Kardeşi olsun istiyorum ama...

Ben karar veremedim.. taki oğlum 6 yaşına gelene kadar.. aralarında 7 yaş var..

Onun için beklenmesi gereken bir zaman var sanırım. Çok erken kalkışmak da iyi değilmiş diye okumuştum.
Benim annem yaşımız gelince başlarmış. Hala da 2 yaşında bezli çocuk görünce garipser. Ama şimdi daha farklı tabi en doğrusunu anne olarak siz bilirsiniz.

aynı durumdayız

Kızım hiç huysuz değildi.
Gazı olduğunu bile bilmem.
Diş derdi her bebek kadardı.
Ne bileyim hala ağlaması vs pek yoktur.
Uyumayı sever, iştahlıdır.

Tek çocuk kalmasını istemiyorum. Kalırsa da dünyanın sonu değil ama neyse.

19 aylık oldu, hala cesaret edemedim ikinciye. Daha 1 2 senesi var sanki. Yok dişler tamamlansın, yok ataklar bitsin, yok 2 yaş sendromu geçsin falan derken. Anca 1-2 sene, altı kurtarmıyor.

Veremedik:)) Kızım huysuz değildi ana kolikti. Canı sağolsun, çok da hareketlidir. 5 yaşında neredeyse, ancak cesaret gelmeye başladı.

İkinci çocuk için başka bir formül düşüneceğim. Ona sormadım ama dediğiniz doğru. Ömrü boyunca torun buyutemez sonuçta. Hiç kolay değil çocuk bakmak

Ben de ikinci çocuk istiyorum aslında ama ne zaman olsa nasıl yapsam diye düşünüyorum. Oğlum iki yaşında hareketlidir kendisi. Küçükken onunla dışarı çıkmak tam bir eziyetti. Yeni yeni derin uyku uyuyorum sütten kesince rahat ettim. Şimdi tuvalet eğitimine de başladık. Kardeşler arası çok yaş farkı olsun istemiyorum ama başka çare yok sanırım. 4-5 yaşında ancak karar veririm belki. Çalışıyorum da. Acaba o zamana kadar tekrar çocuk yapma fikrinden soğur muyum ne olur kestiremiyorum.

Kizim 27 aylik kucukken kolikti.yasini doldurana kadar hayati zindan etti bana simdi de masallah o kadar uslu ki.ben bazen hayal kurmaya calisiyorum ama kendimi hic iki cocuklu dusunemiyorum.evet ikincisini istiyorum ama en az 6 yada 7 yasina kadar hazir olacagimi dusunmuyorum.kizimda hic hazir degildim hemen hamile kalmam diye dusunurken hamile kaldim ve cok zorlandim.simdi uygun yasi bulamiyorum yada yazir olacak miyim bilmiyorum

Daha doğmadan ikinci bebek meselesi kapattım mesela ben.
Kardeşle büyümek iyi olabilir ama olmayınca da çok bişey olacağını sanmıyorum

Bir yaşında çocuk daha annenin yakasından düşmediği için kardeş fikri korkutucu olabilir. Kreş dönemi uygundur bence. Yalnız kreşin ilk yılı çok hasta oluyor Çocuklar. Yardımcı kimseniz yoksa o sene zor geçer

Bazen ben neyi yanlış yapıyorum diye çok düşünüyorum. Asla kıskanmak değil ama dün akşam yemeğe gittik. Belki beş tane daha bebek arabasında oturan bebek var. Hepsi kendi kendine takılıyor. Ya bizimki artık sofrayı aşağıya çekecek neredeyse. İstediğini yapmayınca da ağlıyor. İnsanlar çok simartmissiniz dedikçe de iyice sinirleniyorum. Ya 11 aylık bebek daha. Ne ara simarttik biz bunu anlamıyorum ki.

Kayınvalidem yardımcı oluyor sağolsun. Yoksa ben ikinciyi hiç dusunemezdim bile.

Kendi sağlığınız ve fizyolojiniz için zaten hamilelikler arasında 2 sene olması öneriliyor. 2. Çocuk olana kadar da tuvalet alışkanlığını kazandırırsınız. Daha çok erken gibi geldi bana...

Şartlarınız bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok. Ben calissam ve bakacak kimsem olmasa bile en kotu bakıcı ayarlayabilirim. Ama öyle bir durumum olmasaydı sizin gibi düşünürdüm.

Bence doğru Zamanı bulduğunuz zaman kesinlikle evladınıza bir kardeş düşünmelisiniz. Her insanın anne babasından sonra dayanak olacak biri lazım.

Bense senin gibiyim canım aynı durumundayız
29 ağustosta kuzm 1 yaş olacak ve bende ona kardes istiyorum ama cesaret edemiyorum
Ama söyle Bisey de var
Büyüdükçe daha kolay olacak diye bisey Yok?
Sadece wcsini ogrenmesi iyi olmuş olacak onun dışında 3 yastada 4 yastada doğsa anne her türlü zorlanacak bence
Araya kıskançlıkla girecek büyüdükçe artacak
En azından küçükken cok bilmez
Bende yürümesini bekliyorum 1 yaşından sonra yapmayıda istiyorum Allah nasip ederse

Bence sende yap gitsin
Çünkü herturlu bi zorluğu olacak
Ilk zamanlar alışma sureci zor olur ama oda herzaman icin olur ilki 3 4 yaşında olsa bile olacak yani
Hem ozamanalr istekleri daha fazla olacak gibime geliyo benim
Ay hemen yapsammi napsam kendim gaza geldim

Allah kolaylik versin. Benim oglumun 3 yasi var. tualet eyitimini tam bitirdik. Tam konusuyor, derdini anlatiyor. Cok sukur her seyi iyi anlayan uslu bir cocuk. Kizima hamile vakti cok anlattik. Hep karnimi seviyordu. Ne zaman gelecek deye sabirsizlaniyordu. Teze doguldu kizim, eve getdiyimizde isler nasil gedecek bilmiyorum . Insallah kiskanmaz oglum.

İstanbul'da yasasam ücretsiz izin sadece hayal olurdu sanırım. 25 yaşıma kadar oradaydım ve gerçekten yaşamak çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…