canımm çok fena aşuree istiyorrr şansımdan getiren yapan konu komşu da yok.
15 tatilde yerim artıkkk
bende yapayım ozaman............
iwettt ,pek güzel oldu
üstüne ekstradan 1 ıncırı mınık mınık dogradım kaseye koyduktan sonra.fazlası da koyulabılır,kuru kayısı falan.
hatta bence asurenın orjınalı de boyledır,ilk yapıldıgı zamanlarda şeker eklendiğini sanmıyorum.
kendın yapsana canım,o kadar da zor degılmıs ,ben de ılk defa yaptım.aşure yapılan evde bereket olurmus o seneyarım olcuyle yaparsın az olur.
kuru üzümü bol koyarsın,o bayagı tat verıyor.
bırde kendınınkını seker eklemeden ayırırsın,hepsini şekersiz yaparsan ev halkı yemeyebılır çünkü:26:
evet ben yiyeceğimi ayırırım,gerisine şeker koyarım..peki bizi şişirirmi..:26:
ben her yıl yaparım,hatta yılda iki kez yaparım,eşim çok sever....
,,
Loxandracım tam olarak nasıl yaptınnn ?
inş. şişirmez1 kase yedım zaten,kuru baklagıl yemegı gıbı dusundum ben ,ne zararı olcakkı
,,
soyle yaptım masalcım,1 su brd nohut,yarım brd da kurufasulye(aslında ıkısını de 1 brd koyacaktım da bakıcımız kurufasulye konmaz asureye dedı kafamı karıstırdı,ben koyuldugunu bılıyorum aslında ama az koyayım barı,belki tadı bozulur dedım,sen 1 er brd koyabılırsın)bunları 1 gece onceden ısla(ben sabah ısladım o da sorun olmadı),bırkaç saat sonra duduklude
kaynattım yumusayana kadar.
ayrı bır tencerede 1 brd+1 avuc bugday ı yumusayana kadar kaynattım.sonra ıcıne pişmiş nohut ve fasulyeyı ekledım bıraz da beraber piştiler.bırer fiske de pirinç,bulgur,yeşil mecimek ekledım ben(sırf malzeme sayısı artmıs olsun dıye)minik dogranmıs kuru ıncır,kuru kayısı,kuru uzum,portakal kabugu,kayısı çekirdegi,yerfıstıği,elma,toz tarcın ekledım,bıraz da boyle pişti.kendime 1 kase ayırdım,sonra da şekeri ekledim damak tadıma gore.sen sadece kendıne yapacaksan kuru meyvelerı daha fazla koyup şeker eklemeyebılırsın.
suslerken de uzerıne cevız koydum.
afiyet olsun.
tekrar soyluyorum,ben ılk defa yaptım,daha guzel tarif verenler olacaktır mutlaka
bundan 15 kase falan cıktı
ben de ilk defa deneyeyim diyorum şekersiz kendime kadar.
ama bundan çok çıkar değil mi ?
Çeyrek ölçü falan mı yapsam ki ?
bundan 15 kase falan cıktı
evet ceyrek olcu yapılabılır
inş. şişirmez1 kase yedım zaten,kuru baklagıl yemegı gıbı dusundum ben ,ne zararı olcakkı
,,
soyle yaptım masalcım,1 su brd nohut,yarım brd da kurufasulye(aslında ıkısını de 1 brd koyacaktım da bakıcımız kurufasulye konmaz asureye dedı kafamı karıstırdı,ben koyuldugunu bılıyorum aslında ama az koyayım barı,belki tadı bozulur dedım,sen 1 er brd koyabılırsın)bunları 1 gece onceden ısla(ben sabah ısladım o da sorun olmadı),bırkaç saat sonra duduklude
kaynattım yumusayana kadar.
ayrı bır tencerede 1 brd+1 avuc bugday ı yumusayana kadar kaynattım.sonra ıcıne pişmiş nohut ve fasulyeyı ekledım bıraz da beraber piştiler.bırer fiske de pirinç,bulgur,yeşil mecimek ekledım ben(sırf malzeme sayısı artmıs olsun dıye)minik dogranmıs kuru ıncır,kuru kayısı,kuru uzum,portakal kabugu,kayısı çekirdegi,yerfıstıği,elma,toz tarcın ekledım,bıraz da boyle pişti.kendime 1 kase ayırdım,sonra da şekeri ekledim damak tadıma gore.sen sadece kendıne yapacaksan kuru meyvelerı daha fazla koyup şeker eklemeyebılırsın.
suslerken de uzerıne cevız koydum.
afiyet olsun.
tekrar soyluyorum,ben ılk defa yaptım,daha guzel tarif verenler olacaktır mutlaka
haklısın canım ne olacakki
ellerine sağlık,ne güzel anlattınben 1bardak nohut-1 bardak fasulye-2 bardak aşurelik buğday koyarım...ama aşurelik buğday fazlası zararlı olurmu bilmem:44:
birde loxandracım kayısı çekirdeklerini nasıl koydun..ben kabuklarını soyuyorum..ya suda bekletiyorum yada biraz kaynatıyorum soyuluyor...
sağol canım.
üzerine kaynar su ekledık kayısı çekirdeklerinin.bıraz bekleyınce şişti kabukları,çok kolay soyuldU(BU DA sağolsun bakıcımızın fikriydi)
evet canım daha güzel oluyor.sen benim memleketeydin zaten..bizim orda hep öyle yaparlar...
şimdi tv de soyledıler,beyaz olması onemlıymıs aşurenın,onun ıcın de süt koyulurmus,bir de incir karartırmıs aşureyı,piştikten sonra eklenecek o zaman
akşam yıne mısafırler vardı .iyi haber:ayvalık zeytını getırmısler,yarın başlarım yemeye papadiyaaaaaaaaaaaaa
kötü haber: 1 kutu da kestane şekeri getırmısler.napcam ben onu yaaa,hiç açmadan birine götüreyim dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?