Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Çok büyük sorumluluk. Gelecek günlern ne getireceğini bilemezsiniz. Ben olsam maddi ,manevi kardeşime destek olur ama evlat edinmezdim. Bu kadar büyük bir sorumluluğu almanızı beklemeleri büyük hata. Sizden kendi hayatınızı onların düşüncelerine göre yaşamanız bekleniyor. Kabul etmeyin. Ayrıca bebek bakmak,evlat edinmek,tüm sorumluluğu sırtlanmak kolay iş değil. Sadece yeni evlisiniz diye bu sorumluluğu almamalısınız. Evli olmasaydınız nasıl bir yol izleyeceklerse o şekilde devam etsinler. Maddi , manevi destek olun ama çocuk annesinin yanında büyüsün

Ayrıca da önceden ongorulemeyen sorunlar olduğunda kimsenin kafasına falan tukuremiyosunuz siz bu negatiflikle insanlarla anlaşmanız çok zor. Herkes bilir ki çocuk sahibi olmak evlilik için zor bir sınav yeri geliyo kendi çocuğunda bile bakımında anlaşamadığın konularda büyük kavgalar ediyosun. Konu sahibine de peşkeş cekiyosun demişsiniz bu nasıl bir yorum ?

Annem bana 40 gün lohusa bak dedi. Evlenmişim düşünün gece olmayacağım evde. Eşim haftasonu gelip görebilirmiş..

Karşı tarafla iyi değiliz maalesef. Onlar istemedi evliliği.
Canim annene de bebek ve kizina bakmak zor gelmis. Seni de gunah kecisi secmisler. Evliligini 1 yillik olarak okumusum. 1 aylik evlilige ne bebegi. Hic kimse saba vicdan yaptirmasin. Vallaha benim kendi dogurduguma bakmak zor geliyor yeri geliyorda. Ustelim cok aradim bebegimi olsun diye ne tedaviler gordum buna ragmen zor geliyor.
Annesi anne olacak anneannesi anneanne ve teyzesi de teyze olacak hic kimse kusura bakmasin. Eger bebegi siz alirsaniz bu merhameti de gecer enayilik olur. Kardesiniz sorumkuluklarini bilmeli.
Ben esim ile cocuktan sonra bosanma raddedine geldim cocugum 1.5 yil sonra dogmasina ragmen. Cocuktan sonr hersey degisiyor evliliklerde. Ve sen yeni evlisin. Esin cocuklu biriyle evlenmis gibi olacak. Evliliğini ve birbirinizi yasayamayacaksin. Bosanman bile sozkonusu bence.

Kusur bakma biraz sert oldu ama burada asil sorun kardesin degil annen. Kizini cekip cevirmesi gereken annen. Kizim bebeginele ilgilen, hadi yavrum altini degistir, hadi kuzum mamasini ver gibi cumlelerle bebek bakmasina yardimci olacagi yerde benegi evden gondermenin derdine dusmus. Kardesin sorumsuz ama annen daha sirumsuz. Kardesin ojula vs gidince bebek annene kalacak diye annen boyle bence. Ne kadar hasta da olsa annen sozel olarak destek olabilirdi kizina.

Ayy bu ne yavaş,ailesi yetmedi bir de sen mi baskı yapacaksın ya da aileden biri misin?
Konu sahibi bebek bakmaya hazır değil ne bu zorlama. Ne demek peşkeş çekmek.
Böyle atıp tutanlar çevresindeki kaç çocuğu evine evlatlık almış? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. O çocuğun bir annesi ve anneannesi var.

Ben olsam alırım ama ilerde kardeşin bebeği almak isteyecek büyük ihtimalle
Alırım diyorsunuz. Evlatlık edindiniz mi şimdiye kadar? Almak bu kadar kolaysa çevrenizde muhakkak ailesinden kötü muamele gören bakıma muhtaç birçok çocuk vardır. Onları evlat edinmiş olmanız gerekiyor bu durumda.

Evet şu anda kendi çocuğuma bile hazır değilim hiç. Korkuyorum
Canim eski konunu hatirliyorum. Cocugu eve alirsan senin evlilik biter benden soylemesi. Yasin da daha kucukmus senin. Ben ilk bebegimi 28 yasimda dogurdum da ne zorluklarla buyuttum. Sakin o topun altina girme. Cidden bosanirsin. Kaynanan da gorumcesinin kizi ile evlendirir kocani. Cok zor bir durimun icine dusmussun ama sana da yazik. Tamam bebektir ama gerekirse bif aileye evlatlik verilsin ama sen alma. Kardesijinki hayat da seninki degil mi.

Çevremde oyle bi çocuk yok daha önce koruyucu aile olmak için internet başvurusu yaptim ama yaşım ve evlilik yılım dolmamasi nedeniyle başvurum kabul edilmedi şuan iki bebeğim var ilerde 3.yü evlat edinmek istiyorum allah nasip ederse

Reactions: csi
İlla ki vardır çevrenizde. Siz iki çocuk sahibi ve evliliği oturmuş biri olarak böyle düşünebilirsiniz ama konu sahibi 1 aylık evli ve durumlar çok farklı. Çocuğun annesi de var anneannesi de. Hem bu işler gönüllü olur kız kendi çocuğumu bile doğurmaya hazır değilim diyor.

Çevremde yok çok şükür. Olsa dayanamazdım çok üzülürdüm.Ben olsam alırım dedim konu sahibine al demedim herkes kendi seçimlerini yapar sonucuna kendi katlanir. Bence almayacak ve ilerde almadığına cok pişman olacak. Tabiki gönüllü olması lazım bebek ve çocuk bakmak hiç kolay değil

Pişman olacağını nerden biliyorsunuz? Belki eşi ile anlaşamayıp ayrılacak? Tek başına çocuğa maddi manevi nasıl bakacak? Kendine yeni bir hayat nasıl kuracak. Düşüncelerimizi söylerken mevcut koşulları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Sizin durum müsait ve ekstra bir yük olarak ta görmüyorsunuz. Kadın da istemediğini ve hazır olmadığını söylüyor.

Hanimefendi ben konu sahibine illa bu bebegi al filan demiyorum 52 sayfa yorum yapılmış herkes kendi fikrini söylemiş al diyen de var alma diyende neden şansli kişi olarak beni seçip alıntılayıp duruyosunuz? Konu sahibine filrinizi yazın konuyu ben açmadım. Forumdaki herkes gibi kendi düşüncemi fikrimi yazdım

Sakın annenı sana cagırıp kardesın ve bebegı evde yalnız bırakma.
Ama kardesıne anlat bebegı hayatından cıkaramaz, cıkarmamalı ne yapacaksa bebeklede yapabılır. Bak bende yaptım dıyorum evlendım cocugumu bırakmadım.
Annende bır anane olarak nasıl vıcdansız ben asıl ona sasırıyorum

Karşılıklı cevap yazıyoruz. Siz de alıntılıyorsunuz. Ben sizin gibi düşünenlere cevap verdim. Açıkça da belirttim öyle düşünebilirsiniz kendiniz için ama konu sahibinin durumları farklı dedim.

Benim üniversitede bir çalışma arkadasim vardi. Dayısının ve eşinin cocugu olmuyordu. Aile büyükleri karar vermis: Bu ailede gelecek zamanda dogacak ilk bebek onlara verilecek diye. Öyle de yapıldı. Öz dayısı ve yengesi böylece onu yurtdışına götürüp yetiştirmiş oldu. Öz annesi ve babasınin kim olduğunu biliyordu ama ve kardeşlerini de. O çalışma arkadaşımız mecbur bu durumu kabullenmiş, ama ona kalsa Türkiyede kardeşlerinin yanında büyümeyi eminim secerdi. Cocuklari mecbur kalmadikca anneden ayırmamak lazim. Insallah kardeşiniz aklını cabuk başına toplar ve evladına sahip cikar. Annenizede şaşırmamak da elde değil. Insan kendi evladını neden doğru yola teşvik etmez ki.

Hani imece usulu isler bitirilir,maddi acidan destek olup eksikler tamamlanir,bir lokma ekmek paylasilir da cocugunu paylasmak

Bir de ilk bebek,razi olaninki degil

Yoreyi de tahmin ettim galiba,aile kararlari filan

Bu bebegi kk dan bebek sahibi olmak isteyip de olamayan birine peskes cekeceksiniz gibime geliyor sonunda...

Kusura bakmayın ama çok terbiyesizsiniz. Bütün yazdıklarımdan bunu çıkarmış olmanıza üzüldüm.

Ayrıca diğer mesajınıza cevaben ben hiçbir yerde eşim istemiyor o yüzden almayacağım demedim. Kendi hayatımı buna adapte edemem, çocuk sorumluluğuna hazır değilim, hayatım da evliliğim de altüst olabilir dedim. Ben de bir aile kurdum. Eşime karşı sorumluluğum var. Kardeşimin sorumsuzluğu yüzünden eşime bu kötülüğü neden yapayım ki? Bu da vicdansızlık olur. Zaten o olmasa ben de ortada kalırım. Kardeşime, yeğenime o para veriyor şu anda. Bebekle nasıl çalışıp, geçimimizi sağlayacağım boşansak? Bana nafaka ver bile diyemem ki vermek istemese de kızamam. Geriden konuşmak ne kadar kolay size.

Siz cocugu alsaniz da almasanizda cocuk arada cok yipranacak.
ilerde senin cocugun oldugunda mutlaka esin kendi cocugunu on planda tutacak cocuk dislanacak. Çocuğa annesinin sahip cikmasi lazim Allah yardimcisi olsun yavrunun

Siz değil, bir üye yazdı baskı ile al diye. Belki nickleriniz karışmıştır. Gerilmeyin durduk yere hanımlar..

Hani imece usulu isler bitirilir,maddi acidan destek olup eksikler tamamlanir,bir lokma ekmek paylasilir da cocugunu paylasmak

Bir de ilk bebek,razi olaninki degil

Yoreyi de tahmin ettim galiba,aile kararlari filan

Bende anlamadim bir anne "büyükler karar verdi" diye nasıl evladından vazgeçebilir. Ama demek ki baskı büyüktü. Belkide dayı yurtdisinda yaşadığı için daha iyi şartlarda büyür diye mi düşündüler bilmiyorum. Sonuçta adam bugün akademisyen ve kariyer sahibi. Yöreleri ne bilmiyorum. Kendisi daha cok "almanlar gibi" yasamayi tercih ediyor. Yani bizim kültüre pek bir bağı yok annesi babası hariç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…