Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bnde bugün yaşadım o olayı sağolsun arkadaşlardan biri yardımcı oldu.. eğer yine yapamazsan bana söyle bn sana yaparım :)

çok teşekkür ederim valla, kafam takıldı, denedim denedim olmuyor.. işimi gücümü bıraktım bunla uraştım kaç saattir :) bu çizelgeyi yapmak kilo vermekten daha zormuş :)

kızlar merhaba bugün bittim ben sabah kahvaltısı yapamadım 2 muz yedim
sonra ilaç almam lazım dedim biraz ceviz ve kaşar peynir ile 3 zeytin yedim daha kötüsü öğlen alışveriş canavarlığı yaptım
öncesinde hazır domates çorbası içtim
peşine tavuk döner yedim ağlamak istiyorum
birde üstüne sevgilim madem öyle akşamada benimle pizza yersin diyuor ..............:2:

durum çok vahim 13 aralıktan beri ilk kez oldu birilerinin boşver arada olur demesine ihtiyacım var ağlamak istiyorum

durum çok vahim 13 aralıktan beri ilk kez oldu birilerinin boşver arada olur demesine ihtiyacım var ağlamak istiyorum

Banucum,

Hepimize oluyor böyle şeyler. Ağlama kıyamam...Bazen herkes ufak bir mola ihtiyacı hisseder canım... Ama pizza konusunda biraz dikkat et istersen, yemek zorunda kalacaksan kepekli ince hamurdan ve peynirli olanı tercih edebilirsin. Ne de olsa kilo verme esnasında 1 lahmacun yeme hakkımız var haftada Yanına da yeşil salata alırsın sonra bol su...Hem strese girmezsin, hem de sevgilin üzülmez

sonuna kadar katılıyorum fakat bazen bunu geçince üzülüyorum bugünkü gibi

sağol canım benim
bende 61'leri görmek istiyorum 1 yıldır söylüyorum ama olamadım

bence bi günle kalırsa bişey olmaz, ama alışkanlık haline getirmemek lazım tabi :) ama akşama pizza yeme bence, çünkü gündüz yediklerini nası olsa yakar bünyen, akşama boşuna karbonhidrat yüklemezsen, yarın kilonu korumuş olarak güzel güzel devam edersin olur biter. ama canın pizza çoooooooooooook istiosa, o zaman da salla, ye bi günden bişi olmaz :)

O duyguyu çok iyi biliyorum Masalcım, ben de 7-8 yol önce kilo vermeye başladığımdan beri aman zaman aynı durumda oluyorum. Takma kafanı, zamana bırak geçiyor canım...

Arkadaşlar çok zayıfken birden kg.lu hale gelenler,ya da oldum olası kg. problemi olanlarr?
Hikayelerimizden bahsedelim.
Ben mesela bekarlığımda oldum olası diğer arkadaşlarıma göre 4-5 kg.fazlaydım.
Evlenirken 59 kg. idim.
7-8 ay geçtikten sonra birgün baktım ki 64 kg.olmuşum.
Evliliğin verdiği bi gevşeme bi de beslenme biçimi değişikliğinden böyle oldum..(Zira eşimin ailesi çok yağlı sever ve hamurişi boldur.)
Sonrasında çocuk isteğimiz için tedaviler başladı ve ben 72 kg.ya kadar çıktım 1-1,5 sene içinde...
Geçen sene 2 ayda spor ve biraz dikkat etmeyle 6 kg.vermiştim..
Sonra yine yavaş yavaş 72kg.ya geri geldim.

Akşam menüm
2 parça pirzola tavuk
1.5 bardak ayran
3-4 ceviz
2 tane küçük salkım domates

Beslenme şeklimizden sıkılanlar olduğunu görüyorum. Bizim menülerimiz zor değil ki, bugün bunu yiyeceksin gibi bir dayatması yok. Sıkışırsan her şeyin azıcık ucundan yeme hakkın var. Ben akupunkturlu bir diyet yapmıştım bir zamanlar, her hafta liste değişiyordu, listenin dışına çıkmak da yoktu. Bu yüzden ben bu diyetin ya daha zorluklarıyla karşılaşmadım ya da kilo verdikçe zor gelen kısımları olsa bile es geçiyorum. Siz de öyle yapın, bakın ne güzel kilo veriyoruz. 2 ay önceki bizlerle şimdiki arasında ne kadar da fark var, en az birer beden inceldik.

Kendimi çok iyi hissediyorum, arada bize uymayan bir şey yediğimde de suçluluk hissetmiyorum. Olan oldu bu keki yedim, hadi bir de şunu yiyeyim demiyorum. Durmayı öğretti bana Karatay. Bundan da çok memnunum.

Son düzenleme:
bugünkü yediklerim

1.öğün:
2 haşlanmış yumurta,üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yedim(çok güzel oldu ve çok tok tuttu:))
5 zeytin
1 avuç fıstık

2.öğün:
1 tabak etli barbunya
3 tane mercimek köftesi
karnıbahar salatası

spor:45 dk yürüyüş
sıvı:2 lt su,birazdan yeşil çay

O duyguyu çok iyi biliyorum Masalcım, ben de 7-8 yol önce kilo vermeye başladığımdan beri aman zaman aynı durumda oluyorum. Takma kafanı, zamana bırak geçiyor canım...

Artık bırakmak yerine şöyle 1 ay daha iyi bir sıkayım diyorum 55 civarı olayım.
Halime bakayım.
1 ay sevdiceğim gelecek o sırada rahatlarım hem düşünmem kilo falan.
Sonra dönüşte enerji depolamış şekilde bir 3-4 kg verir ve noktayı koyarım diyorum.

Ben de çocukluğumdan beri bir abur cubura düşkünlük var.
Yemekleri geçiştirip abur cubur yemek.
Ayrıca çok hamur işi ve yağlı yemekler yapılırdı evde.
Fakat ben yaklaşık 7 yaşından itibaren spora başlayıp bu 16-17 ye kadar düzenli bir şekilde gittiğinden kilom yoktu.
Sonra sporu bırakmamla kilolarda yavaş yavaş gelmeye başladı.
Ta ki geçen sene ekim ayına kadar.
Geçen ekimde kötü bir dönem geçiriyordum ve hazır yemezken kilo vereyim dedim.
Bu aralığa kadar devam etti.
Tam az kaldı derken birden bırakıp abur cubura yüklendim.
Resmen sıkıntıdan yiyordum.
Bu da hazirana kadar devam etti.
Haziran ayında kendimi topladım.
Dikkat etmeye başladım.
Yine erkek arkadaşımın geldiğinde 3 hafta falan bırakıp çok yedim ama aşırı hareketten dolayı 1 kg falan almıştım.
Ve bu zamana geldimm.
Artık son 4-5 kilomu verip bırakacağım.

Merhaba,

Ben 18 yaşına kadar 57 kg.dım ve aşırı zayıf görünüyordum. Sonra bel fıtığı oldum ve 1 ay istirahat verdi doktor. O esnada sürekli yatıyordum ama can sıkıntısından da sürekli yemek yiyordum. Kalktığımda herhalde 65 civarı olmuştum. Sonrasında benimde evlilik, iş hayatının stresi ve çok geç teşhis edilen hipotiroid nedeniyle (herkesten az yiyordum hep diyetteydim ama kilo veremiyordum motivasyonum bozulupta diyeti bırakınca eğer verdiysem azıcık kiloyu geri alıyordum, yoyo olmuştu yani) kendimi 93,80 kg.da buldum. En sonunda bir endokrin uzmanı sayesinde kilo vermeye başladım (hipotiroid tedavisi ve taşdevri diyeti ile) yaklaşık 2 yılı geçti yavaş veriyorum ama sürekli veriyorum. Şu anda 75 kg.dayım. Bence bu kadar inmesi bile çok iyi aç gezerek gram veremediğim zamanlar oldu. Tabi insan şimdi bilinçlenince anlıyor aslında metabolizmanın böyle sürekli diyet yaparak ne kadar direnç geliştirdiğini ve kendisine yapılabilecek en kötü şeyi yaptığını ama yaşamadan öğrenilemiyor maalesef. Neyseki sonunda doğru beslenme ile ilgili gerçekleri öğrendim ve uyguluyorum. Hedefim 66 kg. en güzel yıllarım hep çok kilolu ve anne kıyafetleri içinde geçti. Umarım artık 35 te istediğim kiloya ulaşıp sağlıklı bir genç-orta yaşlı bayan olurum.

Hepinize sevgiler,

bende hiçbir zaman aşırı zayıf olamayanlardanım.4 kilo doğmuşum nede olsaher neyse,ortaoukul-lise yıllarında şişman değildim sadce birkaç kilo fazlam vardı ama hiç takmıyordum.sonra üniversiteye gidince hazır yiyeceklerden 10 kilo falan almıştım.okul bittikten sonra hep evdeydim daha da aldım 70-75 arası gidip geliyodum.ta ki annem hasta olup ona bakana kadarona bakabilmek için bütün günüm ayakta ve çok az yemekle geçti.ben 2 ayda 65 e düştüm.evleneceğim zaman 68 dim.sonra her yıl kilom artmaya başladı.91.5 la başladım 14.5 kilo verdim sadece bu diyet ve sporla.ilk hedefim 70.ama ben aklıma koydum 65 olucam

Benim hikayem roman olur;
1993 Üniversitedeyken 56 kiloydum
1995 Evlendiğimde 64
1995 Hamile kaldığımda 67
1996 Doğuma giderken 87
1996 Doğumdan 2 hafta sonra 75
1997'den itibaren diyet yapmaya başladım. Her şeyi yaptım akla gelebilecek, hep kilo verdim. Hepsini de fazlasıyla geri aldım:

İşte benim yıllar boyu yaptığım ve sonuç alamadığım yöntemlerim.

YÖNTEM 1: AKUPUNKTUR

1995 Deneme 1: Pasif jimnastik ve akupuntur. 10 seans (hamile olduğumıu öğrenince bıraktım.)

2002'de kısa süreli ikinci akupunktur denemesi

2004'te kısa süreli üçüncü akupunktur denemesi

2005'te dördüncü akupunktur denemesi (itiraf ediyorum bundan sonuç aldım. Ama verdiğim kiloları da geri aldım.)

2008'te karboksipunktur diye oldukça pahalı bir deneme. Sonuç 10 kilo ver, 15 olarak geri al.

Ne kadar da para kaptırmışım iğnecilere be.

YÖNTEM 2: PASİF JİMNASTİK

Deneme 1: Pasif jimnastik ve spor merkezine kayıt. 10 seans

Deneme 2: Yosun terapili pasif jimnastik. 8 seans
Para yetiremiyorsun spor merkezlerine, sonuç hüsran. İnanmıyorum artık bu pasif işlerine de

YÖNTEM 3: DİYET ÜRÜNLERİ

DenemE 1:
1. Ot çayları dönemi. İdrar söktürücü mü istersin, bağırsak çalıştırıcı mı?
2. Bu arada macunları da unutmamalı. Zayıflama macunu. Hem de her yerde bulamam diye iki kutu birden almalar.
3. Tokluk hissi veren öğütülmiş lif içeren kutular.
4. Herbalife çayları susatan (öyle böyle değil sanki çölde kalmışsın gibi susatan) para kaybından başka bir şey olmayan çayı (Allah'tan mamalarına bulaşmadım.)

YÖNTEM 4: İLAÇ
Renkli renkli ilaçlarım -tabii gözdem Xenical- onu alabilmek için aldığım sağlık kurulu raporları.
Tokluk hissi veren ve sonradan sağlık bakanlığının yasakladığı ilaç (adını bile unutmuşum.)

YÖNTEM 5: DİYETLERİM
Ölümcül diyetler:
Atkins diyeti (en sıkı biçimde uygulanması.)
Amerikan Kalp vakfı diyeti
Tek gıda rejimi
1200 kalorilik diyet
Ölümcül olmasa da benim açımdan sonuç vermeyen diyetler:
1600 kalorilik diyet
1800 kalorilik diyet

SONUÇ: Doğumdan sonra 75 kiloydum, emzirirken 84 kiloya çıkmıştım. Sonra iş koşturma derken baktım 77-78 arasında gidip geliyorum. Bari biraz kilo vereyim dedim. Hayatımdaki en büyük yanlışım, en büyük pişmanlığım budur. Eğer diyet yapmasaydım 77-82 kilo aralığında yaşayan 46-48 beden giyen, etine dolgun bir hatun kişi olacaktım. Ne hallere geldim.116 kiloyu bile gördüm. TAM 5 yıldır 100 kilonun üstünde yaşıyorum. Giyecek güzel bir kıyafet almak için normal magazalara giremiyorum, şuanki bedenim 54-56 arası. Her yerde bulunmuyor.

Diyete başlayanlar benim yaptığım hataları yapmayın, sıkıp sıkıp sonra cayıp eskiye dönmeyin. Depresyona girmedim şimdiye kadar ama kıyısından çok döndüm bu kilolar almalar vermeler yüzünden.

Ben oldum olası kilolu olanlardanım İlkokulda 46 kg olduğum zamanlar olmuştu. Tüm çocukluğum, gençliğim hep kilolu geçti. Hiçbir zaman üzerime uygun kıyafet bulamayacak kadar çoktu kilolarım malesef:-( Üniversiteyi bitirince doktora için ABD'ye gitmem fitilin ucunda var olan kıvılcımı iyice ateşledi, orada genelin kilolu-çok kilolu olmasının bana hissettirdiği normal kiloda olma-ki 166cm boy 80kg ile bunu hissediyordum- durumuyla yedikçe yedim yedikçe yedim ve 100 kg döndüm yurda. Buraya döndüğümde acı gerçeğin farkına iyice vardım. 52 bedene kadar çıkmıştım. Bira dikkat edip ülkemize uygun yeme şartlarına geri dönünce önce 95 sonra 90 kg'a kadar indim. Ama hala kıyafet sorunum devam ediyordu, ben hep terzilerden giyiniyordum. O zamanlar F... S.....'den başka doğru düzgün büyük beden kıyafet satan mağaza yoktu malesef.

Neyse en sonunda bu gidişe bir dur demeye karar verdim ve tavsiye üzerine bir diyetisyenin yolunu tuttum. Önceleri haftada 1 sonraları zaman zaman haftada 1 zaman zaman 2 haftada 1 görüşmelerle ben 90 kg'dan 65 kg'a kadar idim yaklaşık 7 aylık bir süreçte. Koruma döneminde 60 kg'a kadar indim. Sonra eşimle tanıştık ve evlendik. Hatta herkes dalga geçti zayıfladın da hemen evlendin diye Bir zaman sonra oğluma hamile kaldım. Hamilelikte fazla kilo almadım ama sonrasında emzirirken aldım bir miktar, diyetisyen ve kilo vermeye tekrardan) Sonra kızıma hamile kaldım. Onda da aynı hikaye...

Bu zamana kadar lahana çorbası diyeti, akapunktur diyeti ....vs, Dukan diyeti de dahil denemediğim az şey kaldı. Şimdi de Karatay'a uygun beslenmeye çalışıyorum. Aslında az bir kilom kaldı ama gitmiyorlar bir türlü.

Yılları kilo ile mücadele içinde geçen birisi olarak bıktığım zamanlar oluyor ama ipin ucunu bırakınca daha da mutsuz oluyorum. En azından şimdi 60 kg olan halimdeki kıyafetlerime rahat rahat girebiliyorum ve mutlu oluyorum bu durumdan.

Şimdi fazla sıkı olmayan bir beslenme ve sürdürebileceğim bir spor prorgamını takip etmeye çalışıyorum. 7-8 yıldır doğru düzgün şerbetli tatlı yememişimdir mesela, en fazla eşimin tatlısından 1 çatal olur aldığım. Ben kek, kurabiyeye dayanamıyorum. Ama bu isteğimi de arada çocuklara birşeyler pişirerek ve pişirdiklerimi onların okuluna göndererek tatmin etmeye çalışıyorum. Yine 7-8 yıldır, hemen hergün en az 30dk yürürüm. Şimdilerde çocuklardan dolayı evde Leslie ile yapıyorum ve her fırsatta dışarıda yürüyüş yapmaya çalışıyorum.

Bu da benim hikayem işte

cok benzıyor hıkayeler

zayıf bır cocuktum ergenlıkte normalleştim artık herkese göre ıyı kendıme gore 5 klo fazlam vardı.
yaş 22 kılo 52 ye kadar zayıfladım.
yas 26 kılo59 evlendım sonra 63 le hamılelık 84 dogum-sonrası 79 çakıldım dıyetısyenle 60 a ındım. sonra salmaktan 1 senede 4-5 kılo aldım ve tam bır senedırde 5 lı kılolara ınmek ıcın ugrasıyorum TAM BIR SENE off ne cok zamn olmus.
yaş 28 ben 64 kiloyummm sıkıldım bugun eşiml eyuruyoruz eşim 2 tane dıdo almıs kendı hüpletı ben yemedım. sonra dedı hep dıyetmı yapcan sen dedı duusndum 50 yasıma geıyomusum hala ıstedıgımı yıyemıyomusum ne kötüü tanrımmm
2 . bebek dusunuyorum 8-9 ay sonra ve 5 lı kılolarda olmalıyım hamılleık öncesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…