ceylın senın boyun kaç?cizelgendeki bmı n dogru mu?:44:
sakın 15 zeytınden olmasın1:
canım benim bildiğim 1,58, ama spor salonunda 1,61 ölçmüştüler
başka bir sitede 1,58 boya 65 kg.olarak yazdığımda 26 çıkıyor bmi..
(çizelgemi de ben hazırlayamıyorum en son pepeti hazırladı)
hemen yapayım.
kahvaltı guzel
tava hamsı unla kızartılmıs oluyor dımı?yemıyoruz onu
balık ızgara,fırında veya bugulama olmalı
aksam yemegı de guzel ,yanlız cezerye olmamıs,diyetımızde tatlı yok
Günaydın herkese:))
Sizlerin hikayesini okuyunca bende anlatmak istedim çünkü ibretlik bir hikaye:))
Çok zayıf,hastalıklı bir çocukluktan sonra 10 yaş civarında hızla kilo almaya başladım.Bir anda çiroz bir çocuktan bildiğin bir obeze dönmüştüm.Meğer o zamanlar tiroit hormonlarımda falan bi değişiklik olmuş da hiç baktıran olmamış.Liseye kadar obez bir şekilde devam ettim 80 kilo falandım orta sonda düşünsenize.Lise birdeyken dedim ki bu böyle olmayacak ergensin obezsin ve gözümü açamıyordum sürekli bir uyuma hali hareket etmeme isteği falan vardı.Hiç doktora falan gitmeden çocukluk işte kendime bir diyet programı ayarladım.Muzaffer KUşhan var ya gazetenin biri onun diyet kitabını vermişti öğleyin simit ayran,akşam 3 patattes haşlaması gibi acayip bi diyetti ama yaptım ve sürekli yürüdüm.Günde beş saat yürüdüğüm oluyordu.Sonra koşmaya başladım.Akşam okuldan çıkar saatlerce koşardım.Her akşam 30 km falan koşuyordum.Hayatım diyet ve spor üzerine kuruluydu.Tabii o saçma beslenme ve aşırı spor bi süre sonra bende gün içinde bayılmalar olmasına falan neden olmaya başlamıştı.Ama 55 kiloyada düşmüştüm.İkinci yıl voleybol takımına katıldım ve biz gün içinde deli gib antreman yapmaya başladık.Büyük başarılarda elde etmiştik o yıl:))Artık 55 kilo 36 beden alımlı bir kızdım.Üniversitedeykende sürekli sporla uğraştım,hiç bişey yapamasam koştum ki okulun her spor faaliyetinde de vardım.Karateye bile gitmiştim o kadar yani.Kilom 55-59 arası gidip geliyordu ve ben 56 kg ile evlendim.Evlendikten 3 ay sonra falan bir dış gebelik olayı geçirdim,ameliyat oldum falan.Evde de tartı yoktu bu arada ben raporluydum,sürekli yatıyor ve yiyordum annem pasta börek getiriyor çay yapıp yiyip içiyorduk.İlk işe gitmem gereken günü asla unutamıyorum üzerime hiçbir kıyafetim olmuyordu.Bildiğin şişmiştim ve evde işe giderken giyecek hiçbir kıyafetimin olmadığına yeni uyanmıştım..O gün annemin kazak ve pantolonunu giyip işe gitmiştim ve tartıldığımda 76 kg olduğumu gördüm.Sadece 3 ayda 20 kilo almıştım,inanlır gibi değil öyle değil mi??Sonra yine diyet yine spor ama bir türlü kilo veremiyordum.Başta veriyordum 2-3 kilo ya bir gün sadece bir gün diyet dışına çıksam kilo alıyordum.Böyle böyle 70-75 arası 2 yıl geçti,benim çocuğum olmuyordu bu defa tedaviler başladı.Defalarca aşılama yapıldı,sanırım 7 kere falan(beynim resetlemiş o bölümü)Her ay hormon alıyordum ama sonuç sıfıra sıfır.Bana sadece giderek artan bir kilo kalıyordu artık 100 e dayanmıştım.Sonra iki defa tüp bebek denemesi sonrası 124 e çıkmıştım.Bu arada muhtemelen kas oranım yüksek olduğu için en fazla 48-50 bedene çıkmıştım.Dedimki daha önce başardım yine başarırım ve yardım almalıyım dedim endokrine gittim.Ben bir gittim ki tiroitler çalışmıyor,ciddi insülin direnci var.zaten kilo versen ya da hamile kalsan bir mucize olurdu bu sonuçlarla dediler.İlaç almaya başladım,ocak 2011 di başladığımda diyetisyenle 6 öğün diyeti yaptım 115 e kadar düştüm ama daha fazla gitmiyordu.Taa ki ağustos sonunda karatayla tanışana kadar.Sonrasını zaten biliyorsunuz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın :))
canım onda bır yanlıslık var heralde.ben boyunu 1,61 kılonu 65 olarak hesapladım,25,1 cıktı,tıckerfactory de.
evet tuz direk su tutuyor bi de çok az tuz yesek noluruz dimikızlar aynen dedıgım gıbı oldu dun 72.7 çıkmıstım oncekı gun tuzlu yemekten.bugunse 72 çıktım
tuza dikkat edelımmmm
canım ne bilim verdiğin değeri yazdım çıkan bu belki yanlış olmustur benimki nasıl loxi doğrumu benimkide yanlıs olabilir boy 1.60hiii buna göre ben normal miyim ?
Teşekkür ederim arkadaşım yanıtın için hamsi tava konusunda haklısın ama en azından unsuz yapılmıştı :)
cezerye konusa aklım takıldı çünki ben canan hocadan ya duydum ya okudum cezerye ve ceviz sucuk yada pestil tatlı olarak geçerli. bir çeşit doğal meyve kurutması ya ??? yorumlarınızı bekliyorum sevgilerimle
evet tuz direk su tutuyor bi de çok az tuz yesek noluruz dimi
canım ne bilim verdiğin değeri yazdım çıkan bu belki yanlış olmustur benimki nasıl loxi doğrumu benimkide yanlıs olabilir boy 1.60
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?