- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Anneye sorulmusmudur,hic sanmiyorum.Bende anlamadim bir anne "büyükler karar verdi" diye nasıl evladından vazgeçebilir. Ama demek ki baskı büyüktü. Belkide dayı yurtdisinda yaşadığı için daha iyi şartlarda büyür diye mi düşündüler bilmiyorum. Sonuçta adam bugün akademisyen ve kariyer sahibi. Yöreleri ne bilmiyorum. Kendisi daha cok "almanlar gibi" yasamayi tercih ediyor. Yani bizim kültüre pek bir bağı yok annesi babası hariç
Anneye sorulmusmudur,hic sanmiyorum.
Aile karari dediklerine göre.
İnsan hamile kalmamak icin herseyi yapar o durumda,kadinlar eslerini boykot etseydi keske,odalarina sokmasalardi=/
Gerci günümüz sartlarina gore konusuyoruz,belki de sandigimiz kadar zor olmamistir.
İslerin altinda ezilirken 6nci dogumunu ikiz yapan,birkac ay sonra biri ölünce sevincinden eline kına yaktigini anlatan bir yasli teyzeyle karsilasmistim cunki
Anliyorum o cocugu da.Kimbilir kac kardes,küçük omuzlarina dusen sorumluluklar,yokluk,ilgisizlikYani tabi şartları bilmiyoruz ama cocuk ölünce kına yakmakta.. . O zaman dediğiniz gibi hamile kalmamak lazım baştan, ama o zamanda "karilik görevini yapmıyor" diye evden atılmak da var.bahsettigim arkadasin kuzeni varmis, o zamanlarda 9-10 yaşında. O kendi istegi ile dayısı ile yurtdışına gitmeye raziymis (artik evde ne yaşıyorsa). Ama onu bebek olmadığı icin istememisler. Yani cok karışık işler.
Kusura bakmayın ama çok terbiyesizsiniz. Bütün yazdıklarımdan bunu çıkarmış olmanıza üzüldüm.
Ayrıca diğer mesajınıza cevaben ben hiçbir yerde eşim istemiyor o yüzden almayacağım demedim. Kendi hayatımı buna adapte edemem, çocuk sorumluluğuna hazır değilim, hayatım da evliliğim de altüst olabilir dedim. Ben de bir aile kurdum. Eşime karşı sorumluluğum var. Kardeşimin sorumsuzluğu yüzünden eşime bu kötülüğü neden yapayım ki? Bu da vicdansızlık olur. Zaten o olmasa ben de ortada kalırım. Kardeşime, yeğenime o para veriyor şu anda. Bebekle nasıl çalışıp, geçimimizi sağlayacağım boşansak? Bana nafaka ver bile diyemem ki vermek istemese de kızamam. Geriden konuşmak ne kadar kolay size.
Kusura bakmayın ama çok terbiyesizsiniz. Bütün yazdıklarımdan bunu çıkarmış olmanıza üzüldüm.
Ayrıca diğer mesajınıza cevaben ben hiçbir yerde eşim istemiyor o yüzden almayacağım demedim. Kendi hayatımı buna adapte edemem, çocuk sorumluluğuna hazır değilim, hayatım da evliliğim de altüst olabilir dedim. Ben de bir aile kurdum. Eşime karşı sorumluluğum var. Kardeşimin sorumsuzluğu yüzünden eşime bu kötülüğü neden yapayım ki? Bu da vicdansızlık olur. Zaten o olmasa ben de ortada kalırım. Kardeşime, yeğenime o para veriyor şu anda. Bebekle nasıl çalışıp, geçimimizi sağlayacağım boşansak? Bana nafaka ver bile diyemem ki vermek istemese de kızamam. Geriden konuşmak ne kadar kolay size.
Kusura bakmayin farkindaysaniz mesajlarimda ben size alin evlat edinin demedim. Buraya bir konu acilmis ben de fikrimi belirttim. Herkes sizinle ayni fikirde az cok. Siz bunlari okuyup kendinizi iyi mi hissetmek icin mi actiniz bu konuyu? Yoksa farkli fikirler de duymak icin mi?
Hep ayni seyleri okuyup begeniler atiyorsunuz. Farkli bir fikir soyleyene sizinle ayni fikirde olmayana da tahammul edemiyorsunuz terbiyesiz vs diyorsunuz.
Konuyu actiniz fikir aldiniz. Bazilari ben olsam bakarim dedi. Bazilari seni ne ilgilendirir dedi.
Ben sizin bir suru yorum uzerine yorumlarinizin degistigini dusunuyorum. Basta ikna edilmeli vs diyordunuz. Yavas yavas yorumlarinizda surekli yok yuva yok cocuk esirgeme. Yok ben bakamam. Zaten siz karar verdiginiz bir konuda neden buraya konu actiniz????
Madem bu kadar netsiniz bakamayacaksiniz. Bu konu niye uzayip gidiyor. Bence durum tutarsiz.
Simdi de bebek istemeyen biri tarafindan bakilacagina mutlu isteyen bir aileye gitsin fikri var . Mutlu olacagini nereden biliyorsunuz?
Tekrar soyluyorum ki ben kardesinizi ikna etmeniz taraftariyiim. Bunun icin zaman lazim. Terapisti degistirmeyi denediniz mi? Daha ne kadar zaman oldu ki hemen ben bakamam, kardesim kabul etmiyor, ne yapacagiz diye buralarda care ariyorsunuz???
Bana terbiyesiz demissiniz pardon ama sunlari dogru mu anladim?
-siz bakamayacaginizdan eminsiniz durumunuz elvermiyor anladigim kadariyla.. ama burada baksam mi ne yapsam diye konu actiniz...
-kardesiniz henuz 50 gun oldu ama hala bebegi kabul etmiyor... Esi ölmüs diyorsunuz. Bence durum vahim. Oyle hemen duzelecek akli basina gelecek gibi durmuyor. Belki bir iki sene cabalamaniz gerek birbirlerini kabullenmeleri ana cocuk olmalari icin. Bu cabayi mucadeleyi verdiniz mi de careyi burada konu acmakta buldunuz...
-esiniz maddi olarak hem size hem kardesinize bakiyor... Sanirim siz calismiyorsunuz ve soylediginize gore maddi destek kesilirse ben ne yapacagim dediniz.
Henuz cok gencsiniz. allah sabir versin, calisma azmi versin, cesaret versin de bir an once kendi ayaklariniz uzerinde durun.
Kardesin saglikli bir insan degil ne yaptigini bilmiyor.. ama sen de bence saglikli dusunmuyorsun. Kimse kardesinin 50 gunluk bebegi yuvaya verilsin istemez. Basa gelen cekilir. Kardesini atamazsin satamazsin. Bu cocuk senin ailenden. Alacaksin oyle veya boyle bakacaksin. Oturacaksin anneni de kardesini de ikna edeceksin. Bu cocuk dogdu mu dogdu. Bizim ailenin mi evet. Sen anneligini sen ananeligini yapacaksin. Ben de teyzelikten fazlasini yapacagim mecburen bu cocuga bakacagiz diyeceksin. Annen kardesin copsuz uzum kalsin istiyor cidden. Sen de sahip cikmiyorsun yakinda o cocuk cocuk esirgemeye birakilir.... Ama mesela evlenmissin 1 ay olmus, esin hastalansa allah korusun felc olsa ne yapacaksin bana ne elin oglu ben bakamam maddi manevi kaldiramam deyip anasinin evine mi birakacaksin.. hayir basa gelen cekilir diyip bakacaksin. Zorla da olsa bakacaksin. Cunku bana kalirsa insanlik bunu gerektirir. Simdi senin bu bahsettigin bebek elin oglu da degil oz be oz kardesinin cocugu. Bence bu durum cok ciddi, bir bebegin hayati soz konusu. Kardesin saglikli degil veya kotu niyetli vs farketmez. Bakmasi icin zorlayacaksin elinden gelen destegi vereceksin. Cocuk esirgeme filan lafi acmayacaksin. Milletin aklina karpuz kabugu dusurmek olur valla birakir hayatlarina bakarlar. Diyeceksin ki simdi bana dogurduguna bakmiyorsa bana ne.. e onlar vicdansizsa sen de mi onlar gibi vicdansiz olmak zorundasin. Dusene de bir tekme sen vurmak zorunda degilsin.
Birinci derece kadin akrabamda ayni durum yasandi. Cocuk nikah disiydi. Baba reddetti istemedi. Herkes akrabama cok ofkeliydi. Annesi de dahil kimse cocugu istemedi. Durum sizjnkinden cok daha vahimdi. Hem maddi hem manevi. Ailedeki kimse de tasvip etmedi. Ama akrabam uslanmaz biri. Dinlemedi kimseyi basina bir suru is getirdi bu sekilde. Hala daha akillandigini sanmiyorum terelelli hafiften. Ama ben ailede kimseden ben bakamam yok yuva, yok cocuk esirgeme lafi vs duymadim. Kimsenin aklina bile gelmedi. Herkes ugrasti anne cocuk adapte sureci iki yili buldu. Olmasaydi da kimse biz bakamayiz diyip vermeyi dusunmedi. Cunku bu aileye dogmus bir cocuk. Atsan atilmaz satsan satilmaz diye bir laf var. Ayrica herkesin kendj colugu cocugy var ailede. Ona ragmen o cocuga annem babam tarafindan bakildi. Demediler ki bes kurus paramiz yok, psikolojimiz kaldirmaz vs. Hayat sizi her zaman mukemmel sartlarda karsilamiyor. Su an cocuk 7 yasinda gayet mutlu mesut. İyi ki kimse biz bakamayiz ne ahlaken ne manevi ne maddi deyip sirt donmemis. Do nul me me li. Bu benim fikrim. Sizin ailenizi de tanimam etmem. Kendi ailemde benzer bir durum yasandigi icin yazdim. Cocugu kurtulmak icin evlatlik verirseniz sonra pisman olabilirsiniz. Ya da belki olmazsiniz. Bilemiyorum. Siz yine de hazir degilim diyorsunuz. Bir suru insan bir anda hamile kaliyor. Sizin bu hayatta olan olaylar icin hazir hissedememe durumunuzu anlayamadim. Herkes hazir olmadigi neler neler yasiyor. Dedigim gibi kardesimin cocugunun hayati mutlulugu benim icin onemli. En az kendi cocugum kadar. O da benim kanimdan canimdan bu kadar basit bir durum benim icin. Hazir olmasamda canin pardon hazir degilin deyip kurtulmanin caresine bakmam.Elimden geleni yapardim. Bu kadar net.
Size terbiyesiz deme sebebim farklı fikirde olmanızla ilgili değil. Bir sürü insan yazdı ama kimseye TERBİYESİZ demedim. Sadece size TERBİYESİZ yazdım. Zira bana çirkin bir ithamda bulundunuz. Önce bunu idrak edin. 'Peşkeş çekeceksin buradan bir üyeye' yazma cesaretiniz varsa TERBİYESİZ yazılınca da zorunuza gitmesin. :)
İkincisi canım ister konu açarım, canım ister açmam. Bu sizi ilgilendirmez. Hoşuma giden yorumu beğendim buna niye alındınız bu kadar ? Ben baştan beri aynı cümleleri kuruyorum. Siz böyle düşünüyorsunuz diye size uyulsun mu istiyorsunuz illa ? Neden ki siz bilirkişi misiniz uzman mısınız ?
Şu anda eşim bana destek oluyor, geçmişte ben ona destek oluyordum. Siz ne kadar böyle kabul edemeseniz de evlilik böyle bir şey.. Sizin için "elin adamı" olan eş benim için fazlasıyla kıymetli. Çiftler birbirini tamamlar. Çalışırım ya da çalışmam bu da beni bağlar, sizin haddiniz değil. Sizin ciddi anlamda bir sınır probleminiz var. Bu konuda yorum alın zira etrafımda sizin gibi bir insanla olmak istemezdim. Belki faydası olur.
Ki bizzat kendiniz "al bak" dediniz. Şimdi öyle demedim diyorsanız kan tahlili yaptırın ya da eski mesajlarınızı tekrar okuyun.
Madem esine karsi sorumluluklarin var, yegenine ve kiz kardesine esin bakiyor, madem o olmasa ortada kalirsiniz, cocuk vs sorumluluguna hazir degilsiniz. O zaman neden evlendin be ablam. Sen baskasinin oglunun sirtina yuk olmaya mi evlendin. Evlenmeyi biliyorsun da evlenmeden once is guc sahibi olmayi niye bilmiyorsun demezler mi? Peki bu hayatta sabahtan aksama kadar baskasina muhtac olmamak icin calisan, cocuguna ailesine kendine tek basina bakan kadinlar da hazirlar mi sence maddi manevi bunlari yasamaya.Bence onlar da hazir degillerdi. Kimse degildi.. herkes kolayin pesinde. Harika...
sayin moderatorum beni banlayin bir daha yoksa ben fittiriyorum okudukca...
Çoluğu çocuğu olan ya da evliliği üstünden zaman geçmiş bir aile ile kendimi bir tutmuyorum. En azından annelik ya da sorumluluk bilirler.
İkincisi herkesin sağlık durumu, psikolojisi bir değil. Benzer olayı yaşamak nasıl benzer insanlar olduğumuzu düşündürüyor anlamıyorum. Ben kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Şu anda hamile kalmayı dahi istemiyorum. Ki 9 ay hazırlık süreci olan bir durum hamilelik. Kısmen daha iyi..
bir şey sormak istiyorum yargıç mısınız?Kan tahlili yaptirmasi gereken sizsiniz. Zira sizin gibi ailesindeki bebeklere sirtini donenlere aman rahatim bozulmasin, aman kocacim beni birakmasin diyenlere denir kan tahlili yaptir diye...sizin kocaniza kiymet verdiginiz kesin. Bence siz de onu zorlayin da bakalim o da bu kadar uzerinize titreyecek mi sizin? Aaa mazallah bosayiverir ortada kalirsin. Kiymetliymis. Ne kadar komik lise aski mi bu ya. Evcilik oyunu cgibi evlilikler yasayip bir de bana kiymet dersi vermeye kalkma. Yazdigim gercekler de senin zoruna gitmesin canin:)
Kan tahlili yaptirmasi gereken sizsiniz. Zira sizin gibi ailesindeki bebeklere sirtini donenlere aman rahatim bozulmasin, aman kocacim beni birakmasin diyenlere denir kan tahlili yaptir diye...sizin kocaniza kiymet verdiginiz kesin. Bence siz de onu zorlayin da bakalim o da bu kadar uzerinize titreyecek mi sizin? Aaa mazallah bosayiverir ortada kalirsin. Kiymetliymis. Ne kadar komik lise aski mi bu ya. Evcilik oyunu cgibi evlilikler yasayip bir de bana kiymet dersi vermeye kalkma. Yazdigim gercekler de senin zoruna gitmesin canin:)
Canim prenses sen hicbir seyi kaldiramazdin zaten boyle. Sen once rahatini bozup sabah 6 da kalkip ise gitmeyi ogren. Esini sevmek kiymet vermek oyle olmaz cunku seviyorum demekle.
Sayin TERBİYESİZ konu sahibi. Sen kimseye kan tahlili yazacak bir doktor degilsin. Cunku benim oyle bir kan tahlili sonucun var ki
ben esim beni bosasa ortada kalmam, calisiyorum esek gibi sabahtan aksama kadar.
İki kizz kardesime bakiyorum okutuyorum calistigim parayla..
o iki kiz kardesim katil de olsa kotu de olsa cocuk da getirse bakarim da destek de olurum.
bu kadar net. Bunlar sana konu hakkinda fikir verir umarim...
simdi sen git buralarda bebegi 50 gunlukken versek dha kolay olur yorumlarini begenecegine KENDİNE KAN TAHLİLİ YAPTİR.
bir şey sormak istiyorum yargıç mısınız?
Canim prenses sen hicbir seyi kaldiramazdin zaten boyle. Sen once rahatini bozup sabah 6 da kalkip ise gitmeyi ogren. Esini sevmek kiymet vermek oyle olmaz cunku seviyorum demekle.
Sayin TERBİYESİZ konu sahibi. Sen kimseye kan tahlili yazacak bir doktor degilsin. Cunku benim oyle bir kan tahlili sonucun var ki
ben esim beni bosasa ortada kalmam, calisiyorum esek gibi sabahtan aksama kadar.
İki kizz kardesime bakiyorum okutuyorum calistigim parayla..
o iki kiz kardesim katil de olsa kotu de olsa cocuk da getirse bakarim da destek de olurum.
bu kadar net. Bunlar sana konu hakkinda fikir verir umarim...
simdi sen git buralarda bebegi 50 gunlukken versek dha kolay olur yorumlarini begenecegine KENDİNE KAN TAHLİLİ YAPTİR.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?