- 23 Ağustos 2012
- 51.819
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.283
- 898
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Gitmemeye çalışıyorum aslında ama kendi annem de eşim de tutturuyor. Mesela acıktı diyelim ağzını oynatıyor, emme refleksi var annesi bak diyorum işim var oje sürüyorum diyor bana. Ben ya da annem doyurmasa yarım saat aç bekliyor. Altını değiştirmesi gerek 1.5 saat kahvaltı masasından kalkmıyor. İçten içe güveniyor da lanet olsun diyorsun çünkü artık kalkıp hallediyorsun. Zamanla alışır inşallah ve vazgeçer bu tutumundan.
Gitme çok net. En fazla haftada 1 gün gidin. Annen de sorumluluğu sana atmaya çalışıyor belli ki. Birgün bunu söyleyeceğime asla inanmazdım ama okumak şart değil. Kardeşin de okumayıverecek. Hayatı tepetaklak olmuş oje derdinde. Eşinle beraber bu sorumluluğu alırsanız yarın da başka hatasını temizlemenizi bekler. Hatta yarın birgün eşinle boşansan kendi başına anne olacaksın. Annene de almayacağınızı kesin bir dille söyleyin. Olmuyorsa çocuk esirgeme kurumu var, oraya verecekler. Onların asıl korkusu elalem ne derdir ya neyse.Gitmemeye çalışıyorum aslında ama kendi annem de eşim de tutturuyor. Mesela acıktı diyelim ağzını oynatıyor, emme refleksi var annesi bak diyorum işim var oje sürüyorum diyor bana. Ben ya da annem doyurmasa yarım saat aç bekliyor. Altını değiştirmesi gerek 1.5 saat kahvaltı masasından kalkmıyor. İçten içe güveniyor da lanet olsun diyorsun çünkü artık kalkıp hallediyorsun. Zamanla alışır inşallah ve vazgeçer bu tutumundan.
Ben saçma buldum sizin bakmanızı.Sizde hazır deışdınız bellıkı.Yıgenınıze allah yardım etsin.Annesı annelık yapmalı.Herkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.
Konum kardeşimin çocuğu ile ilgili. Kız kardeşim hiç istemediğim bir adamla, engel olmama rağmen kötü bir evlilik yaptı. Bu süreçte bizim aramız açıldı kendisine mesafe koydum. Bu arada hamile kaldı 50 günlük bir bebeği var. Eşini vurdular yoğun bakımdaydı ve doğumdan önce vefat etti. Kardeşime doğum sonrası söyledik. Bunlar olurken herkes şunu demeye başladı "bu çocuğu siz alsanıza".. Siz dedikleri de ben ve eşim. Henüz yeni evliyim 1 ayım yeni doldu. Maddi, manevi siz iyi bakarsınız, kardeşin okusun kendi hayatını karartmasın diye düşünüyorlar. O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık. Annem bakmaya çalışıyor daha çok ama o da hasta. Böyle olunca oklar hep bana dönüyor.
Kendim henüz çocuk düşünmüyorum. 2 3 yıl olmasın diyordum hep çünkü bu sorumluluğa hazır olmadığımı düşündüm. Evliliğim oturmadı henüz bazen eşimle geriliyoruz, tartışıyoruz, ailesinden bunalıyorum vs. Eşim için sorun yok. Kendi çocuğu olsun istiyor. Çocuk delisi tam olarak. Kendi çocuğuna bir kaşık mama vermeyen babalar varken bu adam komşunun kızına yemek yediriyor. Kimseye gelmeyen bebekleri alıyor, uyutuyor, sallıyor.. Öyle bir insan. Evde bana yardım eder, yemek yapar, temizliğe girer vs. Ben çalışmıyorum ama desteğini esirgemez. Baba olarak görmek çok isterdim onu. Yeğenimi çok seviyor. Kardeşim hamileyken bile biz alalım, bize versin diyordu.
Bilmiyorum hanımlar ben korkuyorum. Bencillik etmek istemiyorum ama benim hayatım kurban ediliyor gibi geliyor. Yeğenime üzülüyorum, anneme babama üzülüyorum.. Ne düşünürdünüz bu durumda olsanız ?
Öncelikle kardeşinize çok kızdım ben anlamıyorum kardeşim bu masumların sucu günahı ne yap çocuğu iki gün sonra istemiyorum emzirmiyorum bilmem ne Rabbim de böyle varlıklara evlat nasip ediyo işte kimiside olsun diye bekliyor yıllarca ben olsam alırdım bebeği büyüdüğünde gerçeği bilmeli bence bir doktor yardımı ile ama ben büyütürdüm merak etmeyin zamanı gelince öğrendiğinde öyle anneyi o yavruda istemiycektir emin olunHerkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.
Konum kardeşimin çocuğu ile ilgili. Kız kardeşim hiç istemediğim bir adamla, engel olmama rağmen kötü bir evlilik yaptı. Bu süreçte bizim aramız açıldı kendisine mesafe koydum. Bu arada hamile kaldı 50 günlük bir bebeği var. Eşini vurdular yoğun bakımdaydı ve doğumdan önce vefat etti. Kardeşime doğum sonrası söyledik. Bunlar olurken herkes şunu demeye başladı "bu çocuğu siz alsanıza".. Siz dedikleri de ben ve eşim. Henüz yeni evliyim 1 ayım yeni doldu. Maddi, manevi siz iyi bakarsınız, kardeşin okusun kendi hayatını karartmasın diye düşünüyorlar. O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık. Annem bakmaya çalışıyor daha çok ama o da hasta. Böyle olunca oklar hep bana dönüyor.
Kendim henüz çocuk düşünmüyorum. 2 3 yıl olmasın diyordum hep çünkü bu sorumluluğa hazır olmadığımı düşündüm. Evliliğim oturmadı henüz bazen eşimle geriliyoruz, tartışıyoruz, ailesinden bunalıyorum vs. Eşim için sorun yok. Kendi çocuğu olsun istiyor. Çocuk delisi tam olarak. Kendi çocuğuna bir kaşık mama vermeyen babalar varken bu adam komşunun kızına yemek yediriyor. Kimseye gelmeyen bebekleri alıyor, uyutuyor, sallıyor.. Öyle bir insan. Evde bana yardım eder, yemek yapar, temizliğe girer vs. Ben çalışmıyorum ama desteğini esirgemez. Baba olarak görmek çok isterdim onu. Yeğenimi çok seviyor. Kardeşim hamileyken bile biz alalım, bize versin diyordu.
Bilmiyorum hanımlar ben korkuyorum. Bencillik etmek istemiyorum ama benim hayatım kurban ediliyor gibi geliyor. Yeğenime üzülüyorum, anneme babama üzülüyorum.. Ne düşünürdünüz bu durumda olsanız ?
Herkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.
BudurAblacim ailenle de kocanla da net konuscaksin, kardesim cocuguna annelik yapmaya isinacak kafasina beraberce sokucaz diceksiniz. Bir sure gitmeyin kesin ayaginizi, cocuga kendinin bakacaginin bilincine varsin. Etrafinda sorumluluk yikacagi biri olmazsa illa ki sorumluluk almak zorunda kalacak.
Arkadasim ortada kalinacak bi durum yok daha yeni evlisin ne demek kardesinin cocugunu evlatlik al demeleri cok biliyolarsa kendileri alsin ozaman cocuk sorumlulugi okadar kolay bisey degil insan yeri geliyo kendi cocuguna bakarken zorlaniyo sen simdi cocuk dusunmuyosun amma illaki dusuneceksin ozaman ikisine ayni sekilde davranabilcekmisin sen davransanda esin suan cok istese bile kendi cocugu oldugunda ikisine esit davranabilcekmi ya o sorumsuz kardesin yarin bigun cocugumu geri verin derse ne olcak ben olsam kesinlikle almazdim dogurmasaydi ozaman kardesin yani yazik gunah ya kucucuk bebegi hanimefendi ozgur olcakmis bekarlik hayatini istemiyomus die size vermeye calisiyolar okumak falan gecmis artik yani kardesinden ki okadar mantikli bi insan olsa zaten bu hatayi yapmazdi simsi cocugu size vercek okuyorum ayagina rahat rahat takilicak olan size olucak kesinlikle almayin bu vicdansizlik degilBen de geçici diye düşündüm hep ama ailemiz yüzünden iyice soğudu çocuğundan. Sen doğurdun, sen istedin demediler ki "oku oku çocuğuna ablan baksın" dediler. Düşünün hep bu cümlelerle geldik bu güne. Kardeşim hayatta olmasa tabii ki direkt alırdım. Şimdi anne varken bana annelik yaptırmak istiyorlar. Ne bileyim ya kaldım ortada..
Ne saçma şey. Yarın öbür gün allah korusun sizde eşinizi kaybederseniz bu sefer de başkalarına mı verecekseniz çocuğu? Kendi çocuğuna bakmakla yükümlü olan kendisi ve de ileride dayanamaz söyler birsürü olay olur. Sizde yeni evlisiniz. Eşinden emeklisi falan da kalmıştır annenizle yaşayıp çocuğuna annelik yapmalı bence. Bence kardeşinizi tedavi ettirin.Herkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.
Siz gidip yardimci oldukca alismazda bebegede bakmaz birakin gitmeyin aradiginda glemem isim var deyin yada size en en enn kesin cozum hamile kalin hem esiniz size obebek konusunda baski yapmaz hemde aileniz baski yapmaz herkes kendi cocuguna bakar en azindan annenizde madem evlilige karsi cikmadi ozaman seve seve bakicak bebege simdi siz ustunuze duseni yapmissinizGitmemeye çalışıyorum aslında ama kendi annem de eşim de tutturuyor. Mesela acıktı diyelim ağzını oynatıyor, emme refleksi var annesi bak diyorum işim var oje sürüyorum diyor bana. Ben ya da annem doyurmasa yarım saat aç bekliyor. Altını değiştirmesi gerek 1.5 saat kahvaltı masasından kalkmıyor. İçten içe güveniyor da lanet olsun diyorsun çünkü artık kalkıp hallediyorsun. Zamanla alışır inşallah ve vazgeçer bu tutumundan.
O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?