Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

17 senelik evli olmak, kendi çocuğu olmak farklı şeyler sanki. Ben şu anda evliliğimin temelini kurmaya çalışıyorum ve anne olmaktan çok korkuyorum. Yeğenimle yaşıt bir bebeğim olsa en azından anneliğe adapte olmuş bir birey olurdum. Zamanla fikrim değişir mi bilmiyorum bununda belki iyi olacak belki de kötü. En acısı yeğenimin bu durumda olması.
Siz hazır olmanızı ortaya atarsanız, size bak alışırsın denilecek. Bence de hazır olmanız önemli değil. Kardeşiniz ölse hazır değilim deseniz bencilce olurdu. Hazır değilim lafını kullanmayın bence.
Kardeşiniz yaşıyor ve bebeğine annelik yapmak zorunda. Aileniz ona baskı yapsın. Hepsi çocuğu size verip kurtulma derdinde. Bunların yanlış olduğunu anlatın ailenize. Sorumsuz bir kadın olacak kardeşiniz.

Bazı kadınların hormon yapıları üst düzey ama kafalar olgun değil
Aynen öyle valla.
Yorumu değiştirdim. Bakmasın konu sahibi. Hazır değilmiş, daha 1 aylık evliymiş. Kusura bakmasın ama mantıklı insanlar çocuk için 1 2 yıl düşünüyorlar, kendilerini hazırlayıp öyle evlat sahibi olmaya karar veriyorlar. Ablanın yaptığı bencillikten başka birşey değil. Bebeği yaparken keyfine bakmış, korunma yöntemlerinden bir haber takılmış. İstemiyorsa ya korunacaktı ya aldıracaktı. Kendi bebeğini başkasının üstüne yıkmak rezillikten başka birşey değil. Şımarık.

Evet kardeşinize maddi manevi yardımcı olun ama asla bebeği almayın herkes hatasının bedelini ödemeli alırsanız kendi evliliğiniz tehlikeye girer belki eşiniz ilk başta bir şey demeyecek ama sonraları başkasının çocuğu maddi manevi yük olarak gelecek kaldı ki siz kendiniz hazır değilsiniz bu durumu evliliğinize illa ki yansıtırsınız çünkü bebek büyük sorumluluk şimdi siz o bebeği aldınız kızkardeşinizin başka bir hata yapıp tekrar gereksiz birine kapılmayacağı ne malum olgunlaşma sürecini en azından bebekle uğraşırken geçirir bir de çok yaş farkınızda yok dediğim gibi evet bebeğin bi günahı yok ama sizinde yok almayın bence

Anneler çocuklarına koruma yöntemlerini
Anlatmalı okulda bunun dersi verilmiyor, çocuğun karnını doyurmak, giydirmekle annelik olmuyor, ruhen bedenen olgunluğa
Eriştirmeli sorumluluk verilmeli, artık diyorum şu mutfaklardan çıkın kendinizi geliştirin,
Gerekirse çocuğunuzu takip edin kimlerle arkadaşlık kuruyor bir ilgilenin yahu

Aynen öyle valla.
Yorumu değiştirdim. Bakmasın konu sahibi. Hazır değilmiş, daha 1 aylık evliymiş. Kusura bakmasın ama mantıklı insanlar çocuk için 1 2 yıl düşünüyorlar, kendilerini hazırlayıp öyle evlat sahibi olmaya karar veriyorlar. Ablanın yaptığı bencillikten başka birşey değil. Bebeği yaparken keyfine bakmış, korunma yöntemlerinden bir haber takılmış. İstemiyorsa ya korunacaktı ya aldıracaktı. Kendi bebeğini başkasının üstüne yıkmak rezillikten başka birşey değil. Şımarık.
Aynen dahası aile de bebeği konu sahibine verdirip küçük hanımın yaşantısını pürüzsüz dört dörtlük bir hale getirme eğiliminde yani amaç nedir kızımız bekar hiç evlenmedi falan mı denilecek ne olacak
Neden peki
Bu çocuk senin bunu sen dünyaya getirdin en kısa zamanda toparlanıp bakacaksın başka çaresi yok demek çok mu zor

Aynen dahası aile de bebeği konu sahibine verdirip küçük hanımın yaşantısını pürüzsüz dört dörtlük bir hale getirme eğiliminde yani amaç nedir kızımız bekar hiç evlenmedi falan mı denilecek ne olacak
Neden peki
Bu çocuk senin bunu sen dünyaya getirdin en kısa zamanda toparlanıp bakacaksın başka çaresi yok demek çok mu zor
Valla ben doğuran ablanın çocuğuna bakacağını da düşünmüyorum ama neyse. Yapmaya gelince yapıyorlar. Madem istemiyordun aldırabilirdin. O çocuk bu dünyaya gelip onun bunun evinde sefil olmak zorunda mıydı yani. Neler okuyoruz haberlerde kadın çocuğu 2 gün evde aç bırakıp gezmeye gidiyor, bebeğini alıp tandırda yakıyor falan. Bu anneden bir cacık olmaz, üstüne daha yeni evlenmiş taze gelinin hayatını el birliğiyle mahfetmeye çalışıyorlar.

Valla ben doğuran ablanın çocuğuna bakacağını da düşünmüyorum ama neyse. Yapmaya gelince yapıyorlar. Madem istemiyordun aldırabilirdin. O çocuk bu dünyaya gelip onun bunun evinde sefil olmak zorunda mıydı yani. Neler okuyoruz haberlerde kadın çocuğu 2 gün evde aç bırakıp gezmeye gidiyor, bebeğini alıp tandırda yakıyor falan. Bu anneden bir cacık olmaz, üstüne daha yeni evlenmiş taze gelinin hayatını el birliğiyle mahfetmeye çalışıyorlar.
Kadınlar '' hayır '' demeyi bilecek başka çıkar yol yok, mutluluğuna gölge düşürecek bir şeye onay vermeyecek, dik duracak yada iyi niyetinden evlilik zarar görecek:işsiz:

Böyle bişeye yorum yapmak cidden zor ama ben olsam bu sorumluluğa giremedim. Tek Kardeşiniz bencil değil ailenizde bencil küçücük bebeğin sorumluluğunu size yıkmaya çalışıyorlar. Aileniz baksn bu konuda sert olun biraz. Çocuk bu oyuncak değil malesef kötü de olsa kendi annesinin yanında büyümeli.

Anneler çocuklarına koruma yöntemlerini
Anlatmalı okulda bunun dersi verilmiyor, çocuğun karnını doyurmak, giydirmekle annelik olmuyor, ruhen bedenen olgunluğa
Eriştirmeli sorumluluk verilmeli, artık diyorum şu mutfaklardan çıkın kendinizi geliştirin,
Gerekirse çocuğunuzu takip edin kimlerle arkadaşlık kuruyor bir ilgilenin yahu
Ne güzel konuştunuz helal olsun. Mutfakta cocugun canının istediği köfteyi patatesi hazirlamayi annelik zannedenler var. Mesela benim annem. Ben sizin her dediginizi yapiyorum benden kötüsü yok diye duygu sömürüsü yapardı birde. Üstelik ondan kötüsü yok gercekten. Cocugunu camiye oraya buraya birakanlarla kıyaslayıp hiçte oy anaam canim anam demiyoruz yani. Yaş 28. Bu nefret geçmiyor. Toplum baskısı icin cocuk yapma olayı da tam gaz devam saka gibi. Ehliyet alınsın bunun icin.

Ne güzel konuştunuz helal olsun. Mutfakta cocugun canının istediği köfteyi patatesi hazirlamayi annelik zannedenler var. Mesela benim annem. Ben sizin her dediginizi yapiyorum benden kötüsü yok diye duygu sömürüsü yapardı birde. Üstelik ondan kötüsü yok gercekten. Cocugunu camiye oraya buraya birakanlarla kıyaslayıp hiçte oy anaam canim anam demiyoruz yani. Yaş 28. Bu nefret geçmiyor. Toplum baskısı icin cocuk yapma olayı da tam gaz devam saka gibi. Ehliyet alınsın bunun icin.
Sende güzel yazmışsın şu
ortalıkta heba olan gençler, ruhen boşluğa düşmüş gençlerden oluşuyor gerçek olarak anne ilgilenmiyor TV karşıdında Müge anlı fan 'ı artık kadınlar kendini geliştirmeli ki çocuğuna yardım edebilsin

İlgilenmediğiniz, sorumluluk ve fedakarlık almadığınız için her çocuk yaşlılığınızda canınıza okuyacaktır, o zamanda ağlayıp zırlamayın

Bebek annesinde kalmalı psikoloğa gidilmeli bebeğin bakımı konusunda ailecek destek sağlanmalı evlatlık verilirse bu defa kız bütün aileyi suçlayacaktır ilerde en kötü günümde bebeğime sahip çıkmadınız diyecektir ömür boyu af etmeyecektir
[/QUOTE]
Sen bana yardım et biraz bak sonra toparlayinca bebeğimi alicam demiyo ki başından atmaya calisiyo zaten , eğer anne vermeye istekli olursa verilebilir yoksa hiçbir anneyi bebeğinden ayırmak doğru değil bence de ama teyzenin başına kalması da doğru değil yani

Sen bana yardım et biraz bak sonra toparlayinca bebeğimi alicam demiyo ki başından atmaya calisiyo zaten , eğer anne vermeye istekli olursa verilebilir yoksa hiçbir anneyi bebeğinden ayırmak doğru değil bence de ama teyzenin başına kalması da doğru değil yani
[/QUOTE]psikolojisi karışık kendine geldiğinde halen bu tür tavırlara devam ederse, evlatlık düşünülmeli, ama bu kız bu aileye bela olmaya devam edecek gibi, eğer ki bebeği sahiplenmezse, karekteri sorunlu, Allah bunu af etmez hayatta da mutlu olacağını sanmıyorum, herkesin sınavı farklı

Ben çıkamadım işin içinden. Öyle doğurduysa bakacak kardeşinin sorumluluğu alsın dersini de diyemiyorum. E bakmıyor? Aç bırakıyor. Daha kötü şeyler de yapabilir. Kardeşinin keyfi yerinde cezayı bebek çekecek sefil olacak.
Sen de bakmamalısın çünkü gerçekten istemiyorsun. Bi yorumunda evlatlık vermek annesinin kararı ben karışamam demişsin. Yani bunu bile göze alıyorsun yeter ki bakmamak için. O yüzden o bebek senle de mutlu olmaz. Belki de en doğrusu gerçekten devlete teslim etmektir. Ortada aç sefil sevgisiz yaşayacağına belki gerçekten isteyen seven bi ailesi olur. Of bilemedim ya. Bazıları şansız doğuyor gerçekten. Tek düşündüğüm bebek ama yine de hiç bir yolda çok güzel çok mutlu bi hayat göremiyorum onun için. :(

Ben çıkamadım işin içinden. Öyle doğurduysa bakacak kardeşinin sorumluluğu alsın dersini de diyemiyorum. E bakmıyor? Aç bırakıyor. Daha kötü şeyler de yapabilir. Kardeşinin keyfi yerinde cezayı bebek çekecek sefil olacak.
Sen de bakmamalısın çünkü gerçekten istemiyorsun. Bi yorumunda evlatlık vermek annesinin kararı ben karışamam demişsin. Yani bunu bile göze alıyorsun yeter ki bakmamak için. O yüzden o bebek senle de mutlu olmaz. Belki de en doğrusu gerçekten devlete teslim etmektir. Ortada aç sefil sevgisiz yaşayacağına belki gerçekten isteyen seven bi ailesi olur. Of bilemedim ya. Bazıları şansız doğuyor gerçekten. Tek düşündüğüm bebek ama yine de hiç bir yolda çok güzel çok mutlu bi hayat göremiyorum onun için. :KK43:

Bence bebek hasretiyle yaşayan, evlat edinmek isteyen birilerine devlet verebilir, çok daha iyi bakilacagina eminim :(

Konu sahibesi sen okadar merhametlisinki kardesinin yaptigi simarikligi bencilligi görmeyip acaba benmi bencilim diye düsünüyorsun..
Büyük konusmak istemiyorum ama Kardesin kendi cocuguna kendi bakmali eli ayagi tutuyor cocugu yaparken düsünecekti eski zamanlarini.. ne yani isine gelmeyince ablam var diyip her sorumlulugu sanami yikacak ve ailende buna izin verecek?

Yigeninin babasi ölmüs olsa derdim anne teyze sefkati gerekli diye ama yok kardesin hayatta ozaman kendi cocugunada bakabilir!.
O neden özgür bekar zamanlarina dönüyorda sen sana ait olmayan cocuga bakmakla yükümlendiriliyorsun?
Sorun sadece o cocuga bakmak degil , cok baska sorunlarda cikacak karsina mesela kardesin bir zaman sonra aranizdaki sevgiyi kiskanabilir dayanamayip cocugu isteyebilir sende vermek istemiyeceksin veya cocuga kizdin diyelim cogu kisi
bak kendi cocugu degil hor görüyor diyecekler.

Cok sorun yasayacaksin ,hassas bir konu bu.

Ama onlarin cocuklari varmış yine. Mevcut cocuklari varken bakmak daha kolay mental acidan. Yani sorumluluk alma acisindan. En azindan biliyor neyin ne oldugunu.ustelik verdiğiniz iki ornekte de zorunluluk var. Burda zorunluluk yok. Annesi istemesi bile anneannesi var. Anne benimsemese bile cocuk ayni ev icinde en azindan annesi kim onu bilir.

Evet aslında kendi çocuğum olsaydı diyorum keşke çünkü daha bilinçli bakabilirdim. Sonunu göremediğim bir adım oluyor böyle.

Ama canim ablacim verdiginiz tum orneklerdeki insanlar olgun yasta ve gormus gecirmis insanlar ustelik kendi cocuklari da var, siz diyorsunuz ki 17 yillik halayim, yukardaki ornek 2 cocuklu...yani cocuk sahibi olacak ve bakacak durumdalar. Konu sahibesinin kendi cocuu yok onu gectim zaten yasi genc, cocuk sorumluluguna hazir degilim diyor, evlilligi zaten cok yeni yani tum sartlar negatif bu durumda. Bu olay bir 10 yil sonra gerceklesseydi konu sahibesi bence bakardi zaten cocuga. Konu sahibesinind erdi hayatinin cocuk sorumlulugu alacak bir evresinde olmamak.

Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar ki 😔 Ben de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum

Kardeşiniz hayatta olmasaydı tabiki çocuğa bakın derdim ancak öyle depresyondayım yok okuyup hayatımı kurtaracağım vs diyerek sorumluluktan kaçmak olmaz.Biraz kendini toparlayana çocuk kendine gelene kadar annenizle çocuğuna bakın tabiki ancak evlatlık almak çok ayrı bir sorumluluk.Ben esas annenize şaşırdım zaten bir kızı yanlış kararlar vermiş sonucu kötü olmuş sizi nasıl düşünmüyor anlamıyorum,ne demek sen bak evlatlık al vs. demek.En çok annenize kızdım açıkçası.

Back
X