Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

selam arkadaslar!!!

oncelikle saphira cok tesekkur ediyorum yorumun icin beni cok motive ediyorsun.umarim dedigin gibi kavramisimdir bu iside umarim iyi kilolar veririm bu hafta regl haftam pek fazla veremicem galiba.ama kantarimi kaldiracam tik oldu surekli tartiliyorum oda iyi olmuyor.

neyse bugunki menum

kalkinca:sirkeli su

1. ogun: az ceviz ve 2 yumurta (oglen arkadasa gidecegim icin fazla yemedim ordada atistirirm diye)

2. ogun: birsuru cesit hazirlamis arkadas ama hic biri diyete uygun degildi.biraz kahvaltiliklardan aldim.peynir zeytin domates salatalik.2 tanede ufak hurma yedim.

3.ogun: 1 tane firinda tavuk budu bol yesillik salatasi

bolca su ve yesil cay

loxi omega yı ben 2 tane alyorum 1mg cevızyeşillikler vs den falanda aldıgımı dusunerek. belki olabılır bır dene bı kacgun az al bakalım bunyeden bunyeye fark olabılır

Son düzenleme:
biraz uzak kaldım kpds nedeniyle istanbula gidince internetede giremedim

Bugünkü menümü yazayım hemen sabah 8,30 da dersim olduğu için bir avuç kuruyemiş yedim karışık ama tuzsuz kavrulmamış

öğlen haşlama et yedim

akşam bol yeşillikli zeytinyağlı piyaz ve biraz et
bunun yanında bol su 62 kiloya düştüm birazdan da çizelgemi değiştireceğim

çoook mutluyum hemde bir kaç gün sonra regl olacağım :)

loxi omega yı ben 2 tane alyorum 1mg cevızyeşillikler vs den falanda aldıgımı dusunerek. belki olabılır bır dene bı kacgun az al bakalım bunyeden bunyeye fark olabılır

1 tane alıyorum Loxicim. Ya hiç elim gitmiyor 4 taneye

diyetisyenler kilo almak isteyenlere 4 adet omega tavsiye ediyor hayatım ben 1 içiyorum .hadi sende 2 iç.

haydaaa bir ben miyim yani 4 tane alan

neyse bırkaç gün daha deneyeyım boyle,olmadı dusururum mıktarı:26:

Balık Yağı Zayıflatır mı ?

Posted on 23 Aralık 2010 yazarı diyet

Bölgesel zayıflama üzerine makaleler yayınladığımız web sitemizde zayıflama ile ilgili diğer konular hakıknda da paylaşımlarda bulunmaktayız. Balık yağı Zayıflatır mı ile ilgili konumuzda sizlere balık yağı zayıflatırmı, kilo verdirir mi gibi sorulara cevap veriyoruz. Bilindiği gibi balık yağı dönem dönem kilo vermek için mucize bir ürün olarak lanse ediliyor.

Kilolarını vermek isteyenler de bir çare olarak diğer yöntemlerle birlikte balık yağına yöneliyor. Peki balık yağı ne ve kilo vermeye yardımcı oluyor mu. Balık yağı, balıklardan elde edilen yağ türüdür. Omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağıdır.

Omega-3 yağ asitleri bir günde yakılan kalori oranını arttırma konusunda başarılıdır. Bir besin takviyesi olarak kullanılan balık yağının pek çok faydası bilinmektedir. Balık yağı kullanımı koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Yaşlanmayı yavaşlatır, zihinsel fonksiyonları geliştirir, depresyon ve kaygı oranını düşürür. Kolesterolü düzenler ve akne-sedef gibi cilt rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olur. Balık yağının kilo vermeye olan etkileri incelemek isteyen Avustralyalı bilim adamları bir grup insan üzerinde aşağıdaki araştırmayı yapmıştır.

Deneyler dört gruba ayrılmıştır:
1. Grup haftada üç gün egzersizle birlikte balık yağı kullanmış.
2. Grup egzersiz olmaksızın balık yağı kullanmış.
3. Grup egzersiz yapmamış ve ayçiçek yağı ile beslenmiş, son grup ise haftada 3 gün egzersiz yaparak ayçiçek yağı ile beslenmiştir.

Birinci gruptakiler kilo vermiş, dördüncü gruptakiler birinci gruptakiler kadar olmasa da kilo vermiştir. Diğer iki grupta hiç kilo kaybı olmamıştır. Bu sonuçlar balık yağının orta derecedeki egzersizle birlikte kilo vermeye katkısı olduğu yönündedir.

Bir başka çalışma ise amerikan klinik beslenme uzmanlarının hazırladığı bültende yayınlanmıştır. Günde 45 dakika yürüyüş yaparak balık yağı kullanmanın kilo vermeyi sağladığı düşünülmektedir. Ancak sadece balık yağı kullanmak aynı etkiyi yaratmamaktadır. Her iki çalışmada da katılımcılar özel bir beslenme planı uygulamamış ve hergün aldıkları miktarda besin almaya devam etmişlerdir.

Balık yağı egzersiz ve kilo verme ilişkisi için iki farklı teori vardır. Balık yağı kan damarlarının elastikiyetini arttırarak egzersizin harekete geçirdiği kan akımını geliştirir buda yağ hücrelerinin yakılması sinyali oluşmasına neden olur.

Balık yağındaki omega-3 iştahı kesmektedir. Gerçekte balık yağı beslenme ile ilgili avantajlar sunarken kilo verilmesi için sihirli değnek değildir. Egzersizle birlikte kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur.

Bugünkü menüm:

kahvaltı:

1 kayısı kıvamı yumurta
70 gr. kaşar
5 ad. zeytin
1 domates
14-15 sap maydanoz
1 avuç badem
1 fincan bitki çayı
omega 3

öğlen:

3 yumurta çeyrek kangal sucukla,sahanda yumurta
½ kase yoğurt
1 küçük yerli muz
5 ad. badem
bitki çayı

ara:bitki çayı

akşam:

2 kepçe çorba (şehriyesiz,unsuz,patatessiz vs..)
½ kase yoğurt
turşu
1 ad. minik acı biber turşusu
1 ad. çarliston biber
½ haşlanmış yumurta
minik bir parça kaşar
omega 3

2.1 lt su içtim.yatana kadar 2.5 olur

kızlar bugün tartıldım 59 olmuşum :) 10 günn oldu 2 kilo vemiş durumundayım.. ancak eski heyecanım gitti.. biraz motivasyon istiyorum.. sanki kilom yinde 56-57 lerde sabitlencek diye düşünüyorum.. neden öyle düşünüyorum bilmiyorum..açıkcası bnim lise dönemimde en düşük kilom 57 ydi tabi sonra 66 lara çıkmıştım.. hiç 57 nin altını görmedim :/ biraz bana destek verin sabah: 1 yumurta 4 ceviz bol domates ,peynir.. öğlen : mantarlı et sote+mercimek akşam:domates peynir (çok acıkmadım çünkü)

Benim moralim çok bozuk ,3 haftadır diyetteyim ekmek hiç yemedim,en büyük derdim çikolataydi onuda en fazla üç dört isirik yemisimdir.hamur işini zaten sevmem,akşam sekizden sonrada lokma koymadım ağzıma,bunlara rağmen ilk hafta şişkinlik ve sıvı kaybı sanırım iki kilo verdim,e iki haftadır tık yok gram azalmadım ya daha ne yapayım.ev işleri ve küçük kızım hareketliliğimi sağlıyor zaten.arada yürüyüş yaptığım da oldu.offf yapıştı kaldı kilolar ya daha ne yapayım bilemiyorum. Bide omega 3 alicam marka olarak tavsiyeniz var mi

selam kızlar
loxi,ben bugün 3 tablet aldım,yarın 4 yapıcam,unutkanlığım çok fazla iyi gelmesini umuyorum

kızlar ,5 km yürüyen istediğini yer de sağlıklı olanlardan yer,kek börek götürmek yok,bir de kaçamak yapıp durdukça insülin direncini arttırıyoruz haberiniz olsun,insülin direnci kırılmadan kilo verilmezmiş,kırmak da iradeye göre birkaç aydan 2 seneye kadar yolu varmış,ama biz yasak şeylerden habire yersek nasıl kırılsın,lütfen biraz sabır,yeni kitabı okudum ordan aklımda kalanlardır,kendim uydurmadım yani
kitaptan aklımda kalan yenilikler:
yağlı kağıt ,folyo,pişirme poşeti yasaklandı,haberiniz ola
susam da keten tohumu gibiymiş,yiyin gari
kestane nişastalıymış,üzgünüm,cıss
dövme pilavı yiyebiliyos,keşkek de
şehriye işlenmiş gıda sayılıyor,kullanmıyoruz
suni tatlandırıcılar şeker hastalığı yapıyormuş

kabız olanlar yağı az kullanıyor olabilirmiş,sabah akşam 1 kaşık yağ alınabilirmiş rahatsızlık geçene kadar,bir de ev yapımı yoğurt yiyin barsak florasını düzeltiyormuş

canım paylaşım için çok teşekkürler
hoca canlı yayında şu anda bloombergte.
dövmenin yasak olmayabileceği hep aklımdaydı zaten.şansıma bugün komşum dövme verdi.karadenizden tarladan toplanmış,işlenmemiş dövme :124: aynı zamanda aynı şekilde kuru fasulye de verdi,karadeniz fasulyesi.ıslattım hemen,yarın akşama yapıcam :124:

Osman Müftüoğlunun yazısını okudunuz mu?Kınıkoğlunun karatay diyetiyle ilgili görüşlerini yazmış.Hocamız da bugün Müftüoğluyla görüştük,herşye cevap verdim,hürriyette yazacak Müftüoğlu dedi az önce

bende izliyorum inşallah dediği gibi yazdığı herşeyi yayınlar.. karalamak ne kadar kolay geliyor insanlara..

yeni kitaptan aynen yazıyorum bak
karatay diyetinin amacı,sağlıklı beslenme ve yaşam biçimini değiştirmektir.alışkanlıklarımızı sağlıklı yönde değiştirmektir.Alışkanlıklar kolay kolay değişmediği için bu diyette birdenbire kilo verilmez.yıllarca vücutta birikmiş yağlar,kızgın tavadaymış gibi erimez,metabolizmanın terse dönmesi gerekiyor.diyet ile öncevücudun kilo alması önleniyor,daha sonra bir durağanlık devresi oluyor,sonra da birikmiş yağlar yıkılarak kalıcı kilo veriliyor.diyeti uygulamaya başladıktan sonra yediklerimiz bizi acıktırmıyorsa bu iyileşmenin ilk belirtisidir.ilk haftadan itibaren bu iyileşme başladıysa doğru yoldayız demektir.ilk hafta herkes farkı hissediyor,daha sonra ortalama 6 aya kadar sonuç alınabiliyor,önemli bir hastalık varsa 2 seneye uzayabilirmiş.gençlerde sonuç hızlı olurmuş,menopozda daha yavaş.günde 5 km yol yürüyende hızlı,20 dakika yürüyende yavaş.

işte böyle hacı,ne ka ekmek o ka köfte,bende pkos var mesela 2 aydır debeleniyorum tık yok,sabredeceğiz naapalım

ha saphiracım kilo vermek istiyorsan alkol de yok haberin olsun

annadımm hacııı:))
eskıden ,eskıden dedığım bır yıl once o kadar zayıftım kı o zamanlar hıç ugrasmazdım hatta ne yerdım ne ıcerdım hıç hatırlamıyorum(şimdi kafaya taktıça hıç veremıyorum gıbı gelıyor ama takmadan da olmuyo napayımm,,takıntılıyım yapım buuuuu
yazdıkalrına gore canım,yanı kıtapta bahsetıgıne gore doğru yoldayım cunku hakkaten acıkmıyorum ve canım ekstra bışı ıstemıyo...tek sorun sabah ılk uyanısta şekerım cok duşmuş oluyo o kadar saat aclık fena yapıyo benı o da geccek ınş.ee napalım sabırrrrrrr(

aa buna sevindim.dövme çorbası yapayım...ben dövmeyi memleketten değirmenden alıyorum zaten..marketten değil..

merhaba ben yeniyimdiyete başlamak istiyorumm..bilinçli bi şekilde vermek istiyorum ama..bu karatay diyeti aklıma yattı ..kitabını almak istedim ama 2 tane kitap wardı sarı ve yeşil renkli kitap kapaklarıyla..hangisi diyet içinn daha doğru bi seçim yoksa ikisinide almalımılıyım bide siz kaynakları nerden buluyorsunuzz bu diyet için daha çok tecrübesizim yardımalrınızı bekliyorumm..herkese fit günlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…