ayran ve ceviz iyi olur eğer eve gidemiyorsan, eve uğrayıp geçeceksen mutlaka bir de çorba iç bence.
Allah kabul etsin.
öncelikle allah kabul etsin, anladığım kadarıyla çorba içemezsin o yüzden ayran iç, bir küçük kase ceviz badem vs karışımı (en olmadı paketlenmişlerini alırsın marketten), bi kaç kuru erik (erikle su iç baştan bağırsaklarına iyi gelir hem). Eğer yakınlarda bulabileceğin bi yer varsa lahmacun ayran salata hakkını kullanabilirsin. Bunlardan daha aparatif bişi gelmedi aklıma, allah kabul etsin tekrar :)
günaydın kısceler nasılsınız bişiy sorucam sızlere bana bı akıl verırmısınız.bugun nıyetlıyım 4te ısten cıkıcam ve spora gıdıcem ne yemelıyım aparatıf bışeyler olması gerekıyo cunku 4.30da okunuyo ezan canan hoca neye musade eder
AMAN DİKKAT ET ..
Zaten bütün gün birşey yememiş olacaksın. Üstüne bir de spor.
Tansiyonun falan oynamasın.
Hafif bir spor yap bence :)
.
gunaydın arkadaslar
kahvaltım
2zeytın
1kıymalı bol pulbıberlı yumurta
1kase ev yogurdu
1kasık suyu suzulmus asure
1dılım kasar peynır
acayıp doydum asuremı sısırdı acep haa bıde yogurt tabı
tskler canım evet yogurdun marıfetı:)) ya bu arada famır yok kac gundur yada benımmı gozumden kactıafiyet olsun cnm, yoğurt şişirmiştir bence de...
tskler canım evet yogurdun marıfetı:)) ya bu arada famır yok kac gundur yada benımmı gozumden kactı
siyah miyahhhh...
al bendende o kadar ...
dün akşam misafir geldi..
Gelecekler diye bütün gün bir şey yemedim.... ama akşambiraz sonra listemi yapıcam görürsün rezaleti.
sabah bana 1 kg olarak geri döndü.
Neyse böyle bir şok yaşamam gerekiyormuş .Günlerce uğraş ver gıdım gıdım kiloları....sonra bir gece de al.
Şimdi bir ordu misafir gelse bozmam diye düşünüyorum.
Görünen o ki Bu hafta sıkı tutucaz diyeti de ,sporu da:)
iwettt ,pek güzel oldu
üstüne ekstradan 1 ıncırı mınık mınık dogradım kaseye koyduktan sonra.fazlası da koyulabılır,kuru kayısı falan.
hatta bence asurenın orjınalı de boyledır,ilk yapıldıgı zamanlarda şeker eklendiğini sanmıyorum.
kuru üzümü bol koyarsın,o bayagı tat verıyor.
bırde kendınınkını seker eklemeden ayırırsın,hepsini şekersiz yaparsan ev halkı yemeyebılır çünkü:26:
inş. şişirmez1 kase yedım zaten,kuru baklagıl yemegı gıbı dusundum ben ,ne zararı olcakkı
,,
soyle yaptım masalcım,1 su brd nohut,yarım brd da kurufasulye(aslında ıkısını de 1 brd koyacaktım da bakıcımız kurufasulye konmaz asureye dedı kafamı karıstırdı,ben koyuldugunu bılıyorum aslında ama az koyayım barı,belki tadı bozulur dedım,sen 1 er brd koyabılırsın)bunları 1 gece onceden ısla(ben sabah ısladım o da sorun olmadı),bırkaç saat sonra duduklude
kaynattım yumusayana kadar.
ayrı bır tencerede 1 brd+1 avuc bugday ı yumusayana kadar kaynattım.sonra ıcıne pişmiş nohut ve fasulyeyı ekledım bıraz da beraber piştiler.bırer fiske de pirinç,bulgur,yeşil mecimek ekledım ben(sırf malzeme sayısı artmıs olsun dıye)minik dogranmıs kuru ıncır,kuru kayısı,kuru uzum,portakal kabugu,kayısı çekirdegi,yerfıstıği,elma,toz tarcın ekledım,bıraz da boyle pişti.kendime 1 kase ayırdım,sonra da şekeri ekledim damak tadıma gore.sen sadece kendıne yapacaksan kuru meyvelerı daha fazla koyup şeker eklemeyebılırsın.
suslerken de uzerıne cevız koydum.
afiyet olsun.
tekrar soyluyorum,ben ılk defa yaptım,daha guzel tarif verenler olacaktır mutlaka
şimdi tv de soyledıler,beyaz olması onemlıymıs aşurenın,onun ıcın de süt koyulurmus,bir de incir karartırmıs aşureyı,piştikten sonra eklenecek o zaman
ben meyveleri kapatmaya yakın koyuyorum canım.benimki beyaz oluyor..sütte koymuyorum.....
merahaba arkadaşlar
karatay diyetine bir arkadaşımın 36 kilo verdiğini söylemesiyle başladım.Kitabı hemen aldım kafama çok yattı,
başladım 3 haftada 3 kilo verdim.Kesinlikle kendimde fiziksel bir değişiklik görene kadar tartılmayacağım.Çok keyifli,sabak 45 dk.yürüyüşte ekledim.Şimdilik iyi gidiyo zorlanmıyorum ,sadece bazen acaba yanlışmı uyguluyorum diye kitabı elimden düşürmüyorum.limonlu su tansiyonumu çok düşürüyor onu yapamıyorum.
1ay öceki kilom:85
şu anda:82
merahaba arkadaşlar
karatay diyetine bir arkadaşımın 36 kilo verdiğini söylemesiyle başladım.Kitabı hemen aldım kafama çok yattı,
başladım 3 haftada 3 kilo verdim.Kesinlikle kendimde fiziksel bir değişiklik görene kadar tartılmayacağım.Çok keyifli,sabak 45 dk.yürüyüşte ekledim.Şimdilik iyi gidiyo zorlanmıyorum ,sadece bazen acaba yanlışmı uyguluyorum diye kitabı elimden düşürmüyorum.limonlu su tansiyonumu çok düşürüyor onu yapamıyorum.
1ay öceki kilom:85
şu anda:82
hayırlı olsun diyelim öncelikle :)
şu değişiklik görene kadar tartılmamak çok mantıklı, ama ben hiç yapamıyorum onu malesef, sabah kalkar kalkmaz ilk işim tartıya koşmak.. yılların alışkanlığı işte çabuk gitmiyor, ben yıllardır her sabah tartılırım.. arada bi gün tartılmadan durmayı başarırsam seviniyorum bugün tartılmadım diye :)
herkese günaydın
çoook halısın aslıgaliba bu hafta hepimiz için biraz zorlu geçmiş...diyet yaparken sosyal hayatının olması çok zor oluyor evde oturmak daha güvenli sanki
iki gündür buralara uğrayamadım aslında uğramaya pek de yüzüm yoktu :26:
dün ve bugün burada tatil (muharremin 9'u ve 10'u) o yüzden tam tatil havasındaydım ya biz arkadaşlara gittik ya da onlar bize geldiler halim duman...
bir önceki akşam arkadaştaydık anlatmak bile istemiyorum...
dün akşam da herkes bize geldi
sabahtan kahvaltı yapamadım sadece 1 adet muz yedim
akşam ama patates salataları kısırlar gırla gitti bi de diyet kola içtim
her iki akşam da inanılmaz baş ağrısı yaşadım yemeklerden sonra ve yemeğin hemen ardına acayip acıktım
2 günde sadece 1 saat wii yapabildim
evde oturmak bana yaramıyor
henüz tartılmadım akşamları yemekten sonra tartılıyorum genelde sizce sabah tartılsam bir fark yaratır mı?
bu sabahki öğünümü yazayım:
2 adet kayısı yumurta (minicik köy yumurtaları)
1 bardak süt
15 adet tuzsuz kavrulmamış yer fıstığı
1 dilim beyaz peynirimsi
7-8 dilim kurutulmuş et
6 adet kuru kayısı (kalkar kalkmaz)
domates ve maydonoz
biraz kabarık bir liste oldu farkındayım ama dün akşamdan sonra doymak bilmedim bir türlü
akşama ekmeksiz köfte ve fasülye piyaz yapsam diye düşünüyorum birazdan eşimin gömleklerini ütüleyip evi süpüreceğim malum dün baya dağıldı
belki enerjim olursa wii yaparım
bu arada ayın 15'inde annem yanıma geliyor 1 hafta kalacak çok mutluyum sizinle de paylaşmak istedim
gelirken balık yağı da getirecek ben de kullanmaya başlayacağım bakalım nasıl bir değişiklik olacak
kocaman öptüm herkesiii
YARATMAZ MI!!!!
En aşağı 500 gr farkediyor bende sabah tartılınca belki de daha fazla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?