Teşekkür ederizz bu bilgi için odiy ..
İzninle 13. takımla da paylaşmak istiyorum bunu.
Ve yarından itibaren deneyeceğim.
bencede deneyin derim.. ben bunu yapmaya başladım ve çok rahatım artık.. zaten sabah aç karnına ılık su için diye yazmış canan hoca.. ama sadece ılık su içmek diğil olay, 1 kerede ayakta içmek lazım. sütle kayısı da unutulmasın lütfen :) hepinize iyi gelir dilerim...
bu hafta liste olmucak galiba??
Ceylincim aslında normalin dışında bir şey yok.
Düşünüyorum ama ..
Doktora o kadar çok gittim ki.
Endoskopi yaptırdım.
İlaçlar hep aynı.
Gastrit + reflü var.
Doktor çok kızdı.
Neyi takıyorsun bu kadar böyle giderse ülsere dönecek diye.
Artık bütün ilaçların etkisini biliyor gibiyim.
kurufasulyeden truff tarifi varmış
Masal merhaba,
Ben de de yıllardır reflü var ya da doktorlar öyle söylüyor. Ben de ***, ***, vs. ilaçlar kullandım. Yalnız şikayetlerim hiç geçmedi hatta daha kötüleşti. Sonra Ahmet Aydın ın Taş Devri Diyeti kitabını okudum. Orada özel olarak bölümü var bunun. Reflü hastalarında bu tip asit bastırıcı ilaçları kullanmanın iyi olmadığını su içerek ve tahıllardan uzak durarak bu rahatsızlığın geçeceğini yazıyordu. Gerçekten de buğday, tahıl ürünlerini yemeyi bıraktıktan sonra şikayetlerim bitti. Ben zaten eskiden beri çok su içerdim. Şöyle diyeyim sana normalde artık yemek yemek bile eziyetti benim için (domates, nane, karnıbahar, vs.yiyemezdim,) şimdi bırak bu yiyecekleri tüketmeyi kahve, çay bile içiyorum. Ben de çok çektiğim için bu rahatsızlıktan paylaşmak istedim.
Sevgiler,
kestane tadında oluyormuş gagıl amcada bir sürü şey var
O nasıl bir şeymiş ki ?
[/B]
O nasıl bir şeymiş ki ?
Carmen çok teşekkür ederim.
Aslında sanırım çok büyük bir etkisi var sen söyledikten sonra düşündüm de ben karataya başlayıp tahıllardan uzaklaştıktan sonra eskisi gibi ağrılarla karşılaşmıyordum.
Geçti gibi bir şeydi.
Ama bir anda tekrar başladı.
Son zamanlarda yediklerimi bir düşünmeliyim sanırım.
Acaba sabah menülerime ekmek eklemeye başladım ondan olabilir mi diyorum ..
Iyı aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar.......2. Öğün(ogle): Bır tabak etlı- nohutlu-borulcelı-karalahana koku yemegı yogurt-sarmısak soslu,bır bardak ayran,bır tutam roka, 2 cevız 2 kahverengı kuru kaysı...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)
Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı
Spor: cok ev ısı yaptım ,cok yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum, tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)
Onemlı not:Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum. Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze
Çok büyük olasılıkla ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç gün tahıl grubunu kaldırıp suyu (eğer az içiyorsan) arttırmayı dene istersen. Sonuçlara göre karar verebilirsin. Bir doktor tanıdığım böyle durumlarda asit baskılayıcı kullanmanın çok sakıncalı olduğunu çünkü midedeki asit sayesinde yediğimiz şeylerin içindeki zararlı bakterilerin (helikobakter gibi) etkisiz hale getirildiğini söylemişti. Asit baskılanınca vücudun en önemli savunma sistemlerinden birini kapatmış oluyorsun.
slm kızlar artık bende buralardayım :)
diyet yapmaya nıyet edıyorum ama nıyetım hep yarım kalıyor
bunu @efsunlu iyi bılır :d
morale desteğe her türlü güzel sözlere ihtiyacımm varrrr :)
şu diyetıde tam anlamıs degılım
sakın sayfa basından oku demeyın cok kez denememe karsın basarılı olamadım
diyetin özünü açıklayacak bır yardımcı kul arıyorum :))))
şimdiden tskler :)))))
selam canım.....
Karatay diyeti:klasik karatay kahvaltımız: 2 yumurta-10 zeytin-avuç içi kadar peynir,1 çay bardağı kadar ceviz-badem-fındık-fıstık(ama kendimiz kırıyoruz-kavrulmuş ve tuzlu olmayacak),süt-çay-bitki çayı vekuru kayısı-kuru erik
yasaklarımız var:unlu mamüller,pirinç,mısır,patates,şeker,katkı maddeli gıdalar,tuz azaltılır...
Kullanacağımız yağlar:köy tereyağı ve saf zeytinyağı
öğün sayısı ve aralar:2 veyahut 3 öğün ama mutlaka öğünler arası 4 saat olmalı veakşam 8den sonra meyve dahil herşey yasak ve protein ağırlıklı besleniyoruz..
Spor:en az 20 dk
su:nekadar çok içersen okadar kilo verirsin
eksiklerim vardır ama genel olarak böyle...
1 ayda 5,2 kg.,spor da yokksüpersin şekerimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?