Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

5yaşındaki küçücük çocuğa sinir olunur mu diyeceksiniz, ama olunur hatta o çocuk şımarıksa, ukalaysa, senle bacak kadar boyuyla dalga bile geciyorsa o çocuk sevilmez, bugün beni sinir eden öğrencimin yüzünden kahvaltımı bile yapamadım daha.Off bi an önce başlamam lazım kahvaltıya çok geç kaldım.

Kızlar nasılsınız diyetleriniz nasıl gidiyor bi 5 kilo vermek istiyorum bana yardım edebilecek biri varmı

Olabilir canım.o zaman bir tarih belirleyelim, her ayın o günü tartılıp paylaşım yapalım

mas87, post: 43652674, member: 713179"]Kızlar aklıma geldi paylaşmak istedim. 3 sene önce ben 56 kiloyken diyetisyene gittim. Dedim ki ben çok kilo vermek istemiyorum ama kas yapmak istiyorum dedim. Haftada 5 gün de pilates yapıyordum o zamanlar. Nasıl beslenmeliyim o konuda yardımcı olursanız dedim. Dedi ideal kilon 53-54 kg dedi tamam o zaman o kiloya ineyim ama kas kütlemi de arttırayım dedim. Bana herkese yazdığı bir diyet listesi verdi o da şu şekilde:
Sabah: 2 dilim köy ekmeği
Az bir peynir
zeytin 2-3 adet (Sakın fazla tüketme kilo yapar hatta hiç tüketme dedi)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı bal- arada ama her sabah değil.

Ara öğün: 6 adet kuruyemiş hangisi olursa ya da bir su bardağı kadar nesfit sütle

Öğlen: Et yemeği + 1 dilim ekmek

Ara öğün: 1 adet diyet bisküvi

Akşam: 1 kase çorba ya da Yarım porsiyon sebze yemeği. Akşam et yemeği yasak.

2 ay boyunca uyguladım ve aç kaldım. Zayıfladım da ama 53 kg a indim ve son ölçümde kas kaybı yaşadım. Dedi kilon gitmiş ama kastan kaybetmişsin. Eee dedim karbonhidrat dayalı beslenirsem olacağı bu dedim içimden bir daha da gitmedim. Ondan sonra da işte onu bırakınca 53 kilodan 66 kiloya çıktım 2 sene içinde. Bu şekilde karatayın ne kadar mantıklı olduğunu bir kez daha anlamış oldum.[/QUOTE]
Evet canım karatay en mantıklı olanı, bize diyetisyenlerde yıllarca yurtdışından ithal diyetler yazdılar.ne bizim besinlerimize uygun, ne öğün şeklimize uygun, rezil ettiler bizi

Kızlar nasılsınız diyetleriniz nasıl gidiyor bi 5 kilo vermek istiyorum bana yardım edebilecek biri varmı
Çok iyi gidiyor sevgili hasbee, aç kalmadan strese girmeden zayıflıyoruz.Sanada her konuda yardımcı olmaya hazırım, karatay hakkında hiç bilgin varmı bilmiyorum, önceki sayfalarda bazı bilgiler paylaşmıştm, işe onları okumayla başlayabilirsin

irotus çocuklarla uğraşması çok zor Allah kolaylık versin.
Olabilir canım.o zaman bir tarih belirleyelim, her ayın o günü tartılıp paylaşım yapalım
Eğer 2 haftada bir yapcaksak her Ayın 1 i ile 15 i olabilir ya da ayda bir olacaksa her ayın 1inde tartılalım.

irotus çocuklarla uğraşması çok zor Allah kolaylık versin.

Eğer 2 haftada bir yapcaksak her Ayın 1 i ile 15 i olabilir ya da ayda bir olacaksa her ayın 1inde tartılalım.
Kızlar içinde uygunsa bana uyar o tarihler, siz nasıl isterseniz

merhaba kızlarrr

hayırlı cumalarınız olsun

irotus size birşey soracağım siz 2 öğün mü yiyorsunuz yoksa 3 öğün mü merak ettim

bende bugun 3 günüm karatay tarzı beslenmeye çalışıyorum kitabına göre

kilodan önce sağlık için bunu yapıyorum tabi istikrarlı olurmuyum onu bilemiyorum zamanla

alışacağımı umarım kendimi bildim bileli kilolarla başım dert 10 verip 5 geri almaktan bıktım usandım

Sanada hayırlı cumalar canım.ben 2öğün besleniyorum.sabah kahvaltıma10.30da başlıyorum,11.30gibide bitiyor.biaz uzun tutuyorum o arayı.akşamda saat 19.00 gibi akşam yemegimi yiyorum
zamanla alışırsın kaçamak yapmazsan.alıştıktan sonra zaten hic sıkıntı olmayacak, canın yasak olan şeyleri istemeyecek

HIMMcnm teşekkürleer

ben kahvaltımı saat 07,00 karatay usulu yapıyorum (çalıştığım için)

öğlen saat 12,30 gibi açlık başlıyor

bir avuç kuru yemiş (kuru üzüm+fındık+fıstık)
bir bardak ayran
1 elma yiyorum (meyve yok deniliyor ama bir elma yiyirum tabi hergün olmuyor)

akşam da

salata
yoğurt (ev yapımı)
ne yemek varsa ondan bir tabak yiyiorum (tabiki sebze-kurubaklagil veya et balık )

aralara

yeşilçay
limonlu çay
içiyorum

Birazcık bilgim var ama bana diyet listesi örneği verseniz ona göre yapsam olurmu

Kizlar ayda bir yada 15gunde bir tartilalim demissiniz ama ben cok cabuk motivasyonumu kaybediyorum o yuzden haftada bir iyi bence kilo verdiginizi goruncede cok seviniyorum

Kac gundurde hic karataya uygun beslenemedim ben gezmeye gittim bana misafirler geldi derken sacma sapan oldu ogunlerim

Birazcık bilgim var ama bana diyet listesi örneği verseniz ona göre yapsam olurmu
hasbee karatayda örnek menü pek yok.İnternette şöyle bir örnek menü buldum ama çok kısıtlı şeyler. Neler yiyeceğini sen kendin belirle yasak-serbest listesinden,mühim olan pişirme şeklin,kullandığın yağ gibi ayrıntılar.
PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytinBir avuç içi kadar beyaz peynir,4-5 adet gün kurusu kayısıŞekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayıBir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulyeSalata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.Bir su bardağı tuzsuz ayranArzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber5-6 adet minik domatesŞekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeğiLahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesiBir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)Şekersiz çay […]

ilk defa başlayacaksan ve sabah çok erken kalkıyorsan 3 öğünle başlayabilirsin,ara öğün şart değil,dayanabiliyorsanız yapmayın diyor hoca.Zamanla iki öğüne düşürmeye çalışırsın.

hasbee arkadaşımız örnek menü istemişti kızlar,karatayda kahvaltı dışında standart bir örnek menü yok,ama biz gün içinde neler yediğimizi paylaşırsak birbirimize örnek menüler göstermiş oluruz

Tşk ederim canım çalıştığım için zor olacak ama denicem burada çıkan yemekleri yemek zorundayım çünkü

tabiki canım benim,biz destek ve motivasyon bekleyen herkese yardıma hazırız
Bende karatay tarzi beslenmeye calisiyorum kitaplarini aldim ama tam okuyamadim 3kizim var. En kücügü7aylik emziriyorum.Saglikli beslenerek kilo vermek istiyorum.Kilom 69hedef:57

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…