canım bi yerde okumuştum yanlış yapılan por aksine kilo aldırırmış.istersen yaptığın sporu değiştirmeyi dene.
Yolun yarısındayız yani
Pindistancım başladım yapmaya zaten başladıktan sonra tartıda rakamlar yukarı gitmeye başladı. Anlamadım ki neler oluyor?
siyahmiyah soda içmiyoruz,kolay gelsin
herkese merhaba bir süredir bu başlığı takip ediyordum ben de yazabilmek için üye oldum :)
önce kendimi tanıtayım: 26 yaşındayım ve yeni evliyim
genetik hipoglisemi hastasıyım bu nedenle şimdiye kadar hep yanımda şeker çikolata tatlı ile dolanan, arada şeker krizleri geçirip bayılan bir insandım. (şükür)
benim karatay diyeti hikayem 1 hafta öncesine uzanıyor
bu ağustosta düğünüm olduğunda 60 kiloydum (boyum 1.63). her zaman bu kilodan daha zayıf olmaya çalıştım ama en fazla 1-2 kilo verebildim. Evlendikten sonra eşimle birlikte tayin olduk ve ülke değiştirdim. İlk defa ailemden ayrılmanın verdiği sıkıntıyla yemeğe başladım. Zaten eşim de sağolsun çok iştahlı akşamları "içim kazındı siyahmiyah bi mısır patlatsan da yesek" "aldığımız bisküvilerden versene siyahmiyah iyi gider çayla di mi" dedikçe e ben de eşlik ettikçe aldım kiloları. Tabi bi de yeni evliyim ya bütün marifetlerimi göstermem gerek, pastalar börekler gırla gitti bu arada.
Buraya gelmeden önce eşimle paraya kıydık, nasıl olsa ev döşemiyoruz dedik ve bir oyun konsolu aldık (ismini yazmamam gerek galiba ama baskül gibi bir eklentisi var onda tartılıyorum zaten yoga aerobik vs. yapabiliyosunuz evde). 23 Kasım'da dedim şunun üzerine bir çıkayım nasıl bir şeymiş(burda dışarıda yürümek gibi bir imkan yok maalesef o yuzden hareket olsun diye düşündüm) ve tartıldım. Aman allahım 67 kiloyum!
yani tamam kilo almıştım ama bu kadar da değil! gelmeden önce Karatay hocanın kitabını alıp okumuştum ama hiç uygulamamıştım. Aklıma yatmıştı aslında sadece nasıl yapabileceğimi bilmiyordum.
o gün akşam yatmadan kitaba şöyle bir daha göz gezdirdim ve de ertesi sabah uygulamaya başladım.
dün akşam tartıldığımda 64.2 kiloydum :) inanılmaz bence ve biraz da hızlı galiba..ileriki dönemlerde daha yavaş kilo veririm diye düşünüyorum ama nasıl olacak hep birlikte görürüz inşallah :)
bu şekilde beslenmeye başladığımdan beri hiç şeker krizi yaşamadım(dağlara taşlara), öğlene kadar hiiiiç acıkmadım bir de bağırsaklarım çok rahatladı önceden günlerce beklediğim olurdu.
buradan her gün ne yediğimizi paylaşıyoruz galiba o yüzden ben de dün ne yediğimi yazayım bir eksiklik ya da yanlışlık varsa düzeltirseniz sevinirim :)
sabah:
kalkar kalkmaz 2 adet kuru kayısı
cheddar peynirli (maalesef peyaz peynir yok burda) 3 köy yumurtalı (oldukça küçük yumurtalar) tereyağında omlet-eşimle paylaştım
10 adet tuzsuz kavrulmamış badem
1 dilim cheddar yine
1 bardak tam yağlı süt
maydonoz
domates
öğlen:
dışarıda yedim 2 tavuk göğsü-1 tanesini yedim
sirkeli,yağlı,limonlu yeşillik
1 bardak soda
akşam:
2 tavuk göğsünden diğeri
1 yemek kaşığı nohut yemeği (dün burda okudum nohut yenilmemesi gerektiğini ama çoktan pişirmişim 1 kaşık yedim o yuzden)
1 çorba kasesi buharda haşlanmış sarımsaklı limonlu zeytinyağlı taze fasülye
yarım kase cacık
çeyrek kuru soğan
12 adet tuzsuz kavrulmamış yer fıstığı
gün içerisinde toplam 3 litre su 2 kupa yeşil çay
spor: 45 dk. oyun konsolu
hiç ara öğün yok
diyette takip edemediğim 2 şey var: birincisi yağ. tereyağ kullanıyorum ama hala 1 litre kadar bitkisel yağım var o bitmeden zeytinyağını pişirmede kullanamam diye düşünüyorum
ikincisi tuz. burda kaya tuzu, deniz tuzu, himalaya tuzu vs. yok maalesef. araştırmalarım devam ediyor gerçi :)
ilk mesaj için biraz uzun oldu ama kusura bakmayın :)
herkese kolay gelsin :)
spor yaptım kilom arttı lafı gerçekçi gelmiyor bana ,tartıdaki birkaç kilo oynamayı önemsemiyorum,tartı da yanlış tartıyor olabilir moralini bozmadan spora devam et bence,spor yaparken harcadığın kaloriden ziyade sporla kuvvetlenmiş kasların harcadığı enerjinin artıyor olması mühimmiş
HoşgeldinBence öğünler gayet iyi görünüyor. Oyun konsolun xb.x 360 olabilir mi acaba? Bende de var ama tam randımanlı kullanamadım belfıtığı nedeniyle acaip eğlenceli. Bu arada hangi ülkedesin?
bende wii fit var farketmeden spor yapmış oluyorum :) pakistan'dayım 2 sene daha burdayız sonrası allah kerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?