KARDEŞİM VE BİTMEYECEK ÇİLEM

Kardeşiniz ve anneniz yüzünden bosanirsaniz, aynı sekilde size 50 bin TL verecekler mi?
Ayrıca eşinizden gizli iş çevirmeyin, hele hele para konularinda. Ailede güven esastır, bir kere kaybolursa çocuğunuz bile yuvanızı kurtar
Kardeşiniz ve anneniz yüzünden bosanirsaniz, aynı sekilde size 50 bin TL verecekler mi?
Ayrıca eşinizden gizli iş çevirmeyin, hele hele para konularinda. Ailede güven esastır, bir kere kaybolursa çocuğunuz bile yuvanızı kurtaramaz.
Annemn gözü şuan kimseyi görmüyor konuşunca ağlıyor ben napim bu hallere geldi bu çocuk diye elimde yok ki kurtarayım bataklıktan diyor

biz aynı şartlardaydık onun la annem babam bizi ayırmadı aslaa ikimizede ev verdiler ben oturuyıorum ama o sattı ne yaptı bilmeyiz babamdan kalan bir miras vardı onu da ne yaptı bilmeyiz bende var diye bana sarıyor sende var diye anlayacağınız dedim evin anahtarını bide parayı versem oğluna kuru maaşa kalsam yuzume bakmaz dedim anneme . Öylece dinliyor beni o kadar çıkmazdyım kı anlatamam

Kardeşinizin düzenli bir işi yok mu ? Neden böyle asalak gibi sıze vermiş yükünü yakanızdan düşmüyor. Üzüldüm açıkcası bazen gerçekten aile diyorsun ama insanı eşine de rezil ediyorlar.

anneme birşey olacak diye korkuyorum açıkcası üzüntüden
Acımasızca olacak belki ama, oğlunun bu davranışlarından dolayı birşey olmuyorsa siz hayır diyince de birşey olmaz. Eşinizin ve kızınızın yerinde olmak istemezdim doğrusu.

biz aynı şartlardaydık onun la annem babam bizi ayırmadı aslaa ikimizede ev verdiler ben oturuyıorum ama o sattı ne yaptı bilmeyiz babamdan kalan bir miras vardı onu da ne yaptı bilmeyiz bende var diye bana sarıyor sende var diye anlayacağınız dedim evin anahtarını bide parayı versem oğluna kuru maaşa kalsam yuzume bakmaz dedim anneme . Öylece dinliyor beni o kadar çıkmazdyım kı anlatamam
Hem koca bir ev parası yemiş hem mirastan kalanı yemiş kusura bakmayın ama enayimisiniz siz annenizde az fena değil yani mazlum ayağına yatiyorda alışmış hazır yedirmeye oğluna kıyamıyor anne falan dinlemem ikisinide çıkarırım hayatımdan

EŞİMDE AYNISINI DİYOR OLSAYDI ŞİMDİYE KADAR OLURDU DEDİ
Aklın yolu bir. Çocuğunuzun, evinizin rızkını nereye gittiği belli olmayan bir yere yedirmeyin. Kumar mı oynuyor da bu kadar para gidiyor. Evinizin huzurunu kaçırmayın. O verdiğiniz para ile çocuğunuzu özel okullar da okutabilir ya da şimdiden yatırım yapabilirdiniz

Mirastan eşit pay aldığınız halde kardeşinizin malı parası ortada yok. Siz para vermiyorsunuz diye anneniz hasta olmaz, hasta olacak olsaydı evi parayı oğlu yerken o zaman hasta olurdu.

Eşiniz sizi boşamak istese bu durumdan dolayı evladınız bile size rest çeker emin olun, üzerine birde aileniz elinizdekini de alır ortada kalırsınız.
Birde anlamadığım hepiniz aynı evde mi yaşıyorsunuz? Şayet kardeşiniz sizin evde yaşıyorsa bir an önce evini ayırmasını söyleyin çünkü kızınız şimdiden tepkili dayıya karşı, 4-5 sene sonra bu huzursuzluklar yüzünden evladınız da evden uzaklaşırsa çok pişman olursunuz.

Annenizin mazlumluğu da sadece sizin umurunuzda keşke biraz da kardeşiniz üzülse annesinin durumuna

Kardeşiniz sizin paranizi bile kendine layik gören bencilin teki.Anne de çanak tutuyor.Vallahi sinirim bozuldu.Kocaman adam utanip bir an evvel is bulup kiz kardesime de rahatsizlik vermeyim diyecegine daha ne koparabilirim derdine düşmüş.Darilin gitsin ya.Insan yeri gelir yedi kat ele bile yardim eder ama dedigim gibi yardim eder sadece.Yardim ettigini bilirsin icinde bir motivasyon olur..Kardesinin yaptigi resmen size,sizin imkanlariniza musallat olmak.Gidip calisip kendiside elde edebilir ama nasil olsa kiz kardesinde var annede canak turuyor ne diye calissin de mi?Bana kalirsa kardesiniz size zerre kadar deger vermiyor varliginizin bir onemi yok.Kendisine para olarak görünüyorsunuz.

Siz de onun kafasini ütüleyin. Daha agzini açıp bisey istemeden durumumuz yok her sey ates pahasi muhabnetine girin. Cocuk yetistirmek cok zor ihtiyaclarina yetisilmiyor bir ders kitabi olmus 40 tl, ucu ucuna geçiniyoruz diyin faturalardan bahsedin, kıyın kıyın kaçacaktır.

Olur yine para isterse benim kenarda param yok, esime bir sorayım ama oldugunu sanmam elimiz bu ara rahat degil diyin, sonra da sordum hayir dedi diyeceksiniz. Sizden degil de esinizden utanir belki.

Evi mirasi satmış yemiş, daha yeni 5 bin i uçurmuş nereye gitmiş belli olmayan insana 100 tl vermem ben. Kumar bile oynuyor olabilir.

Siz şu kardeşi gündüzleri hep gelen, sigara parasini bile ablasindan alan, misafir varken de gelip oturan üye misiniz?

anneme birşey olacak diye korkuyorum açıkcası üzüntüden

Siz annenizin ebeveyni değilsiniz. Yetişkin hiç kimsenin sorumluluğu sizde değil. Siz sadece kendi çocuğunuzdan sorumlusunuz. Çocuğunuz 18 yaşına gelene dek velisi, vasisi sizsiniz.
Annenize desenize “mahkemeye başvurup vasiliğini talep edeceğim, benim imzam olmadan bir şey yapamayacaksın”. Size ne der biliyor musunuz? “BENİM AKLIM BAŞIMDA”
O zaman bırakın kendi aklı olan anneniz kendini korusun. O da herşeyin farkında ama sizi KULLANMAK kardeşiniz gibi onun da işine geliyor.

Çocuğunuzun rızkını kimseye kaptırmayın lütfen. Anneniz de olsa kardeşiniz de olsa.

Annemn gözü şuan kimseyi görmüyor konuşunca ağlıyor ben napim bu hallere geldi bu çocuk diye elimde yok ki kurtarayım bataklıktan diyor.
Anneniz saçmalıyor, size de duygu sömürüsü yapıyor.
Kardeşiniz girsin bir yere asgari ücretle çalışsın. Herkes iş kurmak zorunda değil. Zaten bir ev parasını yemiş bitirmiş. Mirası da harcamış. Bir telefon parasına muhtaç olmuş.
Allah aşkına sizin aklınız alıyor mu bunun son olacağının? Gerçekten hayatını düze çıkaracağına inanıyor musunuz?

Back
X