emegıne saglık canım bılgılenmıs oldukBalık Yağı Zayıflatır mı ?
Posted on 23 Aralık 2010 yazarı diyet
Bölgesel zayıflama üzerine makaleler yayınladığımız web sitemizde zayıflama ile ilgili diğer konular hakıknda da paylaşımlarda bulunmaktayız. Balık yağı Zayıflatır mı ile ilgili konumuzda sizlere balık yağı zayıflatırmı, kilo verdirir mi gibi sorulara cevap veriyoruz. Bilindiği gibi balık yağı dönem dönem kilo vermek için mucize bir ürün olarak lanse ediliyor.
Kilolarını vermek isteyenler de bir çare olarak diğer yöntemlerle birlikte balık yağına yöneliyor. Peki balık yağı ne ve kilo vermeye yardımcı oluyor mu. Balık yağı, balıklardan elde edilen yağ türüdür. Omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağıdır.
Omega-3 yağ asitleri bir günde yakılan kalori oranını arttırma konusunda başarılıdır. Bir besin takviyesi olarak kullanılan balık yağının pek çok faydası bilinmektedir. Balık yağı kullanımı koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Yaşlanmayı yavaşlatır, zihinsel fonksiyonları geliştirir, depresyon ve kaygı oranını düşürür. Kolesterolü düzenler ve akne-sedef gibi cilt rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olur. Balık yağının kilo vermeye olan etkileri incelemek isteyen Avustralyalı bilim adamları bir grup insan üzerinde aşağıdaki araştırmayı yapmıştır.
Deneyler dört gruba ayrılmıştır:
1. Grup haftada üç gün egzersizle birlikte balık yağı kullanmış.
2. Grup egzersiz olmaksızın balık yağı kullanmış.
3. Grup egzersiz yapmamış ve ayçiçek yağı ile beslenmiş, son grup ise haftada 3 gün egzersiz yaparak ayçiçek yağı ile beslenmiştir.
Birinci gruptakiler kilo vermiş, dördüncü gruptakiler birinci gruptakiler kadar olmasa da kilo vermiştir. Diğer iki grupta hiç kilo kaybı olmamıştır. Bu sonuçlar balık yağının orta derecedeki egzersizle birlikte kilo vermeye katkısı olduğu yönündedir.
Bir başka çalışma ise amerikan klinik beslenme uzmanlarının hazırladığı bültende yayınlanmıştır. Günde 45 dakika yürüyüş yaparak balık yağı kullanmanın kilo vermeyi sağladığı düşünülmektedir. Ancak sadece balık yağı kullanmak aynı etkiyi yaratmamaktadır. Her iki çalışmada da katılımcılar özel bir beslenme planı uygulamamış ve hergün aldıkları miktarda besin almaya devam etmişlerdir.
Balık yağı egzersiz ve kilo verme ilişkisi için iki farklı teori vardır. Balık yağı kan damarlarının elastikiyetini arttırarak egzersizin harekete geçirdiği kan akımını geliştirir buda yağ hücrelerinin yakılması sinyali oluşmasına neden olur.
Balık yağındaki omega-3 iştahı kesmektedir. Gerçekte balık yağı beslenme ile ilgili avantajlar sunarken kilo verilmesi için sihirli değnek değildir. Egzersizle birlikte kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur.
saglam yemıssın saphıracım 3 gun bısey yemezsın artıkBugünkü menüm:
kahvaltı:
1 kayısı kıvamı yumurta
70 gr. kaşar
5 ad. zeytin
1 domates
14-15 sap maydanoz
1 avuç badem
1 fincan bitki çayı
omega 3
öğlen:
3 yumurta çeyrek kangal sucukla,sahanda yumurta
½ kase yoğurt
1 küçük yerli muz
5 ad. badem
bitki çayı
ara:bitki çayı
akşam:
2 kepçe çorba (şehriyesiz,unsuz,patatessiz vs..)
½ kase yoğurt
turşu
1 ad. minik acı biber turşusu
1 ad. çarliston biber
½ haşlanmış yumurta
minik bir parça kaşar
omega 3
2.1 lt su içtim.yatana kadar 2.5 olur
avatarında sende cok sekersın hacııı :)))))guldurdun benı yawyeni kitaptan aynen yazıyorum bak
karatay diyetinin amacı,sağlıklı beslenme ve yaşam biçimini değiştirmektir.alışkanlıklarımızı sağlıklı yönde değiştirmektir.Alışkanlıklar kolay kolay değişmediği için bu diyette birdenbire kilo verilmez.yıllarca vücutta birikmiş yağlar,kızgın tavadaymış gibi erimez,metabolizmanın terse dönmesi gerekiyor.diyet ile öncevücudun kilo alması önleniyor,daha sonra bir durağanlık devresi oluyor,sonra da birikmiş yağlar yıkılarak kalıcı kilo veriliyor.diyeti uygulamaya başladıktan sonra yediklerimiz bizi acıktırmıyorsa bu iyileşmenin ilk belirtisidir.ilk haftadan itibaren bu iyileşme başladıysa doğru yoldayız demektir.ilk hafta herkes farkı hissediyor,daha sonra ortalama 6 aya kadar sonuç alınabiliyor,önemli bir hastalık varsa 2 seneye uzayabilirmiş.gençlerde sonuç hızlı olurmuş,menopozda daha yavaş.günde 5 km yol yürüyende hızlı,20 dakika yürüyende yavaş.
işte böyle hacı,ne ka ekmek o ka köfte,bende pkos var mesela 2 aydır debeleniyorum tık yok,sabredeceğiz naapalım
bencede tatlı olan herseyden uzak durmakta fayda vargünaydın arkadaşlar epeydir giremiyorum. dün oğlum 2 yaş grdi ve dr ye kontrole goturdum oglum pekmez çok sever ne yedıgını dr sordu bende pekmezıde edım oda bana pekmez sakın bır daha verme kanser yapıyor dedı yazıyı gosterdı bende ona o zaman reçel de aynı şekılde dedım oda evet dedı küçük çocugu olan varsa akıllarında bulunsun veya dr nıze sorun çocuklarımızı kendımız hasta edıyormusuz resmen çok üzüldüm 2 yıl boyunca ben pekmez hep verdım
canım hos geldın aramıza ınan en dogru yerdesın:)))Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum burayı, hatta bu konuyu:) Ve nihayet üye olup yazmaya karar verdim:) 125,6 ile geçen hafta salı başladım diyete. Bu salı 124'tüm.
Hiç zorlanmadan, hiç aç kalmadan yaptığım tek diyet bu galiba.
Gün içerisinde buralarda olacağım:)
cok gecmıs olsun canımGeçen cumadan beri hem şehirdışından hem de yurtdışından misafilerim vardı, giremedim fazla:-(
Beslenme düzenimde bir bozulma olmadı çom şükür. Ama üstüne haftasonundan beri şiddetli dişağrısı eklenince çiğneyerek pek birşey yiyemedim. Sıvılar ve az katılarla idare etmeye çalıştım. Dün operasyon geçirdim dişimden bugün iyiyim. Dün akşam bir küçük çikolata ve biraz yerfıstığı ezmesi yedim.(kaçamak olarak değil bilerek ve isteyerek) o kadar diş ağrısı, antibiyotik ve ağrı kesiciden sonra biraz ödül verdim kendime. İlaçların verdiği bir miktar ödem var vücudumda ama dert değil. Nasılsa ilaçlar bitince Karatay düzenine uyduğum sürece herşey yolnda
Geçmişi biraz okumaya çalıştım. Herkes çok güzel kilolar vermiş maşallah
Yeni gelenler hoşgelmiş, herkese güzel kilo vermeler. Nüfus gittikçe artıyor ne güzel...
Pekmez olayı benim dekafamı karıştırdı doğrusu. Ben yıllardır teyzemden alırım, kendisi yapar pekmezi. Oralarda herkes toprak çıkarmaya filan gider, hatta o pekmezden cevizli sucuk filan da yapılır. Çok kafam karıştı gerçekten:-(
Merhaba arkadaşlar ;
ben kendimi bildim bileli tombişim boyum 161 kilom 75.1 bir senedir diyet yapıyorum 77 den 72 ye zor düştüm.Fakat son bir aydır sınava hazırlanıyom. Yememe dikkat etmeme rağmen sadece hareket edemediğim için 3 kilo aldım. Ömrüm ki 30 yaşındayım 15 yılı diyetle geçti .yazın diyetisyene gittim ilk defa özeldi okadar para saydım hepimiz gibi ama kilo veremedim kadının tek dediği stresten veremiyorsundu oysa en stressiz dönemimdi koca yaz saatlerce sporla ve 6 öğün acaba ne yesem diye geçti.şimdide okul başladığı için dahada zorlaştı fakat bakıyorum genelde herkes kilo verebiliyor ben de karatay kitabını aldım sınav arasında okuduğum için pek uygulayamadım.Şimdi aranıza katılarak tekrar başlamak istiyorum .Akşam karar verdim okuldan dönüşte akşam 9da 45 dakka spor yaptım ,bugünden itibaren iki öğün yemeye geçeceğim hadi hayırlısı beni de aranıza katarsanız sevinirim.Hedefim 55 olmak sizleri seviyorum.
Hazreti Google'a tickerfactory weight loss ticker yaz. Gelen sitede önce çubuğu, sonra çubuğun üstündeki resmi seç. Sonra kilo ve inmek istediğin kilo bilgilerini gir. Sonra çıkan url'yi profil bilgileri içinde yer alan çizelge bölümüne yapıştır.
Kolay gelsin
canım yaptım ama kaydetmiyor çizelgeye :/ neden olmuyor bir yardımcı olurmusun
Benim anladığım kadarıyla çoğunuz iki öğü mü yiyorsunuz?
çok geçmiş olsun diş ağrısı oldu mu yemek filan aklına gelmiyor insanın...Dün operasyon geçirdim dişimden bugün iyiyim. Dün akşam bir küçük çikolata ve biraz yerfıstığı ezmesi yedim.(kaçamak olarak değil bilerek ve isteyerek) o kadar diş ağrısı, antibiyotik ve ağrı kesiciden sonra biraz ödül verdim kendime. İlaçların verdiği bir miktar ödem var vücudumda ama dert değil. Nasılsa ilaçlar bitince Karatay düzenine uyduğum sürece herşey yolnda
Benim anladığım kadarıyla çoğunuz iki öğü mü yiyorsunuz?
Hepimiz değil ben 3 öğün yiyenlerdenim. 102 kiloluk bünyem 2 öğünü kaldırmıyor. Ama 2 öğünle beslenenler de var.
teşekkürler loxi.bilgi içinBalık Yağı Zayıflatır mı ?
Posted on 23 Aralık 2010 yazarı diyet
Bölgesel zayıflama üzerine makaleler yayınladığımız web sitemizde zayıflama ile ilgili diğer konular hakıknda da paylaşımlarda bulunmaktayız. Balık yağı Zayıflatır mı ile ilgili konumuzda sizlere balık yağı zayıflatırmı, kilo verdirir mi gibi sorulara cevap veriyoruz. Bilindiği gibi balık yağı dönem dönem kilo vermek için mucize bir ürün olarak lanse ediliyor.
Kilolarını vermek isteyenler de bir çare olarak diğer yöntemlerle birlikte balık yağına yöneliyor. Peki balık yağı ne ve kilo vermeye yardımcı oluyor mu. Balık yağı, balıklardan elde edilen yağ türüdür. Omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağıdır.
Omega-3 yağ asitleri bir günde yakılan kalori oranını arttırma konusunda başarılıdır. Bir besin takviyesi olarak kullanılan balık yağının pek çok faydası bilinmektedir. Balık yağı kullanımı koroner kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Yaşlanmayı yavaşlatır, zihinsel fonksiyonları geliştirir, depresyon ve kaygı oranını düşürür. Kolesterolü düzenler ve akne-sedef gibi cilt rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olur. Balık yağının kilo vermeye olan etkileri incelemek isteyen Avustralyalı bilim adamları bir grup insan üzerinde aşağıdaki araştırmayı yapmıştır.
Deneyler dört gruba ayrılmıştır:
1. Grup haftada üç gün egzersizle birlikte balık yağı kullanmış.
2. Grup egzersiz olmaksızın balık yağı kullanmış.
3. Grup egzersiz yapmamış ve ayçiçek yağı ile beslenmiş, son grup ise haftada 3 gün egzersiz yaparak ayçiçek yağı ile beslenmiştir.
Birinci gruptakiler kilo vermiş, dördüncü gruptakiler birinci gruptakiler kadar olmasa da kilo vermiştir. Diğer iki grupta hiç kilo kaybı olmamıştır. Bu sonuçlar balık yağının orta derecedeki egzersizle birlikte kilo vermeye katkısı olduğu yönündedir.
Bir başka çalışma ise amerikan klinik beslenme uzmanlarının hazırladığı bültende yayınlanmıştır. Günde 45 dakika yürüyüş yaparak balık yağı kullanmanın kilo vermeyi sağladığı düşünülmektedir. Ancak sadece balık yağı kullanmak aynı etkiyi yaratmamaktadır. Her iki çalışmada da katılımcılar özel bir beslenme planı uygulamamış ve hergün aldıkları miktarda besin almaya devam etmişlerdir.
Balık yağı egzersiz ve kilo verme ilişkisi için iki farklı teori vardır. Balık yağı kan damarlarının elastikiyetini arttırarak egzersizin harekete geçirdiği kan akımını geliştirir buda yağ hücrelerinin yakılması sinyali oluşmasına neden olur.
Balık yağındaki omega-3 iştahı kesmektedir. Gerçekte balık yağı beslenme ile ilgili avantajlar sunarken kilo verilmesi için sihirli değnek değildir. Egzersizle birlikte kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur.
Mar...p sağlık bakanlığı onaylı tek destek bir de fiyatı uygun. Ben Ahmet Aydın ın beslenme bülteni sitesinde sordum kullanabilirsiniz dedi. Omega 3 alırken dikkat edilmesi gereken total mg.değil içindeki epa+dha mg.ları. ve bir de ağır metal testinden geçip geçmediği. Bunlar uygunsa istediğiniz marka kullanabilirsiniz. En iyisi bildiğim kadarıyla S...r ama pahalı
en son kısımda bbCOde bölümündeki ikinci http: ile başlayıp png ile biten bölümü kopyalayacaksın.
Kolay grelsin
[/COLOR]]tatlım içindeki pıtırcık ıcın sut ıcmelısın zorla bence kendınıfolık asıtye basladınmı tatlım[/COLOR]
:26::26::26:masal,mattika,loxi eskisi kadar sık yazmıyorsunuz ?
Ya evet süt içmeli ama süt içemiyorum,ayran falan içsem olur herhal:))
:26::26::26:masal,mattika,loxi eskisi kadar sık yazmıyorsunuz ?
teşekkürler loxi.bilgi için
ben eczacıma sordum benim aldıgım marincap neden pahalı dedim dediki o ucuz olan 500mg o yüzden.yani marincapda ucuz deil sadece 500 mg olanı ucuz.tabi solgara göre ucuz
Ceylincim sürekli takipteyim ama haklısın eskisi gibi yazmıyorum.
Sanırım motivasyonum yok bu sıralarda ondan, hani kaçamak yapmıyorum, canım yemek istemiyor ama bir garip işte
Sen nasılsın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?