- 2 Ocak 2017
- 756
- 1.318
- 113
- 48
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Ayrıca da önceden ongorulemeyen sorunlar olduğunda kimsenin kafasına falan tukuremiyosunuz siz bu negatiflikle insanlarla anlaşmanız çok zor. Herkes bilir ki çocuk sahibi olmak evlilik için zor bir sınav yeri geliyo kendi çocuğunda bile bakımında anlaşamadığın konularda büyük kavgalar ediyosun. Konu sahibine de peşkeş cekiyosun demişsiniz bu nasıl bir yorum ?Yegenine sahip ciktigi icin kafasina kakacak bir es sizce nasil bir estir? Boyle bir durumda destek olmasi gerekirken hassas davranmasi gerekirken kafaya kakan bir es icin yegenini niye evlatlik versin? Yok artik. El adami gelsin yegenimi kafama kakacak diye niye evlatlik vereyim. Kafama kakan kocamin suratina tukururum ne bicimbir evlilik yapmisim diye
Canim annene de bebek ve kizina bakmak zor gelmis. Seni de gunah kecisi secmisler. Evliligini 1 yillik olarak okumusum. 1 aylik evlilige ne bebegi. Hic kimse saba vicdan yaptirmasin. Vallaha benim kendi dogurduguma bakmak zor geliyor yeri geliyorda. Ustelim cok aradim bebegimi olsun diye ne tedaviler gordum buna ragmen zor geliyor.Annem bana 40 gün lohusa bak dedi. Evlenmişim düşünün gece olmayacağım evde. Eşim haftasonu gelip görebilirmiş..
Karşı tarafla iyi değiliz maalesef. Onlar istemedi evliliği.
Böyle atıp tutanlar çevresindeki kaç çocuğu evine evlatlık almış? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. O çocuğun bir annesi ve anneannesi var.Ayy bu ne yavaş,ailesi yetmedi bir de sen mi baskı yapacaksın ya da aileden biri misin?
Konu sahibi bebek bakmaya hazır değil ne bu zorlama. Ne demek peşkeş çekmek.
Alırım diyorsunuz. Evlatlık edindiniz mi şimdiye kadar? Almak bu kadar kolaysa çevrenizde muhakkak ailesinden kötü muamele gören bakıma muhtaç birçok çocuk vardır. Onları evlat edinmiş olmanız gerekiyor bu durumda.Ben olsam alırım ama ilerde kardeşin bebeği almak isteyecek büyük ihtimalle
Canim eski konunu hatirliyorum. Cocugu eve alirsan senin evlilik biter benden soylemesi. Yasin da daha kucukmus senin. Ben ilk bebegimi 28 yasimda dogurdum da ne zorluklarla buyuttum. Sakin o topun altina girme. Cidden bosanirsin. Kaynanan da gorumcesinin kizi ile evlendirir kocani. Cok zor bir durimun icine dusmussun ama sana da yazik. Tamam bebektir ama gerekirse bif aileye evlatlik verilsin ama sen alma. Kardesijinki hayat da seninki degil mi.Evet şu anda kendi çocuğuma bile hazır değilim hiç. Korkuyorum
Çevremde oyle bi çocuk yok daha önce koruyucu aile olmak için internet başvurusu yaptim ama yaşım ve evlilik yılım dolmamasi nedeniyle başvurum kabul edilmedi şuan iki bebeğim var ilerde 3.yü evlat edinmek istiyorum allah nasip ederseAlırım diyorsunuz. Evlatlık edindiniz mi şimdiye kadar? Almak bu kadar kolaysa çevrenizde muhakkak ailesinden kötü muamele gören bakıma muhtaç birçok çocuk vardır. Onları evlat edinmiş olmanız gerekiyor bu durumda.
İlla ki vardır çevrenizde. Siz iki çocuk sahibi ve evliliği oturmuş biri olarak böyle düşünebilirsiniz ama konu sahibi 1 aylık evli ve durumlar çok farklı. Çocuğun annesi de var anneannesi de. Hem bu işler gönüllü olur kız kendi çocuğumu bile doğurmaya hazır değilim diyor.Çevremde oyle bi çocuk yok daha önce koruyucu aile olmak için internet başvurusu yaptim ama yaşım ve evlilik yılım dolmamasi nedeniyle başvurum kabul edilmedi şuan iki bebeğim var ilerde 3.yü evlat edinmek istiyorum allah nasip ederse
Çevremde yok çok şükür. Olsa dayanamazdım çok üzülürdüm.Ben olsam alırım dedim konu sahibine al demedim herkes kendi seçimlerini yapar sonucuna kendi katlanir. Bence almayacak ve ilerde almadığına cok pişman olacak. Tabiki gönüllü olması lazım bebek ve çocuk bakmak hiç kolay değilİlla ki vardır çevrenizde. Siz iki çocuk sahibi ve evliliği oturmuş biri olarak böyle düşünebilirsiniz ama konu sahibi 1 aylık evli ve durumlar çok farklı. Çocuğun annesi de var anneannesi de. Hem bu işler gönüllü olur kız kendi çocuğumu bile doğurmaya hazır değilim diyor.
Pişman olacağını nerden biliyorsunuz? Belki eşi ile anlaşamayıp ayrılacak? Tek başına çocuğa maddi manevi nasıl bakacak? Kendine yeni bir hayat nasıl kuracak. Düşüncelerimizi söylerken mevcut koşulları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Sizin durum müsait ve ekstra bir yük olarak ta görmüyorsunuz. Kadın da istemediğini ve hazır olmadığını söylüyor.Çevremde yok çok şükür. Olsa dayanamazdım çok üzülürdüm.Ben olsam alırım dedim konu sahibine al demedim herkes kendi seçimlerini yapar sonucuna kendi katlanir. Bence almayacak ve ilerde almadığına cok pişman olacak. Tabiki gönüllü olması lazım bebek ve çocuk bakmak hiç kolay değil
Hanimefendi ben konu sahibine illa bu bebegi al filan demiyorum 52 sayfa yorum yapılmış herkes kendi fikrini söylemiş al diyen de var alma diyende neden şansli kişi olarak beni seçip alıntılayıp duruyosunuz? Konu sahibine filrinizi yazın konuyu ben açmadım. Forumdaki herkes gibi kendi düşüncemi fikrimi yazdımPişman olacağını nerden biliyorsunuz? Belki eşi ile anlaşamayıp ayrılacak? Tek başına çocuğa maddi manevi nasıl bakacak? Kendine yeni bir hayat nasıl kuracak. Düşüncelerimizi söylerken mevcut koşulları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Sizin durum müsait ve ekstra bir yük olarak ta görmüyorsunuz. Kadın da istemediğini ve hazır olmadığını söylüyor.
Karşılıklı cevap yazıyoruz. Siz de alıntılıyorsunuz. Ben sizin gibi düşünenlere cevap verdim. Açıkça da belirttim öyle düşünebilirsiniz kendiniz için ama konu sahibinin durumları farklı dedim.Hanimefendi ben konu sahibine illa bu bebegi al filan demiyorum 52 sayfa yorum yapılmış herkes kendi fikrini söylemiş al diyen de var alma diyende neden şansli kişi olarak beni seçip alıntılayıp duruyosunuz? Konu sahibine filrinizi yazın konuyu ben açmadım. Forumdaki herkes gibi kendi düşüncemi fikrimi yazdım
Hani imece usulu isler bitirilir,maddi acidan destek olup eksikler tamamlanir,bir lokma ekmek paylasilir da cocugunu paylasmakBenim üniversitede bir çalışma arkadasim vardi. Dayısının ve eşinin cocugu olmuyordu. Aile büyükleri karar vermis: Bu ailede gelecek zamanda dogacak ilk bebek onlara verilecek diye. Öyle de yapıldı. Öz dayısı ve yengesi böylece onu yurtdışına götürüp yetiştirmiş oldu. Öz annesi ve babasınin kim olduğunu biliyordu ama ve kardeşlerini de. O çalışma arkadaşımız mecbur bu durumu kabullenmiş, ama ona kalsa Türkiyede kardeşlerinin yanında büyümeyi eminim secerdi. Cocuklari mecbur kalmadikca anneden ayırmamak lazim. Insallah kardeşiniz aklını cabuk başına toplar ve evladına sahip cikar. Annenizede şaşırmamak da elde değil. Insan kendi evladını neden doğru yola teşvik etmez ki.
Bu bebegi kk dan bebek sahibi olmak isteyip de olamayan birine peskes cekeceksiniz gibime geliyor sonunda...
Siz cocugu alsaniz da almasanizda cocuk arada cok yipranacak.Herkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.
Konum kardeşimin çocuğu ile ilgili. Kız kardeşim hiç istemediğim bir adamla, engel olmama rağmen kötü bir evlilik yaptı. Bu süreçte bizim aramız açıldı kendisine mesafe koydum. Bu arada hamile kaldı 50 günlük bir bebeği var. Eşini vurdular yoğun bakımdaydı ve doğumdan önce vefat etti. Kardeşime doğum sonrası söyledik. Bunlar olurken herkes şunu demeye başladı "bu çocuğu siz alsanıza".. Siz dedikleri de ben ve eşim. Henüz yeni evliyim 1 ayım yeni doldu. Maddi, manevi siz iyi bakarsınız, kardeşin okusun kendi hayatını karartmasın diye düşünüyorlar. O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık. Annem bakmaya çalışıyor daha çok ama o da hasta. Böyle olunca oklar hep bana dönüyor.
Kendim henüz çocuk düşünmüyorum. 2 3 yıl olmasın diyordum hep çünkü bu sorumluluğa hazır olmadığımı düşündüm. Evliliğim oturmadı henüz bazen eşimle geriliyoruz, tartışıyoruz, ailesinden bunalıyorum vs. Eşim için sorun yok. Kendi çocuğu olsun istiyor. Çocuk delisi tam olarak. Kendi çocuğuna bir kaşık mama vermeyen babalar varken bu adam komşunun kızına yemek yediriyor. Kimseye gelmeyen bebekleri alıyor, uyutuyor, sallıyor.. Öyle bir insan. Evde bana yardım eder, yemek yapar, temizliğe girer vs. Ben çalışmıyorum ama desteğini esirgemez. Baba olarak görmek çok isterdim onu. Yeğenimi çok seviyor. Kardeşim hamileyken bile biz alalım, bize versin diyordu.
Bilmiyorum hanımlar ben korkuyorum. Bencillik etmek istemiyorum ama benim hayatım kurban ediliyor gibi geliyor. Yeğenime üzülüyorum, anneme babama üzülüyorum.. Ne düşünürdünüz bu durumda olsanız ?
Hanimefendi ben konu sahibine illa bu bebegi al filan demiyorum 52 sayfa yorum yapılmış herkes kendi fikrini söylemiş al diyen de var alma diyende neden şansli kişi olarak beni seçip alıntılayıp duruyosunuz? Konu sahibine filrinizi yazın konuyu ben açmadım. Forumdaki herkes gibi kendi düşüncemi fikrimi yazdım
Hani imece usulu isler bitirilir,maddi acidan destek olup eksikler tamamlanir,bir lokma ekmek paylasilir da cocugunu paylasmak
Bir de ilk bebek,razi olaninki degil
Yoreyi de tahmin ettim galiba,aile kararlari filan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?