Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

saphiraaa....baya incelmişsin.göbek ve üst bölgen özellkle.tebrikler tatlım.1 ay sonra daha da incelmiş olursun inşallah

Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar.......2. Öğün: Bır tabak zeytınyaglı sebze yemegı,bır bardak ayran,bıraz guvec,bır kase yogurtlu kerevız (ınce rendelenmıs cıg),omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul(m...p (12 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bıraz fındık,bıraz fındık,bır kuru ıncırbır cay kasıgı keten tohumu(1cay kasıgı kabızlıga ıyı gelır(1 cay kasıgından fazlası ıshal yapabılır),omega3 ıcerır),bır tutam corek otu......-................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2fıncan Turk kahvesı

Spor: az ev ısı yaptım , 20 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

nasıl vakıt gecırıyon tv mı ızlıyon bendede varda sıkıcı yaaa

Müzik dinliyorum canım..keşke tvnin karşısında olsa ama bnmki duvara bakıyor bende sıkılmazmıyım çok sıkılıyorum fakat kendimi sürekli motive ediyorum... bazen oyun yapıyorum kendime.. işte 10 dk olunca şu dileğim gerçek olsun falan diye :))

Merhaba Kızlarrrr

Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.

Öğlen bıraktım forumu,şimdi açtım sayfaları takip etmek ne mümkün ..maşallah ...

Sağlık bakanlığı gerçekten yasaklamıiş KARATAY ı.Şaka gibi.
Saphıracım dediğin gibi önce zayıflama ilaçları ile uğraşsınlar.
Ayrıca neyi nasıl yasakladılar anlamadım.Kitaplarımı toplatacaklar.
Dünya kadar zayıflama kitabı var piyasada ayrıca.
Evleri kontrole mi gelecekler.SAÇMAAALLIK.

.

sabah:2 yumurtadan omlet
10zeytin
peynir-çökelek
süt
3 kayısı
10 fındık
öğlen:1 kase mercimek çorbası
5 çatal makarna-yoğurtlu
1kk tahin helvası
akşam daha yemedim,birazdan yiyeceğim....
pırasa yaptım ama içine bulgur-pirinç koymadım öyle yiyeceğim...
tekrar yazarım

spor:1 saat yürüyüş

Bugün kü bildirimimi de tamamlayayım kız okuldan gelmeden,sonra yemeği,ödevi giremiyorum nete.

2.öğün : 4 yemek kaşığı bulgur pilavi
1 kase yoğurt

3.öğün : 1 tabak otlu kereviz
2 kuru kayısı
2 erik
1 avuç ceviz
sade kahve

sıvı : 2 lt limonlu su
çayları saymıyorum
spor : 1 saat yürüme bandında hafif tempolu yürüyüş

ilerleyen saatlerde tarçınlı süt içicem işallah

.

" Meyvenin içindeki fruktoz; glikoz, sakkaroz ve laktozdan daha tehlikeli. Fruktoz kandaki yağları yükseltiyor. Bu yağların yükselmesi insülin direncini başlatır, bu da tüm hastalıklara neden oluyor. Kilo vermek isteyenler bir tepsi meyveyi alıp akşam televizyonun karşısına geçip yemesin. İsterseniz sabah kahvaltıda yiyebilirsiniz ama başka da bir şey yemeyin."dıyor Prf M Canan Efendıgıl Karatay Hoca.

Eklentiler

• $a132..webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 34
canım yaaaa evet sıkıcı oluyo benımkı salonda ve karsısında koca bır plazma var ama yınede sıkıcı ıste denız kenarında yosun kokusunu dogal ıyotu alarak yurumek gıbısımı var yaaaa

yuh yanı ıyıce sacmalamıslar bu kadar olmaz yaaa

hiç kimseyi ilgilendirmez benim ne diyeti yaptığım..ne saçma

Merhaba, gerci bende yeniyim ama hosgeldin......

Kızlar bir sorum olacak ..
Ben biraz kaza oruçlarımı tutacağım ama nasıl yapayım bilemedim.
Canan hoca kitapta sahurun sabah kahvaltısı gibi yapılmasını söylemiş kuvvetli bir şekilde.
Fakat kendi hayatını anlatınca 5-6 gibi kalkıyormuş sabahları.
O yüzden bir problem yok bir daha yatmıyor ama ben o şekilde değilim ki.
Sahuru yapmasam hiç bir açlık problemi yaşamıyorum.
İftarda yedikten sonra 18-19 gibi yemeyi bırakıyorum.
Ertesi güne kadar.
Ama bu kadar uzun süre olması sizce bir problem yaratır mı?

Tıp dünyasını sarsan, kalp doktorları ile diyetisyenleri karşı karşıya getiren “Karatay diyeti” ve kolesterol ilaçlarının gerekli olup olmadığı tartışmasına TBMM ve Sağlık Bakanlığı el koyuyor. Ankara Milletvekili Dr. Cevdet Erdöl “Bilimsel veri yok, kolesterol ilaçlarını bırakmayın. Ölümcül hata olur” dedi ve bu hafta bakanlığın bilim heyetini toplayacağını söyledi

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın yazdığı kitapla gündeme gelen “Karatay diyeti”ne Sağlık Bakanlığı el koyuyor. Bilinen diyet biçimlerinin dışında, “Sık yemek yerine, daha seyrek yemek ve karbonhidrat ile şekeri kesmek, bu arada egzersiz yapmak” biçiminde özetlenen “Karatay diyeti”yle birlikte, kolesterolün belli bir düzeyde vücut için yararlı olduğu, bu nedenle yumurta ve tereyağ tüketiminin serbest olması gerektiği yolundaki tezi, kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Prof. Karatay’ın aynı zamanda kolesterol ilaçlarının gerekli olup olmadığı yolunda soru işaretleri yaratan açıklamaları da kalp-damar uzmanlarının tepkisine yol açmıştı.

‘İLACINIZI KESMEYİN’

Bir süreden beri devam eden tartışmalara, Sağlık Bakanlığı ve TBMM’den tepki geldi. Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekil Dr. Cevdet Erdöl, dün TBMM’de vatandaşları kolesterol ilaçlarını kesmemeleri konusunda uyardı. Erdöl şöyle dedi: “Kalp-damar hastalıkları, ölüm nedenleri arasında ilk sırada olmaya devam ediyor. Bu hastalıkla ilgili bazı risk faktörleri var. Erkek olmak, genetik alın yazımız. bunları değiştiremiyoruz. Ama değiştirebileceğimiz şeyler var, sigara gibi. Kolesterol, obezite ve hareketsizlik de risk faktörleri arasında. Yüksek kolesterol, hayati risk oluşturuyor. Bazı bilim insanlarının, kalp-damar hastalıklarıyla ilgileri olmamasına rağmen, ortaya çıkıp ‘Kolesterol ilaçlarını kullanmayın’ diyerek hastalara tedaviyi kestirdiklerini duyuyoruz. Bu, genel halk sağlığı açısından sorun olmaya başladı. Telafisi mümkün olmayan durumlar ortaya çıkabilir, ölümcül hata olur. Tıpkı şeker hastalığı gibi ilaçları kestiğinizde sorun olabilir. Şeker gibi kolesterol de vücut için belli bir oranda gereklidir, ancak fazlası tehlikelidir. İnsanlar kafalarına göre tedavi metotları uydurmuyor. Yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda bunlara karar veriliyor. İlaçlarınızı kesmeniz yanlış olur.”

KANAAT DEĞİL KANIT

Dr. Cevdet Erdöl, bilimsel araştırmalarda “kanıt”ların önemli olduğunu vurgulayarak kalp-damar hastalığı gibi ciddi sağlık sorunu olan insanlara ilaçlarını kesmelerini söylemenin çok yanlış olduğunu belirtti ve “Eğer bu önerilerde bulunanların elinde bilimsel kanıt varsa açıklasınlar. Klinik deneyler varsa açıklasınlar; yoksa bunlar kanıt olmaz kanaat olur” diye konuştu.

DİYET VE EGZERSİZ

Hiçbir doktorun gerekli olmadıkça ilaç yazmadığını söyleyen Dr. Erdöl, “Bu hastalıklarda zaten öncelikle vatandaşa az yemesi, yürümesi önerilir. Vatandaş bunları yapmak yerine, yemek yeyip oturup üzerine ilaç almayı tercih ediyor. Sorun buradan kaynaklanıyor. Elbette önce diyet ve egzersiz. Bu işe yaramıyorsa ilaç devreye girer. Benim de kolesterolüm biraz yüksek çıktı ilaç almadım, hemen egzersize başladım, düştü” dedi. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kitabıyla büyük tartışma yarattı. - Habertürk

milletvekili kendı de ıtıraf edıyor kolestrolum yusek cıktı dıyet ve sporla dusurdum dıye ama sız ılaç kullanmayı bırakmayın dıyor.ne tuhaf

bugunku menum:
sabah: yarım muz
2 yumurta uzerıne yogurt ve zeytınyagı ıle
10 zeytın
4 kuru erık
3 omega 3
cevız

ara: 2 kasık pırasa kavurması
1 cevız
1 mandalına

akşam:
1 tbk pırasa kavurması
ayran
1 avuc cevız
1 kase asure:14

spor: 1 saat yuruyus

5-6 da kalkıyormus ama orucc tuttugundan bahsetmıyor kı kıtapta:44:

sahurda yıyıp ustune yatsan da sonucta vucut gun ıcınde o yedıklerını kullanacak,akşama kadar baska bırsey yemeyeceksın,bence sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…