hasbee bende çalışıyorum evden getiriyorum çoğunlukla, getiremediğimde de dışardan lahmacun ya da çorba yiyorum öğle araları. Ama o zamanlarda ciddi acıkıyorum ama olsun.Tşk ederim canım çalıştığım için zor olacak ama denicem burada çıkan yemekleri yemek zorundayım çünkü
"KALP DOSTU" OLDUĞU İDDİA EDİLEN TAM BUĞDAY SAĞLIĞINIZA 6 ZARAR VERİYOR!
1- Buğday zararlı glutenle yüklüdür.
2- Buğday kan şekerini fırlatır.
3- Buğday bazı gıdaların emilimini azaltarak vücudun besinlerini çalar. - Buğdaydaki fitik asit kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum gibi mineralleri bağlayarak emilimlerini engeller. Tam buğdayda rafine buğdaya göre daha fazla fitik asit vardır. - Gluten hassasiyeti olan kişilerde gluten bağırsak cidarını bozduğu için tüm besinlerin emilimini azaltır. - Bir çalışmada buğday liflerinin vücudun D vitamini depolarını %30 daha hızlı harcamalarına yol açtığı gösterilmiş, bu da D vitamini eksikliği riskini arttırıyor.
4- Buğday tüketimi bazı beyin hastalıklarıyla bağlantılıdır.
Gluten hassasiyetinin şizofreni, serebellar ataksi, otizm ve epilepsiyle bağlantılı olduğunu
gösteren çalışmalar var.
5- Buğday bağımlılık yapar.
6- Tam buğday LDL kolesterolü hızla yükseltir.
Beslenme uzmanlarının çoğu tam buğdayın rafine buğdaya tercih edilmesi gerektiğini söylese de ben buna karşıyım. Bunu filtreli sigara sağlıklıdır çünkü filtresiz sigaradan daha iyidir demeye benzetiyorum.
Kilo verme aşamasında haftada bi kez oda 2 3 yemek kaşığı kadar yiyebiliyoruz.ekmeği filanda kesinlikle yasak zatenhasbee bende çalışıyorum evden getiriyorum çoğunlukla, getiremediğimde de dışardan lahmacun ya da çorba yiyorum öğle araları. Ama o zamanlarda ciddi acıkıyorum ama olsun.
Burdaki tam buğdaydan kasıt Bildiğimiz aşurelik buğday mı kızlar? Yoksa buğday ekmeğini mi kasdediyor? Ben buğdayı haşlayıp yiyorum salata şeklinde o da mı zararlı? Ama karatayda serbest diye biliyorum.
Ah ah bende bi 55olsamNe güzel bende 65olsam......
Bende bendeAh ah bende bi 55olsam
Yaslandıkça tabiki metabolizmamız yavaşl8yor, kilo vermemiz zorlaşıyor.Ama imkansız diye birseyde yok.biz istedikten sonra hersey mümkün.seninde dediğin gibi 60 kilo veren bile var.sağlıklı yaşıyoruz sayfasındaki okan bey ve eşi kaç yaşında vermişler onca kiloyu.kacamaksız yeme ve birazda spor desteğiyle hersey mümkün canım sen sıkma canını.köstek değil destek olanları dinliyoruzBu sabah tartıldım 63.4 kg çıktım ama tam sevinemedim regl olduğum için kilom çok oynuyor çünkü. Bir de dikkatimi çeken bir olay var sizle de paylaşayım kızlar. Regl döneminde ne zaman diyet yapsam çok kolay kilo veriyorum. Sanırım o dönemde metabolizma ciddi hızlanıyor.
Dün eşim moralimi acayip bozdu. 54 kg olcam dedim olamazsın artık yaşın ilerledi metabolizman yavaşladı o kiloyu bir daha göremezsin unut falan dedi. 60 olsan yeter sana dedi. Zaten anca inersin 60 kiloya dedi. Bak annemler babamlar hep kilolu yaşları ilerledi gençken zayıflardı. Bir daha zayıf olamazlar yaş ilerledi gibisinden örnekler verdi.Ama sonra düşündüm yaşlı olup da 10-20 kilo insanlar var hatta 60 kilo veren bile var. Spor yaparsam metabolizmam da hızlanır hem diye kendimi motive ettim sonra. Yaşlı olup atletik olanlar da var insanın kendine bakmasıyla ilgili bence sağlıklı beslenip spor yaparsak biz de öyle olabiliriz ki.
Kaçamak elimden geldigince yapmamaya çalışıyorum canım ben.Sabah tartildim69.1kiloyum bu hafta100gr almisim.cok kacamak ysptim misafirim vardi
.bu hsftada var ümitli drgilim bu haftada zor veririm.@irotus sen kacamak yspmiyormusun cok güzel kilo veriyosun
İnşallah canımBen de yanlış hatırlamıyorsam geçen hafta 64.1 kg dım
bu hafta 63.4
fark: -700 gr
Bana haftada yarım kilo da versem yeter ayda 2 kg eder yıl başına kadar da 61 kg ı görürüm süper olur. En son ramazan ayında 62.5 kg ı görmüştüm en düşük olarak bu sene içerisinde.Yani 61 benim için en düşük kilo olacak 2015 için. İnşallah 2016 yılını da 56 kilonun altında geçiririm hep.
Ben süperim canım, kilomu verdim, sağlığım yerinde, eşimde yurtdışından döndü, değmesinler keyfimeKızlar nasılsınız ?
Şükür iyiyim fazla olan kilolarımıda verirsem süper olcamBen süperim canım, kilomu verdim, sağlığım yerinde, eşimde yurtdışından döndü, değmesinler keyfime
Sen nasılsın
Oda olacak canım, sadece birazcık sabırŞükür iyiyim fazla olan kilolarımıda verirsem süper olcam
İnşallah olurOda olacak canım, sadece birazcık sabır
irotus bende şimdiye kadar hiç sarkma olmadı çok kilo alıp verdiğim oldu. Ama bende çatlak ve selülitler baş gösterdi hep. Bir ara aşırı moralim bozuluyordu sonra kabullendim artık onlarla yaşamayı. En kötüsü 60 kilonun üstüne çıkınca kollarımda da selülit çıktı. Bacaklarımın ön tarafında da oluştu. Önceden yoktu. Pilatese başladım bende. Şimdilik bir fark yok ama kilo verdikçe yok olacağını düşünüyorum. Pilates sarkmayı da önlüyor tavsiye ederim. Bence önemli olan şey gerçekten fit olmak kilo verip her yerimiz sarkarsa pek de bir önemi yok zayıflamanın. Çok çirkin görünüyor çünkü sarkmalar. Ama irotus bizim çok kilomuz olmadığı için sarkma olacağını düşünmüyorum ben. Hani 100 kilodan 60 a falan düşsek sarkma olabilir de. Bizim o kadar kilomuz yok ki. Ama tabi spor yaparak daha güzel bir görüntüye kavuşabiliriz. Sarkma olmasa da yapmak lazım ilerisi için. Yaşla illa ki bir sarkma oluyor vücutta.Kızlar kilo verdikçe sarkmalarınız başladımı hiç, ben simdiye kadar bi 10kilo verdim sanırım bundan sonra vücudum sarkmaya başlar, sporla desteklemem lazım, siz neler yapıyorsunuz bunun için, yağ ya da krem gibi şeyler kullanıyormusunuz
Bende 75 kiloyken çok selülitim vardı, şu anda baya azaldı, sadece biraz bacaklarımda kaldı.o kadarda su iciyorum, hepsi gitsin bir an önceirotus bende şimdiye kadar hiç sarkma olmadı çok kilo alıp verdiğim oldu. Ama bende çatlak ve selülitler baş gösterdi hep. Bir ara aşırı moralim bozuluyordu sonra kabullendim artık onlarla yaşamayı. En kötüsü 60 kilonun üstüne çıkınca kollarımda da selülit çıktı. Bacaklarımın ön tarafında da oluştu. Önceden yoktu. Pilatese başladım bende. Şimdilik bir fark yok ama kilo verdikçe yok olacağını düşünüyorum. Pilates sarkmayı da önlüyor tavsiye ederim. Bence önemli olan şey gerçekten fit olmak kilo verip her yerimiz sarkarsa pek de bir önemi yok zayıflamanın. Çok çirkin görünüyor çünkü sarkmalar. Ama irotus bizim çok kilomuz olmadığı için sarkma olacağını düşünmüyorum ben. Hani 100 kilodan 60 a falan düşsek sarkma olabilir de. Bizim o kadar kilomuz yok ki. Ama tabi spor yaparak daha güzel bir görüntüye kavuşabiliriz. Sarkma olmasa da yapmak lazım ilerisi için. Yaşla illa ki bir sarkma oluyor vücutta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?