Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Ben de bu yönde düşündüm hep. Olması gereken kendisinin ısınmasıydı. Ki ben de yeğenlerime zamanla daha çok bağlanan, zamanla daha çok seven biriyim. Belki annelik de öyledir. Kardeşime o fırsatı vermek istemiyorlar. Başta altını temizlerdi, uyuturdu şimdi hiçbiri kalmadı. Beni arıyor her gün abla neden gelmedin, abla neredesin diye. O bana alıştırmaya çalışıyor sanki.

Evet yaşananları biliyorsun Çilek.. Şimdi de bu hale geldi konu. O zaman bana evliliğine karşı çıkıyorum fiye ıızanlar şimdi de beni nerhametsizlikle suçluyorlar. Çok yoruldum inan. Keşke ailem bunları anlayabilse. Mantıklı olan geri durmak ama üzülüyorum.

Arkadaşım gitme, aklın varsa gitme, sahiplenme
Zaman tanıyın ona. Zamanla düzelecek alışacak mutlaka. Lohusa depresyonu zordur, zaten zor şeyler yaşamış. Kesin bir dille almayacağını söyle, sürüncemede bırakma. Öyle olursa hiç alıştırmaz kendisini. Bakımını ona verin tamamen, annen göz kulak olsun ama ona bırakın alt değiştirmeyi, beslemeyi. Başka türlü asla alışamaz. Sen kesinlikle ama kesinlikle her gün gidip ilgilenme, ara ara git sev canım yeğenim de öp kokla, hadi annene git de ver kucağına. Başka türlüsü inanki çocuğa günah olur.

Bence annemler de sorumluluktan kaçmak istiyorlar esasında. Çünkü benim destek olmam ve tamamen yeğenimi almam farklı şeyler.

size diyorum işte önce ailenizle net konuşacaksınız. sizi teredütlü görürlerse zamanla alışır bu fikre diye baskıyı artıracaklar. ama sizden net bir tavır görülerse o zaman onlarda bırakacak bu lafı. ve kardeşiniz alışacak bebeğine. gerçekten kardeşinize ve yeğeninize iyilik yapmak istiyorsanız ailenize net ve kesin bir şekilde bunun olmayacağını bir bebeğin yerinin annesinin yanı olduğunu söyleyin. eğer öyle olmasaydı insanlar el bebek gül bebek büyüdükleri evlatlık olduklarını öğrendiklerinde biyolojik ailesini aramazdı.

eşinize de net olun. eşiniz bugün kabul etse de ailesi yarın onu doldurur. hiçbir aile de yeni evlenmiş oğlunun başkasının çocuğuna bakmasını istemez. o yüzden illa bişiler derler. eşiniz de 1-2 ay sonra fikrini değiştirir.

sizin için tek yol önce ailenize net ve kesin tavırlı olmak, sonra kardeşinize net tavırlı olmak, sonra da ona bebeği benimsemesi için yardım etmek.

hatta vardır herhalde annesi tarafından bırakılmış çocukların videoları falan. onları izletin. bebeğin ilerde nler çekebileceğini falan anlatın. tedavi hemen sonuçlanmaz. en az 6 ay diye biliyorum. bebeği benimsemek için kendisine zaman versin tedavisi ilerlesin. en az 6 ay daha uğraşsın bebek için.

Ki o ikazı yapan tek insan da bendim.

Bence annemler de sorumluluktan kaçmak istiyorlar esasında. Çünkü benim destek olmam ve tamamen yeğenimi almam farklı şeyler.
Ben de almayin derim.
Birce Akalay'in bir dizisi vardi,boyle kardesi onun cocugunu buyutmustu bin zahmetle,cocuk genc kiz olunca gelmis"Benim kizim o BENİMMM,BEN dogurdum onu" diye bagiriyordu yüzüne yüzüne,yarin size de yapilacak olan bu..

Bebeğin bir annesi var zaten. Bir şey varken yok gibi olması ölmesinden daha travmatiktir. Ailenize tavrınız net olsun. Bu bebek için gerekli. Annesi ile büyüsün. Kardeşiniz bir hayat kurup sonra sizden geri istediğinde ne olacak? Bir bebek ile bağ kuracaksınız, anıqrınız olacak... ayrıca siz gerekli uyarıları yapmışsınız. Merhametsiz olan siz değilsiniz, bebeği annesinden ayırmaya çalışanlar. Gerekirse bir uzmanla konuşalım bu öyle kendi başımıza vereceğimiz bir karar değil deyin. Kardeşinize de net olun.

Bence de,sanki kedi yavrusu sahiplendiriliyor...

şahsen alır bakardım ama asla anne dedirtmezdim. Çünkü baba olmasa da anne sağ ve anne pişman olur. 3 gün sonra çocuğum diye tutturur.
Kardeşiniz bencil bir kadın. Doğurduğunu istememek ne demek. Bencil olduğu için de kendi hayatı yoluna girdiği an bebeği isteyecektir. Ya yapabiliyorsanız yasal yoldan velayetini alın. Yapamıyorsanız da annesini bilerek büyüsün.
Zor bir karar. Yerinizde olmak istemezdim.

Konu sahibesi bence hatanin cogu ailende. Kardesin zaten ucari akilli, o zibidyle evlenmis maalesef kendisinden mantikli kararlar zaten beklemiyorum. Ama ailen hala kardesine sorumsuzluk asiliyor. Onun yerine cocuguna soyle bak, boyleyap, annelik soyle seklinde konusmalarla kardesinin durumu kabullenmesine yardimci olmalilar, gerekirse yardim almasini saglamalilar.

Hadi anne depresyonda da anneanneye ne oluyor ? Yavrusu annesinden ayrılır mı onların vicdanına ne olmuş ?? Herkes sorumluluğu atmak istiyor kardeşinizin desteğe ihtiyacı var bu kesin ama burada kimse bebeği düşünmüyor bence herkes kendini düşünüyor sorumluluktan kaçıyor siz de vicdan sahibisiniz belli ki bunu bildiklerinden size yükleniyorlar

Gitmemeye çalışıyorum aslında ama kendi annem de eşim de tutturuyor. Mesela acıktı diyelim ağzını oynatıyor, emme refleksi var annesi bak diyorum işim var oje sürüyorum diyor bana. Ben ya da annem doyurmasa yarım saat aç bekliyor. Altını değiştirmesi gerek 1.5 saat kahvaltı masasından kalkmıyor. İçten içe güveniyor da lanet olsun diyorsun çünkü artık kalkıp hallediyorsun. Zamanla alışır inşallah ve vazgeçer bu tutumundan.

Tedavi almasını sağlayın en iyi şekilde, yapacağınız en büyük iyilik o olur. Size güvendiği için öyle rahat. Ben bebeğimle yalnız kalana kadar bebeğimi sevemedim, benim olduğunu hissedemedim.
Biraz kendi haline bırakın ve net olun. Kendi çocuğuna bakacaksın diye tersleyin gerekirse. Kusura bakma canım ama senin annende gerçekten iş yok.
Göğüslerim acıyordu yara olmuştu, emzirmek çok zor geliyordu annem zorla getirip tutuyordu göğsümde, hasta haliyle 45 dakika beklediğini bilirim göğsümde ki bebek emsin, ben alışayım diye.
Annende gerçekten iş yok üzgünüm

Benim aklım almıyor, bir anne nasıl sırf eşi öldü diye bebeğinden ayrılır? Bu nasıl bir canice düşünce? Ailenizde sadece kardeşinizi tekrar evlendirmek kolay olsun diye bunu önermiyorsa başka bir şey bilmiyorum. Olması gereken anne, baba ve kardeşinizin birlikte yaşaması, bebeğe bakması, kardeşinizin bir iş bulmasıdır. Tüm bunlarla uğraşmak istemiyorlar, damat mı yok, kurtulalım bebekten. Gitsin evlatlık versinler o zaman, zaten yeterince kötüler. Sizin daha evliliğiniz bir aylık, eşiniz bebek sevse kaç yazar, boşanabilirsiniz, o zaman siz kucağınızda bebek kalırsınız. Adam neden kardeşinizin çocuğuna nafaka versin? Bebeğin öldürülen babasının bir tane akrabası yok mu bebeğin verilmesine engel olacak?

Bence yapılması gereken bebeğin annede kalmasını sağlamaktır. Olmuyorsa da madem anne olmaya hazır değilsiniz almayın. Zaten çocuğu alsanız da size teyze enişte diye hitap etmeli ancak sorumşuluk alamayacaksanız almayın. Kimse sahiplenmiyorsa evlat hasretiyle yanıp tutuşan bir aileye yasal yollarla verin.

Tabii,dusunuyorum da hem cocuguna yakin ol,sev oksa,hem uykusuz kalma,sorumlulugunu alma,evlilik düşünürsen onu hesaba katma,10 tane de dogursun o zaman.
Anne tedavi ve terapi görsün,bebegiyle kademeli ilgilensin,ama kesinlikle bilsin ki o onun bebegi...

Ay banane umrumda olmaz diye düşünürken minik ve suçsuz bir bebek gözümün önüne geldi içim parçalandı.
Sizin düşüncenizi bilmem ama neyseki her kararda arkanızda duran bi eşiniz var, tamamen negatif bakmıyor. Bu büyük bir şans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…