- 2 Mayıs 2018
- 562
- 750
- 103
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
bir şey sormak istiyorum yargıç mısınız?
ben kendi adıma böyle bir hadsizlik yapmıyorum. kendi hayatımdan demeçler vererek karşımdakini yargılamıyorum size de tavsiye ederim.E tabi ki bir yerde buradaki butun uyelerin yaptigi sey yargicliga giriyor.. tum kk ya ve internet alemine ozelini yazip detayina kadar anlatilip fikir alinmasi istenmesi yorumlanmasi ne sizce
Banlayın diyeceğinize üyelik iptali yaptırın.Madem esine karsi sorumluluklarin var, yegenine ve kiz kardesine esin bakiyor, madem o olmasa ortada kalirsiniz, cocuk vs sorumluluguna hazir degilsiniz. O zaman neden evlendin be ablam. Sen baskasinin oglunun sirtina yuk olmaya mi evlendin. Evlenmeyi biliyorsun da evlenmeden once is guc sahibi olmayi niye bilmiyorsun demezler mi? Peki bu hayatta sabahtan aksama kadar baskasina muhtac olmamak icin calisan, cocuguna ailesine kendine tek basina bakan kadinlar da hazirlar mi sence maddi manevi bunlari yasamaya.Bence onlar da hazir degillerdi. Kimse degildi.. herkes kolayin pesinde. Harika...
sayin moderatorum beni banlayin bir daha yoksa ben fittiriyorum okudukca...
Bu emoji çok tatlı
Bende bayıldımBu emoji çok tatlı
Ay ben de ne yazsam bilemedim deli mi neYaprak dökümü nün bir bölümünde, Ferhunde, Fikret e nevrotik diyordu tuhaf tuhaf bakıp, o sahne geldi birden aklıma
KK 'yı duygusal çöplüğü sanmış olabilir..Ay ben de ne yazsam bilemedim deli mi ne
İnsanın haddini bilmesi iyidir, tavsiye ederim size. Bir gün yüzyüze konuştuğunuz biri, fena tepki verir, far görmüş tavşan gibi kalırsınız. Kaç çocuğun koruyucu aile oldunuz atıp tutuyorsunuz yazık günah diye. Kaç aileye yardım ediyorsunuz, çocukları zor şartlarsa yaşamasın diye. Ayrıca size ne konu sahibinin evlilik şartlarından? Size bi mühür verelim, ülkede evlilik için onay sizden alınsın. Tövbestafurullah ya, bir de fıttırıyormuş.Madem esine karsi sorumluluklarin var, yegenine ve kiz kardesine esin bakiyor, madem o olmasa ortada kalirsiniz, cocuk vs sorumluluguna hazir degilsiniz. O zaman neden evlendin be ablam. Sen baskasinin oglunun sirtina yuk olmaya mi evlendin. Evlenmeyi biliyorsun da evlenmeden once is guc sahibi olmayi niye bilmiyorsun demezler mi? Peki bu hayatta sabahtan aksama kadar baskasina muhtac olmamak icin calisan, cocuguna ailesine kendine tek basina bakan kadinlar da hazirlar mi sence maddi manevi bunlari yasamaya.Bence onlar da hazir degillerdi. Kimse degildi.. herkes kolayin pesinde. Harika...
sayin moderatorum beni banlayin bir daha yoksa ben fittiriyorum okudukca...
Hem saygisizsiniz daha da otesi; oyle şuursuzsunuz ki; hala insanlarin evliligi uzerinden farazi ve kafanizda kurdugunuz seyleri soyluyorsunuz. Kendi kendinize mahalle kavgasi gibi yok size acidim bilmem ne. Sizin acinacak durumunuz calismiyor olmaniz vs degil. Birine siginmak ve sizi birakirsa ortada kalacak olmaniz ve bunu bildiginiz halde hic zorunuza gitmemesi ve bunda hicbir beis gormemeniz. Cocuk gibisiniz... Ben ise size ortadaki somut ve sizin beyaniniza dayali bir sey soyluyorum. Hala daha soyledigim seyi destekliyorsunuz "buyudukce bebegi evlatlik vermek daha zor olurmus" vs diyorsunuz...
kardesinize iyi veya kotu destek olup ailedeki bir cocuga bile sahip cikamiyorsunuz. Hala daha bu platformdan cocugu olmayab bir suru kadinin takip ettigini bile bile insanlara buyuyunce vermek zor bebekken kolay diye yesil isik yakiyorsunuz.
buradaki butun problem hikayenizdeki siz dahil uc kadinin da calismayip ayaklari uzerinde birey olamadan evlenip coluk cocuk yapmasi. Sonra iste kocam beni bosar mi, kardesim nasil gecinir, anam babam ne der diye kara kara dusunur durursunuz.. Biri gidip cocuk yapmis daha kendi cocuk. Digeri de guya evlenmis ama resit gibi davranmaktan sorunluluk almaktan aciz. Bir de bunu simarikca iyi bir seymis gibi "size ne piremsesliigimden kocam bana para veriyor size vermiyorsa adiniza uzuldum" cumleleriyle savunuyorsunuz.
Boyle bir ailede buyumesindense haklisiniz o sabinin gunahina girmeyin de onu sevip analik yapacak soyle karakteri oturmus kendi cocugundan ayirt etmeyecek ciftlere evlatlik verin. İnsallah o sabi icin hayirli olur her sey. Artik munakasadan yoruldum. Cahille sohbet etme kusturursun bu sohbetin sonu.
İnsanın haddini bilmesi iyidir, tavsiye ederim size. Bir gün yüzyüze konuştuğunuz biri, fena tepki verir, far görmüş tavşan gibi kalırsınız. Kaç çocuğun koruyucu aile oldunuz atıp tutuyorsunuz yazık günah diye. Kaç aileye yardım ediyorsunuz, çocukları zor şartlarsa yaşamasın diye. Ayrıca size ne konu sahibinin evlilik şartlarından? Size bi mühür verelim, ülkede evlilik için onay sizden alınsın. Tövbestafurullah ya, bir de fıttırıyormuş.
Size karşı saygısızca konuşan ben değilim. Baştan beri takındığınız üslup ortada. Emir kipi ile konuşmasaydınız ve 'peşkeş çekeceksiniz' gibi iğrenç cümleleri kurmasaydınız konu buraya gelmeyecekti. Ki bir insan şu cümleyi kurup karşısındakine nasıl 'mahalle kavgasına çevirdin ortalığı' der...Haddinizi bilmeyen sizsiniz. Ki ciddi bir algı probleminiz var. Hala ışık yakmaktan bahsediyorsunuz pes.. Psikolog yorumu yazıyorum ama çevirdiğiniz yön 'vereceksiniz piihh' oluyor. Ne yaşıyorsunuz merak ediyorum. Ciddi bir uğraş bunu böyle algılamak. İşinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz bence sadece ama ben çevrenizdeki insanlara benzemem hahah bilginiz olsun. :)
Ben birine sığındım vs. gibi bir cümle de kurmadım. İstersem çalışırım, istersem çalışmam. Bu sizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Eşim bana sığıntı muamelesi yapmıyor ama böyle düşündüğünüze göre size bu muamele yapılıyor. Evliliğiniz çirkin. Size bizzat kendi cümlelerinizi ve yorumlarınızı söylüyorum. Neden size dönünce 'ayyyy o nerden çıktıııı' diyorsunuz ?
Şu anda kendime göre sebeplerim, düşüncelerim var hayatımla ilgili planlarım var. Bu sizi neden rahatsız ediyor tam olarak ? Keşke herkesin olsa ya da olabilse.. Siz sabah 6 da kalkıyorsunuz diye herkes böyle olmak zorunda mı ? Çalışıyorsunuz diye çalışmayan insanları aşağılama hakkını kendinizde görüyorsanız size hiçbir şey katmıyor çalışmak.. Maddiyat için çalışıyorsunuz demek ki sadece. Benim maddi kaygım yok, kendime bir şeyler katmak için çalışacağım. Maddi kaygım olursa da manevi yönümü deateklemeyi unutmam. Ki hayatım boyunca maddi kaygılarım olmadı. Sizin kadar parayı önemsemedim. İnsan aç kalır ama sevgisiz olunca sizin gibi oluyor. Mesela eşine "elin adamı" diyebiliyor.. Ben olsam öyle dediğim adamı boşarım..Sanki dün tanışıp evlendim de maddi çıkar ilişkim için çalışmıyorum. Bugün o bana destek olur yarın ben ona olurum. Evliliği iş ortaklığı sanmaktan vazgeçin. Size acımam bu yaptığınız kıyastan ve zoraki çalışmanızdan ötürü. Görüyorum ki işi bıraksanız olmayacak.. O zaman çalışmaya devam edin. Çok şükür elim ayağım tutuyor, okudum mesleğimi elime aldım. Hayatımı da istediğim gibi sürdürme hakkına sahibim. Eşim de bana destek. Eşimle olan bağıma dahi saldırıyorsunuz. Çok tehlikeli ve kıskanç bir insansınız. Çalışmaya başladığımda da sizin gibi eşimi seviyorum(?) diye değil, kendim için yapacağım. Sizin maddi probleminiz olabilir, eksikliğiniz olabilir, eşiniz size destek olmuyor olabilir AMA BENİM BÖYLE DEĞİL. Bilmem anlıyor musunuz ? Üstüne basa basa söylüyorum ki idrak edin. İlla mayış al eve getür demek neyin kafası acaba ? Garip..
Çalışma konusuna da ileride boşanırsak nafaka almam küçük bir bebekle de çalışamam diye dedim. Nasıl geçineceğimi tabii ki düşünmek zorundayım. O zaman kendimi de yeğenimi de sefil etmiş olurum. Ki evli.kadınlara bile 'bebek düşünüyor musun' diye sorulan bir ülkede pembe hayallere kapılamam. Ortak çocuk olsa nafaka alırım, ortak sorumluluğum olur ve geleceğini inşa edebiliriz. Sizin gibi dışarıdan lay lay lom 'ama ben alirim ihihi' demekle olmuyor. Tüm ihtimalleri düşünmek gerekiyor hayatına böyle bir sorumluluk alırken. Ki kendi çocuğum için de maddi manevi yeter miyim hayatı boyunca diye düşünürüm. Şu anda hazır olmadığım bir bebeğe karşı tedirginim. Bunu anlayabilecek bir seviyede olduğunuzu sanmıyorum.
Evet evet ben cahilim...Çalışıyorsunuz ve en üstün kadın sizsiniz.... Siz mikimmil birisiniz... Dünyadaki tüm sabilere siz bakıyorsunuz..... Meleksiniz bir kanatlarınız eksik. Tişikkilir sipirwimin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?