evet siz ne zannettiniz
evet canım karatay çıtırları diye topik açalım inşaallah....
bugun ılk defa ıçtıgım su 3 lt oldu.tebrik ediyorum kendımı
12 kasımda başlamıştım canımcım dediğin gibi 17.günüm :)süpersin canm yaa :)) sende 3. haftaya girdin demi? yanlış hatırlamıyorsam 1 gün fark aramızda ? bnm tartıda 55-56 arasında böyle oyunlar yapıo hayırlısıylan bi 55 i görebilsek :)))
sağlıklı günler sevgili adailona
tebrik ederim öncelikle. tahlil konusunda bazı arkadaşlar kafa karıştırmıştı bu açıklama gerçekten çok iyi oldu.
biz burdayız paylaşıyoruz, destek veriyoruz seni de beklerizz
Arkadaşlar herkese iyi diyetler,
zaman zman bu topiğe bakıyordum. ben eşimle birlikte taşdevri diyeti yapıyoruz taş devri ve karatay diyetleri arasında çok az farklar var neredyse aynı beslenme şekilleri. 2,5 aydır bu şekilde beslenioruz , bu beslenmeyle amacımız kilo kontrolünün yanı sıra eşimde bulunan çok yüksek trgliserid seviyesini normale düşürmekti. önce prof dr ahmet aydın ve prof dr canan efendigil karatay a mesaj attım ve saolsunlar hemen dönerek sorularımı cevaplayıp bu beslenme şekliyle sağlık sorunlarının ve kilo probleminin düzeleceğini söylediler. önce hemen iki hocanın kitaplarını okduk ve başladık. tam iki buçuk ay önce. tahlilleri bu beslenme şekline başlamadfan hemen önce yapmıştık. ve 2,5 ay sonunda yani geçtiğimiz hafta içi yeniden tahlil yaptık, uyguladığımız beslenme şeklinin doğru olup olmadığının kanıtıydı bizim için bu sonuçlar.ve sonucu söylüyorum arkadaşlar eşimin şeker oranları normale döndü trigliserid olması gereken aralığa düştü kollestrol bile düştü. hem hocalara teşkkür hem de kanıt olduğu için sizinle paylaşmak istedim.bu arada çok emek de verdim çok tembel olan ben mandıralara gittim sütler aldım kendim mayaladım köy tavukları yumurtaları buldum ve 2,5 ay boyunca herşeye uymaya çalıştım. çok mutluyuz ha bu arada ben 8-8,5 kg eşim 9-9,5 kg verdi.darısı hepimizin/hepinizin başına..sağlıklı günler hepinize..
bak bende sızden ayrılamadım gecen bırakıyorum yazmıstım. ama keske ıdeal kıloya ulasalımda çıtırlar dıye topık kuralım yada ne gıysem ne alsam her magazada bınlarce sey bulurum kendıme gıbı topıklerde bulusalım olmamı
Ayy evet ne güzel bir topic olur yaa ..
Biz buradan çıtır olup ayrılır yeni gelen arkadaşlara yorum yaparızz
kızlar hocanın spor hayatını gorunce kendımden utandım
kıtaptan alıntı:
''Canan karatay hareketli biri mi?genclıgınızde (hocam hala gencsınız)spor yaptınız mı?
yaz aylarında yuzdugumu soylemıstım.ayrıca tenıs oynadım,şimdi hala seyrek de olsa yegenımle oynuyorum.lisede folklor oynadım.basketbol takımındada oynadım.lise ve unıversıte yıllarında voleybol takımında oynadım.hangı sene hatırlamıyorum ama Konya da yapılan unıversıteler arası voleybol sampiyonasında bırıncı olmustuk.ABD de kaldıgım sure ıcerısınde de 55 yaş grubunda tenıs şampiyonluğum var,teklerde,çiftlerde ve karışık çiftlerde.Dağcılık ve kayakçılık var.1997 yılında ;ABD de gece buzda kayarken kaza geçirdim.Dizim kırıldıgı ıcın kayagı bırakmak zorunda kaldım.İngiltere,iskoçya,guney afrıka ve türkiyede dagcılık yaptım.1980 yılında Aladağlar'a tırmandım.''
cok ıyı canım ayda 4kg en ıdealı emın adımlarla ılerlemek demek bu tbrklerkaratayla verdim canım,başka diyet yapmadım.1 aralıkta 4 ayım bitecek.ayda 4 liko verebiliyorum.
ayyy ne guzel olur yaa karatay cıtırları dıye bır topıcbak bende sızden ayrılamadım gecen bırakıyorum yazmıstım. ama keske ıdeal kıloya ulasalımda çıtırlar dıye topık kuralım yada ne gıysem ne alsam her magazada bınlarce sey bulurum kendıme gıbı topıklerde bulusalım olmamı
masalım ne aktıf kızmıssın sen yaw masallah
Ben de her şeyi yapıp bırakmışım.
Çok küçük yaşta başladım spora ama erken bıraktım.
3-4 sene yüzme. ( Madalyam var. )
3-4 sene teakwando. ( Aynı şekilde 2 adet madalyam var.)
2 Sene kadar dağcılık-tırmanış. ( beraberinde bol miktarda treaking. Bir çıkınca 12 saat yürürdük.)
Atletizm ( Bu kısa bir maceraydı :))
Badminton ( Bu da olabildikçe kısaydı. Aslında güzeldi de niye bıraktım bunu hatırlamıyorum.)
Bunlar kurs olarak gidip profesyonellerle çalışmalarım. Onun haricinde eğlence için olanlar da var tabi.
Sonuç.
Biraz yürüyüş biraz koşu kaldı bana.
Kızlar omega-3 lerinizi nerede saklıyorsunuz ?
Ben oda sıcaklığında duracak zannediyordum canan hoca buzdolabında durmasını söylemiş çok çabuk bozulabiliyormuş.
Hatta o yüzden genelde koyu renkli kutularda bulunduğunu da ilave etmiş.
cok ıyı canım ayda 4kg en ıdealı emın adımlarla ılerlemek demek bu tbrkler
ayyy ne guzel olur yaa karatay cıtırları dıye bır topıc
masalım ne aktıf kızmıssın sen yaw masallah
ıyıkı soyledın canım benım omega3ler mutfak dolabında ama ev en az 23 derece hemen alıp buzdolabına koyayım
Hiç biri kalmadı ki papadiyacım.
O yüzden belki bu kadar kilo aldım.
Yıllarca alıştı bünye spora.
Ben de koydum hemen dolaba ama ne zamandan beri dışarıda bir şey olmuş mudur bilemedim.
Kızlar omega-3 lerinizi nerede saklıyorsunuz ?
Ben oda sıcaklığında duracak zannediyordum canan hoca buzdolabında durmasını söylemiş çok çabuk bozulabiliyormuş.
Hatta o yüzden genelde koyu renkli kutularda bulunduğunu da ilave etmiş.
spor cok onemlı ınsan hayatında ama bız bu bılınce gec vardık keske ılkokullarda hocanın anlattıkları anlatılsa cocuklar cola cıps gofret yemese beden dersının saatı arttırılsa saglam kafa saglam vucutta bulunur sadece bır soz olmaktan cıksa uygulamaya gecse
ne guzel olurdu dımı masalcım.napıyosun bu arada.ben yesıl cayımı yudumluyorum.
aaa ben de mutfakta dolapta tutuyorum.hemen buzdoabına alayım.sağol canım
ohh masalcım mısler gıbı olmussun.sıhhatler olsun.yo yesıl cay bende olumsuz bısey yapmıyo her fırsatta ıcmeye calısıyorum bol bol ıdrara cıkarıyo sanırım
evet canım ya su wc ıle ılgılı mujdelı haberı nasıl beklıyorum bılsen.ıkıncı kıtap bırıncının bıraz daha kapsamlısı dıye dusunuyorum alıp okumadım ama bırıncıyı okudum konunun ozu orda anlatılmıs hersey acıklanmıstı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?