Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Ablacim ailenle de kocanla da net konuscaksin, kardesim cocuguna annelik yapmaya isinacak kafasina beraberce sokucaz diceksiniz. Bir sure gitmeyin kesin ayaginizi, cocuga kendinin bakacaginin bilincine varsin. Etrafinda sorumluluk yikacagi biri olmazsa illa ki sorumluluk almak zorunda kalacak.

Gitme çok net. En fazla haftada 1 gün gidin. Annen de sorumluluğu sana atmaya çalışıyor belli ki. Birgün bunu söyleyeceğime asla inanmazdım ama okumak şart değil. Kardeşin de okumayıverecek. Hayatı tepetaklak olmuş oje derdinde. Eşinle beraber bu sorumluluğu alırsanız yarın da başka hatasını temizlemenizi bekler. Hatta yarın birgün eşinle boşansan kendi başına anne olacaksın. Annene de almayacağınızı kesin bir dille söyleyin. Olmuyorsa çocuk esirgeme kurumu var, oraya verecekler. Onların asıl korkusu elalem ne derdir ya neyse.

Ben saçma buldum sizin bakmanızı.Sizde hazır deışdınız bellıkı.Yıgenınıze allah yardım etsin.Annesı annelık yapmalı.

Olan olmuş, akıl ve ruh sağlığı iyi olmayan ve bence tedaviyle de duzelmeyecek kişiler var; başta kızkardeşiniz. Bu saatten sonra olmasaydı, şöyle olsaydı , tedavi olsun, sorumluluk alsın demek çok anlamsız ve çözüme götürmez. Olmaz çünkü , bir daha dikiş tutmaz o belli. Bu sizin başınıza geldiği için sadece siz yasadiniz zannediyorsunuz ama öyle değil, Türkiye'de de tüm diğer ülkelerde de bu tip insanlar aynı ve başka birçok nedenlerle bebek dünyaya getiriyorlar ve onlari terk ediyorlar, aile içinde aklı başında birileri yoksa o bebekler devlet gözetiminde başka ailelere verilmek üzere bünyelerinde korumaya alınıyor. Bu iki seçenek dışında kalan yavruların başına ne geliyor düşünmek bile istemiyorum, Allah doğan tüm yavruları kötülüklerden korusun
Ben olsam alırdım. (Eşiniz de bebek seviyormuş, kolay nispeten işiniz bebek şu anda istemeseniz ve dusunmeseniz bile. Belki bebek ve özellikle bu bebeği istememeniz de kızkardeşinize duyduğunuz "haklı" hislerinizden kaynaklıdir belki de...)
Kendi bebegimizle kardeş gibi çok uzak olmuyor kuzen yetiştirirdik. Gerekli terapileri ailece alıp gerçeklerin soylenme yaşında söyler, uzmanlar nasil yonlendiriyorsa oyle sekillendirirdik hayatımızı. Benim vicdanım yeğenimin yabancı birinde mutlu bile olsa yetişmesine el vermezdi.
Size, bu hızlı ve hareketli olaylar zincirinde yalnız ve sessiz kalıp kendi kendinize düşünme, karar verme fırsatı verilmemiş. Naçizane tavsiyem tüm durumu degerlendirip sakinlik ve sükunet içinde olayların neden sonuç yani ne yaparsanız nerelere varır çocuğun durumu ve bu sizi daha da mutsuz mu yoksa mutlu mu kılar bu perspektiften değerlendirip karar vermeniz.
Sizin, eşiniz, bebek (ve belki ileride doğacak çocuğunuz) için en hayırlısı, sagliklisi, huzurlusu nasılsa öyle olsun dilerim. Burada en önemli 3 (4) kişi sadece sizlersiniz.

Şuan kardeşiniz ne yapacağını şaşırmış durumda. Tedavi görüyor diyorsunuz. Bence tedavisi bitene ve tekrar anneliğini gözden geçirene kadar kimse çocuğu siz alın demesin bu konuyu ciddi ciddi konuşun. Şuan bir karar vermek için çok erken. Siz de bir uzlaşma danışın bu konuyu bence. Anne ve anneanne hayatta iken neden teyze çocuğu evlatlık alsın ki. Ailenizin düşünce yapısıni anlamak çok zor.

Öncelikle kardeşinize çok kızdım ben anlamıyorum kardeşim bu masumların sucu günahı ne yap çocuğu iki gün sonra istemiyorum emzirmiyorum bilmem ne Rabbim de böyle varlıklara evlat nasip ediyo işte kimiside olsun diye bekliyor yıllarca ben olsam alırdım bebeği büyüdüğünde gerçeği bilmeli bence bir doktor yardımı ile ama ben büyütürdüm merak etmeyin zamanı gelince öğrendiğinde öyle anneyi o yavruda istemiycektir emin olun

Ve diyeceğim o yavruyu ne olur öyle bi şahısa bırakmayın

Her başı sıkıştığında orada olacaksanız kardeşiniz hata üstüne hata yapmaya devam edecek ve olgunlaşmayacaktır. Kedi yavrusu mu bu bakamadım sen bak diye başınıza atmak?? Laf dinlemeyip başına buyruk davranan, getirdiği sonuçlara da katlansın bir zahmet.

İnsan yeri geliyor kendi doğurduğuna katlanamıyor, siz bir de hazır değilken nasıl alabilirsiniz böyle devasa bir sorumluluğu? Kimseyi dinlemeyin, almayın. Kardeşiniz poposunu gezdirirken siz bu ağır yükle başbaşa kalacaksınız. Kimsenin gazına ve etkilemesine gelmeyin.

Saka gibi bir konu gercekten!olmayacak bir adamla evlensin birde cocuk yapsin ,bakicisi da sen ol anasi eskisi gibi hayatina devam mi etsin?Ailenin safi sen misin?bir deyim varya "esssek"gibi yaptigi hatanin sorumlulugunu alicak,malesef kimsenin yaptigi yanlisi baskalarina mal etme gibi bir luksu yok.Bakamam diyen olursa da belki acimasizca bulacaksiniz ama cocuk esirgemeye versinler,yapabilecek vicdanlari varsa.Cocuk meselesi ciddi sorumluluk sadece sut icip alti alinip uyutulmayacak,maddi ve manevi hayatini adayacaksin ,bu baskasinin hatiri icin yapilacak bir iyilik degildir.Lutfen bu konuda olabildigince sert ve kararli durun gerekirse gorusmeyin boyle bir sorumlulugu size atmalari olabildigince sacma.sakin kabul etmeyin

Budur

Arkadasim ortada kalinacak bi durum yok daha yeni evlisin ne demek kardesinin cocugunu evlatlik al demeleri cok biliyolarsa kendileri alsin ozaman cocuk sorumlulugi okadar kolay bisey degil insan yeri geliyo kendi cocuguna bakarken zorlaniyo sen simdi cocuk dusunmuyosun amma illaki dusuneceksin ozaman ikisine ayni sekilde davranabilcekmisin sen davransanda esin suan cok istese bile kendi cocugu oldugunda ikisine esit davranabilcekmi ya o sorumsuz kardesin yarin bigun cocugumu geri verin derse ne olcak ben olsam kesinlikle almazdim dogurmasaydi ozaman kardesin yani yazik gunah ya kucucuk bebegi hanimefendi ozgur olcakmis bekarlik hayatini istemiyomus die size vermeye calisiyolar okumak falan gecmis artik yani kardesinden ki okadar mantikli bi insan olsa zaten bu hatayi yapmazdi simsi cocugu size vercek okuyorum ayagina rahat rahat takilicak olan size olucak kesinlikle almayin bu vicdansizlik degil

Ne saçma şey. Yarın öbür gün allah korusun sizde eşinizi kaybederseniz bu sefer de başkalarına mı verecekseniz çocuğu? Kendi çocuğuna bakmakla yükümlü olan kendisi ve de ileride dayanamaz söyler birsürü olay olur. Sizde yeni evlisiniz. Eşinden emeklisi falan da kalmıştır annenizle yaşayıp çocuğuna annelik yapmalı bence. Bence kardeşinizi tedavi ettirin.

Siz gidip yardimci oldukca alismazda bebegede bakmaz birakin gitmeyin aradiginda glemem isim var deyin yada size en en enn kesin cozum hamile kalin hem esiniz size obebek konusunda baski yapmaz hemde aileniz baski yapmaz herkes kendi cocuguna bakar en azindan annenizde madem evlilige karsi cikmadi ozaman seve seve bakicak bebege simdi siz ustunuze duseni yapmissiniz

Bebek için üzüldüm gerçekten.

Deseydiniz ki 10 yıllık evliyim, oturmuş bir evliliğim var , eşimin de yeğenimi alıp bakma konusunda bana destek olacağına inanıyorum farklı yorum yapardım. Ama 1 aylık bir evlilik için bir bebek sorumluluğu çok fazla. Eşinizi bile eş olarak tanımıyorsunuz daha. 7-24 bir bebeğin sorumluluğunu almak komşu çocuklarına arada yemek yedirmeye benzemez.

Şimdi bu şartlarda bir merhamet yada mecburiyet hissiyle alırsanız yeğeninizi pişman olma olasılığınız yüksek. Maddi manevi ilgilenmeye çalışın, kardesinize destek olun tedavisi için, annenize daha iş düşüyor bu meselede.

17 senelik bir anne ve 4 senelik bir hala olarak düşüncem şudur ki "o çocuk anne sevgisiz, babasız sersefil olacağına seve seve ben bakardım".

Yarın öbür gün sosyal hizmetlere bırakılsa vicdanınız sızlamaz mı? Sorunlu bir annenin sorunlu bir çocuğu olarak büyüse üzülmez misiniz?

Bu benim düşüncem elbette. Sizi eleştirmek de bana düşmez.

O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık.

Onu önceden düşünseydi. Ne demek bekarlık günlerimi istiyorum. Sırf keyfine bakmak için size büyük bir sorumluluk yükleyecek. Üç aylık bir bebeğim var Rabbim sağlık sıhhat versin. Bazen ona karşı bile sabrım tükeniyor. Birkaç aylık bir mesele değil ki bu, sıkıldığınız bunaldığınız zamanlar olmayacak mı? Kaldı ki iki üç yıl istemiyorken hop bir bebek gelecek.

O kadar sinir oldum ki kardeşinize siz maddi manevi olarak destek olun ama öyle doğurup abama vereyim bekarlık günlerime döneyim diye kolay yolu seçen kadın yarın öbür gün gider başkasından da çocuk yapar onu da bırakır. Ha size olmaz annesine ya da başkasına. Gerekirse psikolojik destek alsın, bakıcı desteği vs sunun ama geçici bir süre...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…