kızlar balıkyağını seven seas kullanan varmı günde kaç kapsül alıyorsunuz acele cevap bekliyorum
Cok guzel bır paylasım ya, ınanılmaz ıyı hıssedıyıor ınsan bu dıyetleHamur işi sadece şişmanlatmıyor
2000 kadın üzerinde geçtiğimiz ay yapılan bir araştırmaya göre kadınların fazla kilolarından sonra en çok şikayet ettiği sorunu "aşırı tüylenme."Bunun en önemli sebeplerinden biri ise glisemik indeksi yüksek yani yüksek karbonhidratlı ve şekerli kek, börek gibi hamur işi gıdalar tüketmek.İngiltere'deki Whipps Cross Üniversite Hastanesi'nden endokrinolog Dr. Rina Davison tüylenmenin genlerle ve yaşanılan bölgeyle de alakalı olabileceği gibi yenilenlerle de yakından bağlantısı olduğunu açıkladı.
Dr. Davison yani glisemik indeksi yüksek besinler yani yüksek karbonhidrat ve şekerli yiyecekler yemenin vücutta insülin direnci yarattığını belirtti. İnsülin direncinde vücut daha fazla insülin salgılıyor ve bu da erkeklik hormonu olan testesteronun daha fazla salgılanmasına neden oluyor. Bu döngü içerisinde testesteron salgılayan kadın vücudu erkek tipi tüylenme yaşıyor ve yüz bölgesinde tüylenme artıyor.
Ayrıca bu yiyecekleri tüketmek insülin direncine neden olurken daha sonralarda insülin direnci bu tip besinlere de düşkünlüğü artırıyor ve adeta bir kısır döngü oluşuyor.
ilginç gerçekten doğruda bence hep diyoruz ya babannelerimiz tüysüz vs diye hazır gıdalarla beslenmekle kesinlkle ilgili ya. annannem babannem bacaklar bebek teni gibi gençkendemi yoktu sizde diyorum yoktu yavrum diyolar inanamıyorum ya. aşırı tüylü değilim ama tüye tahammülüm yokbu teknoloji mahvetti bizi insanlığı
Ben kullanıyorum profitcim.
2 tane alıyorum günde.
kızlar balıkyağını seven seas kullanan varmı günde kaç kapsül alıyorsunuz acele cevap bekliyorum
Kızlar omega3 konusu kafama takılmıştı, Karatay' a sordum:balik yaginin faydasi nedir diye sorsam ayip olmaz umarimbeni de alin aranizaa yaaa... noluurr....
maşallahhhhHarikasınn Masalcımmm. HARİKAYIZZZ
Kızlar omega3 konusu kafama takılmıştı, Karatay' a sordum:
Dr Hanım merhaba,
Kitabınızda serbest olan yağların gün içinde miktarı toplamda ne kadar olmalı? Omega 3 zayıflama aşamasında kilo aldırır deniyor, bu doğru mu? Ben keten tohumu, semizotu ve ablık tükettiğim bir günde de omega 3 desteği almalımıyım?
Cevap :
Canınızı istediği kadar sağlıklı yağ yiyebilirsiniz. Zaten 1 kilo yiyecekhalimiz yok değil mi? Miktar yok....Bilinenin aksine omega-3 kilo almayı önler, tansiyonu düşürür, şeker hastalığını önler ve düzeltir,kalp hastalıklarını ve felci önler...Depresyonu tedavi eder. Fikri olmadan- zikri olanlara selamlarımı iletin. Korkmayın. Biraz da yeni literatürü okusunlar derim...
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
balik yaginin faydasi nedir diye sorsam ayip olmaz umarimbeni de alin aranizaa yaaa... noluurr....
Kızlar omega3 konusu kafama takılmıştı, Karatay' a sordum:
Dr Hanım merhaba,
Kitabınızda serbest olan yağların gün içinde miktarı toplamda ne kadar olmalı? Omega 3 zayıflama aşamasında kilo aldırır deniyor, bu doğru mu? Ben keten tohumu, semizotu ve ablık tükettiğim bir günde de omega 3 desteği almalımıyım?
Cevap :
Canınızı istediği kadar sağlıklı yağ yiyebilirsiniz. Zaten 1 kilo yiyecekhalimiz yok değil mi? Miktar yok....Bilinenin aksine omega-3 kilo almayı önler, tansiyonu düşürür, şeker hastalığını önler ve düzeltir,kalp hastalıklarını ve felci önler...Depresyonu tedavi eder. Fikri olmadan- zikri olanlara selamlarımı iletin. Korkmayın. Biraz da yeni literatürü okusunlar derim...
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
aaa ne güzel yaa, istedigimiz soruyu da sorabiliyoruz demek.. aslinda kitabini alabilsem hic fena olmaz ya, her zaman lazim olabilecek bir sey.. tesekkür ederim canim..
doktor sitesine üye olup soru sorabilirsin regen...
hoşgeldin zeynepfaz seni çok iyi anlıyorum aynı dert bende de var... şu anda ilaç kullanıyorum henüz çocuk düşünmüyoruz biz ama ileride olmazsa diye endişeleniyorum...doktor kilo vermenin işe yarayacağını mı söyledi? eğer öyleyse ben de daha fazla dikkat ederim bundan sonra..
bugün pilates yapmaya başladım evde kendi çapımda.
bakalım inşallah gerisi gelirr...
anladim idealist cok tesekkür edrim.. zaten burda bi cok soru cevaplanmis bi haldeyarin asure yiyeyim de sonra ben de basliyorum bu diyete sizlerin menüsünden birini kendime örnek alcam.. zaten zamanla ben de alisirim heralde..
Anladım handancım r..l'de de var. Fakat ben güvenememiştim?Diğer yumurtalardan farkı var mı sence?Organik falan yazıyor ama açıkcası ben inanmıyorum çok fazla markalara:)
benim de var platis esyalarim ama topun üstünden düstügümden beri yapmiyorumkorku iste :26::26::26:
evet biraz kafasına göre esnetmeli insan, yoksa hayat boyu devam ettirmek çok güç olur. bi de ben bulguru hem çok severim, hem de çok yararlı olduğuna inanırım.. o yüzden mutlaka kıyısından köşesinden yemeklerime ekliyorum, çiğ köfte falan da yiyorum .. bu arada pırasa bulgurlu çok güzel oldu, onu da soleyeyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?