı bir tat vereceğine eminim.
Dene ve bize düşünceni paylaş canım

Canım aslolan beslenme şeklimizde unlu mamüller ve şeker yok.
Bazı arkadaşlar ve ben de dahil bazen kepekli ekmek katıyoruz menüye sabahları..
Bence sen bizimle devam et,bence yağdan gidiyor..

Selam kızlar;nasılsınız?
Bol kaçamaklı bir haftasonundan sonra yine toparladım bu sabah.Haftasonu düğün için Aydın a gitmiştik ve evde ki gibi uygulayamadım elbette.
Cuma akşam da ulrason kontrolüm vardı ve nihayet keseyi görüp,kalp atışlarını duyabildik allaha binlerce şükür
Bugünkü menüm:
2 yumurta haşlanmış
1 dilim peynir
5 zeytin
6 ceviz
1 domates
Hepinize güzel bir hafta,ve güzel bir gün diliyorum.

Eskiden pazartesiler hep diyete başlama günü olurdu. Ve tabii akşam diyet sona ererdi. Karatay'la hepsi değişti.

9 hafta olmuş. Gayet de iyi hissediyorum. Bu diyeti uygulamakta kararsız olanlar ya da zararlı bulanlar olabilir. Kendilerince de haklılar. Ama 15 yıldır her türlü diyeti deneyen bir olarak Karatay diyeti bana uydu diyebilrim.

Karbonhidrat diyeti yapmıştım, ölümüne. İlk hafta sadece protein alınıyordu. Başka hiçbir şey yook. Şeker yok, meyve yok, sebze yok sadece et, süt, yumurta, yoğurt. Sonraki hafta sebze yemeye başlıyorsun ek olarak, ama meyve kuru ya da taze gene yok. 40 günde 14 kilo vewrdim. 92'ten 78'a düştüm. Sonra ne mi oldu. 41. gün evdekilere mantı yapmıştıum, çok canım çekti. Önüme koydum, eşim mantıyı görünce "Bak ne kadar çile çektin yeme onu dedi" ama ben yedim, ve sonra yedim, ve sonra yedim. 40 günde verdiğim kiloları 80 gün sonra 18 kilo olarak geri aldım.Neden çünkü yokluk vardı diyette hep bir şeyleri özlüyordunuz.

106 kiloya ulaştığım 2005 Aralıkta akupunktura gittim 24 kilo verdim akupunktur ve her hafta değişne diyet listeleriyle. Gene karbonhidratr fakiri bir diyetti. 3 ayda 24 kilo verdim, tabii sıkıldım harfi harfine listeye uymaktan ve yokluklardan -şeker yok, unlu gıda yok,meyve çook sınırlı- sonunda onuda bıraktım. 2006 şubatta 106-24:82 kiloydum. Ama daha 6 ay geçmeden102 kiloya geri ulaşmıştım. YOKLUĞUN SONU afedesiniz b...luk. Yokluk diyetleri uyugulamıyorum artık.

Karatay diyetini kendime uyarladım.

Şeker yok bu diyette, ama zararlı şekerler yok. Kuru kaysı yenebiliyor. Bu büyük bir kazanç. Hergün kahvaltıda 2-3 tane kuru kaysı yiyorum. Şeker ihtiyacımı karşılıyor. Akşam yemekleriyle birlikte bir meyve yiyorum. Bu da şeker yokluğuna iyi geliyor. Bunu dışında da şeker tüketiyorum: En azından haftada bir şekerli bir şey yiyorum. Bu bazen hurmalı truff'da olduğu gibi kuru meyveli bir tatlı oluyor bazen dost toplantısında bir dilim kek.

Ekmek de yok bu diyette, haftada bir lahmacun, bir yarım etli pide, bol kaşarlı az sucuklu çeyrek tost yiyorum.

Haftada bir de mutlaka kısır yapıyorum kendime: bazen yanına lahana haşlıyorum, sarıp sarıp yiyorum, bazen de turşuyla.

Böylece bu diyette yokluk hissetmiyorum. Her şeyi yiebilirim, kimini az kimini çok ve EN ÖNEMLİSİ BU DİYETİ UYGULAYAN HERKES GİBİ BEN DE ACIKMIYORUM. Böylece de saldırmıyorum şekerli şeylere.

Bence bu diyete bakarken haftalık liste bana uymaz demeyin kendinize göre uyarlama yapın.

Herkese kolaylıklar dilerim...

Son düzenleme:
Aysel çok güzel özetlemişsin aynen ben de bazen kendime göre uyarlıyorum diyeti,özlem yok acıkmak yok..

Kızlar herkese günaydın çok mutluyum paylaşmak istedim bayramdan sonra 107.7 kgidim. kilo hiç gitmiyor zaten aynı yerde sayıyorum diye tartilmiyordum. Bu sabah 104.6 kg çok sevindim çünkü diyeti değiştirmeyi falan düşünüyordum birde son günlerde olumsuz seyler yazılmaya başladı ister istemez etkileniyor insan ama sonuc ortada son hız devam hepinize sevgiler mutlu bir gün diliyorum.

Canım maşAllah tebriklerr
Allah daha güzel anları paylaşmayı nasip etsin..
Kabız olmamak için napıyorsun?
Malum folik asit bi de demir ilaçları filan kabız yaparmış..

Tebrikler, sonuç alman çok güzel. Daha da iyi olacak arada kilo vermek durabiliyor bile ama sonra devamı mutlaka gelir.
Kolay gelsin.

Günaydın kızlar
Güzel bir haftasonu geçirdim tek kaçamağım kahvaltıda yediğim tahin helvasıydı. Cumartesi balık,pazar dolma yedim yine erken yedim geç saate bırakmadım.
Haftasonu 2 ayımı doldurmuş olucam bakalım toplamda kaç kilo gidecek. İlk ay çok güzel kilo verdim 2.ay yavaşladı kilo vermem ama sonuçta azda olsa veriyorum. Haftasonu güzel bir elbise aldım bugün işe gelirken giydim çok mutlu hissettim kendimi 2 kg daha versem elbise daha güzel duracak üzerimde.
Kilo aldıkça salıyorum kendimi kıyafetime bile dikkat etmiyorum tek derdim kilomu kapatacak birşeyler olması.Mağazalarda görüp beğendiğim kıyafeti benim üstümdede öyle güzel duracak zannedip giyiyordum ama sonuç hüsran.Şimdi hemen hemen yarıladım yolu bırakmak yok.

Canım yazdıklarını okurken bütün yaşadıklarım tek tek gözümün önünden gecti ölümüne açlık diyetleri ,akapunkturlar, herkesin önerdiği diyetisyenlere koşmalar, etek dolusu döktüğümüz paralar onuda geç her diyetin bitimi geri alınan kilolar ,birde cevrenin "sen böylesine yapamazsın dayanmıyorsun kabul et kilolarını uğraşma bu kadar yazık sana" . "Haaa yine yeni bir diyet mı "yorumları . Çok haklisin canım bende bu diyette hiç acikmiyorum . deli gibi saldırdığım tatlılara bile bakmıyorum . İnşallah bu hayatimizdaki son diyet olur bizde ömrümüzü sağlıklı beslenerek geçirip bir daha kilo problemi yasamayız . Hepinize sevgiler kolaylıklar diliyorum.

Canım maşAllah tebriklerr
Allah daha güzel anları paylaşmayı nasip etsin..
Kabız olmamak için napıyorsun?
Malum folik asit bi de demir ilaçları filan kabız yaparmış..

Teşekkür ederim ceylin güzel dileklerin için.
Özel bişey yapmıyorum zaten demir ilaçlarına başlamadım daha.Folik asit kullanıyorum.Kabızlık sorunu yaşamadım ama tabi bol su içiyorum ve salata falan çok yiyorum belki ondandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…