Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

masalım sade senın derdınmı o donem senın kadar bende yasadım odurumu hep cozum aradım merak ettım senı valla yesıllıgın acayıp faydası var maydanoz dereotu na roka kıvırcık bunları hem kahvaltıda hem ıkıncı ogun salatamda bol bol kullanıyorum ve ınan cok faydası oluyo ıkı kez gıdıyorum wcye

elıne parmaklarına saglık canım ne bılıyosan paylas bızımle bız bır ekıbız:))))
bırımız hepımız hepımız bırımız ıcın:)))
cenen dustu olurmu ne guzel bırsuru sey ogrenıyoruz sagol masalım

hoşbuldum canımmm idealiste vereceğin linkleri bana da yollar mısın indirip yarın başlayayım.. Yeni bir akım doğuyor sayendee buranın ebru şallısı olacaksın bak :)
bu arada himalaya tuzunu annemde söylemişti sen okuduğun kitaptan mı yazdın? bu tuz konusu kafamı kurcaladı zaten deniz tuzu buldum ben gülün yazdığından bulamadım bildiğimiz turşu tuzu sanırım ama yok kimse turşu yapmıyor herhalde

Tesekkur ederım, verelım hayırlısıyla ugurlayalım kıloları sevgıyle

Kıtapta Krıstal Saydam Kaya Tuzu dıyor. Hoca,ayrıca bır gazete roportajında Prf M Canan Efendıgıl Karatay ve Prf Ahmet Aydın ıcın "Anlaşamadıkları bir konu yok. Tuz konusunda bile hemfikirler. Turşu yapımında kullanılan kaya tuzunu öneriyorlar."dıye yazmıs gecenlerde ,oh dedım sonunda bu konuda

hosbulduk masal.... :) unutkanlik diz boyu ya bende...

Omega 3 takviyeni al bak bir de düzenli beslen kalıyor mu unutkanlık falan.
Ben normalde çok unutkanımdır.
Dün erkek arkadaşımla konuşurken 2 yıl öncesini hatırlattım

istersen ideal kilona biraz daha yaklaşınca başla pilatese.
Baya bir yerde bakındım da genelde öyle yazıyordu.
[/B] Oyle yapayım o zaman,zaten ınan doluyum gun boyu

Hem rahatlarsın o zamana kadar bol bol yaparsın.

Biliyorum canım ya az uğraşmadın o dönem çok saol.
Artık düşünmüyorum dert etmiyorum kendi haline bıraktım.
Ama böyle devam ederse ciddi anlamda bir doktora gideceğim öyle sağlık merkezi falan değil.

Paylaşırım tabi bir sürü kitap aldım bugün.
Beni en iyi hissettiren alışveriş.
Böyle kitaplarda var okuyayım paylaşacağım hep buradaa ..

Hemen yolluyorum Gamze.
Turşu tuzu kaya tuzu diye biliyorum himalaya daha farklı sanırım.
Canan hoca da yazmıştı kitapta ama bu şimdi okuduğum kitap ve önemini daha iyi anladım.

Prf Canan.Efendıgıl.Karatay.: ‘Yemeseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz’ diyorum. Çünkü ekmek boş ve toksik kalori içerir. İstatistiklere göre Türkiye’de 2008’de kişi başına 200 kilo ekmek tüketilmiş. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar ekmek yenmez. Örneğin Suudi Arabistan, Çin ve Rusya gibi ülkelerde ekmek yoktur.

Ne kadar yiyelim peki?

Prf Canan.Efendıgıl.Karatay.: Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek istiyorsanız, ben kahvaltıda bile ekmek vermiyorum.

Prf Ahmet.Aydın.: Hangi ekmeğin her şeyi sağlıklı? Kuru mayayla mı yaş mayayla mı yapılıyor? Hangi buğday kullanılıyor? Eski buğdaylarımız kalmadı. Çölyak hastalığı, glutene karşı bir intolerans var. Gluten, iyi parçalanmadığı için ortaya çıkıyor. Parçalanmadığında morfin etkisi gösterir. Ekmeğe düşkünlüğün temel nedenlerinin başında küçük çaplı morfin zehirlenmesi geliyor.

Nasıl ekmek yenilmeli? Siz ekmek yiyor musunuz?

Prf Ahmet.Aydın.: Kahvaltıda sırf tereyağı için bir dilim yiyorum. İstanbul Halk Ekmek’in çavdarlı ve tam buğday ekmeğini tercih ediyorum.

Prf Canan.Efendıgıl.Karatay.: Maya kuruysa işlenmiştir. İşlenmiş her gıdanın içinde trans yağlar ve bir sürü katkı maddesi oluşuyor. Un, vücutta su tutar. Eskiden denildiği gibi üç beyazdan uzak durulmalı: Rafine edilmiş un, şeker ve tuz. Bizim eve senelerden beri ekmek, un ve şeker girmez. Bunlara para vermem.

toplantımızz bittiii nihayett şimdi geldim
hemen pilates yapmaya başlıyorummm.
masalllllcımmmmm yapıyorummm ben şimdii.
sen yapmışsın okudum az öncee maşallah arkadaşımaaa böyle devam eder inşallah
canım selülitsavarınn linkini hatırlaaaa lütfen

Son düzenleme:
Kızlar iyi akşamlar geç kaldım özür

Bildirim: 09.12.2011
Rumuz: bezgin_bekir
Başlangıç tarihi: 10.10.2011 (tam hatırlamıyorum ama bu civarlardaydı)
Başlangıç kg: 60.0
Geçen hafta: 54.7
Bu hafta: 54.1
Fark: -0.6 kg
Toplam fark: - 5.900 kg
Beden: m
Spor: haftanın 5-6 günü 1.5-2 saat yürüyüş ama bunu azaltacağım, her gün 1 saate düşürmeyi planlıyorum
Boy: 1.58
Hedef: 49

Hadi pilatese o zaman idealistcimm.
Ben de linki buldummm.
Hemen gönderiyorum.

yok yok orjşnal hşmalaya tuzundan gece lambaları va. Aktarlarda falan satılıyor. Uyuduğumuz yerde kullanmak çok faydalıymış. Bakmadaım artık faydalarına tabii

Aaa çok ilginç
Hiç duymadım desem, cahillik iştee ..

8den sonra yememeye de bir süre sonra alışılıyor ben son zamanlarda 17.30 gibi bitiriyorum.

Labaratuar ürünü tüm ilaçlar toksittir.
Aspirin bile.
Bu ilaçları size doktorunuzun önermesi gerçeği değiştirmiyor.
Toksinlerin de insülin direncine neden olduğunu kanıtlayan çok sayıda araştırma vardır.
Falanca ilacı kullanmaya başladıktan sonra hızla kilo almaya başladığını söyleyen bir çok tanıdığınız vardır.
Hatta kendiniz de bu sözleri söylüyor olabilirsiniz.
…..

İlaç firmaları ve modern tıp bizim hastalığımızdan para kazanıyor sağlımızdan değil.
Örneğin; İlaç firmalarının yaygın kullanılan bir ağrı kesici ilaçtan kazandığının üç mislini bu ilacın yan etkilerini gideren ilaçlardan kazandığını biliyor muydunu z?
Sistem böyle işliyor. Tüm ilaçların yan etkileri vardır.bunu ne kadar tekrar etsem azdır.
Lifli gıdalar, organik ve canlı beslenmek, bol su içmek toksinlerin zararlı etkisini büyük ölçüde azaltıyor.

kızlar bu aralar akşamları girebiliyorum bildirimim o yüzden gecikti. hesapladığım doğruysa -%0.32 sanırım. papadiyacım ellerine sağlık. kilo veren bütün arkadaşları tebrik ediyorum. artıda olanlar da üzülmesinler önümüzde yepyeni bir hafta var geçmişi okumam yeni bitti, aramıza yeni katılanlar da hoşgeldiiiiii

masalcım beni de çok heveslendirdin zaten aklımdaydı ancak 2 kg daha verdikten sonra başlamayı düşünüyorum. 2 yıl önce salonda yapmaya başlayıp evde devam etmiştim ve şu anki kilomdan daha inceydim. sıkılaştırma konusunda plates harika ama devamlı hale getirmek önemli. sanırım toplamda 4 ay devam ettim her gün ya da 1 gün arayla. uzun süre de sıkılığımı korudum ama sonrasında yürüyüşü bıraktım ve battı balık diyerek tahin pekmezli gecelere attım kendimi

Ya şu 8 den sonra yememe işi beni zorluyor. Siz nasıl dayanıyorsunuz.

sabah kahvaltıyı sağlam yapınca ve akşamı da tabii, inan kendiliğinden yemek yeme isteği oluşmuyor. şayet çok acıkırsan ayran ya da çubuk tarçınlı ılık süt içebilirsin. gerçekten kesiyor. ha bana hiç olmadı mı oldu o zaman da (ki3-4 defayı geçmez) ceviz, yer fıstığı, kuru incir filan yedim.

himalaya tuzunu ben de aktarlar başkanı aydın beyden duymuştum bir programda çok faydalı dedi rengi pembe olur beyaz olmaz dedi gerçi o burun yıkama işlemi için dedi onu ama ben kendi aktar amcama gittim beyaz himalaya getirtiyorum almanya dan dedi beyaz al yemeklere beyaz katılır pembesi banyo için dedi.
çankırı tuzunu ben de biliyorum hatta annemlerde var bana da getirecek o da çok doğal hatta beyaz değil gri kayaç gibi kırıp kırıp kullanılıyor o daha iyi olabilir sonuçta ülkemizden çıkan tuz bizim yapımız için daha uygun olur diye düşünüyorum bunu hocaya mı sorsak?

ahhh ahhhh ben acı eşiği çoooook zayıf bir kızım o sebeple de en ufak ağrıda dayanırım ağrı kesiciye azıcık kırıklık olsun üstümde hemen grip ilacı içerim yaaa çok kötü ama dediğim gibi ağrıya hiç dayanamam kendimi nasıl terbiye edebilirim bilmiyorum :26:

gelelim menüye, bugün hepsini bir sefer yazayım diye geç kaldım :
sabah domates salatalık
10 tane zeytin
3 ceviz
1 elma
1 havuç
1 kapsül omega 3

ara öğün 2 tane eti form kuru tahtası

öğle ızgara karışık et (köfte, et, tavuk)
1 tabak sebze çorbası
1 ayran

akşam : ızgara balık bol yeşillikli salata

yeşil çay
limonlu su 1,5 litre
öğlen 1.10 saat yürüyüş

sıvı tüketimini artırmam gerekiyor ve iki sabahtır hiç yumurta yemedim olmadı bu

amaaaaa 4. günümde 0.800 kilo vermişim hem de akşam tartıldım bakalım sabah ne gösterecek ibre

bugünkü bildirimim,

1. öğün 1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet yumurta sarısı, beyaz peynir, bir avuç yer fıstığı, 1 adet kuru incir, 1 adet salatalık, 1 adet domates, maydonoz, dereotu.
2. öğün 4 adet fırında köfte, 1 kase şehriye çorbası, yarım kase yoğurt, 4 kaşık mantar sote, 1 avuç yer fıstığı, 1 adet kuru incir.
sıvı, 3 lt su (yatana kadar 1 lt daha içebilirim), 1 fincan neskafe, 1 fincan şekerli çay
spor bugün yok. dinlendirdim kendimi.

-0,5'i görünce sevinçten gözüm dönmüş(sanki 2 kg verdim di mi) yemişim valla, ben de yazarken farkettim

başladım pilatese bakalım, aslında bende Ebru Şallı'nın DVD'si vardı hatta bir tane de kitap almıştım ama şimdi sizinle gaza geldim

yaşasınn pilatesçi karatay kardeşliğii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…