Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

Belli bir kural varmi.Her gün memü bildirimi gibi.kilo bildirim günü ne zaman

Bende karatay tarzi beslenmeye calisiyorum kitaplarini aldim ama tam okuyamadim 3kizim var. En kücügü7aylik emziriyorum.Saglikli beslenerek kilo vermek istiyorum.Kilom 69hedef:57
kilon çok değil zaten,kolaylıkla en fazla üç ayda halledersin sen bu işi,tabi kaçamak yapmazsan.
kitapları okumaya fırsat buldukça oku canım,ordan çok şey öğreneceksin

Belli bir kural varmi.Her gün memü bildirimi gibi.kilo bildirim günü ne zaman
belli bir kuralımız yok,pazartesi günleri sabahtan tartılıp gün içerisinde kilo bildirimi yapıyoruz.Fırsat buldukçada birbirimizin bilmediklerini tamamlıyoruz,menü bildiriminide yapmak isteyen arkadaşlarımız yapıyor,diğerlerine örnek menü çıkıyor böylece

Aaaaa asagi yukari boy ve kilolarimiz cok yakin hepimizin yeni gelen arkadaslar hosgelmisler herkese eksili gunler

Prof. Karatay: Ananızı, babanızı suçlamayın, diyabet genetik değil

Diyabetin genetik olmadığını söyleyen Prof. Canan Karatay, "Sevgili ananızı, sevgili babanızı suçlamayın. Annemde, babamda, dedemde var demeyin, çünkü kendimiz yapıyoruz. Bu genetik değil" dedi.

Çankırı Valiliği'nin düzenlediği "Sağlık, Beslenme ve Mineral Çeşitliliği Açısından Kaya Tuzu" konulu konferansına katılan Prof. Dr. Canan Karatay, doğal kaya tuzunun içerisinde vücuda faydalı birçok mineral olduğunu söyledi.

Doğal kaya tuzunun çok önemli bir mineral olduğuna dikkat çeken Karatay, "Kaya tuzu insan vücudunun ihtiyacı olan 92 mineralden 84'ünü doğal olarak içermektedir. Ömrü uzatır" dedi.

"ANNEMDE, BABAMDA VAR DEMEYİN"

Konuşmasında şekerin vücuda zararlarını anlatan ve şeker hastalığının genetik olmadığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, "Sevgili ananızı, sevgili babanızı suçlamayın. Annemde, babamda, dedemde var demeyin, çünkü kendimiz yapıyoruz. Bu genetik değil" ifadelerini kullandı

PORTAKALIN C VİTAMİNİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Kış mevsiminde sabah kahvaltıdan sonra bir adet portakal yiyoruz. Portakalı önce yıkıyor sonra kabuğunu incecik soyuyoruz. (Biz kendi bahçemizden topladığımız ve ilaçlama yapmadığımız için sirkeli suda bekletme ihtiyacı duymuyoruz.) Çünkü Canan Hoca der ki; Portakalın asıl C Vitamini suyunda değildir. Portakalın en yararlı kısmı kabuğu ve lifleridir.Dolayısıyla kabuğu incecik beyaz kısmı kalacak şekilde soymaya çalışıyoruz. Soyduğumuz kabuğu da atmıyor kurutuyoruz. Taze portakal kabuğunu salatalara ilave ediyoruz. Kuruttuğumuz portakal kabuklarını da evde yaptığımız peynirlerde, çayın içinde vb kullanıyoruz. Yani portakalın herşeyini yiyoruz hatta çekirdeklerini bile ama suyunu asla içmiyoruz. (2011'den beri) meğerse eskiden ne cahilmişiz. C vitamini alacağız diye bardak bardak portakal suyu içerdik. Meğerse şekerden bile zararlı olan früktozlu su içermişiz.

Neden portakal suyundan C vitamini alamıyoruz?

"Beyaz kan hücreleri mikrop ve virüsleri içine alarak, onları öldürür ve kan dolaşımından bu mikropları temizler. Vücutta en çok onların içinde C vitamini var. Tıp dilinde biz buna ‘fagozitoz’ deriz. Özellikle bağışıklık sistemimizin savaşçı askerleri olan bu akyuvarların içine girebilmek için C vitaminiyle şeker birbiriyle yarışıyor. Şeker beyaz kan hücrelerine girdiği zaman, C vitamini hücre içine giremiyor."

Kaynak:
Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, Hayykitap, İstanbul, 2011.

"KALP DOSTU" OLDUĞU İDDİA EDİLEN TAM BUĞDAY SAĞLIĞINIZA 6 ZARAR VERİYOR!

1- Buğday zararlı glutenle yüklüdür.

2- Buğday kan şekerini fırlatır.

3- Buğday bazı gıdaların emilimini azaltarak vücudun besinlerini çalar. - Buğdaydaki fitik asit kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum gibi mineralleri bağlayarak emilimlerini engeller. Tam buğdayda rafine buğdaya göre daha fazla fitik asit vardır. - Gluten hassasiyeti olan kişilerde gluten bağırsak cidarını bozduğu için tüm besinlerin emilimini azaltır. - Bir çalışmada buğday liflerinin vücudun D vitamini depolarını %30 daha hızlı harcamalarına yol açtığı gösterilmiş, bu da D vitamini eksikliği riskini arttırıyor.

4- Buğday tüketimi bazı beyin hastalıklarıyla bağlantılıdır.

Gluten hassasiyetinin şizofreni, serebellar ataksi, otizm ve epilepsiyle bağlantılı olduğunu
gösteren çalışmalar var.

5- Buğday bağımlılık yapar.

6- Tam buğday LDL kolesterolü hızla yükseltir.

Beslenme uzmanlarının çoğu tam buğdayın rafine buğdaya tercih edilmesi gerektiğini söylese de ben buna karşıyım. Bunu filtreli sigara sağlıklıdır çünkü filtresiz sigaradan daha iyidir demeye benzetiyorum.

“YEŞİL FASULYE ÇİĞ YENMEZ. ÇÜNKÜ YEŞİL FASULYE ÇİĞ YENİRSE ZEHİRLİDİR, ZEHİRLEYEBİLİR!”

Bu sözleri Dr. Ümit Aktaş ’tan duyunca çok şaşırdım. Çünkü çok önemli bir bilgiydi ama o ana kadar ben hiç duymamıştım. Merakla kulak kabarttım. Allahtan yeşil fasulyenin tadını hiç merak edip de ağzıma çiğ olarak atmamıştım. İyi ki de atmamışım. Oysa hepimiz sebzelerin çiğ olarak yenmesinin daha yararlı olduğunu pek çok yerde okumuş, pek çok kişiden duymuşuzdur. Bundan sonra sebzelerle ilgili bilgileri kulak kabartmanın ötesine geçip öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Elimizde de Dr. Ümit Aktaş gibi değerli bir hocanın kitapları, TV programları var. Bizler öğrendiklerimizi paylaşacağız, sizler de paylaşın. Bu bilgilerimizi çoğaltalım ve insanlara doğru olarak yayalım. Bu girişten sonra bakın Dr. Ümit Aktaş, yeşil fasulyenin çiğ yenmemesi gerektiğiyle ilgili neler söyledi hep birlikte okuyalım.

“Yeşil fasulye çiğ yenmez. Çünkü yeşil fasulye çiğ yenirse zehirlidir, zehirleyebilir.

Yeşil fasulyeyi pişireceksiniz ya da turşusunu kurarken bile haşlayacaksınız. Geleneksel usulde hiç fasulye turşusu kurdunuz mu? Nasıl kurarsınız? Çiğ mi atarsınız?

Haşlayıp da atarsınız. Evet turşusunu kurarken bile fasulye haşlanıp da atılır. Neden? Geleneksel usulde öyledir. Çünkü halk arasında fasulyenin zehirli olduğuna dair bir bilgi yoktur ama geleneksel usulde o bilinmiştir. Kuşaktan kuşağa aktarılmıştır dolayısıyla geleneksel olarak hiçbiriniz yeşil fasulyeyi çiğ olarak tüketmezsiniz. Bamyayı tüketirsiniz ama bamyanın turşusunu kurarken haşlar mısınız bamyayı? Haşlamazsınız. Ne bileyim kerevizi çiğ tüketiyoruz ama yeşil fasulyenin çiğ tüketilmeyeceği geleneksel olarak bilinir. Geleneksel bilgi çok önemli bir bilgidir. Bir şeyin bir yapılış usulü varsa muhakkak bir sebebi vardır.”

Sağlıklı Yaşıyoruz

Kaynak: Dr. Ümit Aktaş, Beyaz TV, 28.10.2015 Çarşamba,

EMZİREN ANNELER DİKKAT!

SAĞLIKLI BESLENEN ANNENİN SÜTÜ DE SAĞLIKLI OLUR!

"ABD'de yapılan bir çalışmada anne sütünde bulunan bir doğal karbonhidrat olan HMO'nun (Human Milk Oligosaccharids- İnsan Sütü Oligosakaridleri) bebeklerin kilo almasına neden olduğu bulunmuş. Bir çeşit HMO yüksek seviyedeyse bebek daha kilolu oluyormuş fakat başka bir çeşit HMO daha az yağla bağlantılıymış.

Obez annelerin bebeklerinin de obez olması riskinin fazla olduğu biliniyordu fakat bilim insanları şişmanlığın nasıl transfer edildiğinden emin değillerdi. Anne sütündeki HMO bileşiminde etkili olan faktörlerden biri genetik ama diğer faktörler tam olarak bilinmiyor.

Büyük olasılıkla annenin beslenmesinin HMO seviyelerinde belirleyici etkisi var ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç var."

ABD'de yapılan bu araştırmayla ilgili haberi (1) bir İngiliz gazetesinde okuduk. İngiltere'de 2-15 yaş arası çocuklarda fazla kilolu ve obez olanların oranı %28 olduğundan bu tip haberlere çok önem veriyorlar. Bizde de Prof. Dr. Canan Karatay bu konuya çok önem verdiğinden son kitabını anne-baba adayları ve hamileler için yazdı ve nasıl beslenmeleri gerektiğini anlattı. (2)

Sözün özü: Anneler bebeklerinizin sağlıklı olması ve gelişmesi için sağlıklı ve doğal beslenin yani Karatay Diyeti'ni uygulayın!

Özet çeviri: Nurçin Çağlar

Herkesr iyi pazarlar kızlar. Ben saglikli yasiyoruz diye bir site var orayi tskip ediyorum.Cok güzel bilgiler paylasiyorlar. Sizede tavsiye ederim.@irotus gsliba sende takip ediyorsun.bu arada sen kac kilosun

Herkesr iyi pazarlar kızlar. Ben saglikli yasiyoruz diye bir site var orayi tskip ediyorum.Cok güzel bilgiler paylasiyorlar. Sizede tavsiye ederim.@irotus gsliba sende takip ediyorsun.bu arada sen kac kilosun
Evet canım bende takip ediyorum sağlıklı yaşıyoruzu.çok güzel bilgiler mevcut.
Ben şu anda 65 kiloyum.

Hafta sonu diyemi ne burasi cok durgun.Aksam menümü yazayim:bir tabak ispanak , bir tsbak sulu köfte, yogurt,1 dilim ekmek.Karatayda ekmek yok biliyorum ama ispanakla dayanamadim yedim

sabah:karatay kahvaltısı

akşam:boyun eti haşlaması
bulgur pilavı
salata

su:2 lt.

içecekler:1 kupa ıhlamur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…