canım afıyet şifa olsun ye tabı sen yekı ben bu hafta 1.olayım
ay ne guldum yaaa lesslıye dıycem senı :))))
bayagı fark var canım
Cok farketmıs,elbıse desenlerı yatay cızgılı oldugu ıcın ,zayıf ınsanları bıle dolgun gosterır kı buna ragmen cok farklı
masalcım benımde 10 gun tutmam lazım her aksam ıstıyorum sonra sahur ısını dusununce vazgecıyorum nasıl yapsam bılemedım bendeKızlar bir sorum olacak ..
Ben biraz kaza oruçlarımı tutacağım ama nasıl yapayım bilemedim.
Canan hoca kitapta sahurun sabah kahvaltısı gibi yapılmasını söylemiş kuvvetli bir şekilde.
Fakat kendi hayatını anlatınca 5-6 gibi kalkıyormuş sabahları.
O yüzden bir problem yok bir daha yatmıyor ama ben o şekilde değilim ki.
Sahuru yapmasam hiç bir açlık problemi yaşamıyorum.
İftarda yedikten sonra 18-19 gibi yemeyi bırakıyorum.
Ertesi güne kadar.
Ama bu kadar uzun süre olması sizce bir problem yaratır mı?
Tıp dünyasını sarsan, kalp doktorları ile diyetisyenleri karşı karşıya getiren “Karatay diyeti” ve kolesterol ilaçlarının gerekli olup olmadığı tartışmasına TBMM ve Sağlık Bakanlığı el koyuyor. Ankara Milletvekili Dr. Cevdet Erdöl “Bilimsel veri yok, kolesterol ilaçlarını bırakmayın. Ölümcül hata olur” dedi ve bu hafta bakanlığın bilim heyetini toplayacağını söyledi
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın yazdığı kitapla gündeme gelen “Karatay diyeti”ne Sağlık Bakanlığı el koyuyor. Bilinen diyet biçimlerinin dışında, “Sık yemek yerine, daha seyrek yemek ve karbonhidrat ile şekeri kesmek, bu arada egzersiz yapmak” biçiminde özetlenen “Karatay diyeti”yle birlikte, kolesterolün belli bir düzeyde vücut için yararlı olduğu, bu nedenle yumurta ve tereyağ tüketiminin serbest olması gerektiği yolundaki tezi, kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Prof. Karatay’ın aynı zamanda kolesterol ilaçlarının gerekli olup olmadığı yolunda soru işaretleri yaratan açıklamaları da kalp-damar uzmanlarının tepkisine yol açmıştı.
‘İLACINIZI KESMEYİN’
Bir süreden beri devam eden tartışmalara, Sağlık Bakanlığı ve TBMM’den tepki geldi. Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekil Dr. Cevdet Erdöl, dün TBMM’de vatandaşları kolesterol ilaçlarını kesmemeleri konusunda uyardı. Erdöl şöyle dedi: “Kalp-damar hastalıkları, ölüm nedenleri arasında ilk sırada olmaya devam ediyor. Bu hastalıkla ilgili bazı risk faktörleri var. Erkek olmak, genetik alın yazımız. bunları değiştiremiyoruz. Ama değiştirebileceğimiz şeyler var, sigara gibi. Kolesterol, obezite ve hareketsizlik de risk faktörleri arasında. Yüksek kolesterol, hayati risk oluşturuyor. Bazı bilim insanlarının, kalp-damar hastalıklarıyla ilgileri olmamasına rağmen, ortaya çıkıp ‘Kolesterol ilaçlarını kullanmayın’ diyerek hastalara tedaviyi kestirdiklerini duyuyoruz. Bu, genel halk sağlığı açısından sorun olmaya başladı. Telafisi mümkün olmayan durumlar ortaya çıkabilir, ölümcül hata olur. Tıpkı şeker hastalığı gibi ilaçları kestiğinizde sorun olabilir. Şeker gibi kolesterol de vücut için belli bir oranda gereklidir, ancak fazlası tehlikelidir. İnsanlar kafalarına göre tedavi metotları uydurmuyor. Yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda bunlara karar veriliyor. İlaçlarınızı kesmeniz yanlış olur.”
KANAAT DEĞİL KA
DİYET VE EGZERSİZ
Hiçbir doktorun gerekli olmadıkça ilaç yazmadığını söyleyen Dr. Erdöl, “Bu hastalıklarda zaten öncelikle vatandaşa az yemesi, yürümesi önerilir. Vatandaş bunları yapmak yerine, yemek yeyip oturup üzerine ilaç almayı tercih ediyor. Sorun buradan kaynaklanıyor. Elbette önce diyet ve egzersiz. Bu işe yaramıyorsa ilaç devreye girer. Benim de kolesterolüm biraz yüksek çıktı ilaç almadım, hemen egzersize başladım, düştü” dedi. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, kitabıyla büyük tartışma yarattı. - Habertürk
daha önceden aralarda yazmıştım yine bilgi vereyim:
başlangıç:12 Ekim 2011
Kilo:77.7
4 Aralık 2011 de ise kilom 68.4
İki ay olacak nerdeyse ufak tefek kaçamaklar dışında bozmadım bu düzene de alıştım zaten.Eskiden yemek değil ekmek yermişim meğer
Çok hafifledim.Bide şu yürüme işini düzene girdirsem tam olacak
siyahmiyah
konu dışı olacak ama, o tickerı nasıl yükledin?
ben imza bölümünü bulamıyorum kontrol panelde.. :26:
5-6 da kalkıyormus ama orucc tuttugundan bahsetmıyor kı kıtapta:44:
sahurda yıyıp ustune yatsan da sonucta vucut gun ıcınde o yedıklerını kullanacak,akşama kadar baska bırsey yemeyeceksın,bence sorun olmaz
masalcım benımde 10 gun tutmam lazım her aksam ıstıyorum sonra sahur ısını dusununce vazgecıyorum nasıl yapsam bılemedım bende
tsk canım paylasım ıcın.cemaat ne derse desın ımam bıldıgını okur
arkadaşlar hepinize merhaba, aranıza yeni katıldım ama takip olayı çoook önceden beri vardı aklıma takılan en ufak konunun bile cevabını burada buldum hep, bu yüzden öncelikle her birinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.
ben 26 yaşındayım 5 yıllık evliyim başlarda hiç çocuk istemedik genciz nasılsa diye sonra bizden sonra evlenen yakınlarımız birer ikişer çocuk sahibi olunca benim içime sanki afyon gibi çocuk isteği oluştu deliriyorum resmen milletin çocuğuna saldırır oldum. 9 aydır doğum kontrol hapı kullanmıyorum ama çocuğumuz olmadı henüz doktora gittim polikistik over varmış o engel oluyormuş zaten hipoglisemi (insülin direnci) vardı bende meğer bunlar birbirini tetiklermiş acil kilo vermen gerek dedi çooook canım sıkıldı ağlamaktan helak oldum, çocuğum olmasını çok istiyorum ama gene kilo sorunu çıktı karşıma. ne zaman bir şikayetle gitsem tüm doklar bana kilo ver dedi bıktım artık sanki ben kilolarımdan razıymışım gibi herkes aynı yerden vuruyor. evlenirken 57 kiloydum şimdi 80 kiloyum evlendikten sonra hipoglisemi, topuk dikeni, bel tutulması, polikistik over ne derdim varsa hepsi kilodan oldu ama yetti artık bam telime bastılar çocuk istiyorum bu uğurda her fedakarlığı yaparım.
40 mekik çektim,dunden hamlamıs karnım,çok zorlandım ama
ya kızlar bısey sorcam kac gundur nedır bu haber programlarında canan hocaya karsı tavırlar mılletın zoruna gıden bıseylermı oluyodıyetısyenler aç kalacaklar dıyemı korkuyolar.dıger doktorlarda muayene sayıları dusecek dıyemı
Günaydın kızlar,
Semtimize ait su pompası yandığından 2 gündür suyumuz yoktu. Her akşam 15 km.ötedeki annemin evine gittik o nedenle (yemek ve banyo) dün akşam yine annemdeydik.
Anne yemekleri yemek harika oluyor. Akşamki menüm;
1/2 yemek tabağı ıspanak yemeği (pirinçsiz)
2 yemek kaşığı kıymalı karnıbahar
1 küçük tabak bulgur pilavı (ilk kez yiyorum diyete başladığımdan beri ama inanılmaz şişirdi ve rahatsız etti bir daha yemem herhalde)
4 yemek kaşığı ev yoğurdu
2 hurma (hastayım tatlıya ihtiyacım vardı :26:)
2 bardak şekersiz çay
Sıvı : 3 lt.su, bitki çayları, türk kahveleri, siyah çaylar (hepsi şekersiz)
Spor: 40 dakika (Evet hasta olmama ve spor salonundaki en sert hocanın dersine düşmeme rağmen sporumu çok güzel yaptım. 30 dakika aktif, 10 dakika esneme ve pilates şeklinde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?