Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bugunku menüm:
sabah00
2 kayısı yumurta
15 zeytın
1 kase yogurt
1cay brd cevız
3 kuru erik
1 kasık yabanmersını
4 omega 3

akşam: 17:00
fırında hamsi
salata
yarım avuc tahın helva

spor: 30 dk kosubandında yuruyus(2,5 km yurudum ve leslie den cok daha fazla ter attım,ama çoookkkk sıkıcı)

Yumurta kaysı kıvamında olmalı ,sarısının etrafında yesılımsı bır renk olmamalı,boyle bır yumurta zararlı olur vucuda..........................................Ben Sabahları 2 yumurta tuketıyorum kılo verınceye kadAr(zaten dıyette boyle olmasını ıstıyor),yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.(Cunku doru sekılde pısırmezsek,trans yaglar olusuyormus)Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekle,suyu kaynamaya baslayınca 3-4 dakıka kadar kaynat(bu sure yumurtanın buyuklugune gore de degısebılıyor bazen 1-2 dakıka erken de olabılır(yumurtalar kucukse) tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırıyorum(yumurtalar kavrulmayacak dıkkat et)altı pısınce omletı ters cevırıp kapagı kapatıyorum ocagı kapatıyorum bırakıyorum tavanın ısısıyla pısıyor...

Resımdekı sakıncalı ........Bılen kısıye bunu yedırırsenız daha fazla sakıncalı olur. Bılmeyen yumurta yedıgını sanar(placebo etkısı),olusan trans yag damarını tıkar.

Bende yumurta kaynamaya başladıktan sonra 120 ye kadar sayıyorum ne yavaş ne hızlı mükemmel oluyor :)

bu arada omega 3 cevabın için çoook teşekkürler özel mesaj atamadığım için buradan yazıyorum kusuruma bakma :)

Yanlıs pısırılmıs yumurta resmı.

Eklentiler

• $a24%20yumurta.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 37
ben ortaokul sonuna kadar zayıf bır cocuktum.ergenlige gecıs ve regl olmamla bırlıkte kılo almaya basladım.60lı kılolarda gectı lıse yıllarım.18 yasında ıken 65 kıloydum ve 40 beden gıyıyordum,bu durumdan cok mutsuzdum tabıı ki,süreklş kendımce dıyet yapar,2 gun devam eder,sonra bırakır ve aburcubura saldırırdım.
unıye 65 kılo ıle basladım ve 1 sene ıcınde 57 ye dustum,hıc de sağlıklı beslenmıyordum(bol makarna,tost,çıkolata,kola) aslında ama sanırım cok hareket ettigımızden kılo verıyorduk.
yıne de kendımı kılolu goruyordum cunku arkadaslarımın cogu 36 beden gıyıyordu bense 38-40.
neyse ıstıkrarlı bır sekılde 57 kıloyla unıyı bıtırdım hatta,işe ilk basladıgımda 55 e kadar dustum.
bundan sonra yukarı tırmanma surecı başladı:)
1 sene sonra evlendıgımde 60 kıloydum,evlendıkten 2 sene sonra ıse 72 olmustum,bır yandan sureklı dıyet yapıyor,diyet buskıvıler,dıyet kolalar,kepek ekmekleri,ligt urunlerle,bir yandan da sureklı kılo alıyordum.her hafta dıyete baslar ,2 gun sonra bırakırdım.o yuzden dıyorum ya dıyet urunler kesınlıkle kılo aldırıyor dıye,hıc doyurmuyor ve daha cok iştah açıyor cunku.
sonrakı yıllarda hamıle kalma cabaları ,stres
ve 2 dusukten sonra 77 olmustum ki ogluma hamıle kaldım.doguma 92 ıle gırdım 79 ıle cıktım.ancak emzırırken yıne 84 oldum.bundan sonra haftada 3 gun spor ve akşam hafif yıyerek,bırkaç ayda 69 a kadar dustum.o zamanlar kıraz detoksu modası cıkmıstı 2 gun yapayım hızlı kılo vereyım dedım ve balon patladı.bagırsaklarımı acayıp bozdu gunde 1 kg kıraz yemek,hem motıvasyonum gıttı hem iştahım açıldı,tekrar kılo almaya basladım.77 ye cıktım tekrar ve kızıma hamıle kaldım.yıne 92 ıle doguma gittim 79 ıle cıktım.ancak bu defa 86ya cıktım emzırme donemınde,kızım hıcbır zaman iyi emen bır bebek olmadı,aynı zamanda dogum sonrası cok streslı bır donemımdı,sütüm azaldı,çocuga yetmedı,yıyım de artırayım derken 86 kılolara çıktım,ancak sutum de artmadı maalesef.
kızım 8 aylıkken emmeyı bırakınca karatay diyetıne basladım ve o zamandan beri çok rahat bir şekilde 13 kılo verdım.
bundan sonra alacagımı zannetmıyorum cunku bu bır yasam bıcımı ve uygulaması kolay

iyi akşamlar nasılsınız?
bugün ki menüm:
sabah: 1 bardak limonlu ılık su
1 kayısı yumurta
yarım tatlı kaşığı annesosu
yarım tatlı kaşığı zeytinezmesi
yarım eviz 1 badem
kibrit kutusundan az peynir

öğlen
4-5 çorba kaşığı soğan çorbası
yarım kepçeden az içinde hiç birşey olmayan kurufasulye (yemekhanemizin sadece az salçalı suda haşlanmış fasulyesidir kendisi)
1 kutu ayran
bezelye havuç dereotlu pilav (yemek zorunda kaldım çünkü açtım)

ara
1 yeşil çay 2 gün kurusu
1 badem

akşam
4 çorba kaşığı kremalı tavuk çorbası
2 yemek kaşığı sade ıspanak yemeği 1 kaşık yoğurtla
bol yeşillikli salata

gün içinde hiç su içmedim bir tek sabah ki su
min. 3 km yürüdüm.
bu saatten sonra sadece yeşil çay ve su içiçem

Karatay Dıyetı yapan kızlar bıldırım yapıp cıkıyorum....... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,2 yumurta kaysı kıvamında ,15 zeytın,bır avuc beyaz peynır,bır bıber,4 kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut,bır tutam corekotu,bır tutam keten tohumu,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız.

Eklentiler

• $a24%20kahvalt%C4%B1m.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Yanlıs pısırılmıs yumurta resmı.

yumurta pişirmede uzmanlaştımbeyaz kısmı pişiyor içini açtığınızda süprizle karşılaşıyorsunuz bugün kabuklarını soyarken yandım aceleden yarısı gitti beyazın hah şimdi sarısı akcak elimde patlıycak dedim. allahım o nasıl birşey beyazı tamamen pişmiş sarısını incecik bir zar tutuyor ve tam kıvamında tabiri caizce ekmek bandırmalık

Karatay Dıyetı yapan kızlar.......2. Öğün(ogle): Yogurt-sarmısak sosu gezdırılmıs bır kase tırıt,bıraz yogurt-sarmısak soslu haslama et , 5 cevız,bırkac kozlenmıs bıber ,bır tutam corekotu,bır tutam keten tohumu........... ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor: cok ev ısı ,cook yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

merhaba arkadaşlar ben 1.70 cm boyunda 120 kilo civarındayım.hipotrioid hastasıyım 3 yıldır levotiron kullanıyorum.3 gün önce bu diyete başladım.size 1 günde yediklerimi anlatıyım örneğin bugün :

sabah:2 yumurta peynirli, domates,salatalık,biber,azcık peynir, 3 tane zeytin

öğlen: 1 adet elma (olmazsa olmazımdır)

akşam: 1 tabak kıymalı bezelye yemeği ve yarım kase yoğurt

1 litre kadar su içiyorum ve en az 1 saat tempolu yürüyorum.
fikirlerinizi bekliyorum

merhaba arkadaşlar yıllarca yanlış diyetlerle kilolarına kilo katan biri olarak bu tarz şeylere başvurmayın derim diyet kişiye özel ve onun sağlık durumuna uygun olmadıkça kalıcı olarak kilo vermek mümkün değil 10kg fazlam varken şimdi 35 kilo vermem gerekiyor aynı hataya düşmeyin ...

Cevızım bol bu ara ,cevız omega3 kaynagım sakınlestırıcı etkısı de var.

Eklentiler

• $a24%20ogle%20yemeg%C4%B1m.webp
    17 KB · Görüntüleme: 41

hosgeldın,bu dıyette kuruyemıs de sart.oglen yedıgın elmanın yanına 1 cay brd cevız eklersen mıde kazınmasını ve acıkmayı engeller.

bezelyenın glısemık ındeksı yuksek,bu dıyette tercıh edılmıyor.ama arada bır yenebılır bence

ıctıgın su kılona gore cok az,en az 3 lt olmalı.gunde 1-2 bardaktan baslayarak yavas yavas arttırabılırsın.

sporun ise harika.hergun mu yuruyorsun

Cevızım bol bu ara ,cevız omega3 kaynagım sakınlestırıcı etkısı de var.

tirit nasıl bır yemek ,ekmek yok mu içinde?

annem bız kucukken ekmegı kucuk kucuk parcalar uzerıne et suyu gezdirir,tirit diye yedırırdı,ben yanlış mı bılıyorum:26:

badem yiyorum 10 tane sabahları onu yazmayı unutmuşum..su konusuna gelince normalde günde 1 bardak bile su içmeyen biri olarak şu an 1 litre su içmek bile benim için büyük bir şey. ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.benim bacaklarım çok kalın üst tarafım daha ince hatta başkasınınmış gibi.o yüzden alt tarafın incelmesi için bol bol yürümem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…